Inan bunlari yapmayı o kadar cok iaterdim ki.ama ben cok dogrucu bi insanim.hic yalan davranamam.gerci hoş onlara bu tavırları yaosam bu sefer de diyecek birsey bulurlar. Toto sisiriyor filan diye.sana tavsiyem sende onlara çoook güzelryüzlü bi şekilde gıcıklık yap. Mutfağıma sokmam etmem deme sakın. Ayyy bilmemne abla senin pilavın güzel olur bi yapıversene de. sonra yerken çok beğen. Öbürünede salatayı yükle mesela aynı taktikle. Sonra tam yemek masasındayken deki hihhh kasığıma ağrı girdi. Ama doyduktan sonra yap ki sofradan aç kalkma:) amaaa bunları yaparken suratını düşürme hep gül ki onlara malzeme verme. hakkında diyicek kötü bişeyde bulamasınlar ama farkındada olmadan çok yorulsunlar. akşam otururken canım çok sütlaç çekti yapmasını da bilmem de. mutlaka aralarından biri yapar. bırak yapsın getirsin sana hizmet etsinler. amaaaa dediğim gibi suratın sakın düşmesin. İnan çok eğlenceli oluyo:) bi haftaya kalmaz giderler:)
Bizim gelinde bize yapar hep böyle sinir olurum bende evine gitmek bile istemem zorla davet eder bir bakmışsın yemeği ben yapmışım bulasiklari ben yikiyorum falan cidden iyi takdik hatta birgün kocamın dikkatini çekmiş seni bi daha oraya goturmeyecegim mutfaktan çıkamıyorsun orda demiştisana tavsiyem sende onlara çoook güzelryüzlü bi şekilde gıcıklık yap. Mutfağıma sokmam etmem deme sakın. Ayyy bilmemne abla senin pilavın güzel olur bi yapıversene de. sonra yerken çok beğen. Öbürünede salatayı yükle mesela aynı taktikle. Sonra tam yemek masasındayken deki hihhh kasığıma ağrı girdi. Ama doyduktan sonra yap ki sofradan aç kalkma:) amaaa bunları yaparken suratını düşürme hep gül ki onlara malzeme verme. hakkında diyicek kötü bişeyde bulamasınlar ama farkındada olmadan çok yorulsunlar. akşam otururken canım çok sütlaç çekti yapmasını da bilmem de. mutlaka aralarından biri yapar. bırak yapsın getirsin sana hizmet etsinler. amaaaa dediğim gibi suratın sakın düşmesin. İnan çok eğlenceli oluyo:) bi haftaya kalmaz giderler:)
Inan bunlari yapmayı o kadar cok iaterdim ki.ama ben cok dogrucu bi insanim.hic yalan davranamam.gerci hoş onlara bu tavırları yaosam bu sefer de diyecek birsey bulurlar. Toto sisiriyor filan diye.
Çok teşekkür ederim canım içim rahatladı hayırlısı inşCanım ben de hiç hissetmiyorum doktorum da bir 20 olsun ancak hissedersin dedi, insan bir an önce istiyor
Sağol canım, demekki biraz aceleci davrandım, hayırlısıyla hissederiz hepimiz inşOncelikle bu 2.bebegim olacak..18 haftalikken hissettim daha yeni yani..pit pit yapiyor icerde cok hassas bi dokunma gibi elini suda gezdirirsin ya oyle bisey benimki..korkmayin mesela bazi gunler hic hissettmiyorum bende..20.haftayi gecsin daha rahat hissederiz
Magnezyum kullanıyorum bende ishal sayılmaz ama günde 5 defa tuvalete çıkıyorum hareketleri de herzaman hissetmeyebilirsin canım herzaman duyulacak boyutta hareket etmiyorlarkızlar dün hafif ishal vardı bugün ishal şiddetlendi ağrım sızı. yok geçen hafta kabuzdan dolayı makattan kan geldi ilaç verdi dr 3 gündür kullanmıyorum ilacın etkisi mi bilemedim. bir de bebişimin hareketleri dün çokken bugün saat 15 ten beri neredeyse hiç yok ki hala babası hissedemedi. var mı benim gibi olan.
Normal canım kişiden kişiye değişiyor 4-5 gün önce hissettim ben pit pit atıyor aradaKızlar siz tam olarak kaçıncı haftada bebeğinizi hissettiniz ve nasıl şeyler hissettikleriniz? Ben tam anlamıyla bişey hissetmiyorum şu an, normal mi, çok korkuyorum
Magnezyum kullanıyorum bende ishal sayılmaz ama günde 5 defa tuvalete çıkıyorum hareketleri de herzaman hissetmeyebilirsin canım herzaman duyulacak boyutta hareket etmiyorlar
Normal canım kişiden kişiye değişiyor 4-5 gün önce hissettim ben pit pit atıyor arada
Canım önden gitmesi problem degil. Benim ilk hamileliğimde hep 1.5 hafta öndeydi. En son kontrolde 4.250 gözüküyordu. Doğduğunda 3.950 ydi. Kafası da hep büyüktü.doğduğunda bile gelen doktor kafa çapını soruyordu. Ama onun sebebi şu: bazı insanların kafasının arkası dümdüz olur basık gibi. Bazılarının arka tarafıda daha yuvarlakımsı olur. Benim oğlumda öyleydi. Ablamın kafa yapısı öyledir çok hoşuma giderdi. Ona benzemesini isterdim hep gönlüme göre oldu. Yani kafasının büyük olması da problem degil çok çok büyükse doktorun zaten seni uyarır.Merhaba arkadaşlar nasılsınız?
Biz detaylı ultrasondan geldik bin şükür her şey yolunda. 375 gr olmuş bizim tosuncuk. Kafa çapı 1-2 hafta önden gidiyor dedi sorun değil flan dedi ama ben korktum tabi gelip biraz araştırınca çok da anormal bi durum olmadığını hatta gebeliklerin genelinde böyle olduğunu gördüm.
Bir de ne yazık ki bebiş yüzünü göstermedi ellerini yumruk yapıp yüzüne koyduğu için ne el parmaklarını sayabildiler ne de burun kemiğini ölçebildiler. 30-40 dk ya yakın denedik ama açmadı ellerini de yüzünü de.
Genel olarak ölçülerin hepsi en az 1 hafta önden gidiyor kulağa güzel geliyor ama içten içe de korkuyor insan. Hayırlısı olsun inşallah hepimizin bebişlerine sağlık versin Allahım :)
Bu arada benim kendi doktorum bebeğin kalp eko'sunu çektirmem için randevu almamı istemişti. Çevremde kimseden istendiğimi duymadığım için anlayamamıştım ama bugün detaylı ultrasonu yapan doktor kalple ilgili her detayı biz ultrasonda göremeyiz kesin sonucu eko verir garanti için kesin yaptırın dedi. O yüzden kendi doktorumun neden istediğini de anladım :)
Amma uzun konuştum ya :) herkese güzel günler arkadaşlar :)
Canım sen biraz fazla almışsın doktorun biraz dikkat et falan dedimi.. birde çok alsanda problem etme inş. doğumdan sonra veririsin. Saglıklı olsunlar yeterki..Kizlar masallah guzel dengeli gidiyosunuz.. hic yokmu benim gibi suan a kadar 7 kilo alan.
ayy bende öyleydim çatı muayenesinden çok korkardım hatta bagırırdım korkudan :) ama yinede normal isterdim nasıl bir düşünceyse :) ama bebişim büyük diye birde hiç açılmam yok diye sezeryan olmuştum. Korkma canım sen son anda nasıl karar verirsen öyle yap kimseyede kulak asma.. ay neden normal yapmıyorsun falan diyenler çıkacak duyma.. sen kararını verirsin ama şimdiden düşünme. Çok erken daha.. ayrıca sezeryanın bir kötülüğü yok sadece 1 hafta agrın oluyor sonra yavaş yavaş geçiyor.Anneler nasılsınızzz? Daha çok erken ama ben doğumdan korkmaya başladım. Özellikle normal doğumdan. Doğumu bırakın çatı muayenesi bile olamam gibi geliyo. Canım tatlı değildir ama o çatal bana çok ürkütücü geliyoalttan muayenede bile ağlamamak için zor tutuyorum kendimi işlem bitene kadar elim ayağım titriyo doktor normal olcak dese bile hayır sezaryan istiyorum diycem sanırım yapanlar nasıl yapıyo diyorum kendimi ikna etmek için ama nafile çok korkuyorum
çok sevindim canım. Gerçektende bu ikili testlere çok takılmamak lazım. Allah saglıkla kucagına almayı nasip etsin.Kızlar bugün bayramdan önce bayram yaşadık, sonucumuz temiz çıktı.. Allahım kimseyi bebeğiyle sınamasın, çok korkuttu ve üzdü bu durum bizi, ama şuan hiç bir genetik ve kromozonsal bir problem olmadığını öğrenmenin mutluluğunu yaşıyoruz, bana bugün bayram
Canım maşallah yavruna, çok sevindim sonuçların güzel olmasına, Rabbim cümlemizin meleklerine sağlık sıhhat versin :)Kızlar çok teşekkürler rüya gibi şuan hala sonuç gelicekmiş gibi hissediyorum, haftaya pazartesi detaylı ultrason sonrada bir doktoruma uğrucam.. İnşallah iyidir, 4 hafta oldu görmeyeli, bir tek karnımın büyümesi ve hareketlerinden sağlıklıdır diyorum..
Magnezyum ishal yapıyor demir ilacida kabızlık ikisini aynı anda kullanınca dengeliyor ayrıntılı ultrason da çıktı sanırım senin sıkıntı rabbim inşallah sağlıkla kucağına almayı nasip eder erken doğum riski bendede var istirahate devam ediyorum çok şükür kanamam falan olmadı bir daha sende çok koşuşturma alnimizda ne yazıyorsa o biz sadece duamizi eksik etmeyelim rabbim hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin diye gerisi takdiri ilahikuzum ne demir ne magnezyum şuanda hiç birşey kullanmıyorum bu ara çok süt içtim ondan sanırım yani dilerim öyledir.... doktorum demir hapına kabızın geçince kullan demişti sanırım tam zamanı... sen nasılsın sanırım istirahattesin. kanaman dilerim yoktur. bende de tek arter tek ven çıktı. erken doğum riski vb riskler var bir kaç gündür ayrıntılıdan fetal ekoya ordan riskli gebelik dr una koşturup duruyoruz. Rabbim sağlıkla sıhatle kucağımıza almayı nasip etsin hepimiz için...
Allah kolaylik versin.ipleri koparmaya kadar gitmek istemiyorum. esim akrabalarinA cok bağlı. Bizde ayri sehirlerdeyiz ama esim memleketine yenu akrabalarinin yanina tasinmak istiyor.iste o zaman ne olur. Allah aklıma hakim olsunAllah sabırlar versin canm anlıyorum seni biz ist dayız benim ailem de eşiminkiler de ank dalar. Benim Annembabam 2 yılı geçti iki kere geldiler birinde 4 gün birinde 1 hafta kaldılar elimi be cevime attırdılar ne de sıcak sudan soğuğa sokturdular abim veya ablam geldiğinde de aynı!! Eşimin kuzenleri gelirdi hatta ilk teşebbüs evlendikten sonra eşimin ilk izin günü 1 haftansonraydı o gündü hiç unutmam. Yok eğitimde bayıldım gel beni otelden al yok şöyle yok böyle zaten çok sancılı bir süreç kendileriyle diyaloğumuz esimin annesi falan da hayatta degil halalar babane kuzenler kaynanalik yaparlardi en son dayanamadim dedim yeter ben sizinle gorusmek istemiyorum 2aradilar 3 dedlkodu derken kopardim ipleri hem kaynanalik hem maddi manevi somurme bir de evime gelip yatili kalma korkuyorum simdi bebek dogunca piyasaya cikmalarindan!!! Bu asamaya gelme bence sakin olmaya calis fakat bir daha yatili geleceklerinde yolu kapa bence bence sinir lluyorum ya cok doluymusum
Allah yardimcin olsun ilk evlendigimde ben surekli olarak kayinvalidem ve eltimden domates kesme yontemleri gibi gereksiz dersler almistim cok iyi anliyorum seni. Tabi tum bu dersler sonucu yine kendi bildigim gibi yaptim niye boyle yapiyosun diye sordular boyle daha rahat ediyorum dedim inadina bildigim gibi (kesme tahtasinda ) yaptim sustular yarin da inadina daha kati yumurta yapBir gunun sonunda aklima gelen başıma gelmiş bir şekilde kahvaltı hazırlıyorum. dun tum gun gonullerini hos ettik koca gobegimle gezdik.eve geldik onların ayaklar havada yine ben kalktim kahvaltı hazırlıyorum. Yanima gelmezlerse gelmesinler bari işime karismasalar.yok bu yumurta katı olmus yok bu peynir yumusak oule yapma bu bıçağı kullan.bide hijyen gosterileri.aynen eşim benim patlama noktami tahmin ettiginden espiriler yapıyor yardım ediyor ama nafile.simdide yanlarından kaçtım. masa açık lak lak ediyorlar.en nefret ettiğim sey.sinirden buraya döküldü. kusura bakmayın
Benim ikizler de subata kalmicak ilki sezeryandi bu ikinci hamileligim bi de ustune ikiz olunca ocak ortasinda alirlarİnsallah hep birlikte :) bizimki subata kalmiycak ama
Bi arkadasin alttan muayeneyi yaptiramadi ama catir catir dogurdu 4kg. Lik bebisini. Bebisini dusundugun an herseyi unutacaksin merak etmeAnneler nasılsınızzz? Daha çok erken ama ben doğumdan korkmaya başladım. Özellikle normal doğumdan. Doğumu bırakın çatı muayenesi bile olamam gibi geliyo. Canım tatlı değildir ama o çatal bana çok ürkütücü geliyoalttan muayenede bile ağlamamak için zor tutuyorum kendimi işlem bitene kadar elim ayağım titriyo doktor normal olcak dese bile hayır sezaryan istiyorum diycem sanırım yapanlar nasıl yapıyo diyorum kendimi ikna etmek için ama nafile çok korkuyorum
Ilk bebeginj 20.haftadan once hissetmemen normal ben 20.haftada zar zor hissetmistim emin olamamistim bebek mi bagirsak hareketi mi diyeKızlar siz tam olarak kaçıncı haftada bebeğinizi hissettiniz ve nasıl şeyler hissettikleriniz? Ben tam anlamıyla bişey hissetmiyorum şu an, normal mi, çok korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?