2016 Şubat Anneleri

kızlar sizde kalça ağrısı başladı mı?sol kalçamda ağrı var bikaç gündür bacağıma vuruyor arada ayağımı sürüyorum resmen yürürken:110:

Hepinize güzel hafta sonları arkaşlar :KK24:
Bir sorum olacaktı. Bebeğinize biberon aldınız mı ? Veya hangi marka düşünüyorsunuz? Ben philps avent cam biberon düşündüm fakat şu emzik olayı çok can sıkıcı her ay için ayrı biberon emziği var +0 +1,3,6 ve 6 üstü diye gidiyor. Özellik olarak bir delikli 2 delikli işte hızlı yavaş akış vs çeşitleri var kafamı oldukça karıştırdı. Ben açıkçası yenidoğan, 3 ay ve 6 ay sonrası olarak almak istiyorum ama sizler ne düşünüyorsunuz bu konuyla ilgili daha önce tecrübeniz bilginiz var mı?
ben sırf yurt dışında uygun diye aldım canım. epey oldu alalı hazır yurtdışındayken alalım dedik. gerçektende yarı yarıya fiayt düştü. baya ucuz oldu. dr. browns doğal akış aldım ben hem cam aldım hemde bpa free polypropilen aldım. uçları çeşitli tabi onu sonra buradan değiştiricem. umarım bebek sever. epeyce önerdiler aslında. ama benimkiler 6 ay sonrası tabi. ilk 6 ay çalışmıcam evdeyim gerek yok diye düşündüm.

kızlar sizde kalça ağrısı başladı mı?sol kalçamda ağrı var bikaç gündür bacağıma vuruyor arada ayağımı sürüyorum resmen yürürken:110:
bendede başladı. dün sağ kalçam ve bacak çok kötüydü. aslında uzun süre oturmadım bile anlamadım niye oldu. benim bel ağrımda var.

Ilk oğluma bahsettiğin aventten kullandim. Çokta memnun kaldim. Emzikleri o kadar kafa karıştırıcı değil. Ikizlere de aynısını kullanicam. Yanlız emzik uçları biraz pahalı oluyor. Diş çıkınca hemencecik yirtabiliyorlar. Astarı yüzünden pahaliya geliyor birazcık :) yanlız biz biberonu uzun zaman kullandik. Kendi adima konuşuyorum yani :)
ben sırf yurt dışında uygun diye aldım canım. epey oldu alalı hazır yurtdışındayken alalım dedik. gerçektende yarı yarıya fiayt düştü. baya ucuz oldu. dr. browns doğal akış aldım ben hem cam aldım hemde bpa free polypropilen aldım. uçları çeşitli tabi onu sonra buradan değiştiricem. umarım bebek sever. epeyce önerdiler aslında. ama benimkiler 6 ay sonrası tabi. ilk 6 ay çalışmıcam evdeyim gerek yok diye düşündüm.
Teşekkür ederim cevaplarınız için arkadaşlar, emzirmekten yana gönlüm tabiki bi sıkıntı olur emziremezsem nasıl bir yol izlemeliyim bu biberonda onu düşündüm. örnegin biberon emziği +1 le 6 aya kadar idare edebilirmiyim Yoksa gerekli mi her ay ayına göre biberon emziğini almak. Avent pahalı birde, alınır alınmasına ayda bir sorun değil ama gerek yoksa neden para vereyim diye de düşünüyorum
Merhaba kizlar..bu ara kafam cok karisk stres yapiyorum.oglum 3.5 yasinda krese verelim dedik suan bakici var evde ancak cevremdeki herkes dogumdan sonra ikisi zor olur bakicin iyiyse kacirma dediler yigitte kücuk daha dediler kararimi etkilediler..3 gun okuldayim 2 gun bosum var evde kalsamda ogluma yetemiyorum bakicida aman aman bisey yapmiyo haybeden para veriyorum acikcasi suan..calisan annelerin fikrini merak ediyorum..
canım benim yegenim 3.5 yaşında tek cocuk yengem calısıyor. Kız kardeşleri bakıyor ve cok sımartıldıgı için aşırı yaramaz krese vermek istediler ama onun için en uygun zamanın 4 Yaş olduğu yanıtını aldılar. O yüzden seneye verecekler. Kreş kesinlikle şart bir çocugun gelişimi açısından sosyal ortamı paylaşmayı, öğrenmeyi, etkinlik yapmayı, zihnini geliştirici faaliyetlerin olması önemli. Bence sen erken görmüyorsan şimdide verebilirsin ama bakıcının gerçekten yardımı olabilcegine inanıyorsan bu bebegin doğduktan sonra 5 6. Aylık olunca diğer cocugunu verebilirsin. Hem o süre zarfında dediğin gibi yardımı olur ama cocugunu sımdıde krese vererek kafanı hafifletebilirsin yine bi nevi yardımcı olacaktır kreşte sana, bence tart biç doğru kararı verecegine eminim. Sonuçta içinde bulunduğun hayatı sen daha iyi önizleyebilirsin

Benim de mideme cok baski yapiyorlar normalden daha az yiyorum tikaniyorum ustune bi de karnim yarilcak bebekler disari cikcakmis gibi geliyor sanirim bebeklerin baskisindan herkeste farkli da olsa bi mide sorunu var :cry:
Bayagı zor günler bizi bekliyor. Resmen oturamıyorym yaa :( midem kocaman oldu :( Allah yardımcımız olsun.

Teşekkür ederim cevaplarınız için arkadaşlar, emzirmekten yana gönlüm tabiki bi sıkıntı olur emziremezsem nasıl bir yol izlemeliyim bu biberonda onu düşündüm. örnegin biberon emziği +1 le 6 aya kadar idare edebilirmiyim Yoksa gerekli mi her ay ayına göre biberon emziğini almak. Avent pahalı birde, alınır alınmasına ayda bir sorun değil ama gerek yoksa neden para vereyim diye de düşünüyorum
tek bir emzikle 6 aya kadar devam edemezsin canım. Kullandıkça emzik kötü oluyor birde büyüdükçe akışı hızlandırman lazım.

15-20 günde bir gidiyorum ben

Maşallah kocaman olmuş bu kuzucuk plesanta ne durumda bana yukarı çekilmeye başlamış demişti geçen hafta doktor
Plesantanın yeri güzel sorun çıkarmaz dedi canım. Şekerimi olcturucem bi onu dedi sıkıntı

Canım bende de sık sık oluyor:( özellikle de biraz evde iş yapınca, ev süpürmek filan hiç iyi gelmiyo artık, bel ağrım çok, dr normal dedi, çok iş yapma dedi ama hem çalışıyorum hem evde titizim, düzen hastasıyım, ister istemez kendime iş bulup yapıyorum yoksa yaşayamam:( her yer düzgün olmalı

Hepinize güzel hafta sonları arkaşlar :KK24:
Bir sorum olacaktı. Bebeğinize biberon aldınız mı ? Veya hangi marka düşünüyorsunuz? Ben philps avent cam biberon düşündüm fakat şu emzik olayı çok can sıkıcı her ay için ayrı biberon emziği var +0 +1,3,6 ve 6 üstü diye gidiyor. Özellik olarak bir delikli 2 delikli işte hızlı yavaş akış vs çeşitleri var kafamı oldukça karıştırdı. Ben açıkçası yenidoğan, 3 ay ve 6 ay sonrası olarak almak istiyorum ama sizler ne düşünüyorsunuz bu konuyla ilgili daha önce tecrübeniz bilginiz var mı?
Ben de avent alacaktim cunku o kadar cok reklami yapiliyor ki. Aslinda cogu tavsiye sitesinin de blog siteler bile olsa avent urunlerinin reklamina yonelik oldugunu farkettim. Kullanan arkadaslar ve kardesimin tavsiyeleriyle dr browns almayi dusunuyorum. Bi de beni dusun ikiz oldugu icin cifter cifter almam lazim :confused: napalim batacagiz ama olsun

Bence bi tek yenidogan icin al simdilik. Biberonu tutmayabilir ya da emzirirsen gerek duymazsin biberona. Ihtiyac duyarsan eczaneler marketler her yerde o zaman alirsin
Canim sen de tecrubelisin. İkizlerin erken dogma ihtimalinde mama veriliyormus birde sutunu sagip veriyormussun ya. Mama icin ayri ozellikli biberon mu almaliyiz ?

canım benim yegenim 3.5 yaşında tek cocuk yengem calısıyor. Kız kardeşleri bakıyor ve cok sımartıldıgı için aşırı yaramaz krese vermek istediler ama onun için en uygun zamanın 4 Yaş olduğu yanıtını aldılar. O yüzden seneye verecekler. Kreş kesinlikle şart bir çocugun gelişimi açısından sosyal ortamı paylaşmayı, öğrenmeyi, etkinlik yapmayı, zihnini geliştirici faaliyetlerin olması önemli. Bence sen erken görmüyorsan şimdide verebilirsin ama bakıcının gerçekten yardımı olabilcegine inanıyorsan bu bebegin doğduktan sonra 5 6. Aylık olunca diğer cocugunu verebilirsin. Hem o süre zarfında dediğin gibi yardımı olur ama cocugunu sımdıde krese vererek kafanı hafifletebilirsin yine bi nevi yardımcı olacaktır kreşte sana, bence tart biç doğru kararı verecegine eminim. Sonuçta içinde bulunduğun hayatı sen daha iyi önizleyebilirsin
Canim bi de ben soyle bi sorun yasadim sutum cok geliyordu o yuzden kizima az geliyordu 0-3 ay. 6+ alinca biberondan az cok icmeye basladi hatta ters cevrildiginde akitmayanlar var cozgi gibi bi yarik var ucunda. Onlarda baya sut geliyor 4.5 aylikken calismaya baslamistim o zaman yavas yavas alisti mecburen o biberonlara

Canim sen de tecrubelisin. İkizlerin erken dogma ihtimalinde mama veriliyormus birde sutunu sagip veriyormussun ya. Mama icin ayri ozellikli biberon mu almaliyiz ?
Iste o konuda acayip tecrubesizim kizimi 6 ay sadece emzirmistim dogar dogmaz sezeryan olmasina ragmen cok sukur hemen gelmisti sutum. Insallah yine gelir zaten gelmese de siringayla veriyorlar ilk basta. Kuvezdeyken de sanirim siringa kullaniliyor ama biberon da isteyebilirler mecbur hazir tutcaz onu da. En kucuk boylardan 0-3 ay alicam ama biberondan cok hazir mamayi dusunuyorum hic kullanmak istemiyorum kizimda 6aydan sonra biskuvisini bile kendim yapmistim ama ikiz olunca sutumun yetecegini hic sanmiyorum :KK12: mamayi zaten sut kivaminda hazirliyoruz ayri biberona gerek olmaz sanirim

Iste o konuda acayip tecrubesizim kizimi 6 ay sadece emzirmistim dogar dogmaz sezeryan olmasina ragmen cok sukur hemen gelmisti sutum. Insallah yine gelir zaten gelmese de siringayla veriyorlar ilk basta. Kuvezdeyken de sanirim siringa kullaniliyor ama biberon da isteyebilirler mecbur hazir tutcaz onu da. En kucuk boylardan 0-3 ay alicam ama biberondan cok hazir mamayi dusunuyorum hic kullanmak istemiyorum kizimda 6aydan sonra biskuvisini bile kendim yapmistim ama ikiz olunca sutumun yetecegini hic sanmiyorum :KK12: mamayi zaten sut kivaminda hazirliyoruz ayri biberona gerek olmaz sanirim
Evet kuvezde e prematurelere sirinayla veriliyor ama kisa bir sure diye biliyorum. Aradasin ikizleri 7 aylik dogmustu onlar bile kisa bir sure sonra emmeye basladilar. Erken doguma karsi hazirlikli olmak icin ilk biberonlarini da alayim diyordum en baslangicindan :) mamayi daha koyu bisey saniyordum o zaman mama icin de ayri biberona gerek yok demek ki sevindim bunu duyduguma

Ben de mamadan kacis yok diye dusunuyorum. Kardesleim ikiz 28 yasindalar. Onlar bile o donemde mama yemisler sutle doymadiklari icin

Arkadaşlar bugün kontrolüm vardı rahimdeki çentik hala var ama büyümemiş doktorum iğnelere 35. haftaya kadar devam dedi bu erken doğum tehlikesi var demekmiş ama bu çentikle doğuma kadar giden de varmış büyümezse iyi dedi inşallah bir şey olmaz bebeğim 500 gr mış

Canım ne demekmıs çentik, daha önce duymamıstım.

Günaydın kızlar. Ayda kaç kez doktora gidiyorsunuz
Ilk 3 ay 15gunde bır gıttım artık ayda bır gıdıyorum sayılır, doktor soyluyor zaten ne zaman gelecegımı onun dısında bır bahanem olmadıgı ıcın gıdemıyorum ama ıcım ıcımı yıyo

nedenini bilmiyorum ki...
Onlar çocuğun ağlamasının doğal bir süreç olduğunu ve bazen onlara bu özgürlüğü tanımak gerektiğini düşünüyorlar.çocuğun karnı tok ve gazı yoksa sırf Alışkanlık oldu diye ağlarken sallanmasını uygun görmüyorlar.beyin Gelişimi için de iyi değil diyorlar ayrıca.

dun aksam esimle ankarada babymall ve e bebek gittik... kraft park yatak almaya ama kafamiz iyice karisti yatak konusunda... sallanan karyola mi yoksa buyuyen besik mi yoksa direk baza mi alsak bilemedik :)) belki daha once ikeadan bakmistik ordan da alabiliriz... bebek arabasi baktik arka arkaya iyi degilmis... romer baktik yan yana cok agir... en hafifleri baston tipi maclaren chico yada kraft ... iki ayri yan yana denedik birlestirme aparatli oldukca genis oluyor... diger bastonlarda da on bar yok... gogus pompalara baktik lansinoh onerdiler ama hala avent olabilir diyorum... kisacasi aklim iyice karisti :S ne yapmam gerek bilmiyorum
Daha erken canım acele etme kararsız kaldıgın bırseyı alma bence.
Ben dırek besık alıcam yanı buyuyen besık ama ımkanım olsa park yatak alırdım, son zamanlarda dogum yapan arkadaslarım hem park yatak kullandı ve cok memnunlardı. Baza nasıl olur bılmıyorum, onune koruyucumu koyuluyor. Bence bazayı artık besıkte yatamayacak duruma gelınce alırsın

Back
X