2016 Şubat Anneleri

Canim biraz arastirma yaptim da bebeklerin ter bezleri tam olusmadigi icin isilik olma ihtimali cok yuksek oluyormus.
Sicaktandir diye dusunucem ama vucudunda hicbirsey yok sadece yanaklarda var. Alni kafasi falan temiz.
Yuz ustu yatiriyormusun hic.. benim ufakligi kv yuz ustu yatirmaya pek bir merakliydi.. isilik olmustu yanaklari bir kere.. sonra bir daha olmadi dikkat ettik..

Bugün doktora gittim. Oğlumun kilo alımı iyi boyumuz da iyi şükür. Gelisimi güzel gidiyor dedi. Dedim mukuslu kaka vs bazı bebeklerde gelisimi böyle iyiyken olabiliyor ama süt ürünlerine ara verip takip edelim bir dedi. Devlete geçti doktorumuz o yüzden çok kalabalıktı .

İlk yolculuğumuzu yapıyoruz. Bakalım neler olacak :)

Sağol canım ben iyice psikopata bağladım sabahtan beri iki makine çamaşır yıkadım dün hastanede kullandıklarımız battaniyesi çantası eve gelinde ağladı çok hemen üzerini değiştirmemiştim üzerine örttüğüm battaniye etek bezi temas eden nw varsa kendi giydiğimiz çamaşırlar kaldı size doktor hangi damlayı verdi canım ben serum fizyolojik ile temizliyorum hemen doluyor yarın kendi doktorumuz ne yapacak bskalum
Canım serum fizyolojik ile temizleyip iliadin damlasını 1 damla damlattırdı. İlk gittiğimde birşey vermedi 3.4 gün daha tıknıklığı devam edince ve öksürüğü artınca verdi. Sadece 3 gün kullan dedi. İnş seninkide en kısa zamanda iyileşir canım.

Alenay Alenay canım benimki de öyleydi hatta kuruyemişe baglıyordum ama neredeyse 1 haftadır d vitamini vermiyorum. Ve birkaç gündür o pütürükler yok. Acaba ondanmı demeye başladım bende tekrardan d vitamini vermekde istemiyorum :( ama vermek lazımmış. Vereceyimdebakayım yine pütürler olacakmı? Olursa vitamindendir.

Alenay Alenay canım benimki de öyleydi hatta kuruyemişe baglıyordum ama neredeyse 1 haftadır d vitamini vermiyorum. Ve birkaç gündür o pütürükler yok. Acaba ondanmı demeye başladım bende tekrardan d vitamini vermekde istemiyorum :KK43: ama vermek lazımmış. Vereceyimdebakayım yine pütürler olacakmı? Olursa vitamindendir.
Bizede vitamin yapti suan multitabs kullaniyorum o ise yaradi

Eveeeet gelelim antibiyotik deneyimimize !!

ilacım: klavon bıd 1000 mg - sabah akşam 1 er tane tok karna( ben 12 saate bir aldım)

çarşamba başladım sabah 1 akşam 1 kez olmak üzere

(oğlum pazardan beri gaz cıkaramıyordu, carsambadan beride kabızdı)

çarşamba sıkıntı yok kakamız az ve normal gazımız hala sıkıntılı
perşembe kakamız az kabızdık akşama kimyon etkisi ile gazımız çıktı az kaka yaptık
ve cuma ikindi vaktine kadar gazımız cıktı kakamız normal
deride de dökülme mantar belirtisi yok

cuma ikindi vakti kakası ishal olarak yaptı (ilacı bıraktım)

* bi nevi kabızlığını da almış olduk , gözetmeye devam

sagol cnm, devam ediyorum vermeye ama ilaci verdigimin ikinci gunu bir defa yaptu kakasini. bugun 4.gun bitti 5.gune girdik hala yapmadi. dort gozle bekliorum kakayi :KK43:
sancimiz var malesef ama kakayi yapamamasi daha buyuk sorun.
off nasil olcak bilmiorm.

merhaba cnm
cok sıkıntılı durum kaka yapamamasi.
cocugum iki haftaliktan itibaren kaka yapamamaya basladi. hala da devam ediyor.
aslinda bir cocuk gastrologuna goturmem gerekiyor.
biogaia kullandk bir sise. hani dedik acaba bagirsak florasimi yetersiz die. ayni.
zeytin yagi icirdik, ki hala iciriyorum.
ayni.
poposuna kulak copunu zeytin yagina batirip hafifce sokuyorum
ayni.
fitil son care. onda yapiyo. ama onu da drum yapma artik cocuk kendi basina kaka yapmayi ogrenemeyecek dedi.

duphalac i her sabah meme emdikten sonra 5ml iciriyorum. uzerine mama veriyorum. sutum az oldugu icin.

duphalac in tek turu var cnm. surup o da.

yan etkisi cok gaz yapiyor.

eger sen de vermeyi dusunuyorsan druna danisip oyle ver cnm.

Allah sifa versin kuzularimiza
Ilk verdiginde ici tamamen bosalmistir yavrucugun ondan bi kac gun yapmamistr bisey emin ol. Su an sancinin tek nedeni gazdr icerde yapacak kadar bi diski yoktur zannimca. Demistim ya bende bile 3 gun etkisi devam etmisti ki kati yiyeceklerle beslwndigimiz halde. Cok yipratma kendini de yavrucagi da o ilaca ragmen yapmiyorsa farkli seylerle zorlama tabii bu sahsi fiktim garipler dilleri yok ki hallerini anlatsin biz de korkumuzdan her yolu deniykruz ama bilmeden zarar verirsek bi de :(

Canım doyması önemli degil sütünün bebege yaraması kg aldırması başka birşey.. bu çok önemli canım. Ablamında 4. Kızı yine foşur foşur emziriyordu sütü çok boldu ama kız bir türlü fazla kg alamadı oda devam sütü kullandı halada kullanıyor yemek yemesine ragmen alamıyor 1.5 yaşında oldu kızı... yani sütün bol olması bazen önemli olmuyor.
4 çocuk, aynı anne aynı bünye ama sütü son kızına çok kg aldıramadı.

1hafta sonra çocuk doktoruna git onlar hesap yapıyor günlük aldığı kg ya bakıyor. Oda derse verirsin mama
Yanlış ifade ettim galiba. Fosur fosur uyuyor, aç olsa uyumaz demek iistedim. Zatne benimkisi öyle çokça emmiyor. 7-8dakika. süt bol değil yani emmediği için artıyor.o artanı da biberonla falan mı vermeyi demesem. Mamaya başlamadan önce.
Birde gerçekten yediklermiz süt klaitesini etkiliyor mu ki:/ başta annemler ne bulsa yedirdiler bana. Şimdi şu diyetten sebep düzgün beslenemiyorum.

Bu konudan ayrı birşey daha sormak istiyorum. Az önce emzirirken farkettim:o nefes alırken bıgıldağındaki boşluk da nefes alışverişiyle inip kalkıyor :o
Bizleri hep bıgıldak ile ilgili korkttukları için ellemeyi bırak bakamkyordum bile. İlk defa farkettm. Ürktüm. Normal mi böyle birşey :/

3.010gr doğdu
1.ay 4200
2.ay 4750

canım boşver hemşireyi..banada kızın kafası normalden büyük dedi canımı fazlasıyla sıktı halbuki normal boyuna kilosuna göre..sabah sabah gerdi strese soktu beni:mad:

her ay aynı kiloyu alacak değiller hoş..seninkinin sıkıntısı falan vardı direk mama demesi saçma olmuş..doktor kesildiler başımıza:KK34:

Stres oluyoruz gerçekten. Benden önceki 1200almış. Ona iyi dedi ama bebek için beş aylık gibi duruyordu. Açıkcası çyle de olsun istemem. Ben minyon baba zayıf. Ne kadr dombili bebeğimiz olabilir ki:/
Meme redddi var, mak 7dk emiyor dememe rağmen 'gel bakalım bi emzirmeyi deneyelim blki yanlış emziriyorsundır' demesini beklerdim açıkcası :/

Haftaya kadar alır daha canım sıkıntı yapma, mamaya geçecek dusuklukte değil kilosu.. Emziren anneler grubuna üye olun kızlar, onlar sayesinde sutum yetiyor mu psikolojisinden kurtuldum.. Gak dese meme guk dese meme:KK53:
Ya oraya üyeyim bende, oraya yazsam sağlık ocağını kapattırırlar :D

Yaaaa
ama bu göbekten ne çektim ben
Hersey hallolmuştu kurumustu kapanmıstı bugun bezlerken farkettim göbegının ıcı görunuyor neredeyse ne yapıcam ben şimdi???? Islak falan deıl akıntı yok sadece bi tarafından açılmış sanki böyle degıldı.!!!
Aglıycam artık
Ah canım yaa:( gerçekten ne öektin şu göbekten. Doktor ne diyor peki:/

Canım senin sütün çok diye hatırlıyorum ben niye öyle demiş ki ebe hemen mama kullan diye.bence bi doktor ile görüş ona göre karar verirsin. Ben mama veriyorum bir iki defa ama sütüm yetmiyor bizim kilo alımımız da orta seviyede. Hatta bugün ebeye sordum tekrar gelişim persentiline bakıp %50de iyi dedi. Senin bebeğin kaç kilo doğdu şimdi kaç kilo. Biberona da başlayunca bebekler anneyi emmek istemiyor benim kızım özellikle resnen kavga ediyor benle
Doktora gidelim bakalım ne diyecek moralimi bozdu açıkcası. Kilo almasa da hemen milet de bir mama derdi var. Hani süt olmasa neyse.
Ukalalık da yapmak istemedim ama Sütüm var çok şükür ama meme almıyor uzun süre emmiyor deyince hee diyip sustu.
Ne biliyim ilginçti:/
Aha şimdi emzirmeye çalışıyor yok kattiyen emmiyor. Biberon da dediğin gibi bu kez beni emmiyecek:/ ay çok zor valla.
İnşallah haftaya kontrolde normal çıkar. Doktor ne diyecek bakalım...

Kızlar , özlemişim sizleri :KK66: ogluş ve babası uyuyor bende fırsat bu fırsat buraya bakayim dedim. Önce dışarıya baktım hava ne kadar da güzel.. Sabah sağlık ocağına gittik 3lj asimiz yapıldı. Yavrum ağla ağla.. İçim gitti yine. Sizin aşıdan sonra dikkat ettiğiniz şeyler oldu mu. Ates 37 den sonra calpol vericem ki insallah öyle bir sikayetimjz olmas..
Bu arada benim bebe surekli ağlar oldu , kucakda susar oldu :) meme almaz, mama az yer oldu... Huylu bir bebe benim ki vay başıma gelen vaayyy :KK66:

Aman canım dikkat et bizde dün aşı olduk. Çok sızlandı. Ateş olmadı ama ıhlamalar mıhlamalar. Kıvrım kıvrımdı :(
Bana 4gün banyo yok dedi birde. Bacaklarındaki aşılara kolonya sirebilirsin ama kol su deymeyecek dedi:/

bskn bskn Canm hiç mama verme boşa benimde ilk ay 400 gram almsti mama aldk hiç icmedi sevmedi hep kustu bende attm çöpe sonra bu ay 1100 gram alms zaten ilk ayda sütum coktu salak gbi sagip sagip dokuyodum saklamak aklıma gelmedi smdide öyle fiskryo resmen sagyrm eğer doymadigini hissedersem veryrm yoksa saklyrm ayrıca daha bi hafta varms bi hafta snra bi daha tartilsin
Ya sorma... Her ay aynı kiloyu alsalar yandık:p sakla sakla. Allah korusun En kötü ijtimalle hasta olursak çok işimize yarar onlar.

Alenay Alenay canım benimki de öyleydi hatta kuruyemişe baglıyordum ama neredeyse 1 haftadır d vitamini vermiyorum. Ve birkaç gündür o pütürükler yok. Acaba ondanmı demeye başladım bende tekrardan d vitamini vermekde istemiyorum :KK43: ama vermek lazımmış. Vereceyimdebakayım yine pütürler olacakmı? Olursa vitamindendir.
Ben d vit vermiyorum. Süt türevi var demişti doktr. Zaten araştırdıkça daha da soğuyoum. içeriğinde bha varmış. Parafin/petrol içerkliymiş.
Bana bir vit önerdi ama türkiyede varmı bilmşyorum. Amerikada varmış satışı. Nerden bulurum diye araştırırken rastladım, birçok kişi bu sebepten kullanmıyormuş:KK43:

Vitmni alana kadar bol bol sokağa çıkıp güneşlendiriyorum oğlanı.

Bizede vitamin yapti suan multitabs kullaniyorum o ise yaradi

Benim kizimda da vardi yanakları putur putur ve kuruydu ben o zaman multitabs kullaniyordum yani o ilacla alakali değil bence.doktora telefonda sormuştum kortizonlu bi krem onerdi almadm almanyadan bi akrabamiz gelmisti orda hastanede çalışıyor.ilaca gerek yok almanyada anne sütü sürüyorlar böyle durumlarda dedi bikaç kere surdum geçti gercekten. Orda pisik için bile anne sütü suruyormuslar

Bugun bobamızla dısarı cıktık ılk defa, evde bı turlu uykuya dalamadı ben de gogsumde kalan sutu sagdım aldım yanıma sıtenın ıcındekı cafeye gıttık, ılk gıydıgımde bıraz agladı ama sonra dısarı cıkınca uykuya daldı hemen. Yarın da alısverıs merkezıne gıdeyım dıyorum hıcbır pantolonum gobekten olmuyor bır ıkı tayt alayım dıyorum, taksıyle 5 dakka mesafede alısverıs merkezı var ama kanguruyla taksıyle bınmek de tehlıkelı ne yapsam bılemedım, bebek arabamız da cok buyuk hem arabada daha cok aglıyor kucak ıstıyor,belkı gıderım bakalım

Ben d vit vermiyorum. Süt türevi var demişti doktr. Zaten araştırdıkça daha da soğuyoum. içeriğinde bha varmış. Parafin/petrol içerkliymiş.
Bana bir vit önerdi ama türkiyede varmı bilmşyorum. Amerikada varmış satışı. Nerden bulurum diye araştırırken rastladım, birçok kişi bu sebepten kullanmıyormuş:KK43:

Vitmni alana kadar bol bol sokağa çıkıp güneşlendiriyorum oğlanı.
Bu konuda bende çok sinirliyim canım bize de sağlık odağından monovit vermişlerdi şişenin yarısına kadar kullanmıştım dün senin dediğin gibi bende yazılanları gördüm baktım gerçektende içeriğinde butilhidroksianisol var ufacık bebeklerimize kansorejen maddeyi içirmemize izin veriyor sağlık bakanlığı bu nasıl bir ranttır anlamak mümkün değil. Dediğin d vitamini carlson canım tamamen doğal içerikli günde 1 damla veriliyor 365 gün gidiyor türkiyede internet üzerinden satışı var ama 102 lira amerika satışlı bir ürün. Amazon.com da 7 dolara buldum bu akşam sipariş vericez 15 güne kadar teslim ediliyormuş,herkes dikkat etsin kullandığı damlalara

Yanlış ifade ettim galiba. Fosur fosur uyuyor, aç olsa uyumaz demek iistedim. Zatne benimkisi öyle çokça emmiyor. 7-8dakika. süt bol değil yani emmediği için artıyor.o artanı da biberonla falan mı vermeyi demesem. Mamaya başlamadan önce.
Birde gerçekten yediklermiz süt klaitesini etkiliyor mu ki:/ başta annemler ne bulsa yedirdiler bana. Şimdi şu diyetten sebep düzgün beslenemiyorum.

Bu konudan ayrı birşey daha sormak istiyorum. Az önce emzirirken farkettim:eek: nefes alırken bıgıldağındaki boşluk da nefes alışverişiyle inip kalkıyor :eek:
Bizleri hep bıgıldak ile ilgili korkttukları için ellemeyi bırak bakamkyordum bile. İlk defa farkettm. Ürktüm. Normal mi böyle birşey :/
canım bıngıldak sanıldıgı kadar hassas degıl korkma elle. Bana doktor bıngıldagı çökuk bu cocuk ac demıstı(sunnet yapan cocuk cerrahı). Ne alaka bılmıyorum. Bence sen kalan sutu ver canım, ben sagıp verıyorum eger bebek uyuyosa ya da evde bırı varsa. Benımkıde fazla ememıyo gogus yapımdan alakalı. Ilk ay senınkı gene ıyı kılo almıs benımkı ılk ay 700gram aldı sadece. Mama vermekten zıyade bıraz kalorılı beslenmeyı dene derım. Ben yogur kaymagı yedıgımde sutum yaglı oluyor mesela. Sen kecı sutu bulabılırsen onda yogurt yapsan onun kendısını ve kaymagını yesen. Kecı sutu de bulmak kolay degıl gercı

Aynen canım hem sen biraz tanımis ve aşağı yukarı davranışlarini izlemiş olursun. nerde yaşıyordun canım hangi şehir? ise ne zaman başlamayı düşünüyorsun
Istanbulda canım. Valla 4 ay kadar ucretsız ızın alıcam bı aksılık olmazsa, bebıs 8 aylık olcak arada yıllık ıznımı de kullancam. Oturdugum sıtede arastırıcam oncelıkle cunku ben evden erken cıkıyorum ıs ıcın, gelen kısı uzaktan gelemez. Bır de belkı esım afrıkaya gıdecek calısmaya, oyle olursa kesınlıkle yakında oturan bırını bulmam lazım

kızzlaaaaar bişy sorcam
şimdi benim oğlan ishal oldu ya onu sık sık emzirmem lazım
kaç saate bir emzirmeliyim ben normalde 2-3 saate bir emziriyordm
ayrıca ben ne yersem onu toparlar

Benim kizimda da vardi yanakları putur putur ve kuruydu ben o zaman multitabs kullaniyordum yani o ilacla alakali değil bence.doktora telefonda sormuştum kortizonlu bi krem onerdi almadm almanyadan bi akrabamiz gelmisti orda hastanede çalışıyor.ilaca gerek yok almanyada anne sütü sürüyorlar böyle durumlarda dedi bikaç kere surdum geçti gercekten. Orda pisik için bile anne sütü suruyormuslar
Bende anne sutunu cok denedim ama maalesef canm bizimkinin kafasi ve kulak arkasi doluydu ve dr alerji belirtisi dedi d vit i biraktim gecti denemek icin bigun daha verdim yine ayni oldu biraktim bende zaten icinde zararli maddeler varmis hic gerek yok

Back
X