2016 Şubat Anneleri

Güzel anneler günaydın :)

Ya arkadaşlar ben bebeğin hareketlerine taktım kafayı :/ kasık tarafımda sürekli bi hareket var ama Bağırsak hareketine benziyor ayırt edemiyorum. Bir de kasıklarımın iç tarafına doğru hissettiğim kelebek çırpınması gibi ama güçlü hissettiğim hareketler var. Kelebek çırpınması gibi olan hareketi hissettiğimde bebeğim olduğuna emin oluyorum ama o da ne alaka anlamıyorum ultrasona girdiğim ilk 2 gün çok yoğun hissediyorum sonra tık yok. Bebek ultrasondan rahatsız mı oluyor acaba diye düşünüyorum ama hareketinden emin olduğum için mutlu oluyorum.
Bağırsak hareketleri sandıklarım bebek mi acaba ya valla yicem kafayı :) üzülüyorum bebeğim hiç hareket etmiyor mu bir sorun mu var diye :(
22 haftalık olduk artık hissetmem gerekmez mi net olarak? :/

Aşıyı yaptıralı 4.günüm.hala ağrım var.sırtına ulaşamamak çok kötü birşey.eşim abartıyormuşum gibi Görüyor sanırım ama o unutup da her dokunduğunda bi "ayy" diyorum yani :) ama napim acıyor.
onlar da vurulabiliyor;) inanmıyorsa gitsin o da bir doz vurdursun kendine =)))
Hepimize geçmiş olsun... Daha geçmiyor ama sabırla bekliyorum :KK43: :KK43:
bugün daha iyiyim ben ya işe geldim iyi olmak zorundayım psikolojisi ya da gerçekten iyiyim :)

Ya arkadaşlar ben bebeğin hareketlerine taktım kafayı :/ kasık tarafımda sürekli bi hareket var ama Bağırsak hareketine benziyor ayırt edemiyorum. Bir de kasıklarımın iç tarafına doğru hissettiğim kelebek çırpınması gibi ama güçlü hissettiğim hareketler var. Kelebek çırpınması gibi olan hareketi hissettiğimde bebeğim olduğuna emin oluyorum ama o da ne alaka anlamıyorum ultrasona girdiğim ilk 2 gün çok yoğun hissediyorum sonra tık yok. Bebek ultrasondan rahatsız mı oluyor acaba diye düşünüyorum ama hareketinden emin olduğum için mutlu oluyorum.
Bağırsak hareketleri sandıklarım bebek mi acaba ya valla yicem kafayı :) üzülüyorum bebeğim hiç hareket etmiyor mu bir sorun mu var diye :KK43:
cenım günaydın sana da , ben yaklaşık 1 aydır hissediyorum aynen dediğin gibi bağırsak hareketi gibi arada tık tık yapıyor arada bağırsak hareketi gibi ama bir süre sonra hangisi bebek hangisi bağırsak hareketi ayırt edeceksin az da olsa ;) yatağına uzan sessizce dinle hissettiğinde o zaman daha net olucak ;) ben öyle yapıyorum...

Kızlar artk bazı durumlara sabrım kalmadı kayınvalidem ve görümcem hanıle kaldgmdan beri beni bir kere bile aramadı işteyken eşimi arıyorlar soruyorlarmış sanki çocuğu o taşıyor. Her şubat sömestr da gelirler 15 gün 6 kışı kalırlar hıc bir seye el sürmezler işten bi gelirim kahvaltı masası dahi ortada böyle insanlar ama bugüne kadar hıc Gık demedim yüzümü bile asmadım. Balıkesir'de yasıyorlar ve geçenlerde gittiğimizde eşim annesini Facebook'a dikkatli resim koy diye uyarmasıyla kıyamet koptu kayınvalidem ağlama krizlerine girdi sürekli alkollü takılmalar genç kız gibi süslenip püsleyip resimler koyuyor sürekli ve eşim çok rahatsız oldu bunun üzerine ben barıştırmak için kendimi parçaladım eşime çok kızdım ama aslnda haklıydı. Aralarını düzelttim derken yemeğe çıktık akşam kayınvalidem telefonum dondu deyince bende resimlerini silip kapatıp açtım telefonunu görümcem sen whatsapp mesajı geldi önüme düştü 'öfkene kapılıp da o geline birşey çaktırma sevindirme milleti ' yazmış masada görümcemde ve bir çok akraba da vardı beynımden vurulmuşa döndüm demek millet olarak görülüyorum demek gelin olarak görülüyorum bunca iyi niyetime rağmen. Masada 1 saat daha hıc bırsey belli etmeden oturdum ama doğumuma yine sülalece gelecekler ve ben onlara Nasıl davranacagımı bilmıyorm evlenırkende hıc destek olmadılar bize evlenmeden benim evime yatağıma kondular herşeyimi kırdılar kirlettiler. Ne yapmalıyım bana akıl verin kafayı yicem

Canm o kadar iyi anliyorum ki seni benm esimin annesi kucukken olmus halalar babane buyutmus baba ilgilenmemis gorsen ne iyi insanlar dersin ama beni mahvettiler. Ailemin maddi durumu iyi diye nasil somureceklerini sasirdilar her seyi kendimiz yapalim dedik babam musade etmedi biz neyiz diye babasi nisan yapacagim dedi parasini abimden almis gelinlik parami ben kendim odedim soz ona o maddi isler kolay kizim her seyin alasini yapariz dedi durdular bu surecte kendi annemi bana karalama cabalari vs tabi verince agizlarinin payini aldilar bana gelip kalma cabalari ank ya gittik mi burnumuzdan getirdiler dedikodu iftira neler neler 92 yasinda babane bir gun rahatszlanmis tansiyonu yukselmis hastanede noldu demisler ben onu cok uzmusim ama hbrim yok esim gordu her seyi bunlara mesafe koydu bu kez babasi bana aileme kufir kiyamet msjlar yagdirdi ben de gittim suc duyurusunda bulundum ve esime de su halimle ya onlar ya ben dedim sagolsun benim ailem sensin dedi hala esimi msj atip ne diyo halalar babanen cok yasli yine hastanelik olur !!! Wala isler oyle bir asamaya geldi ki be olume ne olulerine bebegimi kaybediyordum pzt gunu az daha erken dogum riskiyle musahade altina aldilar simdi cok sukur iyiyim!!! Davadan da asla vazgecmeyeceg yarin obur gun cocuk bahanesiyle esimi beni arasinlar asla taviz vermeyecegim cunku hep sustum ben ilk baslarda anlayisli olmaya calistim onlar bana hakaret de etseler hep sustum ama cok canim yandi. Asla bu asamalara gelme tabi ama tavrini mutlaka koy ve koru derim ki bir daha canini acitamasinlar!!! Annene de kimsenin hizletciligoni yaptirma bence ama esine bu surecte durumu mutlaka iyi anlat ara kalmis hissetmesin kendini senin hakliligini bilsin. Once sen kendi kiymetini bil ki herkes haddini bilsin
İkinizinde durumu çok zor Allah yardımcınız olsun. Ama şunu unutmayın bu dünyadaki hiçbişey kendinizden ve çocuğunuzdan önemli degil. Ondan sonrada eşinizden önemli degil. O yuva size ait kim huzurunuzu kaçırıyorsa mesaeyii koymalısınız. Kendi anneniz dahi olsa... Onlarla kavga edip ipleri koparmanız gerekmez sadece saygılı olun arayı soğutun canım cicim yapmayın. Devamlı onların gönlünü hoşetmek için uğraşmayın. Ne kadar uğraşsanda hizmet etsende hiçbişey degişmez.
İnşallah biran önce halledebilirsiniz

Hazır yoğurt mu tüketiyorsunuz yoksa evde mayalanmış yoğurt mu?
Kendim mayalıyorum canım. Eğer biterse ve sütçü gelmemişse hazır alıyorum.

Bağırsak hareketleri sandıklarım bebek mi acaba ya valla yicem kafayı :) üzülüyorum bebeğim hiç hareket etmiyor mu bir sorun mu var diye :KK43:
canım bagırsak hareketleri degildir o bebişdir. Dojtorlar hep bagırsak deyip duruyorda siz normalde hamile degilken bagırsaklarınızda hareket hissediyormusunuz ki?? Çok az ve nadirdir o. Artık bu zamanlarda hissettiğin bebişin hareketleridir. Özellikle tam sırt üstü yattığında yada otururken öne doğru egildiğinde içerden hemen tepki veriyor :KK66: :KK66:
birde sırt üstü yat elini sırayla hafifçe karnına bastır. Her yerini dolaştır. Bebişe degdiğinde içerden itikliyor seni :KK48: zaten bebegin olduğu taraf daha sert oluyor. hareketler çoğunlukla içerden itikleme gibi oluyor. Ve sırt üstü yatarken karnının hareketeni gözle bile görebilirsin. Ama biraz sabırla beklemen gerek :KK15:

Kızlar aranızda çarpıntı yaşayan var mı? ? Tansiyonum normal ama nabız hep 100 ün üzerinde yarın Dr a soracağım bakalım neden olurMuş. .
Fikri olan var mı :KK64:
Bende de oluyor canim. Bazen gece yatarken oluyor bazen sabahtan basliyor aksama kadar suruyor.

onlar da vurulabiliyor:KK66: inanmıyorsa gitsin o da bir doz vurdursun kendine =)))
bugün daha iyiyim ben ya işe geldim iyi olmak zorundayım psikolojisi ya da gerçekten iyiyim :)
Wuhuuu iyi fikir:)))) ilahi ya ne güldüm o halini düşününce.onun canı çok Kıymetli canım.geçen yaz 2 tane 20lik diş çektirdim.köklerini gösterdi Dr.kanca gibi,damağımı parçaladı,Dikiş atıldı.aynı anda o da yan tarafta al dişini törpületti.dışarı çıkıyoruz.aşkım çok acıyor diyor :D bana yani o halde :D

canım kasıklarında hissettiğin artk bağırsak hareketi değildir bnce :) zaten hissediyormuşsn kimi sert vuruyor kimi sadece kımıldıyor senin ki uslu bebek heralde :) bide iç karın meselesi var tabi bnce korkulacak bişey yoktur

Günaydın kızlar güzel bir hafta diliyorum hepinize. Biz cumartesi detaylı ultrasona girdik. Oğlumun ilk vesikalık fotosunu aldık

Eklentiler

• Screenshot_2015-10-03-19-31-04-1.webp
    Screenshot_2015-10-03-19-31-04-1.webp
    7,7 KB · Görüntüleme: 104
Onu bilemeyeceğim canım. Evde test yaptın mi? Yarın gidip bir tahlil ver. Benim adetim son iki ay düzensiz olduğu için on gün bekledim nasıl olsa adet olurum diye :)
Kan icinde acele etmek istemiyorm pek sabah yaptm test negatif olmadi yarin giderim kan testi vermeye

Testte pozitif cikmadi diye mi supheleniyorsun gec dollenmeden? Tam olarak anlayamadim ben durumu. Dr teshis koydu mu
Henuz doktora gitmedim 4 gun gecikiyo adetim normalde hep duzenlidir 26 gunde bir olurum hatta bazen asagiya gelir 1 2 gun ama hala olmadim 30. Gun bugun idrar testi yapiyorm ama negatif cikiyo bu ayda ovulasyon testi kullndm 21. Ve 22. Gunde gordum koyu cizgileri yani yumurtam o gunler catlams teste gore o gunden bugune de 10 gun gecti acaba diyorm 21. Gun mu gercekten yumurtladn da gec dollneme odu adetime 5 gun kala

Kızlar merhaba, idrar yaparken böbreklerimdeki ağrıdan dolayı c.tesi semiha şakir'e gittim, sağolsunlar hiç bişey yapmadılar, ultrasondan bakıp bebeğin sağlık durumu iyi dediler, birde monusol şase idi sanırım adı ondan verdiler, haftaiçi polikliniklerden randevu al dediler, tahlil falan yapmadılar, bugün bulunduğum kurumdaki doktora gittim, tahlil falan verdim, bakalım inşallah kötü bişey çıkmaz, ama ilacı kullandıktan sonra biraz geçti gibi

O hemşire arkadaş benim canım merak etme sıkıntı olmaz taş yada kum döküyor olabilirsin yada idrar yolu enfeksiyonu yarın gidip tahlil ver ne olduğu ortaya çıkar bu arada bol su iç
Bugün tahlil verdim canım inşallah kötü bişey değildir. bu arada kızına 41,5 kere maşşallah, çok güzel çıkmış :)

benim de dun yan bosluklarim agridi... bobrek degildir ins... arkadaslara sordum... vucut buyudugu icin olabiliyormus... bir de surekli saga sola yatmaktan da olabilir cnm
canım benim idrar yaparken ağrıyordu ama normalde ağrıyorsa olabilir senin dediğin, bi de gerçekten gece yatarken hangi yanıma yatarsam o tarafım uyuşuyor, rahat edemiyorum, o neden oluyor acaba? sende varmı böyle bişey?

Kızlar merhaba, idrar yaparken böbreklerimdeki ağrıdan dolayı c.tesi semiha şakir'e gittim, sağolsunlar hiç bişey yapmadılar, ultrasondan bakıp bebeğin sağlık durumu iyi dediler, birde monusol şase idi sanırım adı ondan verdiler, haftaiçi polikliniklerden randevu al dediler, tahlil falan yapmadılar, bugün bulunduğum kurumdaki doktora gittim, tahlil falan verdim, bakalım inşallah kötü bişey çıkmaz, ama ilacı kullandıktan sonra biraz geçti gibi

Geçmiş olsun canım sikayetinden dolayı enfeksiyon düşünüp monorol vermişler sanırım hamilelerde rahatlıkla kullanılabilen bir ilaç inşallah tahlillerin güzel çıkar ilaç almak istemiyorsan bol su iç ama eğer enfeksiyon çoksa ihmal etme

Kizlar aytintilidan geliyorum cok sukur bebegimin herseyi iyiymis :nazar:Normalde 15 subat dogum tarihi ama 1 ile 8 i arasinda dogurursun dedi tek tek bakti tum organlara falan birde bize gulucuk atti minigimiz Allah hepimizinkine saglik sihhat versin :anneadayı:

Kızlar ben netten beşik aldım çok uyguna buldum denemek istedim eğer kalitesi güzelse odasına koyacagım kötüyse yanıma alacağım bunu odasının dolan ve şifonyerini ikeadan begendım ordan alacağım siz ne alemdesiniz oda konusunda :)
Ne kadara aldın canım. Haftasonu babymallde aynı beşiğin 70*130 u 320 liraydı. Ben iki tane 60*120 alacağım o boyunda kampanya yoktu

Evet Can'ım hepsi burada dan aldım.. Büyüyen beşik düşündüm ama vazgeçtim çünkü ben çok çabuk sıkılıyorum mobilyadan eminim onu büyütmeden değiştirmek isteyeceğim :) o süre zarfında evimde boşa yer kaplayacak yani. Park yatak konusuna sıcak bakamadım bir türlü ama kullanan herkes tavsıye ediyor. Ben 180 tl ye aldım bedava gibi birşey yani bakayım bi gelsin kalitesi güzelse size aktarırım resimleriyle beraber
linkini yollar mısın. Benim dediğim baby hope markaydı

Back
X