2016 Şubat Anneleri

Canm face hedabım yokki .. Allah rızası için bana da yardım et lütfen :KK43: Ben son 2 haftadır 150cc veriyorum :KK43::KK43: Bugün tam 3 aylık olduk 6Şubat doğumlu 2750 doğdu yawrum pazartesi gidecez tartıya en son 3.5kilo civarıydı 10 Nisanda.
Benm meme başım parçalanmış şimdiye kadar onu iyi etmekle uğraştığım için emziremedim ama şükürki emzirmeme rağmen sütüm kesilmedi Bin şükür.. Şimdi arttırmak için uğraşıyorum kızım çok yaramaz ve tekim şuan kamp yapamyorum ama çok yakın zamanda annem gelecek ozaman yapıcam .. Şimdilik rezene içiyorum incir ve dereotu yiyorum inşallah hepinizin sütü bol bol olursa mama vermeyiz :KK43:

Hemen okuyorum canm çok sağol
Can'ım ben de tekim inan yardım edenim yok ama bebiş için ev yemek ütü herşeyden vazgeçtim. O gece uyurken yapıyorum çoğu şeyi inan. Benimde 2600 doğdu ve em son 4350 oldu iki aylıkken en baştan beri mama+ meme yaptım. Günde kaç öğün veriyorsun Can'ım mamayı. Onu bana söyler misin ?

Can'ım ben de tekim inan yardım edenim yok ama bebiş için ev yemek ütü herşeyden vazgeçtim. O gece uyurken yapıyorum çoğu şeyi inan. Benimde 2600 doğdu ve em son 4350 oldu iki aylıkken en baştan beri mama+ meme yaptım. Günde kaç öğün veriyorsun Can'ım mamayı. Onu bana söyler misin ?
Canm hep mama :( günde 5 6 kere falan

Benimkisi için tahminin var mı :p
Çok komplike bişey değil :KK70:

Bizimki yarım gün yapamayınca kıvrım kıvrım kıvrandı :KK43:
Seninkini düşünemiyrum.
Zeytinyağı içirmeyi denedin mi? Çay kaşığı ile versen?
Bir de kralice vardı o bir ilaç kullanmıştı :/
Ondan versen?

https://instagram.com/p/BFE2d3gkWSW/
Mamayı bilmiyrum ama Biberon bıraktırma yöntemi olarak bunu okudum sabah, çok mantıklı geldi.
işin tuhaf tarafı kıvranmıyor ıkınıp kendini zorlayıp aglamiyor anlamadım gitti normal bi durum mu? bak seninki kıvranmis durmuş ama benim bebis gayet rahat duruyor:KK70:onun yerine ben kıvranıyorum:KK70:ne ilacı ki? zeytinyağı içirmeyi denemedim. bugun gene yarım fitil verecem. dün zar zor yarımin yarısını koyabildim ancak çok zor ya:KK61:

Gözümde canlandırdım anlattığını...ya adam zâten geç giriyor eve.nerden başladı merkezde işe.eve yakın tarafta çalışıyordu.kıdem verdiler.üç Kuruş daha fazlası için yorgunluğunun ceremesini bana çektiriyor.
Ben sırf kenarda birşeylerimiz olsun diye sağa sola borç takacağımıza yatırım yaptırdım ona hep.gidip lüks araç alacağına ev aldırdım şimdi 2 katı kardayız şu an satsak.önceden her ay bluz alırdım kendime veya başka bişey.ben evim için eski hayatımdan nasıl vazgeçiyorsam o da buna Kıymet verecek.kadınlık yatakodasında olmuyor.hala kızgınım da kusura bakma canım...birşey anlatırsın gözü telefondadır.iletişim yok.sonra kalkmış bana elimi bile tutmuyor diyor.sen önce yine sineklenecek çöpler balkonda bi ben demeden at Şunları her sabah.evle ilgisi yok.akşam yemeğinde bile telefonda birileriyle iş konuşuyor.yetmiyor bana da anlatıyor.gıkımı çıkartmadım ya..
Ah sorma zaten ailem bunları onun gözü önünde yaşatmasaydı böyle olmazdı...

Canim erkeklerin yatirim cokda umrunda olmuyir. Cunku pek kafalari basmiyor, sen bence en guzelkiyafetlerjni giyip bir guzel makyaj yap aksam seni cok guzel gorsun ama yuzune bile bakma. Ve bundan sonra hep oyle davran. Bakimini yap.istedigin kiyafeti al.

:63:kızlar bugun bi işimiz vardı ve babaanneyi çağırdık.biberona ilk defa süt sağdım ve gittik.yavrum biberonu almamış ve çok kızmış:63:ne yapacağız peki çalısınca

bskn bskn seni görünce hep baskın kelimesi aklıma geliyo herhalde çok dominant bu kadın diyorum :)

Ben seninkinin çocuğunun ismi diye düşünmiştüm.

Benimkisi baskın değil de başkan dan geliyor :p
Yeri geldiğinde baskın pardon cazgırımdır ama :p

Bende firkan firkan ı merak etmişimdir. Hatta onun için furkan diye aklımda kalıyor veeee büyük oğlunun isminin furkan olduğunu uydurdum kendi hayl dünyamda :D
Kimbilir ne alakasızdjr :p

Ebet ben şoklara devam
kocam endişeli hastahaneye mi gitsek diyor

oğlum geceden beri emip uyuyor
az uyanik kalsa ağlıyor. 8de emzirdim Saat 10 anneme verip 3 saatligine cekime gittim geldigimde hala uyuyordu zorula uyanip emdi

Dünden beri insan içine çıkıp durduk ve iki kucaklansa tahammül etmiyor yırtarcasina viyakliyip ağlıyor. Uyumayan evladim neden bugün uyanmiyor

müdahalesiz uyumayı benden ötürü değil kendisi uyuyormus :KK70: bskn bskn

Ya bir gece bizde kalkıp birşey mi oldu çocuğa demiştik :p bilirim o duyguyu :D
Ey gidi gün!

Çocuk ayların yorgunluğunu atıyor bırak uyusun:p
Ağzına memeyi sokuştur arada ;)

Gözümde canlandırdım anlattığını...ya adam zâten geç giriyor eve.nerden başladı merkezde işe.eve yakın tarafta çalışıyordu.kıdem verdiler.üç Kuruş daha fazlası için yorgunluğunun ceremesini bana çektiriyor.
Ben sırf kenarda birşeylerimiz olsun diye sağa sola borç takacağımıza yatırım yaptırdım ona hep.gidip lüks araç alacağına ev aldırdım şimdi 2 katı kardayız şu an satsak.önceden her ay bluz alırdım kendime veya başka bişey.ben evim için eski hayatımdan nasıl vazgeçiyorsam o da buna Kıymet verecek.kadınlık yatakodasında olmuyor.hala kızgınım da kusura bakma canım...birşey anlatırsın gözü telefondadır.iletişim yok.sonra kalkmış bana elimi bile tutmuyor diyor.sen önce yine sineklenecek çöpler balkonda bi ben demeden at Şunları her sabah.evle ilgisi yok.akşam yemeğinde bile telefonda birileriyle iş konuşuyor.yetmiyor bana da anlatıyor.gıkımı çıkartmadım ya..
Ah sorma zaten ailem bunları onun gözü önünde yaşatmasaydı böyle olmazdı...
Canim kendini hiç bi şeyden mahrum etme almak istediğini o anda al erkekler böyle fedakarlıktan anlamıyor inan bana. bende düşündüm durdum hep hiç birini göremedi. sen gününü gün et kendini mutlu et istediğinı al yapacağını yap gerisini o düşünsün.

Canim erkeklerin yatirim cokda umrunda olmuyir. Cunku pek kafalari basmiyor, sen bence en guzelkiyafetlerjni giyip bir guzel makyaj yap aksam seni cok guzel gorsun ama yuzune bile bakma. Ve bundan sonra hep oyle davran. Bakimini yap.istedigin kiyafeti al.
maiii maiii bence de yap bunu ;)
bende yapıcam:) bugün saçlarımı tepeden de toplamamıştım, kendimi şımartasım vardı :)

Aman benimkinin vereceği tepki şu olacak:işsiz:
"Ooo süslendiğine göre çocuk usluydu anlaşılan, keşke süsleneceğine nevresimi yorgAna geçirseydin"
:D

Biz ne çok hata yapıyoruz, günümüzü gün edecektik o olacaktı:/
Tırnağı kırılınca acile giden kadınlardan olmadık diye bunlar. Evimizi düşündük diye :/
Geç değil hiç birley için. Dik durup güçlü kadınlar güçlü anneler olacağız.
Tırnaklarımızı da dibinden kesip kırılmasına mahal vermiyoruz :KK70: o kadınlar komik oluyor zaten :p bize ters :KK66:
ama o kadınlar kıymetli oluyor bize de dediğin gibi dipten kesmek düşüyor alem kızsin seviyorum seni:KK70::KK70:

Canm hep mama :KK43: günde 5 6 kere falan
O zaman şöyle yapalım canım. Mamayı kademeli olarak ilk gün 140&150&150&150&150&150 ikinci gün 140&140&150@150&150&150 üçüncü gün 140&14&140&150&159&150 olarak günde 10cc. Üç günde 30cc azaltmış olacaksınız ben bu sıralamayı bi yere not aldım karıştırmamak için sende öyle yap istersen. Birde bu mamayı gün içine yayıp gece sadece emzirirsen prolaktıin hormonu gece daha çok salgılandığdan gece emzirmeye ağırlık ve Can'ım. Gece yanında yatırarak emzirşrsen daha rahat edersin bu süreçte ben öyle yaptım çünkü. Gündüzde mamadan önce ve sonra aralarda sürekli meme teklif et Can'ım kamp olarak ben öyle yapıyorum. Bu süreç uzun ve yeri gelince çok yorucu ama inan bi sure sonra mama yapmamın ne kadar zor olduğunu kavrıcaksın özellikle geceleri. Ev işi gücü dert etme. Yemeğe ağrılık veremiyorum inan ama o sayfadan öğrendiğim yemek falan hikaye sütü en çok emzirmek artırmış.

Kızla burda sizden duyuyorum avm ye gidenler var bebekleriyle ben de bugün çok sıkıldım avm yakin hava fena değil gideyim dedim eşim de ordaydi bi yemek yeriz değişiklik olur dedim ama gitmemele gelmem bir oldu resmen. Yemeği doğru düzgün bitiremeden bizim kiz ciyak ciyak ağlamaya başladı bebek odasında da sakinlestiremedik taksiyi beklerken uyudu. Bi saate geri evdeydik. İnanılmaz nazar alıyor dışarı çıkmak işkence oluyor napicam bilmiyorum eve hapsolduk resmen
Ben ilk 10-13 günlükken öıkmıştım sling ile.
Belki ondan belki gezenti anasına çekti ondan doşarıya çıkabiliyorum. Tek veya birikeriyle.

Amaaaaa pusetle çıktıysam yanıma illa ki slingi alıyorum. Çünkü huysuzluğu başlayonca ona atıyorum, mecbur uyuyor onda.

Haaa bir de şöyle bir anım var. Çocuk uyuyordu, akşama misafir gelecekti. Markete çıktım mahalledekine.
Uyudu uyandı, emecek ya, alllahhhhh yırttı mahalleyi. Markette kasadaki adam salladı puseti, ğoşetleri pusete koydum . sokakta gelirkende kucağıma aldım. Puseti de göbeğim ile ittire ittire geldim. Slingi almadığıma çok pişman olmuştum.

O zaman şöyle yapalım canım. Mamayı kademeli olarak ilk gün 140&150&150&150&150&150 ikinci gün 140&140&150@150&150&150 üçüncü gün 140&14&140&150&159&150 olarak günde 10cc. Üç günde 30cc azaltmış olacaksınız ben bu sıralamayı bi yere not aldım karıştırmamak için sende öyle yap istersen. Birde bu mamayı gün içine yayıp gece sadece emzirirsen prolaktıin hormonu gece daha çok salgılandığdan gece emzirmeye ağırlık ve Can'ım. Gece yanında yatırarak emzirşrsen daha rahat edersin bu süreçte ben öyle yaptım çünkü. Gündüzde mamadan önce ve sonra aralarda sürekli meme teklif et Can'ım kamp olarak ben öyle yapıyorum. Bu süreç uzun ve yeri gelince çok yorucu ama inan bi sure sonra mama yapmamın ne kadar zor olduğunu kavrıcaksın özellikle geceleri. Ev işi gücü dert etme. Yemeğe ağrılık veremiyorum inan ama o sayfadan öğrendiğim yemek falan hikaye sütü en çok emzirmek artırmış.
Canm ozaman bitene kadar sürekli 10cc 10cc azaltıp sadece geceleri mi emziriyim.. Yoksa artmasına bağlı olarak mı azaltıyım mamayı.. Sanırım mamayı bırakmak çok uzun zaman alacak :( Çok sağol canm benm Allah senden razı olsun :dua:

Canm ozaman bitene kadar sürekli 10cc 10cc azaltıp sadece geceleri mi emziriyim.. Yoksa artmasına bağlı olarak mı azaltıyım mamayı.. Sanırım mamayı bırakmak çok uzun zaman alacak :KK43: Çok sağol canm benm Allah senden razı olsun :dua:
Can'ım orada belirttim günde 10 cc olarak azalt. Çünkü bi andan azaltmak bebeğim kilo kaybetmesine sebep olur. Bu süreçte çişli bezi 4-5 yumurta ağırlığında olup olmadığını kontrol et. Birde biberonu paced boottle feeding yöntemi ile var. YouTube yaz çıkar Nasıl olacağı canım. Geceleri enzirmek sütü daha çok attırtırdınız için gece sadece emzirmeyi önermişti sayfa bende öyle yaptım ama gün içinde de sürekli teklif ettim. Sende ver her fırsatta. Allah sende de razı olsun Can'ım inş ikimizde sadece emziren anne oluruz.

işin tuhaf tarafı kıvranmıyor ıkınıp kendini zorlayıp aglamiyor anlamadım gitti normal bi durum mu? bak seninki kıvranmis durmuş ama benim bebis gayet rahat duruyor:KK70:onun yerine ben kıvranıyorum:KK70:ne ilacı ki? zeytinyağı içirmeyi denemedim. bugun gene yarım fitil verecem. dün zar zor yarımin yarısını koyabildim ancak çok zor ya:KK61:
Değişik anacım :) aman yediğinin kıymetini biliyor :p
Benimki daha emzirirken başlıyor lıkr lıkırdanmaya :) aha yedikeri çıkıyor diyorum:D

Dur o yazanı bulup bakıcam mesajlarına o mesajı bulayım atarım buraya doktora danışırsın eğer ilaç ise...

ama o kadınlar kıymetli oluyor bize de dediğin gibi dipten kesmek düşüyor alem kızsin seviyorum seni:KK70::KK70:

Tabi canımmm, onların kıymet tırnakta başlıyor. Bizimde böbreği satsalar kocam sağolsun deriz :p
Böyle Diyenlere taç takılmamış ama bizim kafa basmıyor o işlere :deli: belki ilk oluruz kız :KK37:
Süt arttırmaya çalışanları okuyunca dua ediyorum sizlere. Afra48 Afra48
birde yardım eden yok diyince içim cız ediyor o_Oelimden gelen dua etmek.
inanın keşke olabilse gelip ev işinize yardım edesim geliyor. Benim evimi bilmem neler götüryor olsa da :işsiz: yardımcı olmak isterdim o_O

Can'ım orada belirttim günde 10 cc olarak azalt. Çünkü bi andan azaltmak bebeğim kilo kaybetmesine sebep olur. Bu süreçte çişli bezi 4-5 yumurta ağırlığında olup olmadığını kontrol et. Birde biberonu paced boottle feeding yöntemi ile var. YouTube yaz çıkar Nasıl olacağı canım. Geceleri enzirmek sütü daha çok attırtırdınız için gece sadece emzirmeyi önermişti sayfa bende öyle yaptım ama gün içinde de sürekli teklif ettim. Sende ver her fırsatta. Allah sende de razı olsun Can'ım inş ikimizde sadece emziren anne oluruz.
CANIM ya şu bez işini anlayamıyorum ben kaç saatte o ağırlığa erişmesi gerekiyor ki nasıl hesaplıyorsunuz ben bazen çok dolu bez görüyorum bazen yapmış ama hafif aç mi bırakıyorum yoksa çocuğu

Canım dışarda ağlayınca ben slinge ya da kanguruya bağlıyorum.uyuyor.belki sende de işe yarar.

Kucagima aldim ama sakinlesmedi canım ya öyle böyle değil cani yanmış gibi agladi. Uykusu gelince zar zor sizdi ama ben taksiyi cagirmistim eve döndüm apar topar

maiii maiii bence de yap bunu :KK66:
bende yapıcam:) bugün saçlarımı tepeden de toplamamıştım, kendimi şımartasım vardı :)

Aman benimkinin vereceği tepki şu olacak:işsiz:
"Ooo süslendiğine göre çocuk usluydu anlaşılan, keşke süsleneceğine nevresimi yorgAna geçirseydin"
:KK70:
Ahahah koptum yaa nevresimi yorgana gecirseydinnn :KK70::KK70: şu an önümde nevresim ve yorgan duruyordaa :KK70:

Tamam canm o yöntemi bskn bskn söylemişti sağolsun.. Vallahi çok mutlu oldum inşallah sütüm artarda mamayı keserim Sağol canm benm inşallah bol bol sütün olur

Ebet ben şoklara devam
kocam endişeli hastahaneye mi gitsek diyor

oğlum geceden beri emip uyuyor
az uyanik kalsa ağlıyor. 8de emzirdim Saat 10 anneme verip 3 saatligine cekime gittim geldigimde hala uyuyordu zorula uyanip emdi

Dünden beri insan içine çıkıp durduk ve iki kucaklansa tahammül etmiyor yırtarcasina viyakliyip ağlıyor. Uyumayan evladim neden bugün uyanmiyor

müdahalesiz uyumayı benden ötürü değil kendisi uyuyormus :KK70: bskn bskn

Değişik anacım :) aman yediğinin kıymetini biliyor :p
Benimki daha emzirirken başlıyor lıkr lıkırdanmaya :) aha yedikeri çıkıyor diyorum:KK70:

Dur o yazanı bulup bakıcam mesajlarına o mesajı bulayım atarım buraya doktora danışırsın eğer ilaç ise...

Tabi canımmm, onların kıymet tırnakta başlıyor. Bizimde böbreği satsalar kocam sağolsun deriz :p
Böyle Diyenlere taç takılmamış ama bizim kafa basmıyor o işlere :deli: belki ilk oluruz kız :KK37:

Süt arttırmaya çalışanları okuyunca dua ediyorum sizlere. Afra48 Afra48
birde yardım eden yok diyince içim cız ediyor o_Oelimden gelen dua etmek.
inanın keşke olabilse gelip ev işinize yardım edesim geliyor. Benim evimi bilmem neler götüryor olsa da :işsiz: yardımcı olmak isterdim o_O
Saol Can'ım böyle destek olman bile yeter. Sllah razı olsun :KK200:

Back
X