2016 Şubat Anneleri

kızlar merhaba

mart annesiyim sizlere bir şey sormak istiyorum anne sütünün kalitesini anlamak için tahlil analiz diye bir şey duydunuz mu? kv böyle bişey duymuş ama ben hiç denk gelmedim

Çok geçmiş olsun canım benim umarım hemen atlatir minigin.evet canım benim bebeğim ellerini emiyor dilini de yuvayıp kasıyor dişlerini.

Tesekkur ederim canım.. İnşallah atlatacak inşallah :) oyyy dişler geliyor canım.. Ya birde saçları dökülüyor elleri saç.. Surekli gözüm ellerde benim ağza gidiyor eller saçlar :(

Ay sabahin korunde ne banyosu hic mi usenmedin :KK57: ben 6da kalktim hala ayilamadim simdi uyuttuk ikizleri büyük kizim olmayaydi yatar uyurdum ama cocugum aç
Ya hic sorma valla.sabahin 6 sinda cocugu yikadim.ne yapim uyumasi lazimdi cok uykim vardi.gözünde de zerre uyku yoktu.neyse yıkandktan sonra 10 a kadar uyudu.bende uyudum sonra. ne iyi geldi.
Özlemisim sabah uykusunu
Aynen benim de buyuk kizim olmasa bebis yatarken yatarm da o aç kalir bu sefer.

Tesekkur ederim canım.. İnşallah atlatacak inşallah :) oyyy dişler geliyor canım.. Ya birde saçları dökülüyor elleri saç.. Surekli gözüm ellerde benim ağza gidiyor eller saçlar :KK43:
Geçmiş olsun canim benim, yarını da sıkıntısız atlatırsınız inşallah. Benimkinin de surekli agzinda hatta gecen emzik verdim onu da ısırıyor.. Dişler erken gelmese bari.. Saçlar tepede kalmadı tam eskilerin kel müdürlerine döndü benimki :KK53::KK53:

Hepinizin anneler günü kutlu olsun kizlar :anne:bu arada oglum sesli sulu yeşil kaka yapiyor içinde hafif mukus var pütürtüler de var bikac gündür yesil ama sulu oldunu bugün altını açtığımda farkettim fışkırtarak sulu kaka yaptini kokusu da degisti kakasinin ishal mi acaba?ya da su onsut sonsut mevzu mu bugun kaka sayisini sayicam sabahtan beri 3 oldu inşallah ishal degildir :KK43:

Kusmayan çocuk on onbes gündür kusuyor. Eskiden daha az kusardi :( ilk kusmasi arttığında doktora sormuştum normal demişti. Kafama takıldı. Neden bu kadar arttı :(

Sonra sabahları 7-8 den 1 e kadar emmemeye başladı. Diğer zamanlarda sıkıntı yok ama o ara yok emmiyor :( biberonla alır ama vermeyecegim. Şimdi o ara emmedigi için bir gogsum taş gibi oluyor :( zorla hayatta emmiyor. Öyle ayakta vs asla :(

Bir de uykusu gelince mizirdanmaya başladı :( ağlayarak uyudu bugün başka derdi olsa uyanınca gulmezdi diyorum...

Zormus annelik...

Tesekkur ederim canım.. İnşallah atlatacak inşallah :) oyyy dişler geliyor canım.. Ya birde saçları dökülüyor elleri saç.. Surekli gözüm ellerde benim ağza gidiyor eller saçlar :KK43:
inşallah canım benim atlatacak tabiki.
Ya dış zamanı yandık işte . sıcaklarda çok zor olacak dış çıkarmaları. evet ya benimkinin de saçları hafif hafif dökülmeye başladı öyle çok bariz değil ama yatağında görüyorum bi kaç tel. genelde benim saçları çekip çekip ağzına götürüyor benim minnos:) aman canım dikkat yutmasin saçları . benimde gözüm hep ellerde bi şey var mı modunda. elini emsin sorun yok:)

kızlar merhaba

mart annesiyim sizlere bir şey sormak istiyorum anne sütünün kalitesini anlamak için tahlil analiz diye bir şey duydunuz mu? kv böyle bişey duymuş ama ben hiç denk gelmedim
bende duymadım canım bebişin kg alımından anlayabilirsin.

Canım bizim sağdaki hiç inmiyo soldakininde bi iki kere kaybolduğunı gördüm o kadar. 6 aya kadar bekleyelim dedi. Kimi dr 1 yaşa kadar bekliyor kimi beklemek istemiyor. Gerçi bizimkinin pipi ucuda dar o yüzden en kısa zamanda sünnet olması şart. Olmuşken ikisini
bir arada çıkaralım dedi.
İnş iner canım. Benim dediğim durum utangaç testisler içindi.. pipi ucu darsa enfeksiyon riski yüksek oluyor maalesef. İnş hemen yaparlar.
Ben seninkinin çocuğunun ismi diye düşünmiştüm.

Benimkisi baskın değil de başkan dan geliyor :p
Yeri geldiğinde baskın pardon cazgırımdır ama :p

Bende firkan firkan ı merak etmişimdir. Hatta onun için furkan diye aklımda kalıyor veeee büyük oğlunun isminin furkan olduğunu uydurdum kendi hayl dünyamda :KK70:
Kimbilir ne alakasızdjr :p

Ya bir gece bizde kalkıp birşey mi oldu çocuğa demiştik :p bilirim o duyguyu :KK70:
Ey gidi gün!

Çocuk ayların yorgunluğunu atıyor bırak uyusun:p
Ağzına memeyi sokuştur arada :KK66:
:KK70:oğlumun adı Ahmed Yusuf canım. Firkan benim ve eşimin isminden karıştırdım. Firdevs Serkan :kahve:
Kızlar oğlum iki gündür yattığı yerden doğrulmaya çalışıyor ellerimi tutarak.Oturunca da çok mutlu oluyor.Ellerini bırakınca kıyamet kopuyor.Oturmak istiyor sürekli.Destekle oturuyorum bir iki dakika ama oturtmak için çok mu erken?
Canım erken daha en az 4 ay bitmesi lazım. Çoğunlukla 6 aydrniliyor ama bizim doktor bebek kendi isteyetek oturuyorsa 5 aylıkken oturtabilirsiniz demişti. İstemiyorsa otutmamak lazımmış.
Kızlar merhaba uzun bir süre giremedim siteye... Biz neler yaptık ... Ogluma voiding çekimi yapıldı tekrarlayan enfeksiyon yüzünden.. Hafif mesanede. Böbreğe idrar kacagimiz var.. Mesane reflusu deniliyor.. En ufak bir ateslenme de yok dışı çıkıyor ondan, kulak ağrısıdır ondandir demeden, idrar tahlili vereceğiz... Suyumuzu içeceğiz, bezimizi kontrol edeceğiz... Her ayda idrar kültürü yapıp, koruyucu antibiyotigimizi içeceğiz...
Yarında sünnet olacak yavrum.. firkan firkan , canım yüzyılda yaptırıcaz bekir beye.. Yalnız oglumu uyutucak. Allahın izniyle skintisiz sorunsuz atlayacagiz bu durumu da.. Neler yapmam gerek acaba sünnet sonrası tavsiyelerin var mı?
bskn bskn , nasılsın canım... En sonunda Dr.umla anlaşıp Renas a alerji maması başladık ve evet 5 günde 1oo gr aldı :))))) ama mama piyasa da yok şu anda :KK43: bulamıyorum... Depocu arkadaşlarım var haber saldim.. Bekliyorum.
Bende peynir süt yoğurt çikolata hazır kekler yemiyorum. Gerçi ilaçsız sutum bitti gibi ama olsun... 1 damla bile kıymetli sütün..
Biz rotateq asimizi olduk cuma günü... Biraz sıkıntılı gidiyoruz birde Allah korusun o skintimis olmasın dedim yaptırdım..

Sizin bebeler ellerini emiyor mu? Bizim kuzu ellerine saldırıyor resmen.. Dr. Dişlerinin oluştuğunu söylüyor..
Canım seninkinde enfeksiyon riski var diyemi uyutacakmış? Normalde Bekir bey uyutarak yapmıyordu. Tabi durumlar farklı olabilir.
Sünnet sonrasını doktor gayet açık bir şekilde anlatıyor zaten canım. Sünnet öncesi odaya gelip anlattı bize.. hatta aynı anda birkaç bebek çocuk var diye birimizin odasına diğer anneleride çağırmıştı hepimize birden anlatmıştı.
Sonrasınıda kontrole çağırdığında anlatıyor. İnş sende memnun kalırsın ben çok memnun kaldım. ;)

Merhaba kizlar oncelikle hepinizon anneler gunu kutlu olsun bebislerle nice anneler gunu gorursunuz insaallah. Benim iki oglusum super bir surpriz hazirlamislar resimler yapmislar boyamalar hazirlamislar bana siirler yazmislar ve harika bi sunumla bana sundular mutluluktan agladim benim bile aklima boyle sunum gelmezdi dunyanin en guzel hediyesi bile anlamsiz gelirdi. Bu arada dun hastanedeydim serum yedim gogsumun ustunde kocaman bir sivilce cikti nohut buyuklugunde ici bembeyaz sonra gogsumde muthis bir agriyla beraber sitma bas donmesi mide bulandisi basladi ayaga kalkamiyordum allahtan annemlerdeydim. Ertesi.gun hastaneye gittik mastit olmusum gogsum iltihap dolmus serum yedim sonra ilaclar filan surekli emzir sag dedi cocugu emzirdikten sonra bir baktimki icinden resmen koyu sari uzayan sumuk gibi bisey cikiyo surekli ugrastim sagdim bosaltmaya calistim sonra sapsari ip gibi sert bisey cikti sonrasinda da kan geliyor maalesef ilceye geri dondum ve merkeze gitme imkanim da yok basina boyle seyler gelen var mi bebege o gogsumu vermiuorum zarari flan olursa diye

Banyo mu :KK70:
Uykusu kaçan gillere beni de yazın :işsiz:

Halbuki çocuğu kucağıma almış, bir mememi ağzına dayanmıştım. Uyandıkça emziriyor o da bende uyuyorduk.
Takiiiii babası gelip "gel babacım, anne uyusun"diyip çocupu alıp, beşiğine yatırana kadar!
Arkadaş madem aldın çocuğu götürsene salona. Çocuk ağlıyor aranıyor bende sanıyorum ki eşim bakıyor. Emzirdyim acıkmıştır diye düşündüm.
Aa bir kalkarım ki çocuk yanımda :eek: eşim salonda oyun oynuyor :eek:

:işsiz:
Sonra ben agresif oluyorum :işsiz:

Bende yarın başlama günüm:KK43:
On gün rapor almıştım. Bir on gün daha mı alsam diyorum :KK43:
Yoksa çocukla işe gidiP çıkış mı istesem :KK43:
Offf kafa bi dünya.
Klasik koca rahatligi.işguzar iste.bebik durmustu öylece.bende aldi goturdu kıyak gecti sandiydim.
Bizimki de uyandi bakti bebis kucagmda hala ve durmuyo.kahvalti en az bi saat daha hazir olmicakti.kahvalti hazrlamak ona kalacakti.dun de öyle oldu cunku.dedi ki hadi anneler gunu hediyesi olarak sizi kahvaltıya gotureyim disari.
Halbukim kendine hediye oldu.aradan cikarmis oldu uyanik:63:

napacağımı şaşırdım, sadece hafta sonları çalışıyorum ve oda 3-4 saatliğine
hamd olsun oğlum cok uğraştıran bir bebek değil ama sıkıntılar başladı

anneme bırakıyorumi kız kardeşimde universite son sınıfta kpss hazırlanıyor ve çok çalışıyor (haklı olarak)
oğlumu onlara bırakınca ders yapamıyor ( sesten değil, sürekli gelip gidip sevme yüzünden, konsantre olamıyormuş)
sonra diyor getirme istemiyorum sınavım var, götürmesem cumartesi pazar kime bırakacağım
eeee annem bana gelse ofiste şu an sadece 1 oda döşeli oda bebeğin beşiği ve birde bizim için yer yatağı var
haziranda okulların kapandığı hafta tamamen taşıyacağım eee napcam ben hafta sonları :(

İnş iner canım. Benim dediğim durum utangaç testisler içindi.. pipi ucu darsa enfeksiyon riski yüksek oluyor maalesef. İnş hemen yaparlar.

:KK70:oğlumun adı Ahmed Yusuf canım. Firkan benim ve eşimin isminden karıştırdım. Firdevs Serkan :kahve:

Canım erken daha en az 4 ay bitmesi lazım. Çoğunlukla 6 aydrniliyor ama bizim doktor bebek kendi isteyetek oturuyorsa 5 aylıkken oturtabilirsiniz demişti. İstemiyorsa otutmamak lazımmış.

Canım seninkinde enfeksiyon riski var diyemi uyutacakmış? Normalde Bekir bey uyutarak yapmıyordu. Tabi durumlar farklı olabilir.
Sünnet sonrasını doktor gayet açık bir şekilde anlatıyor zaten canım. Sünnet öncesi odaya gelip anlattı bize.. hatta aynı anda birkaç bebek çocuk var diye birimizin odasına diğer anneleride çağırmıştı hepimize birden anlatmıştı.
Sonrasınıda kontrole çağırdığında anlatıyor. İnş sende memnun kalırsın ben çok memnun kaldım. :KK66:

Canım eşim konuşmuş o bana uyuttuklarini söyledi.
Yarın tekrar konusuruz muhakkak.. Sen dediğin için oraya kaydim bende.. Sonra bir Dr.umuz tavsiye etti bekir beyi :) inşallah güzel skintisiz geçer .

Geçmiş olsun canim benim, yarını da sıkıntısız atlatırsınız inşallah. Benimkinin de surekli agzinda hatta gecen emzik verdim onu da ısırıyor.. Dişler erken gelmese bari.. Saçlar tepede kalmadı tam eskilerin kel müdürlerine döndü benimki :KK53::KK53:

Tesekkur ederim canjm . inşallah.. Siz en son göz için Dr.a gidecektiniz. Ne oldu sonuçlar... Haha bizim kide ufacık zaten yuzude küçücük ... Saçlar yok :) acayip garip birşey oldu.
Dişleri oluşuyor yavrularin

inşallah canım benim atlatacak tabiki.
Ya dış zamanı yandık işte . sıcaklarda çok zor olacak dış çıkarmaları. evet ya benimkinin de saçları hafif hafif dökülmeye başladı öyle çok bariz değil ama yatağında görüyorum bi kaç tel. genelde benim saçları çekip çekip ağzına götürüyor benim minnos:) aman canım dikkat yutmasin saçları . benimde gözüm hep ellerde bi şey var mı modunda. elini emsin sorun yok:)

:) elleri fena emiyor bizim oğlan. İnşallah rahat çıkarırlar dişleri. Bakalım neler gelecek basimiza.. Büyüdüler yaa şaka maka.. Hala hamileligim aklımda. Ne ara doğum yaptım da büyüdü bu bebe... Gerçi bkz hastanelerde geciriyiruz günleri :)

napacağımı şaşırdım, sadece hafta sonları çalışıyorum ve oda 3-4 saatliğine
hamd olsun oğlum cok uğraştıran bir bebek değil ama sıkıntılar başladı

anneme bırakıyorumi kız kardeşimde universite son sınıfta kpss hazırlanıyor ve çok çalışıyor (haklı olarak)
oğlumu onlara bırakınca ders yapamıyor ( sesten değil, sürekli gelip gidip sevme yüzünden, konsantre olamıyormuş)
sonra diyor getirme istemiyorum sınavım var, götürmesem cumartesi pazar kime bırakacağım
eeee annem bana gelse ofiste şu an sadece 1 oda döşeli oda bebeğin beşiği ve birde bizim için yer yatağı var
haziranda okulların kapandığı hafta tamamen taşıyacağım eee napcam ben hafta sonları :KK43:
Yani kizkardesin kendine hakim olsa sorun yok oteki turlu zor ben bebegibevden zor cikariyorum sen surekli yer degistiriyorsun abladgm kadariyla bebisle zor is

Canım eşim konuşmuş o bana uyuttuklarini söyledi.
Yarın tekrar konusuruz muhakkak.. Sen dediğin için oraya kaydim bende.. Sonra bir Dr.umuz tavsiye etti bekir beyi :) inşallah güzel skintisiz geçer .
İnş canım.
Sen uyutacakmış deyince şaşırdım. Biz yaptırdığımızda bizden başka 6 kişi daha vardı hepsi lokal anesteziydi.

Herşeyi çözdüm artık emzireceğim derken bu seferde bebeğim memeyi reddediyor. Ağzına meme değdiği an ağlama başlıyor ve sakinleşmiyo.. Allahım yardım et bana emziremeyecek miyim bebeğimi hiç:KK42::KK42:

Back
X