- 14 Ağustos 2015
- 2.254
- 1.123
- 63
- 37
deli gibi uykulu olmak ve uyuyamamak ne zor bi şey ya.gündüz iyi de gece hala alışamadım ben yaBnfe uyku sarhosuyum resmen aykta uyuyorm emzrirken uyumamak icim zor tutuyorm kendimi suan
Tattirmaya bakmiyor ben de kizima 4.5 ay hiç bi sey tattirmadim işe basladigim icin mecburen 4.5aylikken 1öğün meyve sebze suyu vermeye basladik şu an her şeyi yiyor bi tek damagina yapışan yesillikleri pek sevmiyorKimi yazılarda da tadımlık olsa bile vermeyin diyor. Benim de aklım çok karışık. İçime ne sinerse onu yapcam. Büyüklere kalsak geç bile kaldık. Herşeyden tattırın alışsın doktorlara bakmayın diyorlar. Kaynanam eşime 40 ı çıkınca yumurta sarısı yedirmişyok artık dedim. Bal,süt, şeker,tuz 1 yaşından önce yasak diyorum. Kim demiş diyor ben süt içirirdim lıkır lıkır içerlerdi diyor. Ben de o zamandı şimdi herşey değişti diyorum. Fazla cevap veripte yüz göz de olmak istemiyorum tamam deyip geçiyom. Nasılsa gene kendi bildiğimi yapcam çocuğumu ellerine bıraksak neler yedircekler kim bilir bi tanıdığımız da öyle 40 ından sonra tadtırmaya başladım şimdi hiçbirşey ayırt etmez bulduğunu yer diyor. Hatta egeliler bilir turp otu var ondan bile tattırmış iyi birşey sanıp övünüyorlar. Birşey olmaması olmucağı anlamına gelmiyor sonuçta
Tamam canım sagolCicibebeler içerdiği kimyasallar yüzünden hemen eriyor. İlk yaptigimda toz kivamina getirmemistim buzluktan cikarip sicak suda bi süre bekliyordum cicibebe gibi erimiş oluyordu ama toz haline getirince beklemeye gerek kalmiyor sadece buzluktan çıktığı için biraz ısıtmak için ılık su koyuyordum
Önceden kilo alımı nasıldı pekı canım ? Acaba artık az az mı alacaklarBizde haziran 4 te tam 4 aylik oluyor bizomde 1 ay icerisinde 100 gr aldi
Bence de öyle belli olmuyor böyle şeyler. Çocuk iştahlıysa herşeyi yer. Bazı çocuklarda çok mız mız oluyor zorla yediriyosun inşallah öyle olmazlar yemeyen çocuk çok zor.Tattirmaya bakmiyor ben de kizima 4.5 ay hiç bi sey tattirmadim işe basladigim icin mecburen 4.5aylikken 1öğün meyve sebze suyu vermeye basladik şu an her şeyi yiyor bi tek damagina yapışan yesillikleri pek sevmiyor
Ay hakkaten canım bi şey daha vardı sanki aynı yaptıkları:) öyle ya gece maşallah iyi emiyor ,gündüz yok dediğin gibi sağa sola dönüyor gülüyor tekrar emiyor bırakıp çekiyor günduz:) senin minnos nasıl canım pişiği tam atlattıniz di mi?Sanki bizim deliler aynı hareket ediyorlar
Gece bir güzel emiyor, hatta bir güzelkavrıyor ki kesmeye kıyamıyorum
Gündüz bu kadar doğru şekilde emmiyor
Benim oğlanın doğduğundan beri her bezi kakalı. Bir kaç haftadır tek tük olmadığı oluyor. Babası da kakalıymış ona çekmişkizlar oğlum 22 şubatt doğumlu 10 gündür günde 1kez kaka yapiyor maksimum 2 sizinkiler de böyle mi yoksa süt az geliyor doymuyor mu ki ???
Ayy senin tiremisu veren komsun geldi aklima bak yine sinirlendim
Ananem çocuk doymuyor sütün az diyip beni dellendirmeyi başardı
Ya huuu sütleri sağıp sağıp süt kardeşe veriyoruz diyoruz gene yok
Mısır nişastasıyla mama yap diyor
Mamalar sütler de dolapta dursun
Çocuk az az sık sık emici napayım
Aynen canım şey yapıyorlar.anaları Babaları okusun diye gönderiyor bunları.hadi yapıyosunuz kendinizi afişe etmeyin bari ya...iki delikanlı var yanda sanırım kız arkadaşlarını getiriyorlar.onların sesiyle uyumak zorunda kaldık.bu nedir böyle!!! Eşimin uykusu derindir.adam yerinden sıçradı noluyor yaa diyerek uyandı,düşünAvaz avaz..afedersin seymi yapiyolar...ahh aAllahim.midem bulandi..unide bitidikte erkekler kalirdi gece kizarkadaslari gelirdi ayy deli olurdum..kac kere kavga ettim..Allahim genclik ziyanda zinada ..Allah korusun..evlatlarimiz var cok uzuluyorum..
Bizim ilk ay 2 kg ikince ay 600 3.ay1 kg aldi bu ay 100 gr daha 1 hafta var ama olsun az artik azalacak kilo alimlari ama biz sorunluyuz bebegimde alerji var ishal kusma emmeme olunca kilo almiyoÖnceden kilo alımı nasıldı pekı canım ? Acaba artık az az mı alacaklar
Kimi yazılarda da tadımlık olsa bile vermeyin diyor. Benim de aklım çok karışık. İçime ne sinerse onu yapcam. Büyüklere kalsak geç bile kaldık. Herşeyden tattırın alışsın doktorlara bakmayın diyorlar. Kaynanam eşime 40 ı çıkınca yumurta sarısı yedirmişyok artık dedim. Bal,süt, şeker,tuz 1 yaşından önce yasak diyorum. Kim demiş diyor ben süt içirirdim lıkır lıkır içerlerdi diyor. Ben de o zamandı şimdi herşey değişti diyorum. Fazla cevap veripte yüz göz de olmak istemiyorum tamam deyip geçiyom. Nasılsa gene kendi bildiğimi yapcam çocuğumu ellerine bıraksak neler yedircekler kim bilir bi tanıdığımız da öyle 40 ından sonra tadtırmaya başladım şimdi hiçbirşey ayırt etmez bulduğunu yer diyor. Hatta egeliler bilir turp otu var ondan bile tattırmış iyi birşey sanıp övünüyorlar. Birşey olmaması olmucağı anlamına gelmiyor sonuçta
SormaO da misir nisastasi allahimmm eskiler bir alemm valla sen yeyince tepki veriyor ona versen kimbilir ne olur
Cqnım benimkide öyle az emmeye başladı. Artık büyüyorlar etrafta uyaranlar çoook. Biri ık dese benimki memeyi atıyor. Birde tam çekmişken atıyorki memeyi sorma sütler boşa gidiyor. Oğlum yapma etme diyorum. Ama bundan sonra böyle canım ya boşver sen he de geç ben mamada veririm sen merak etme de.
Bebegin ne kadar uyuyor canım. Karnı aç kalsa uykusuda çok uzun olmaz. Yada sagdığın sütten biberonla verince içip uzun uyuyormu?
Zayıflıktan yana laf edemezler bizde topaç gibi bebek olmuyor zaten.Misir nisastasimi :) ammaan ne guzelbosver salla, aktif bebekler bizimkiler, birakalimda oynasinlar.. sisko olunca ne oluyorsa.. egilip bukulemedikten sonra hicte lazim degildi yani
Ay hakkaten canım bi şey daha vardı sanki aynı yaptıkları:) öyle ya gece maşallah iyi emiyor ,gündüz yok dediğin gibi sağa sola dönüyor gülüyor tekrar emiyor bırakıp çekiyor günduz:) senin minnos nasıl canım pişiği tam atlattıniz di mi?
Geçen geldi o komşu çocupu ver de aşada sevelim dediAyy senin tiremisu veren komsun geldi aklima bak yine sinirlendim
Senin cocuk.herseyin tadina bakti gurme olacak gurmeeSormapirnç unu teklif ettiler de dokunuyor dedim diye bu kez mısır nişastası.
Zaten yemiyorun be alacak sütten bu çocuk diye de dertleniyorlar.
Ya bazen oluyor çabuk uyanıyor, bazen oluyor 4saat gündüz uyanmamışlığı oluyor. Anlıyorum karnı doymadığını. Ama emmek istemiyor. Çoğu zaman arandığında bekliyorum biraz daha acıksın da doğru düzgün emsin diye. Ama burada hemen alıp emzirmek zorundayım.
Dır dırlar başlıyor çünkü.
Zayıflıktan yana laf edemezler bizde topaç gibi bebek olmuyor zaten.
Ama sürekli aranması skıntı :/
"Bu çocuk aç!" Vizyonda
Elle kavrayamamaben bizimkinin kollarına şıngıraklı birşeyler aldım. Ya ondan ya da gelişim süreci bilmiyroum ellernin farkında artık. Tutma çabasında en azındn kolu eli var onun farkında
Geçen geldi o komşu çocupu ver de aşada sevelim dedi
Gel burada sev dedim
Az önce de teyzem çocuğun ağzına yoğurt sürdü.
Bakalım napacak derken hooppp bir baktım yoğurt hemen sildim. Buncağızdan ne olacak diyor
Ben şuan boşa aç kalıyorum
Allaammmm kendi çocuğu da alerjik bir bebek halbuki. Beni en iyi o anlamalı
Odani degistir ayy cok igrenc ya.ben o kizi gorsem uyarirdim.catlarim yoksa yazik ya.Aynen canım şey yapıyorlar.anaları Babaları okusun diye gönderiyor bunları.hadi yapıyosunuz kendinizi afişe etmeyin bari ya...iki delikanlı var yanda sanırım kız arkadaşlarını getiriyorlar.onların sesiyle uyumak zorunda kaldık.bu nedir böyle!!! Eşimin uykusu derindir.adam yerinden sıçradı noluyor yaa diyerek uyandı,düşün
Vallahi olacakSenin cocuk.herseyin tadina bakti gurme olacak gurmee
Ayy kıyamam sana ya kaynana çok sendeSormapirnç unu teklif ettiler de dokunuyor dedim diye bu kez mısır nişastası.
Ya bazen oluyor çabuk uyanıyor, bazen oluyor 4saat gündüz uyanmamışlığı oluyor. Anlıyorum karnı doymadığını. Ama emmek istemiyor. Çoğu zaman arandığında bekliyorum biraz daha acıksın da doğru düzgün emsin diye. Ama burada hemen alıp emzirmek zorundayım.
"Bu çocuk aç!" Vizyonda
Elle kavrayamamaben bizimkinin kollarına şıngıraklı birşeyler aldım. Ya ondan ya da gelişim süreci bilmiyroum ellernin farkında artık. Tutma çabasında en azındn kolu eli var onun farkında
Gel burada sev dedim
Bakalım napacak derken hooppp bir baktım yoğurt hemen sildim. Buncağızdan ne olacak diyor
2 tane dolgu yaptrdm sadece canim 20lige gun al dedi almadm 3 ayliktiHem dolgu yaptırıp hemde 20 lik dişi mi çektirdin canım bnm de çok ağrıyor bebeğime bir zararı olur diye kaç aylıkken yaptırdın
Ben sabah kalktgnda cok kotu oluyorm yaaerkenden uyaniyo ne zaman 9a 10a kdar uyucakdeli gibi uykulu olmak ve uyuyamamak ne zor bi şey ya.gündüz iyi de gece hala alışamadım ben ya
Kimseyi takma kafana. Herkes her konuda prof olduğu için hiç bitmez eleştirileri. Benim 3kızım var bana 4.yü de yap bi de oglan olsun diyorlar sanki oglan olacağı kesin. Eltimin 1oğlu 1kızı var ona da bak eltin 3ledi sen de dogur 3.yü diyorlar. Bebek üstüne zaten laf çok. Ben çok fazla mama vermedim ikizlerime ama evde bulunuyordu. Çok uyanık oldukları zaman yetmiyordu sütüm veriyorduk ama nazardan korkumuza herkese mama da veriyoruz diyorduk yalan degil bazı günler ikisi en fazla 60ml içti. Hemen tanidiklarinin da ikizi olmuş ilk 6ay sadece anne sütü vermis 2yasina kadar emzirdi diyorlardi annem ve kv.m ise bu cocuklar doymuyor diye mama yapmamı istiyorlardı ben he diyip yapiyordum icmiyorlardi. Dogum yaptigim hastanede hemsireler doymadiklarindan agliyorlar mama verelim dediler ikidebir. Halbuki sütüm de vardı. Mama verelim 3 saat uyurlar diyip durdu hemsireler. En son tamam dedim 30ar ml verdiler yine 10dk sürdü uykuları. He diyip geçmeyi öğreniyor insan zamanla. Sen kendi düzenini hiç bozma. Söylenenlere he de geç gözlerinin önünde yine bildiğini yap. Yine aynı seyde israr ederlerse ayni taktiği yine uygula ki anlasınlar ne derlerse desinler yine bildiğini yapacağınıSormapirnç unu teklif ettiler de dokunuyor dedim diye bu kez mısır nişastası.
"Bu çocuk aç!" Vizyonda
Gel burada sev dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?