2016 Şubat Anneleri

https://www.kadinlarkulubu.com/emzirenanneler/

Kizlar facebookda 19 bin uyesi olan emziren anneler gurubuna bakmayi unutmayin. Cok faydali bilgiler var.
Sut urunleri diyetine devam ediyorum. Ama birsey daha ogrendim yanlis emzirme tekniginde bebek cok fazla önsut alirsa o da ishal yapiyor. Artik tek memem bitmeden diger memeye gecmiyorum ve ishal bitti gibi bir sey.
Önsutte laktoz orani cok fazla ve bebegin yeni gelismekte olan sindirim sistemini zorladigi icin ishal yapiyor.
Bir de memenin akis hizinin cok fazla oldugunu ogrendim. Emerken ses cikarma, bogulacak gibi olma, sik sik memeyi birakma v.s durumlarinin sebebi buymus. Emzirme pozisyonumu degistirdim. Bebek ustte memem altta kalacak sekilde emziriyorum ve boylece bebek sut akisini kendisi kontrol edebiliyor.

Bebegi pisik olan arkadaslar, acaba hangi marka bez kullaniyorsunuz?

Bizde aşılarımızı olduk bugün. Arkaarkaya 3 aşı zor ya :KK61: yavrucuk tam susuyor diğer aşı tam susuyor öbür aşı...
şimdilik sıkıntı yok aşılar uyku yaptı sabah beri az uyanık kaldı. Bu sayede oğluşum ilk defa gündüz bukadar uyuyor :KK48:
Bakalım gece nasıl geçecek.

Ayy kahvaltimi yeni yapiyorum ya oğlum sabahtan beri sömürdu resmen bayilacam artık daha yeni uyududabiseyler yiyebiliyorum memeler söndü süt falanda kalmadı emmekten :KK53:

Yaaaaaa ben de kilo versen yaaaa hem acim hem veremedim su kilolari. Eskk pantolonlarimi oZledim :(
Az önce grupta poğça tarifi görmüştüm. Ölçülerine bakıp ondan yapıcam dolaba koyucam. Patatesli yaparım biraz boş yaparım. İnsan arada abur cubur çekiyor canı.

Acıkcası hamileyken mart sonu diyete başlarım ben diyordum :p böyle bir diyete başlayacağımı düşünmemiştim. Her sabah tartıda daha da düşüyor kilom. Şaşkınım. Fitwel ıygulamasını indirdim hem yedimlerimi not etmek hem de kalori hesabına bakmak için.
Dün yediklerim 1200kalori anca olmuştu kiiii helva pekmez yedim.
bu arada grubun adi tam neydi canim bende bakiuim oraya

Sagol canim cok moral bozucu uzucu bir durum cidden. Bir de pisik diyince cok normal karsiliyor bazen cevredekiler bizim kizin dolu bezini alip agizlarina sokasim geliyor. Tamam sinirleri bizler kdr hassas olmayabilir ama yavrumun cani aciyor sonucta huzursuz. Her hafta dr dayiz arti cildiyeci goruyor. Ayni dirumda arkadaslar var insallah gecer en kisa surede :( olmauanlara da Allah gostermesin :(
Oyyy cok gecmis olsun canim ya :KK43: ..

:KK70: çamaşır asmak zevk verir oldu kısmına kopuyorum izninle :p

Hepşmiz yaklaşık aynı durumlardayoz.sensörlü öocuk yapmışız:p
Uslu dururken dur iki lokma aatayım diyrum yak ciyak, sanki biri gırtlaklıyor. Gidiyorum bakıyrum triplerde :p
Makinaya çamaşır atayıö diyrum hoppp gene aynı :p
:D kız vallahi bak oh diyorum balkona çıkınca oh beee mis gibi hava mis gibi kokan çamaşırlarım:) ev işi ne basitmiş arkadasım:)

Sagol canim cok moral bozucu uzucu bir durum cidden. Bir de pisik diyince cok normal karsiliyor bazen cevredekiler bizim kizin dolu bezini alip agizlarina sokasim geliyor. Tamam sinirleri bizler kdr hassas olmayabilir ama yavrumun cani aciyor sonucta huzursuz. Her hafta dr dayiz arti cildiyeci goruyor. Ayni dirumda arkadaslar var insallah gecer en kisa surede :KK43: olmauanlara da Allah gostermesin :KK43:
Ya canim en basitinden altina edince bile rahatsiz oluyorlar, birde ustune o aci kucucuk o bedene fazla bence de :( ..

Cnm helva ne helvasi dokunmuyormu bende yiyim ..onuda kestim
Yok canım yeme yeme. tahin helvası yiyordjm dün doktor onu da yeme o da susam dedi. Başlıca alerjen sınıfına giriyormuş :(
Ölelim biz zaten:@

Emzirmeye bu kadar hevesliyken başıma gelenlere şaşırıyorum.o kdr doğl beslenmeye çalış et sonuç çocuk da alerjik.
nerde hata yaptım bilemiyorum. (Daha doğrusu hatalarım arasnda hangiysdi buna sebep olan onu bulamıyorum :(

:KK70: kız vallahi bak oh diyorum balkona çıkınca oh beee mis gibi hava mis gibi kokan çamaşırlarım:) ev işi ne basitmiş arkadasım:)
:p hep diyorlardı eve biri gelince çocuğu ona verip deli gibi temizlik yapmak isticeksin diye :D

Ya sen evden dışarı çıkmıyor musun yaa. Al bebişi arabaya güneş yüzünü gösterdi. Ciyaklasa da boşvr biraz da sokaklar inlesin. Susuyorlar biraz sonra. Benimki susuyor arada :p
Veya bol bol çamaşır as :p

Yok canım yeme yeme. tahin helvası yiyordjm dün doktor onu da yeme o da susam dedi. Başlıca alerjen sınıfına giriyormuş :KK43:
Ölelim biz zaten:mad:

Emzirmeye bu kadar hevesliyken başıma gelenlere şaşırıyorum.o kdr doğl beslenmeye çalış et sonuç çocuk da alerjik.
nerde hata yaptım bilemiyorum. (Daha doğrusu hatalarım arasnda hangiysdi buna sebep olan onu bulamıyorum :KK43:
Canim buna sebep bizim yaptigimiz bir sey mi? o_O Okuz gibi sut ce urunlerini yiyordum ondan mi sebep acaba? Hamileyken plasentam yaslanmisti dr kalsiyum birikmesi demisti o zaman da cok mu yedim sut urunu demistin de dr gulmustu bana:oops:

Bebegi pisik olan arkadaslar, acaba hangi marka bez kullaniyorsunuz?
Prima premium care sarı paket yani ;)
Dünki doktorumuzun demesine göre (eşime kapak oldu)
Ne kremler, ne bezler, ne doğal yağlar kullanırsan kullan, pişiği diyetle geçirebilirdi, dua et annesi öyle de yapmış :)
Tabi bende bir bayram havası :p çünkü eşimin çok da inancı yoktu alerjiye karşı.

Bezden kaynaklı olmadığını ve bu durumun yedikleirmle alakalı olduğunu söyledi.
Zaten bizim burada pişikten çok sızlanan annelerin hepsinin normal pembe kızarıklı pişik olmadığına eminim.
buraya hiç foto koymadım çünkü içler acısıydı:(

:p hep diyorlardı eve biri gelince çocuğu ona verip deli gibi temizlik yapmak isticeksin diye :KK70:

Ya sen evden dışarı çıkmıyor musun yaa. Al bebişi arabaya güneş yüzünü gösterdi. Ciyaklasa da boşvr biraz da sokaklar inlesin. Susuyorlar biraz sonra. Benimki susuyor arada :p
Veya bol bol çamaşır as :p
Her zaman değil ama işte arada bir vesileyle çıkıyorum da kanguru ile daha rahat fakat hava serin biraz.içim el vermiyor.şöyle 1-2 derece daha yükselse.her gün 1 saat çıkıcam yaa...

Arkadaslar ishali nasil anliyorsunuz. Sabahtan beri 5 kez kaka yapti bitanesi uzerime. Huzursuzluk var ama bizimki uyumayinca da huzursiz bugun de uyumadi. Kakasi hep oldugu gibi rengi kokusu akiskanligi sadece normalden sik yapti bugun. Bir de genital bolgede mantar olmus kiz bebegi olanlar akintiya dikkat etsin. Dr cok sicak tutmussunuz dedi

Back
X