- 11 Şubat 2012
- 2.420
- 3.071
- 133
Canım bazı söylentilere göre doktorlar kendisine reklam için gelen firmaları öneriyormuş. Ne kadar doğru bilemeyecegim. 1 ay sonrasında ne kadar kg aldığı ortaya çıkar zaten. İnş iyi aldırır.Canım mama similac kullanıyorum. Dr tavsiye etti. Hem anne sütü hem mama veriyorum. Bizim doğum kg 3.7oo şuan 5.1oo gr çarşamba tartildi. 79 günlük bugün. Dr dedi kilo almamis diye.aptamil kullaniyordum similaca geçtim 1 ay oldu. Sünneti bizde istiyoruz 3 Dr.a gittim biri yapılsın diğeri yapılmasın diğeri bize bıraktı çocuk cerrahi yapma dedi yaparsam genel uyutuyorum dedi. Enf. Bitse biz yaptıracaz sünneti. Ek gıdaya 4.ayda baslicam canım. Bu akşam saat 16;5ode 9o CC 6o sutum 3o mama olarak yedi. Su an oldu birşey yediremiyorum. Mama saatlerini miktarlarını not alıyorum.hep. birgün 53o ml içiyor birgün 64o ml alıyor. Mesela ilk başladığımda 2 hafta kadar önce 47o ml içmişti.
Kemik suyunu ne kadarliken verebiliyorum. Bunları iyi.öğrenmem lazım
Mama ölçülerinide bilmiyorum canım ya bir bebek bir seferde ne kadar emiyorda doyuyor hiç bakmadım ben. Ne kadar emerse o kadar verdim hep. Bazen az emdi bazen çok. Aynı memeden bazen hemen doydu bazen uzun sürede..
Acaba verdiğin mama ve süt çokmu doyuruyor? O yüzdenmi acaba çabuk acıkmıyor? Yada açlıkmı hissetmiyor? Bunların cevabı zor.
Ebfeksiyondan dolayımı iştahsızmış bebegin?. İnş çabucak geçer.
Ama sünnet konusuna tekrar dönecegim canım. Hangi doktora gittin bmiyorum ama ben Yüzyıl daki Bekir beyi tavsiye ederim. Genel anestezi yapmıyor. Lokal yapıyor. Sünnet öncesi 4 saat açlık gerekiyor. Bebegin daha büyümeden (eğer hastalığı için sakıncası yoksa ) yaptırsan çok iyi olur.
Çünkü bu enfeksiyon arada böyle tekrar edebilir

Kemik suyuda ek gıdaya geçince 5.6 aylıkken verilmeye başlanıyor canım. Bebek için kemik suyu tarifi yazsan nasıl yapıldığını anlatan siteler var.