2016 Şubat Anneleri

arkadaşlar idrarımı tam boşaltamıyorum :KK43: gece 3-4 kez kalkıyorum ama az geliyor. sabah bi kalkıyorum okadar çok idarar çıkıyorki. ayıptır söylemesi. 4-5 gündür böyle. anlamadım sebebini. bebeğin kafası aşağıdaydı acaba çok mu baskı yapıyor. birde tekme attığında yada ne hareketi bilmiyorum ani bir idrar çıkma hissi oluyor. daha randevuya 3 hafta var. sizdede oluyor mu ?

Aynılarını yasıyorum merak etme bunlar tatlı sıkışmalar

Inşallah geçer biraz üzüldüm nette baktim down sendromlu bebeklerde bu durumun görülebilecegi yaziyo hayırlısı insal 7.sinde tekrsr gidecegim allah izin verirse
Canim bobrekte ve kalpte bu haftalarda bazi SIKINTILAR yasanabiliyor hatta beginde kitleler gozlemlenebiliyormus.. cogu zamanla yok oluyormus zaten.. down sendromlu bulgular bununla bitmez, ayak ve el olcumleride kucuk oluyor, bacaklari bodur oluyor, ense hala kalin oluyor, bobreklerdede SIKINTI olabiliyor vs vs bir suru seyi birlesiminden suphlenebiliyor dokor.. icini ferah tut canim..

Canlaaar merhabaaa. :) Haftalardır bebeği ve kalp atışını bekliyorduk bu haftaya kadar ne bebeği gördük ne kalp atışını duyduk. Bugün güzel haberlerimi mutluluğumu paylaşmak istiyorum sizlerle. :) Bugün hem bebeği gördük hem kalp atışını duyduk. Dakikada 160. :) Ve geç döllenme diye düşünürken kürtaja alınacağımı sanarken sat'a da yetiştik. :) Tam tamına 9h1g. :) Önceki kontrollerimde 2 hafta geriden geliyorduk ama artık her şey normale döndüüü. :) :)
merhaba ben yazınızı gördüm bende de aynı durum söz konusu 8+5 te tekrar gitcem sizin kese gelişimi nasıldı peki?

Canım,herkesin derdi kendine şişko dünya gibi geliyor:) hepsi ayrı can yakıcı.keşke o vefasızca,haince tavırları bana da el gösterseydi.beni hamileliğim boyunca ailem nasılsın diye aramadı.bir kez bile...ha evet aradılar ama tartışmak için.annem sanki özellikle yapıyor 5 aydır nasıl laf sokarım derdinde.( biz annemle hayatım boyu hiç böyle olmadık,herşeyimi anlatırsın)karşılıklı atıştığımız zaman iyi anlamda söylediğim herşeyi içinde biriktirip kustu.babam desen niye aramıyorsunuz diye içkili halde telefon açıp silerim sizi diye gece birde evimi huzursuz edecek kadar düşüncesiz.aramıyoruz.korkuyoruz çünkü.bayramda onlar tatildeydi.kutlamak için aradık pişman olduk.hadi hadi dedi yüzümüze kapattı.annem engel olmuyor.bilerek yaptığını düşünüyorum artık.kardeşim 20 Yaşında.yalnızca eğlence Peşinde,bencil bir kız oldu.az mı baktm ben ona,elimde büyüdü.onu da doldurdular.zaten herşey onun iyiliğini istiyorum diye başladı.ders çalışmıyor gibi sorumsuz tavırlarına sinirlendim.orda başladı sanırım annemin kini.ben eleştirirken yüzüme bakmadı,hak vermediği mimiklerinden belliydi.ona da sinirlendim.istanbulda sınava girme hevesiyle herkesi sürükledi.çalışmadığı sınava giderken hangi renk Eteğini giyse,İstiklal'de hangi kotunu giyse diye daha gitmeden keyfi bunları düşündü.face e bin tane foto.istanbuldan geldi.sınavın nasıldı dedim,iyiydi dedi ama sonuç yine hüsran.daha sonra sınavı bile sormayan sorumsuz abla oldum o ayrı...
5 ay boyunca ara ara gittik.oturduk.hiçbirşey olmamış gibi davrandık.kötü şeyler kapandı dedikçe tekrar Gündeme getirdiler.evde birbirlerini doldurup beni arıyorlar.hamileliğimin arkasına sığınıyormuşum.bak bunu benim öz annem söylüyor.annem bir buçuk saat uzakta.evde yumurta bile kıramayan 20 Yaşında çocuk kafalı bebeğiyle meşgul.işlerime hiç destekçim yok.kadın tuttuk mecbur.midemin bulandığı dönem geldi.bir hafta zor kaldı.tatilde neden eşim evdeymiş.evde oturan adamı sevmezmiş.beş karış surat.sen tatildesin sen gel ben niye geliyorum ya aaaa yeter dedi.
Kısacası ben annemi tanıyamıyorum.korkudan bayramdan beri aramadık.akşam telefonum çaldı.eşimle yüreğimiz hopladı onlar mı ki diye...neyse ki değilmiş...bugünlerde bekliyorum niye aramıyorsun diye geri dönüşlerini ama açmayacağım.dayanmalıyım.bebeğim için.

Canım benim Rabbim sabır versin. Bu da senin sınavın sanırım :(

Canim bobrekte ve kalpte bu haftalarda bazi SIKINTILAR yasanabiliyor hatta beginde kitleler gozlemlenebiliyormus.. cogu zamanla yok oluyormus zaten.. down sendromlu bulgular bununla bitmez, ayak ve el olcumleride kucuk oluyor, bacaklari bodur oluyor, ense hala kalin oluyor, bobreklerdede SIKINTI olabiliyor vs vs bir suru seyi birlesiminden suphlenebiliyor dokor.. icini ferah tut canim..
Sağol canım doktor down demedi yada şüphe demedi tek parlaklik var kalp kasında dedi ama tsrama testin olmadığı icin perinatologtan randevu al dedi aldım bende çok kötü hissetmedim kendimi geçecek diye umut ediyorum insallah gecer sagolun (:

Selam herkese, ayrıntılıya girenler bebeklerini görenler, sağlıklı olduklarını duyup gelenler, bebeklere yeni yeni eşyalar alanlar hepiniz için hayırlı olsun :nazar::KK68:

:/ neyi nerden ne zamn alcam ne lazim ne degil smdi erken mi gec mi kaldim kafam karisti iyice... ilk bebegm etrafta da tecrubeli pek kmsem yok. Bi de calisiyo olunca... ben simdi nerden baslayim kizlar. Mercimekime bi erkek dediler bi kiz sonraki kontrolu mu beklesem acaba

bir çok kişi erken olduğunu düşünüyor ama ben alışverişe başladım. haftasonları e bebek chicco, c&a, mothercare gezer olduk. her gördüğüm yerden bir iki zıbın aldım. zıbın işlemini kapattım gibi. zaten ara sezona denk gelecekleri için daha çok kısa kollu zıbın alıyorum, hem boyunu ayarlıyamıyorsam yazın giyer diye, hem de kolluları giydirmesi zor diye...

Belki cinsiyetini tam emin olamamak kafanı karıştırıyor olabilir, ama cinsiyet ile alakalı olmayan eşyalardan başlayabilirsin. veya en azından piyasa araştırması yapabilirsin.
termometre, sterilatör(alacaksan), çalışacaksan süt sağma makinası, kendi ihtiyaçlarından göğüs kalkanı, göğüs pedi emzirme sütyeni gibi eşyaları tedarik etmeye başlayabilirsin.

sayfanın en başına çeşitli internet üzerinden araştırma yapılabilecek siteler yazılı. oradan kontrol edebilirsin.

Şekeri 64 olan arkadaş, gayet güzel. düşük şekerde ani şekerli yiyecekler yemek sıkıntı oluyor diye biliyorum. :KK51:
doktorun ne dedi bu konuda?

Yeni anne adaylari size nacizane bir tavsiyem var sut sagma makinesini kesinlikle alin ve elektrikli olanlari tercih edin kizimda ilk ay 40derece atesle dr dr gezdik ameliyatla (sezeryan olmustum) ilgili mi diye de bobrek mi dalak mi diye butun organlara baktilar bi sey cikmadi meger sut atesi dedikleri seymis bebek ilk baslarda cok ememedigi icin sut sut kanallarini tikiyormus o gunden sonra her gece sut sagdim rahat rahat uyudum sadece calisanlara degil herkese tavsiye ederim

Yeni anne adaylari size nacizane bir tavsiyem var sut sagma makinesini kesinlikle alin ve elektrikli olanlari tercih edin kizimda ilk ay 40derece atesle dr dr gezdik ameliyatla (sezeryan olmustum) ilgili mi diye de bobrek mi dalak mi diye butun organlara baktilar bi sey cikmadi meger sut atesi dedikleri seymis bebek ilk baslarda cok ememedigi icin sut sut kanallarini tikiyormus o gunden sonra her gece sut sagdim rahat rahat uyudum sadece calisanlara degil herkese tavsiye ederim
Emzirme haftası sebebi ile kasıma kadar kampanya var n11de,biz geçen hafta araştırdık eşimle, lansinoh 2si 1 arada elektrikli göğüs pompası aldık, inş kullanınca memnun kalırım

Bugün işten erken çıkıp asmye gittim 1.doz tetanoz aşımızı olduk, kolum biraz ağırlaştı, uyuştu sanki:(

Bugün tahlil verdim canım inşallah kötü bişey değildir. bu arada kızına 41,5 kere maşşallah, çok güzel çıkmış :)

canım benim idrar yaparken ağrıyordu ama normalde ağrıyorsa olabilir senin dediğin, bi de gerçekten gece yatarken hangi yanıma yatarsam o tarafım uyuşuyor, rahat edemiyorum, o neden oluyor acaba? sende varmı böyle bişey?
cnm olmaz mi benim biri sagda biri solda nereye yatarsam orada agri oluyor gibi... geceleri simdi yine iyide son aylarda ne yapcam bilmiyorum... :)) Allah kolaylik versin... ama cok guzel heyecanlar... herseye deger...

Canım sabah doktordaydım bende aynı senin gibiyim bazı günler çok fazla hareketlerini hissediyorum bazı günlerde ise hareketlerini anlamak için dakikalarca sırtüstü uzanıp bekliyorum ama yinede anlamıyorum dedim bizim çok yorulduğumuz ve hareketimizin fazla olduğu günlerde onlar hareketsiz kalırmış kasık bölgesinde hissetmemin sebebini de ultrasondaki bacaklarını gösterdi başı tam göbeğimin hizasında bacaklarıda kasıklarımda tekmecikleri daha net hissediyorsun demek ki dedi gülümsedi içini ferah tut inşallah bişeyi yoktur ve sağlıklıdır bebeğin..

canım aynısı başıma geldi Allahtan randevum ertesi gündü doktor ilk kalbini dinledi rahatlaym diye sonra ultrasonda bi baktık uyuyo bizim ki :) arkasını da bize dönmüş :))
Şimdi doktordan geldim,bebeğim sağlıklıymış maşallah 680 gram olmuş ama tansiyonum 18-8 çıktı ve her doktor kontrolümde bu civarlarda çıkıyor garip olansa evde hergün ölçüyorum sabah-akşam doktor tavsiyesiyle 12yi hiç geçmiyor büyük,tansiyonumun birden yükselmesi de etkilermiş bebeği ve hareketlerini ilerisi için çok daha tehlikeliymiş yüksek tansiyon,iyiki gelmişsin dedi doktorum holter takıldı 24 saat kalacakmış üstümde,yarın tekrar gidicem doktora

Canim doktora gidicektin bugun diye hatirliyorum, kalp atislarin hakkinda birsey dedimi doktorun?
Canim yeni geldim, tansiyon normal oldugu icin bir sikinti olmaz dedi bikac tahlil yaptiracagim ac karna.. Fazla kan pompaladigimiz icin oluyormus muhtemelen :KK37:

Emzirme haftası sebebi ile kasıma kadar kampanya var n11de,biz geçen hafta araştırdık eşimle, lansinoh 2si 1 arada elektrikli göğüs pompası aldık, inş kullanınca memnun kalırım
cnm bende medela veya avent alayim dedim... karar veremedim... bi arkadasta senin aldigin urunu kullandigini ve memnun kaldigini soyledi... bilemedim

maiii maiii canim okuduklarim resmen icimi şisirdi Allah yardimcin olsun ama bir tavir koymalisin kesinlikle..anne babadir hakki büyuk ama onlari kirmadan biraz uzak dur ..duyma görme gercekten asiri stres sana ve bebege zarar yaa

Kızlar bebişinize kapı süsü, lohusa tacı, terliği vb.hazırlık yapıyomusunuz, örgü filan ördünüz mü, ben çok beceriksizim elişiden anlamam ama kapı süsünü yapmayı düşünüyorum bu nasıl sizce netten buldum
Bende evde durdukça sıkılıyorum şimdiye kadar kapı süsü aklımdaydı yapımlarına bakıyordum bir tane begenmiştim onu yapacagım gayet uyguna geliyor malzemeler hemde cok basit :) bugunde bebek şekeri de yapayım diye kararlaştırdım hatta bir kaç video ve yapımlara baktım kolay olanlarda var arada keçeli, badem şekerli, lavantalı magnetler.. İsim Etiketlerine baktım bir tane begendim nasip olursa bunu kullanacagım :)

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    24,4 KB · Görüntüleme: 130
Selam herkese, ayrıntılıya girenler bebeklerini görenler, sağlıklı olduklarını duyup gelenler, bebeklere yeni yeni eşyalar alanlar hepiniz için hayırlı olsun :nazar::KK68:

bir çok kişi erken olduğunu düşünüyor ama ben alışverişe başladım. haftasonları e bebek chicco, c&a, mothercare gezer olduk. her gördüğüm yerden bir iki zıbın aldım. zıbın işlemini kapattım gibi. zaten ara sezona denk gelecekleri için daha çok kısa kollu zıbın alıyorum, hem boyunu ayarlıyamıyorsam yazın giyer diye, hem de kolluları giydirmesi zor diye...

Belki cinsiyetini tam emin olamamak kafanı karıştırıyor olabilir, ama cinsiyet ile alakalı olmayan eşyalardan başlayabilirsin. veya en azından piyasa araştırması yapabilirsin.
termometre, sterilatör(alacaksan), çalışacaksan süt sağma makinası, kendi ihtiyaçlarından göğüs kalkanı, göğüs pedi emzirme sütyeni gibi eşyaları tedarik etmeye başlayabilirsin.

sayfanın en başına çeşitli internet üzerinden araştırma yapılabilecek siteler yazılı. oradan kontrol edebilirsin.

Şekeri 64 olan arkadaş, gayet güzel. düşük şekerde ani şekerli yiyecekler yemek sıkıntı oluyor diye biliyorum. :KK51:
doktorun ne dedi bu konuda?
cnm gogus kalkani nedir... bir de sut sagma pompasi icin ne dusunuyorsun...

cnm kullandigin sut pompasindan memnun musun ¿ yada bi onerin var mi ikili mi tekli mi iyi bilemedim... aklimda medela avent mamajoo var... biri de lansinoh 2si 1 arada onermisti... sence...

Canim yeni geldim, tansiyon normal oldugu icin bir sikinti olmaz dedi bikac tahlil yaptiracagim ac karna.. Fazla kan pompaladigimiz icin oluyormus muhtemelen :KK37:

Ben kacirdim sanırım. Kalp atisinla ilgili sorun mu var?

Back
X