2016 Şubat Anneleri

Doktora gitmeden aklınızdaki soruları kapıda yazın, ben öyle yapıyorum. Doktora girince çok heyecanlanıyorum çnkü :)
Ona tağmen unuttuklarım oluyor.
Şimdi aklıma birşey gelsin tele not ediyorum hemen;)
ah canım hep aynı şeyi düşünüyorum bende ama nlraz türlü yazmak nasip olmadı bazen öyle halsiz oluyorum ki elimi kaldırasım gelmiyor gündüz bazen vc ye gidemiyorum eşim işten geliyorda öyle gidiyorum:-P

kilo alımı az canım 500 gr aldı bir ayda ya belki normal ama çık ağlıyor ondan çekiniyorum ve çok zor emziriyorum bazen 6 saat oluyor savaşıyor resmen memeyle eliyle itiyor kasıyor kendini

Yani seni endiselendirmek istemem tabii ama bizde de öyleydi durumlar hastanede yattık 19 gün.. Ama 1 aylıktik oral yoldan ilaç alamıyordu. Sen en kısa sürede tahlili ver. Vermeden önce orayi bir güzel sil temiz olsun torbadan önce orası. Kızlarda zor ya idrar almak da :(

tüm aşılarda memeyi reddetme, huzursuzluk, ağlama olabilir canım bir de rotadan sonra kabızlık gelişebilir yan etki olarak ama inşallah sizde olmaz. çok geçmiş olsun.
Teşekkürler, dün yaptırdık bugün bir sıkıntımız yoktu kabızlıkla alakalı, yarına Allah kerim :)

Ya bende aşı da en minnak bebek benimkiydi :KK70: ama üzülmedim valla. Boyum ne posum ne, çocuk yürümeye başlasın o zmn alsın kilo :p şuan bile ağır geliyor bana:KK66:
Aaa bak bu aklıma gelmmeişti. acaba hemşire ondan mı dedi bana az kilo almış diye:) hepsi dombili dombili yanaklı bebişlerdi, benimkinin cılız gördü :KK70:

Ay firkan yaa ben hala sünnet işine cesaret edemiyorum :/
Ne zaman dillendirsem etraftan ne gerek şimdiden demeye başlıyorlar.

:mad: tası tarağı toplayıp Yeni zelandaya taşınacam kimse karışamıyacak sonunda o olacak :mad:
Evet hemşire o yüzden demiş olabilir canım. Senin kg durumuna doktorun ne demişti mama veriyormusun?

Sünnet içinde herkes bişey diyebilir benim ilktede söylendiler bundada...
Anacım bu bebeklerin annesi biziz onlar için en iyisini biz düşünürüz. askiminaskiyim askiminaskiyim arkadaşın tekrarlayan ve hastaneye bile yatırtan enfeksiyonunu görünce erken sünnetin ne demek olduğunu iyice anlıyor insan.
Seninkinin pipisi nasıl bilmiyorum ben sünnetten önce temizlemek istedim pipisini deriden dışarı bile çıkaramadım :/
Sünnet sonrası doktorum iyiki yapmışız idrar yolları çok dardı enfeksiyona müsaitti demişti. Sen sana söylenenlere idrar yolları dardı enfeksiyon olmasın diye doktor önerdide diyebilirsin.
Ayrıca gerçektende bebek için sıkıntı olmadı.
Gittikçe büyüyorlar ama bizim sünnet yaptırdığımızda bizden başka 7 günlük -3 aylık-8 aylık-12 aylık ve 5 yaşında çocuklarda varmış. Aynı gün sünnet oldmuşuz aynı gün kontrole çagırmış. Kontrol zamanı doktor ameliyattaydı kapısında beklerken muhabbet ettik. Hepsi memnundu pişman olan yoktu. Sadece 5 yaşındakinin annesi psikolojik olarak zorlandığını anlattı. O kadar..
Ne kadar küçük o kadar iyi :KK66:

Kizlar bugun uclu asimiz var onerileriniz neler? Agri kesici ates dusurucu ne kullandiniz. Sizin bebislerin asi sonrasi atesi cikti mi ?

Hoşgeldin :KK66: Aynı hırıltı oğlumda da var. Biz 1 ay önce bronşit atlattığımız için hırıltıya karşı tetikteyim hep. Doktor burnuna serum fizyoloji sıkabileceğimi söyledi. Günde 7-8 kere sık, bir şey olmaz dedi. Ben de uyguluyorum. Azaldı ama bitmedi.

Flakonlu serum fizyolojik için tek kullanımlık yazıyo, içinde çok var ama bikaç damla kullanabiliyorum atıyorum bisürü para çöp oldu, gerçekten 1 defa da atılmalı mı, kaç günde bir burnu temizlemeliyiz, bnm bebek çok ağlıyo

Ben ortalığı toplayıp süpürge açınca temizlik yapmış sayıyorum:p

Aa kendimi gördüm sanki:p

Ben günde iki kere yapıyorum. Önce sabah kalktığında bir iki damla fıslarıylrum.
Sonra öğlene doğru çekiyorum. Ama ben öyle kısa sürmüyor geçen 8dakika uğraşmışız:KK70:
Anca çıkıyor ama :/
Fıslatıyorum bir iki damla
Aonra çekiyorum fıslat çek diğerine geç derken ancak çözülüyor :p

Birde ben eczaneden serum aldım. Ondan enjektörle çekip boş kutulara sıkıyorum.
Başa çıkamıyorum artık üç günde bir gidip alıyorduk

Canım SF burnu yakıyo mu, bizim kız çok ağlıyo, normal mi, aynı SF gün içinde tekrar kullanılmaz mı, tek kullanımlık yazıyo, anca çöpe atıyorum, yazık:(

11 inde mı deneyeceksin canım doğru mu anladım

Evet canım 11inde

Cocukla cok normal canim,benim eve temizlik dayanmadigi icin mecbur girisiyorum bismillah deyip :KK28:Melike hanim da her an heryere kusma potansiyeli var koltuklarimin icine isledi artik,e Miraycigim da dokup saciyo surekli :KK76:Dedim zaten yarindan itibaren kusanin dokenin yakarim cirasini :KK11:ama hiccc taktiklarini sanmiyorum :KK30:

Eşim bize arnicanın halı yıkama makinasını aldı, aynı zamanda koltuklar da yıkanabiliyo, çünkü bizim de halılar ve koltuklar kusmuk oldu, fırsat oldukça eşim yıkıyo

Anlıyorum ve biliyorum o durumları :p yaşamışlışımız var :)
Ağzıma totoma ve göz kapaklarıma sensör koymuş velet:p
Ağzıma lokma grmesin gözlerim kapanmasın totom wc görmedin diye

Senin msjlarını okurken, sesli gülüyorum :) bu forumda ennnn uzun msjları yazanlardan birisin ne ara o kadar fırsat buluyosun hayret ediyorum maşallah canım

Kizlar bugun uclu asimiz var onerileriniz neler? Agri kesici ates dusurucu ne kullandiniz. Sizin bebislerin asi sonrasi atesi cikti mi ?

Bizim aşı sonrası 2 gün boyunca aralıklı olarak ateşimiz çıktı sık sık ölçtüm 6 saatte bir 1 çay kaşığı calpol verdim ince giydirdim aşı olduğu kol üstüne yatırmadım 4 gün de banyo yaptırma dediler

İdrar yollarında canım enfeksiyon. Kilosu icin en alt düzeyde alıyor diyor. Boyu için ise iyi dedi. Evet, kaşıkla zor bela veriyorum ağlıyoruz karşılıklı
5100 değil mi canım ayda 600 gr almış gibi duruyor bence gayet iyi az değil zaten ayda alması gereken 600 -800 arası normal değer olarak kabul ediliyor. bence canını sikacak bi durum yok inan bana. bizim doğum tarihimız aynı benim bebekte aşağı yukarı aynı kg

Evet hemşire o yüzden demiş olabilir canım. Senin kg durumuna doktorun ne demişti mama veriyormusun?

Sünnet içinde herkes bişey diyebilir benim ilktede söylendiler bundada...
Anacım bu bebeklerin annesi biziz onlar için en iyisini biz düşünürüz. askiminaskiyim askiminaskiyim arkadaşın tekrarlayan ve hastaneye bile yatırtan enfeksiyonunu görünce erken sünnetin ne demek olduğunu iyice anlıyor insan.
Seninkinin pipisi nasıl bilmiyorum ben sünnetten önce temizlemek istedim pipisini deriden dışarı bile çıkaramadım :/
Sünnet sonrası doktorum iyiki yapmışız idrar yolları çok dardı enfeksiyona müsaitti demişti. Sen sana söylenenlere idrar yolları dardı enfeksiyon olmasın diye doktor önerdide diyebilirsin.
Ayrıca gerçektende bebek için sıkıntı olmadı.
Gittikçe büyüyorlar ama bizim sünnet yaptırdığımızda bizden başka 7 günlük -3 aylık-8 aylık-12 aylık ve 5 yaşında çocuklarda varmış. Aynı gün sünnet oldmuşuz aynı gün kontrole çagırmış. Kontrol zamanı doktor ameliyattaydı kapısında beklerken muhabbet ettik. Hepsi memnundu pişman olan yoktu. Sadece 5 yaşındakinin annesi psikolojik olarak zorlandığını anlattı. O kadar..
Ne kadar küçük o kadar iyi :KK66:
Haklısın valla bilinçli yapmıyorum temizliğini. Yani ypıyroum ama doğru mu yanlış mı hep içimizde bir tereddüt var. Kimse de böyle yapılıyor diye göstermedi :/

Bir ara idrarını yaparken çok ağlıyor diye hissetmiştim. O ara erken sünnet öneriyorlarmış bu duruma diye söyledim bizimkilere. Ama doktora danışmayı unuttuk, alerjiye adapte oldu doktor... Şimdi öyle bir durumda yok aslında :KK66:

Kilo için doktor normal dedi. Zaten doktorda 800gram aldığı çıkmıştı.bunun 150gramı tartı farklılığı olsa gene iyi dedi.
Şuan mama vermiyoruz.
Genel Durum hakkında ilerisi için neler yepılacak diye bilgi verirken 4.ayda rapor çıkartıp alerji maması başlatabiliriz dedi, tabi kilo alımı ile alakalıdır diye düşünüyorum.

Flakonlu serum fizyolojik için tek kullanımlık yazıyo, içinde çok var ama bikaç damla kullanabiliyorum atıyorum bisürü para çöp oldu, gerçekten 1 defa da atılmalı mı, kaç günde bir burnu temizlemeliyiz, bnm bebek çok ağlıyo

Canım SF burnu yakıyo mu, bizim kız çok ağlıyo, normal mi, aynı SF gün içinde tekrar kullanılmaz mı, tek kullanımlık yazıyo, anca çöpe atıyorum, yazık:KK43:

Evet canım 11inde

Eşim bize arnicanın halı yıkama makinasını aldı, aynı zamanda koltuklar da yıkanabiliyo, çünkü bizim de halılar ve koltuklar kusmuk oldu, fırsat oldukça eşim yıkıyo

Senin msjlarını okurken, sesli gülüyorum :) bu forumda ennnn uzun msjları yazanlardan birisin ne ara o kadar fırsat buluyosun hayret ediyorum maşallah canım

Bizim aşı sonrası 2 gün boyunca aralıklı olarak ateşimiz çıktı sık sık ölçtüm 6 saatte bir 1 çay kaşığı calpol verdim ince giydirdim aşı olduğu kol üstüne yatırmadım 4 gün de banyo yaptırma dediler
Başta çok uslu duruyordu:) şuan burnuna deyince anlıyor ve çığlığı basıyor :p
Yakma olmuyor ama genzine kaçınca sinir oluyor.
Zaten yakacak kadar tuzlu değil.

Ben tek kullanımlıkları birgün boyunca kullanıyordum. Hatta yarım kalan varsa ertesi günde kullanıyordum. Hiç iki gün üç gün kullanmadım çünkü çok çok kullandığımız için.
Aldığım serumda yakmıyor, kesinlikle tabsiye ediyorum. Diğerlerini sıkarken bu kadar özgür davranaıyordum :KK70: koca serum daha ucuz(250ml üç beş liraydı sanırım)
O minik kutuları atmadım iki tanesinin içine dolduruyorum. O şekilde kullanıyorum.

Bi arkadaş enjetörle sık demişti. Benim kıpır minnaktan sıkılmıyorki, elleriyle sürekli çarpıyor. Güvenli gelmedi bana, minik tüplerin ucu yumuşak en azında:KK66:

Kızzz bir şey daha yazacaktım bak unuttum :p

Hee uzun yazıyorum çünkü emzirirken yazıyorjm. Hemen yolamıypr biriktiryorum :p
Evde kimse yokken dikteyi açıyorum ben söylüyrum o yazıyor :p
Evde bir varken deli snaıyorlar :KK70:
En önemlisi de benim minnakta onunla konuşuyorum snaıyor:D

En önemlisi de minnak oğlum onunla konuluyorum sanıyor :p

Ya sf tipasi var ya iki gün kullanıyorum atıyorum. Bir doktora sormuştum. Tavsiye etmiyorum serumları demişti serum almamistik k yüzden '(

Ya sf tipasi var ya iki gün kullanıyorum atıyorum. Bir doktora sormuştum. Tavsiye etmiyorum serumları demişti serum almamistik k yüzden '(
Bizede dr dedi serum alin diye,ben enjektore cekip cekip temizliyorum burnunu bizimki hastaydi burnj cok tikali diye bi enjektor doldur dedi dr her temizledigimde,obur kucuklere para dayanmiyo

Bizede dr dedi serum alin diye,ben enjektore cekip cekip temizliyorum burnunu bizimki hastaydi burnj cok tikali diye bi enjektor doldur dedi dr her temizledigimde,obur kucuklere para dayanmiyo
Para dayanmadığı içinde gönül rahatlığıyla sıkılmıyor:p el titriyor anacım. Şimdi bol bol dökğyorum. İki tane sakaldım gözüne beişey kaçarsa kullanmalık olsun diye

Ben ilk bebeğinde yaptırdım.. 2 doz 3.ve 5.ayında..özel sağlık sigortası vardı çok fazla bir şey odemedik..
Ama dün eczaneden aldık rota aşısını 153 TL..sonra anladım ki sağlık ocağı boşuna demedi aşıyı siz eczaneden alacaksınız diye..
Ne yapalım sağlık ilkine yaptirmisiz buna da doktorumuz yapılsın dedi.. :)
O kadar pahalimiymis asi ya.. :KK57:

Kizlaaar ahh yardim.edin
Biliyorsuniz oglum gece cok doymadigi icin emzirme sonrasi 60 cc mama veriyorum
Normalde aptamil kullaniyorum ama o bitti esim bebelac almis dun onu verdim
Sabah mamadan sonra ilk kakasini yapti
MasAllah bezini full doldurmus yetmemis bezden fena tasirmis

Beni sasurtan kakasi haslamis tavuk gibi kokuyordu bu normal mi mamadan mi nedir bu

Canım SF burnu yakıyo mu, bizim kız çok ağlıyo, normal mi, aynı SF gün içinde tekrar kullanılmaz mı, tek kullanımlık yazıyo, anca çöpe atıyorum, yazık:KK43:

Evet canım 11inde

canım tek kullanımlık yazdığına bakma kullanabilirsin, alt tarafı bir çeşit tuzlu su ve bebeğin burnunu temizliyorsun damara enjekte etmiyorsun ya. ayrıca banyo yaptırırken falan normal su kaçıyor bebeğin burnuna ağzına gözüne bir sorun olmuyor da sf açıldıktan sonra tekrar kullanılınca ne sorun olacak ki, bunlar para tuzakları. ben normal serum şişesinde olan sf aldım enjektörle çekip sonra iğnesini çıkartıp bebişin burnuna damlatıyorum daha ekonomik 4 lira civarı bir şişe ve ben 2 aydır kullanıyorum hala yarı olmadı, tavsiye ederim. ayrıca tek kullanımlık yazan sf de kullandım ilk zamanlar onları da atmadım bitene kadar kullanıyordum, rahat ol.
sf burun yakmaz aslında ama bebekleri burnuna bir şey damlatılması rahatsız eder, ağlar. benim kız da bazen ağlıyor bazen sorun çıkarmıyor damlatırken ama otribebeyle çekerken mutlaka ağlıyor haklı olarak. ben durumuna göre bazen her gün bazen gün aşırı bazen de 3-4 günde bir temizliyorum yani tıkanıklık ve hırıltı varsa daha sık temizlemekte fayda var. bebeğinin durumunu gözlemleyip doğru kararı verirsin zaten.

ve şunu okuyun mutlaka arkadaşlar:

http://ahmetrasimkucukusta.com/2012...m-fizyolojikli-burun-damlalari-ile-aldatiyor/

Back
X