2016 Şubat Anneleri

Firkan canım birşey danisicam sana.. Aslında yaptigimi anlatayım sen sana yanlış geleni düzelt tamam. Benim oğlum iştahsız , yemiyor. Tamam enfeksiyondan diyorlar ama aç mı bırakayim. Peşine dusmeyim mi. Çocuk yemjyor diye vermiyim mi... Bir ara elimden biberon dusmuyor du.. Düzensiz oluyoruz dedim 2 saat 3 saat 4 saat 5 saat gun oldu 6 saat de bile bu bebe yemiyor
Kilo almıyor ki yavrucak. Ben başladım 4 saati 5 dk geçince kaşıkla vermeye.. Ağlaya ağlaya bekliyorum 6o -70 CC .. Ahh uykuda Allah yüzümüze güldü de yedirebiliyorum. Ama mesela az once een son saat 1o da 6o cc anne sütü 3o cc mama kırk takla ata ata icirdik. 4 saati geçti kaşıkla verdim bir 6o CC 5 dk gecmedi gazını çıkarmaya çalışırken sanki geceden yediklerini de çıkardj hortum gibi kustu. Sonuç 1o dk ya uyudu. Ben ne yapayım bilemiyorum
Meme hiç almıyor. Ona biraksam 4-5/saat aç. Ben kaşıkla versem bir kusuyor herşeyi çıkarıyor başka bir sefer kusmuyor.
Kendimi şey yapıyorum bakamiyor muyum diye. Vallahi iş güç umrum değil. Kucagimdan inmiyor uyanikken aglayan bir bebek. Ona şarkılar söylerim, ellerini tutar konuşurum.masahlarmasaj yaparım, evde tek yıkıyor, yağını surerim. Yanına uzanirim ağlar dizlerime koyarim.altini sık sık değiştiririm. İlaçlarını veririm.kahvaltıyı 1 de yapıyorum uyumuyor ağlıyor surekli kucak ilgi.. Sabırlı bir inşanim. Annem diyor sen çok iyi bakıyorsun hiç off lamadan sabirla sakın sakın. Ama işte yemiyor emmiyor ..
Şöyle.ne yapayım belki bir şey söylersin yol olur bana da
Canım ya yemeyen çocuk çok zor :KK43: çok haklısın yaptıklarındada yanlış birşey yok. Eğer güzel kilo alsaydı senin sütün çok doyurucu boşver acıkınca emzir derdik ama kg alımıda azdı galiba... 4 saatte bir mama vermen gayet iyi. Daha sık verme zaten bebek ilerde mamadanda soğur.
Mama olarak ne veriyorsun? Benim kızenimde çok minik doğurdu kg az alıyor diye doktor sma mama önerdi. Şi di topaç gibi yavrucuk.
Ablamın kızıda bebelac ile kg alıyor. Bu iki mamayıda deneyebilirsin. Kendi gözlerimizle gördüğümüz kişilerin kullandığı mamaları tavsiye edebilirim diğer mamaları kullanan görmedim ben canım. Mesela 1 ay birini diğer ay diğerini deneyebilirsin.
Ayrıca bırak küçük desinler önemli degil. Sen ek gıdalara önce geçersin. Et suyu kemil suyu ile bebişin toplar kendini üzülme. Ama şu enfeksiyon için tek çare sünnet. O yüzden yenidoğan sünneti tavsiye ediyor doktorlar. Ne kadar küçük o kadar iyi. Bence bir cerraha sor en çabuk ne zaman sünnet olabilriz diye. Belki yaparlar. Benimki sarılıkken yapmıştı doktorum. Normal doktorlar sarılıkken yapmıyorlar. Bu cerrah bişey olmaz demişti. İnş biran önce iyileşir.
:KK52:
Ya bu üşüme olayını bilmiyordum canım. Ondan önce ki gğn gezmeye çıkmıştı serindi biraz ondan oldu demek ki. Saolasın:KK58:
Rica ederim canım.

Canim ya takılma küçük diyenlere . yemek yemiyorsa o ayrı bi konu. ama boyu uzuyor diyorsun demek ki yemek yiyor ve yetiyor boy öyle kolay uzamazki. benim bebise de minyon diyorlar ama boyu uzun ve kg gayet normal. benim gibi yüzü minyon sadece ama herkes aa ne küçük diyor. açıkçası bana küçük gelmiyor beslenmesi boya gidiyor uzuyor çocuk. Illaki tombul olması gerekmiyor hem sağlık her şeyden önemli.
Benim oglumda tombalak deil minyon hiç büyümuyo gibi diyolar doymuyomu diyolar ama anlamiyolar 2400le doğdu bizimkisi gelisimi iyiyse sıkıntı yapma boya gidiyo cok şükür zayif ama kilo alımı cok güzel doktorum 2 aylık olarak gormicen 1 aylik olarak görcen kilo anlamında dedi ufak doğdu simdi 4bucuk kilo 65 günlük :)

Hanımlar yaaa oğlum bugün 4. Gün kaka yapmadı..3 kere çay kaşığı ile zeytinyağ icirdim popoyu biraz zeytinyagladim içine kadar kulak çöpü ile..hiç bir belirti yok..ben her gün yapıyorum valla kabizda değilim.. Bir şey olmaz herhalde çünkü sadece anne sütü alıyor..

Önceden de yazmıştım. Dışardan insanlar çok bilmiş konuşuyor ya uyuz oluyorum. Ya çocuk sağlıklı olsun kilo önemli değil. Ama işte farkında olmadan anneyi acabalar içinde bırakıyorlar. Benimde oğlum maşallah iri bir bebek. Eee gorende bu sefer ona gore yorum yapıyor :( kaç aylık diye sorunca 3-5 vs diye atasim geliyor bazen. Çünkü devamını dinlemek yoruyor bazen. Ya da daha sonra çocuk çok huysuz oluyor.

O yüzden dışarıyı duymadmak lazım sanırım

Önceden de yazmıştım. Dışardan insanlar çok bilmiş konuşuyor ya uyuz oluyorum. Ya çocuk sağlıklı olsun kilo önemli değil. Ama işte farkında olmadan anneyi acabalar içinde bırakıyorlar. Benimde oğlum maşallah iri bir bebek. Eee gorende bu sefer ona gore yorum yapıyor :KK43: kaç aylık diye sorunca 3-5 vs diye atasim geliyor bazen. Çünkü devamını dinlemek yoruyor bazen. Ya da daha sonra çocuk çok huysuz oluyor.

Canım büyük söyle şuan 2.5 aylık ya sen 3.5 aylık de. Yoksa dediğin gibi herkes konuşmaya başlıyor nazarda degebilir.
Biz aşıya gittiğimizde sonuçta hepsi 2 aylıklardı bazıları minnacıktı bazıları büyükçe o zaman fazlada söyleyemiyorsun. Ama bebegi küçük anneler büyükleri görünce bayagı bir üzülmüştü :(

Hanımlar yaaa oğlum bugün 4. Gün kaka yapmadı..3 kere çay kaşığı ile zeytinyağ icirdim popoyu biraz zeytinyagladim içine kadar kulak çöpü ile..hiç bir belirti yok..ben her gün yapıyorum valla kabizda değilim.. Bir şey olmaz herhalde çünkü sadece anne sütü alıyor..

Anne sütü ile 10 güne kadar normal fakat benim bebeğim mama da alıyo ve 2. akşam kulak çöpü ile yaptırıyorum. Çok rahatsız oluyor çünkü. Kulak çöpü ile yaklaşık 5 dakika uyarıyorum.

Canım büyük söyle şuan 2.5 aylık ya sen 3.5 aylık de. Yoksa dediğin gibi herkes konuşmaya başlıyor nazarda degebilir.
Biz aşıya gittiğimizde sonuçta hepsi 2 aylıklardı bazıları minnacıktı bazıları büyükçe o zaman fazlada söyleyemiyorsun. Ama bebegi küçük anneler büyükleri görünce bayagı bir üzülmüştü :KK43:

:(( evet canım öyle. Biz gittiğimizde bizi başka bir yerde vekletti hemşire görmedik yani onları.evet nazar kotu yaa :( Aah korusun.

Önceden de yazmıştım. Dışardan insanlar çok bilmiş konuşuyor ya uyuz oluyorum. Ya çocuk sağlıklı olsun kilo önemli değil. Ama işte farkında olmadan anneyi acabalar içinde bırakıyorlar. Benimde oğlum maşallah iri bir bebek. Eee gorende bu sefer ona gore yorum yapıyor :KK43: kaç aylık diye sorunca 3-5 vs diye atasim geliyor bazen. Çünkü devamını dinlemek yoruyor bazen. Ya da daha sonra çocuk çok huysuz oluyor.

Canim benim buyuk kizim da tombis bi bebekti. Sadece anne sutu alirken bile her ay 1kg.in ustunde kilo aldi. 3ay 5gunlukken yuvarlayip 4 aylik veya 4bucuk aylik falan diyorduk kimin ne dedigi onemli degil ama hem ayni seyleri dinlemek yoruyor insani (-cok mu yediriyosun -hayir sadece emziriyorum -ek gida niye vermiyorsun.... Zaten yeterince sutum var niye vereyim diyemiyordum he deyip geciyordum) hem de nazardan korkuyorduk

Sabah 7den beri 3er defa 10ar dk.lik uykuyla durdular buna ragmen tam 1 saattir uyutmaya gece uykusuna yatirmaya calisiyorum 2.5 yasindaki kizim bunlardan daha uzun uyuyor valla gece 9saat gunduz 2-3saat uyuyor bunlari uyutamiyoruz dalamiyorlar bi turlu valla sinirlerim bozuldu psikiyatrlik bi haldeyim ama gitmeye firsat yok :KK57:

Canım ya yemeyen çocuk çok zor :KK43: çok haklısın yaptıklarındada yanlış birşey yok. Eğer güzel kilo alsaydı senin sütün çok doyurucu boşver acıkınca emzir derdik ama kg alımıda azdı galiba... 4 saatte bir mama vermen gayet iyi. Daha sık verme zaten bebek ilerde mamadanda soğur.
Mama olarak ne veriyorsun? Benim kızenimde çok minik doğurdu kg az alıyor diye doktor sma mama önerdi. Şi di topaç gibi yavrucuk.
Ablamın kızıda bebelac ile kg alıyor. Bu iki mamayıda deneyebilirsin. Kendi gözlerimizle gördüğümüz kişilerin kullandığı mamaları tavsiye edebilirim diğer mamaları kullanan görmedim ben canım. Mesela 1 ay birini diğer ay diğerini deneyebilirsin.
Ayrıca bırak küçük desinler önemli degil. Sen ek gıdalara önce geçersin. Et suyu kemil suyu ile bebişin toplar kendini üzülme. Ama şu enfeksiyon için tek çare sünnet. O yüzden yenidoğan sünneti tavsiye ediyor doktorlar. Ne kadar küçük o kadar iyi. Bence bir cerraha sor en çabuk ne zaman sünnet olabilriz diye. Belki yaparlar. Benimki sarılıkken yapmıştı doktorum. Normal doktorlar sarılıkken yapmıyorlar. Bu cerrah bişey olmaz demişti. İnş biran önce iyileşir.

Rica ederim canım.

Canım mama similac kullanıyorum. Dr tavsiye etti. Hem anne sütü hem mama veriyorum. Bizim doğum kg 3.7oo şuan 5.1oo gr çarşamba tartildi. 79 günlük bugün. Dr dedi kilo almamis diye.aptamil kullaniyordum similaca geçtim 1 ay oldu. Sünneti bizde istiyoruz 3 Dr.a gittim biri yapılsın diğeri yapılmasın diğeri bize bıraktı çocuk cerrahi yapma dedi yaparsam genel uyutuyorum dedi. Enf. Bitse biz yaptıracaz sünneti. Ek gıdaya 4.ayda baslicam canım. Bu akşam saat 16;5ode 9o CC 6o sutum 3o mama olarak yedi. Su an oldu birşey yediremiyorum. Mama saatlerini miktarlarını not alıyorum.hep. birgün 53o ml içiyor birgün 64o ml alıyor. Mesela ilk başladığımda 2 hafta kadar önce 47o ml içmişti.
Kemik suyunu ne kadarliken verebiliyorum. Bunları iyi.öğrenmem lazım

ben fazla söylüyorum boyu uzun kızımın..geçen gün dışarı çıktık annemle bi pastaneye gittik yan masada bibayan bebeğiyle duruyordu baktım küçücüktü maşallah kaç haftalık dedim 2 aylık dedi..hem şaşırdım hem üzüldüm çünkü bebeği 3 haftalık duruyordu:110:

Canim benim buyuk kizim da tombis bi bebekti. Sadece anne sutu alirken bile her ay 1kg.in ustunde kilo aldi. 3ay 5gunlukken yuvarlayip 4 aylik veya 4bucuk aylik falan diyorduk kimin ne dedigi onemli degil ama hem ayni seyleri dinlemek yoruyor insani (-cok mu yediriyosun -hayir sadece emziriyorum -ek gida niye vermiyorsun.... Zaten yeterince sutum var niye vereyim diyemiyordum he deyip geciyordum) hem de nazardan korkuyorduk

Aynen canım. Burda bazi arkadaşlar zayıf vs diye üzülüyor ya o yuzden yazdım ben
Yanlış anlaşılmasın. Yani millete zayıf olsa da olmuyor kilolu olsa da... Sonuçta bebek bu... Sağlık önemli... Ama millet konuşmak için yer arıyor.

Canim ya takılma küçük diyenlere . yemek yemiyorsa o ayrı bi konu. ama boyu uzuyor diyorsun demek ki yemek yiyor ve yetiyor boy öyle kolay uzamazki. benim bebise de minyon diyorlar ama boyu uzun ve kg gayet normal. benim gibi yüzü minyon sadece ama herkes aa ne küçük diyor. açıkçası bana küçük gelmiyor beslenmesi boya gidiyor uzuyor çocuk. Illaki tombul olması gerekmiyor hem sağlık her şeyden önemli.

Tabii ki sağlıklı olsun zayıf olsun. Oğlum 15-16 günde 17o -180 gr almıştı. Tamam hastanede uzun sure kaldık. Enf. Hala devam ediyor. Ama beslensin ki direnci artsin. Boyu 59 cm. Ben normalin üstünde olsun istemiyorum birşeyler yesin istiyorum

Aynen canım. Burda bazi arkadaşlar zayıf vs diye üzülüyor ya o yuzden yazdım ben
Yanlış anlaşılmasın. Yani millete zayıf olsa da olmuyor kilolu olsa da... Sonuçta bebek bu... Sağlık önemli... Ama millet konuşmak için yer arıyor.
Canım konuşmak için yer arıyor derken.. Ben çocuğum.yemiyor , iştahsız diyorum.. Tabii ki sağlıklı olsun zayif olsun. Allah korusun ama yavrun 5-6 saat yemese birşey kendini nasıl hissedersin

Canım konuşmak için yer arıyor derken.. Ben çocuğum.yemiyor , iştahsız diyorum.. Tabii ki sağlıklı olsun zayif olsun. Allah korusun ama yavrun 5-6 saat yemese birşey kendini nasıl hissedersin

Aaa asla sana demedim :( çok üzüldüm yanlış anlaşıldım. Dışardan küçük diyen kişilere öyle dedim :( benim değil senin bebeğin yemese ben yine kötü hissediyorum :( emin ol :(

Aaa asla sana demedim :KK43: çok üzüldüm yanlış anlaşıldım. Dışardan küçük diyen kişilere öyle dedim :KK43: benim değil senin bebeğin yemese ben yine kötü hissediyorum :KK43: emin ol :KK43:

Bende üzüldüm okurken , üzerime alindim neden böyle yazdı acaba diye diye dusundum. :( kusura bakma canım yanlış anladım. Hakkını helal et

Back
X