2016 Şubat Anneleri

Adet olmadim heralde sütüm koruyor oruç tutucam ilk gün denicem bakalım nasi geccek...bilmiş kvlidem gene iş basindaydi akıl vermesii yokmu sinir ediyo geçen onlardaydik az biraz işim vardı çarşıda bebekli kadinsin oyalanma dio aman isilik etme koku surme gunese cikar yok su yok bu diyip durdu sıcakta haliyle isilik oluo ne kadar dikkat edersemde önüne gecemem dimi catlak kari yaa

Anneler selamm.. Dün 4.ay aşımızı olduk demir ilaci verdiler. Hastanedeki kendi doktorum sabah aç karnina ver dedi saglik ocagindaki doktor da emzir öyle ver midesi bulanır dedi napmam lazim siz nasıl veriyosunuz ??
Sütten hemen sonra verirsen pek faydasını görmezsinki.. Emzirdikten bir saat sonra verilmeli ve bir iki saat sonra da emzirilmeli demişti hemşire. Ben vermedim doktoruma danışıcam önce.

Amin insaallah. Baska olmazsa tabi buyuklerin ablasi zannediyorlardi o kadar iyi duruyodu yani ama 3. De yaslandim gibi oldu ya baglattim ama korkuyorum hamile kalirsam diye adamda pek rahatladi valla
İnsallah bu bebeğini de büyüt bundan sonrasını kendine ayır gez toz biraz. Hep çocuk buyutmekle geçmiş zamanın insan ister istemez yıpranıyor ama okula gitmeye başlayınca dertleri bitmese de kendimize ayırdığımız zaman artar arada bir kuaföre gitmek bile rahatlatıyor insanı

Aahh ahhh oyle bir yerdeyimki ne kuafor ne bir cafe cok sıkıcı gezecek tozacak yer de yok

Evet zumrem :))

O gün çok vakit geçirdik. Evde bir çok şey yaptık onunla. Amaaaa dışarı cikmadik. Pencereden baktık balkondan baktık vs... Belki de o yüzden öyle yaptı.
Yeterli bir sebep işte Her gün dışarı çıkmaya alıştırdık bebeleri çıkmayınca ayarları bozuluyor böyle. Ben de o günlerde çok rüzgar var diye çıkarmamıştım dışarı.Anlamaz ki paşam

Tatlim ya kuran ayetlerini iceren bir muskayla putu nasil bir tutuyorsun şastim.
Ben bilmedgm konu hakkinda yorum yapmam ama bu konu icin ehli bilgili kisilerden fikir aldim.cok iyi hocalardan yani
Efendimizin ayet icerikli muskalara karşı degil nazar boncuguna ve sihir buyu iceren ne oldugu belli olmayan muskalara karsiymis ve şirk olduğunu belirtmistr
Hayir mantiken dusunecek olursak zaten misal okudugumz ve kuranda gecen ayetel kursi yi muska olarak takmamz niye şirk olsun?
iyice bantla kaplanmis muskayi tasimakta bi sakinca yok dedi ayrica hoca
Ayrica dediğin gibi niyet te önemli.o muskadan tek basina beklentye girilmesidr yanlis olan.onu bir vesile olarak gormk gerek.
Mesela biz neden dr a gidip ilac kullaniyoruz.diyelm ki Allah bizi iyilestrir araya kimse girmez.olur mu
Rabbim sifasini o doktorun eline vermistr o vesiledr.ama biz kalkip doktor beni ölümden kurtardi yada o doktor beni cocuk sahibi yapti diyemeyiz.esas sirke o girer
Rabbimin izni olmadan hicbisey olmaz
Bizde sifa niyetine dedigm gibi kuranda gecen surelerden ve ehli kisiler tarafndan karşılıksz olarak yazilms muskayi takabilirz
Benim bu cocugum gerckten mucize bebek.gittgm dr lar şaskin kaldlar mesela
Çünkü erken menopoza girms hic yumurtm kalmamisti.hormonlarm cok yuksekti.bu tabloyla tibben imkanszdi cocuk sahibi olmam.tek sansimin baska bir kadindan alincak yumurta hücresinin oldugunu soyledi dr lar.donasyon yani
Tup bebek bile hic deneyck sansim yoktu.
Tabi Allahtan umit kesilmez diyerk tibben yollar kapali olduğundan bircok alternatf yollarda denedm..
Birgün annem bana 50 yasndaki hic cocugu olmayan bir kadının iyi bir hocadan aldgi muska sonrasi gebe kaldgini sende git diye soyleynce hic inanmadm.cok israr etti uzun bi süre sonra gitmeye karar verdm.öncelikle ilim sahibi birine danstim sakincasi var mi diye.o bana yukarda belirttgm sartlari anlatti.onlar olursa sorun yok dedi
Komsumuzun geliniyle gittik.o da 42 yasindaydi ve olmuyordu.bize meryem suresinden Zekeriya peygamberimizn evlat sahibi olmk icin yaptgi duayi yazdi bir beze.iyice sarıp takmamzi istedi.Allah rizasi icinde 3 gun oruc tutun dedi.kaidelere uyduk.bir kurus para almadi.hayrima yaziyorum dedi.Allahin kelamindan para mi alacam.o zaman bi hayri kalmaz dedi sagolsun
Neyse biz gittgmzde diger kadin adetliydi zaten.adet bitsin tak dedi.ve son adeti oldu o.
O ay hemen hamile kaldi ben şok oldum.
4 ay sonra da ben dogal yolla gebe kaldim.bu arada sifa ayetleri okunan macunda yedim tabi
O muska bize vesile oldu...
Yazgimzda vardi demek
Ben o gözle bakiyorum.hassas bir nokta niyette cok onemli elbet
Onun icin muskalara tamah etmeyelm derken genelleme yapmaman gerektgini dusunuyorum.elbette senin fikrini degstreck degilm saygi duyarım
Cok uzun oldu ama umarım bende anlasilmismdr :)

Bu bebek telszleri sadece bebegi dinlemk icin degilmis.cok amacli oldgunu gordm bugun.hoş canimi sıktı o ayrı da
Bebek yatiyordu ben mutfaktaydm uyaninca esim ve kv gitti yanina
Telsz acik tabi.konusmalarini duydum
Kv beni cekistiriyordu ogluna.o da bir guzel dinliyor tastik ediyordu.cok sinir oldum ya

Ne dedi

Aa cok kotu olms sen dkkat et senin konsman gitmesin

Ay sorma bizimkide oylr benmki zyf dogmadi 3740 dogdu ama aher ay kilo alimi 750 800 kilomuz yuzde ellinin ustundeyms normal dedi boyumuz uzunms masallah dedi ona kiloya oyle dedi dedm demk ki normal degl oyleyse sen surekli emzr sanki ac birakyrm

Kızlar bebeğimin dünden geceden beri ağlıyor rahatsız az önce de ateşi 38.1 çıktı Ateş düşürücü vermeli miyim acemiyim yardım lütfen

Ağrısı olsun olmasın 3 gün ver dedi bize. İyileşmesi kolaylaşır dedi. Maşallah iyi genel durumu pek ağrısı yok gibi. Bir iki gün devam ederim gene açık yara sonuçta ayy bakamıom ya kıyamıyom o kadar uzun süre de neden inmiyo ki şişlik. Bizim sargıyı bugün çıkardı yara açıkta dediğim gibi kağıt bardak kapattık sürtmüyo hem de pipiyi görmemiş oluyom

ayy birden okuyunca sanki normal misafirden falan bahsediyon sandım. Baya alışmışsın sen cnm. Beni de kırk içinde korkuturlar aman yalnız kalma diye uyardılar hep. Bilinç altıma da yerleşti sanırım bir kaç benim de başıma geldi çok korktum yalnız kalamadım uzun süre. Ben çok etkileniyorum böyle şeylerde. O an dilim tutuluyor dualar dilimde dolanıp duruyor.

Uykusu var dk basi uyaniyo neyi var anlamadm ki asidan sonra 15 gun eski duzene donemyrz ya off

Ay bende oyle sandm nasl alstysa artk ben cok korkyrm boyle seylerden ya lohusalikta olmadi cok sukur esime oldu gorumceme oldu ben dogm yaptgmda yanimda kalmsti bide 3 aylikken ruyamda korkuttuklarini gordm ama ruyaydi nasl uyandgimi bilemedm

Ayy kötü olmuş gerçekten. Eşine söyledin mi peki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…