2016 Şubat Anneleri

canım evet bu akşam randevum var benim. dr a neler soracağımı yazacaktım. varsa soruların sorayım bende :)

Çok sağol canım bakalım en çok merak ettiğim doğum konusuna seninle girecek mi? Ve bakalım nst isticek mi senden de sen her ihtimale karşı tok git benim gibi şok olma :) ama çok güzel birşey o kalp sesini duymak 25 dakka boyunca :KK76: hadi bakalım güzel haberlerini bekliyoruz annesi..

Çok sağol canım bakalım en çok merak ettiğim doğum konusuna seninle girecek mi? Ve bakalım nst isticek mi senden de sen her ihtimale karşı tok git benim gibi şok olma :) ama çok güzel birşey o kalp sesini duymak 25 dakka boyunca :KK76: hadi bakalım güzel haberlerini bekliyoruz annesi..
Canım nst ye tok karnına mı giriliyor. Bni doğum korkusu sardı

Canım bn anlamadım bu konu da beni de aydınlatırmısın

Canım yanlış bilmiyorsam ben istersen evlendiğinde istersen Allah gostermesin boşandıktan sonra verebilir. Hatta istiyorsan eşine armağan edip anlayabilirsin. Bu sana kalmış bir şey.

Ben dugunde eşimin ailesi tarafindan takılan altinlarin miktarını demiştim. Sanırım artık gerek yok :)

benim mihir 1 adet 33 grlık bi bilezik + 2 bin lira :)
2 bin liralık mihrimi hediye ettim eşime, bilezikte ne zaman isterse o zaman alırsın dedim
mihirin alınma amacı bi boşanma durumunda kadının kendine ilk aylar yetebilsin diye,
şu an ihtiyacımız yok rabbim mihre muhtacda etmesin

annem kardeşimi evde doğurdu hamd olsun sıkıntı olmadı, kuzenim en büyük hatam açılmamın tam olmadan hastaheneye gitmem oldu dedi, elimden geldiğince geç gitmeyi planlıyorum
Aynen canim bunun icin sana hypnobirthing mongan yontemi. Bu kitabi okumani tavsiye ederim. Muthis bir kitap. Suan nefes tekniklerini aliskanlik haline getirmek icin egzersiz yapiorm.

Canım yanlış bilmiyorsam ben istersen evlendiğinde istersen Allah gostermesin boşandıktan sonra verebilir. Hatta istiyorsan eşine armağan edip anlayabilirsin. Bu sana kalmış bir şey.

Ben dugunde eşimin ailesi tarafindan takılan altinlarin miktarını demiştim. Sanırım artık gerek yok :)
Bn a böyle birşey demediler canım hiç bilmiyordum.

Canım bn anlamadım bu konu da beni de aydınlatırmısın
Mehir, evlenen kadının hakkı olan mal veya paradır. Bunun azı veya çoğu için kesin bir sınır yoktur. Herkesin imkânına göre değişebilir. Evlenmeden önce peşin verilebileceği gibi, evlendikten sonra da verilebilir. Erkeğin evlendiği kadına mehir ödemesi vaciptir. Mehir, kadının öz hakkıdır ve onun rızası olmadan kimse onu harcayamaz.

canım en kısa olarak bunu alıntı yapıp, kopyaladım. aslında benimde tam bir bilgim yok.. Mehir ayrıca eşine bağışlanabilir, yani ben mehrimi sana hediye ettim denilip rıza ile olmasıyla tabii eşin hükümlülüğü kalkar .

Bn a böyle birşey demediler canım hiç bilmiyordum.

Canim bende imam.nikahina kadar bilmiyordum. Sonra imam sordu ne kadar istersin diye. Tabi babam akrabalar, aa biz kiza demedik bakisi attilar bana :D bende 15bin demistim. Hoca, bosanma ya da esine bisey olmasi durumunda senin ilk etapta gecinmeni saglayacak miktar demisti. Bende 15bin demistim. Ama zaten calisiyorum Allah korusun yeterki oyle birsey olmasin.

Birde hoca esime donup bu miktari 1 yil icinde tedarik etmelisin bu senin borcun demisti. ( Esimde bilmedigi icin tirsti dugunde takilan herseyi bana verip borcumu odemis oluyorum demisti :D o zaman hesapladigimda 30 bini geciyordu zaten )

canım tok gidicem evet, birde randevu saati olunca mı nst aldılar seni yoksa daha erken mi.. bakalım görüşcekmiyiz hakkatten doğum konusunu, yoksa banada 32 de gel konuşalım mı diyecek

Benim 15bindi. Ama esim dugunde takilan altinlari bana verdi. Hesaplayinca 30bin falan oluyor. Sayilir heralde :KK70: sonucta alip harcamadi.

Zaten ben oyle birsey oldugunu bilmiyordum. Imam direk sorunca 15 bin diye agzimdan cikmisti. Annem az soyledin teyzem cok soyledin demisti :KK70:
ehehe, ben hoca sorduğu zaman istemiyorum demiştim. istemek zorundasın demişti. 1 gr altın dedim bende :)

Mehir, evlenen kadının hakkı olan mal veya paradır. Bunun azı veya çoğu için kesin bir sınır yoktur. Herkesin imkânına göre değişebilir. Evlenmeden önce peşin verilebileceği gibi, evlendikten sonra da verilebilir. Erkeğin evlendiği kadına mehir ödemesi vaciptir. Mehir, kadının öz hakkıdır ve onun rızası olmadan kimse onu harcayamaz.

canım en kısa olarak bunu alıntı yapıp, kopyaladım. aslında benimde tam bir bilgim yok.. Mehir ayrıca eşine bağışlanabilir, yani ben mehrimi sana hediye ettim denilip rıza ile olmasıyla tabii eşin hükümlülüğü kalkar .
Teşekkür ederim canım aydınlanmış oldum bu konuda bana hiç böyle birşey demediler

Canim bende imam.nikahina kadar bilmiyordum. Sonra imam sordu ne kadar istersin diye. Tabi babam akrabalar, aa biz kiza demedik bakisi attilar bana :KK70: bende 15bin demistim. Hoca, bosanma ya da esine bisey olmasi durumunda senin ilk etapta gecinmeni saglayacak miktar demisti. Bende 15bin demistim. Ama zaten calisiyorum Allah korusun yeterki oyle birsey olmasin.

Birde hoca esime donup bu miktari 1 yil icinde tedarik etmelisin bu senin borcun demisti. ( Esimde bilmedigi icin tirsti dugunde takilan herseyi bana verip borcumu odemis oluyorum demisti :KK70: o zaman hesapladigimda 30 bini geciyordu zaten )
Bnm de Kıyıldı imam nikahı m hoca bana böyle birşey demedi. Maşallah canım sende kendi hesabına at o zaman

ya kızlar yaaaa çooook sinirliyim. eşim aradı az önce. haftasonu bi arkadaşı buraya geliyomuş bizde kalacaklarmış. kocam da tamam demişşşşşşş:mad: ya bi karısı var domuşuk yerinden kalkmaz. çocuğu 4-5 yaşarında çok hareketli ama kadın çocuğuna dur bile demiyor. samimiyetim yok şimdiye kadar 1 kere gördüm.ondada iyi bi izlenim edinemedim açıkçası. ha bunun yanında eşim biliyo gece uyuyamadığımı. ağırlaştığımı. bırak temizlik yapmayı çamaşır bile yıkamanın zor geldiğini. ya şimdi nevresim yıkamaymış, yemek yapmaymış,onlar geldikten sonra gittikten sonra temizliğiymiş, onlarla oturup gece sohbet etmesiymiş bunaldım hafta içi çalışıyorum bi hafta sonum var dinlenmek için ay valla erken doğurcaaaammmmmmm:mad::mad::mad:

Son düzenleme:
canım tok gidicem evet, birde randevu saati olunca mı nst aldılar seni yoksa daha erken mi.. bakalım görüşcekmiyiz hakkatten doğum konusunu, yoksa banada 32 de gel konuşalım mı diyecek

Canım hep gecikmeyle giriyoruz randevuya bile ama nst için mesela benim 9 da idi randevu 9 buçukta nst ye aldılar akabinde de bir hasta bekledim hemen girdim kontrole ve doktor zaten nst odasına geliyor ziyarete :) kağıda bakıyor nasıl sancı var mı diye

Back
X