2016 Şubat Anneleri

Bunu bildigimiz iyi oldu ben parazit filan sanardim gorseydim :/
Pazarit değil ama dr un dediği de ne kadar doğru muamma. Kızımdaki alerji belirtilerini söyleyince, 2 aylık çocuk ne yiyip içiyo da alerji olacak diyen bi dr sonuçta

Tatlim nasil oldu bu parazit ya, bahat aylarinda meyve sebze daha iyi yikanmali ve mumkun mertebe disardan yenmemeli ozellikle salata turu seyler, cok gecmis olsun canim..
Sagol cnm bilmiyorum ki ya bide o kadar hijyene dikkat eden birisiyim sirkeli suda bekletip yikamadan bisey yapmiyorum bile sinirim bozuldu cocuklara sordum biri anne benm kasiniyor dedi bence suclu okul wc

merhaba arkadaşlar.izin süreniz ne zaman bitiyor?

Acı ama gerçek bugün bitiyor:KK43: 20 gün yıllık izin aldım sonra rapor sonra ücretsiz

Rota aşısı yaptırdınız mı kızlar? Yaptıranlar yan etkisi oldu mu? Bu hafta yaptırmam lazım karar veremiyorum bugün doktora sorucam.

Biz çevremizde sorduk, kimse önermedi, aile hekimimiz de gerek yok dedi hatta kendi çocuğuna da yaptırmamış, belki çocuğunuz hiç ishal olmucak, erkenden vücuduna mikrop sokmanın anlamı yok dedi, biz de eşimle yaptırmama kararı aldık

Kizlar yaa bu kilolar canimi sıkıyo artik
Aslnda 13 kg la bitrdim hamileligimi.11 i gitti hemen.ilk zamanlar rezene filan cok iciyodum etkisi olmustur.epeydr iyice bosladim.3 kilo da aldim ustune.zaten kilolu baslamstim.
Hicbisey olmuyo bana
Esim de tosunum diyor bana:KK12:
Zaten bebekle ugrasmktan bakimi ihmal ediyorm bir de ustune bu kilolar..
Aslnda su bogazimi tutsam cok iyi veririm bu ara kilo.emzrmek iyi kalori harcatyor ama ben acigi fazla fazla kapatyom.
Agzim boş durmuyor.tatliya iyice sardim.abur cubur vazgeclmezm oldu.
Yeşilçay icsem mi acaba.bebise bi etkisi olur mu
En azindan istahimi keser biraz.metobolzmami hizlandrir.ufaktan biseyler yapmali.bu gidiş iyi degil gayri:olamaz:

Yeşil çay bebekte kilo kaybına yol açıyor diye duymuştum, içme canım istersen, gene de araştır tabi

Kızlar sizin tam tersinizim.çok zayıfladım.bebek hiç bırakmıyor açım tüm gün.sürekli uyumak istiyor.gündüz uyuyanıyor...kucakta uyuyor.kendi başına kalmak istemiyor.vallahi tuvalete koşturarak gidiyorum:KK70:

Kolaylıklar dilerim cnm

Kızlar oto koltuğu kullanananiz var mı? hangisini hangi markayı tavsiye edersiniz? joie diye bi marka var duyan var mı bi tane beğendim de iyi midir acaba?

Biz 3 aydır travel sistem bebek arabasının oto koltuğunu kullandık ancak dar ve küçük gelmeye başladı, dün internetten koala marka 9-36 kg kapasiteli isofixli oto koltuğu aldık, 850 tl

Canim hic boyle birseyi yok gibi dusun, Teyzemin gozunun icinde bir kas yirtiliyor 30% gordugu halde farketmiyor, sonra goz kirulugyndan doktora gidince farkediyor ve ameliyatla 60% kadar cikariyolar suan hic rahatsizlik duymuyor cok iyi gordugunu bile soyluyor.. Eminim bebegin icin ilerde bir care bulunucaktir ama soylede bir gercek var bebegin farki anlamayacaktir.. Bende minyoptum cozumu guneste cok kistigim icin goturuyolar oyle anlasilmis ben 10 yasina kadar disarda oynarken gozluk kullanmayi reddettim ve bir sorun yasadigimi hatirlamiyorum :KK66: Cok saglikli bir bebegin var Masallah :KK66:
Sağol kuzum benim :KK200: bende öyle düşünüyorum görüşünü%60 a cikarayim da zaten anlamayacak insallah :anne:
Sağlıkları yerinde olsun miniklerimizin baska bişey istemeyiz:nazar:

Kızlar oğlunu sünnet ettirmek isteyen ya da ettiren var mi hangi yöntem daha iyi klips mi dikişli mi
Canım biz 57gunlukken dikişli yaptırdık hiç sorun olmadı hastanede verdikleri ağrı kesiciyle durdu evde ağrı kesici dahi vermedik. İlk çiş yaparken ağladı daha sonra sorun yaşamadım. Ama sünnet olurken çok ağladı o an bin pişman olmuştum yaptırdığıma ama sonrası rahat oldu

Pazarit değil ama dr un dediği de ne kadar doğru muamma. Kızımdaki alerji belirtilerini söyleyince, 2 aylık çocuk ne yiyip içiyo da alerji olacak diyen bi dr sonuçta
Doktorunmu diyor boyle :) ahaha enteresannn

Sagol cnm bilmiyorum ki ya bide o kadar hijyene dikkat eden birisiyim sirkeli suda bekletip yikamadan bisey yapmiyorum bile sinirim bozuldu cocuklara sordum biri anne benm kasiniyor dedi bence suclu okul wc
Neyse olan olmus tatlim, cozumude var ;) olmadi bir doktora sormak lazim en hizli nasil gecirirsin diye

Sindirilmemiş süt oluyo sanırım. Kakayla kafayı bozduk dimi :KK43: geçen dr a gittiğimiz de kızım yeni kaka yapmıştı dr baktı beyaz parçalar vardı. Sık emzirme hazmedememiş dedi

Sorma... Ben bir de alerjik mi düşüncesindeyim. Hep sıvı mukuslu vs... Birkaç gündür böyle beyaz parçalar var. Her istediğinde emziriyirum açıkçası ben

Ya kizlar benim bu garip basima gelmeyen kalmadi bu defada diskida parazit gordum cok canim sıkıldı ya kasinti da var ilaci emziren anneler kullanmamali diyor bildiginiz bitkisel cozumler var mi sirke ve sogan suyuyla yikadim biraz kasintiyi aldi ama i eride vardir muhtemelen nasil yok olur bunlar
Ay cnaım yaaa. Parazit niye olsun ki şuanda yaa :/
Of allah yardımcın olsun canım :(
Hiç bilgim yok bu konuda :/

Sindirilmemiş süt oluyo sanırım. Kakayla kafayı bozduk dimi :KK43: geçen dr a gittiğimiz de kızım yeni kaka yapmıştı dr baktı beyaz parçalar vardı. Sık emzirme hazmedememiş dedi
sessizyazar sessizyazar alerji derneği açılışında doktora sindirilmemiş sütün alerji belirtisi mi olduğunu sormuştum,genelde reflü belirtisidir dedi. cumartesi kendi doktorumuza da sorucam.

Ben reflü için doğduğundan beri önlemlerimi almış olduğum için tam emin değilim. Kusma yok, ama gece ağzını ekşitme var. Bununla birlikte birkaç belirt daha var ama yapılacak birşey yok :) zaten yapmıştım yapılacakları :)

bskn bskn kusma arttı aslında ;( ne gibi önlemler canım
Doğduğu günden beri minik bir yastıkla yatırıyorum, doğduğu ilk haftalar yatağının altına koymuştum. Sonraları kafa altına da koydum. Ama direk kafa altı değil, göğüsten birlikte yükseliyor. Zaten abartılı bir kalınlık yok.

Emzirirken yatık emzirmiyorum, dik konumda emziriyorum, bacaklarımı aralayıp neredeyse oturur pozisyonda bacak arama koyuyorum totosunu.

Emzirdikten sonra gaz çıkartıyorum ya O şekilde biraz daha tutuyorum. 5-10dakika falan.

Doktorların en çok önerdiği 'gece emmesini kes' kısmını yapamıyorum çünkü bizimki az az sık sık yediği için hala geceleri 2saatte kalktığı oluyor. Bazı geceler yatarken biberonla zorla yeditorum :D o zmn uzun uyuyor ama gene gece olmasa da sabah karşı emmeye kalkıyoruz.

Yani başka yapılacak bir şey var mı bilmşyorum. Belki az az sıksık yemesi de sakıncalıdır bilmşyorum. Doktorumuzla haftasonu görüşücem bu konuyu da.

Doğduğu günden beri minik bir yastıkla yatırıyorum, doğduğu ilk haftalar yatağının altına koymuştum. Sonraları kafa altına da koydum. Ama direk kafa altı değil, göğüsten birlikte yükseliyor. Zaten abartılı bir kalınlık yok.

Emzirirken yatık emzirmiyorum, dik konumda emziriyorum, bacaklarımı aralayıp neredeyse oturur pozisyonda bacak arama koyuyorum totosunu.

Emzirdikten sonra gaz çıkartıyorum ya O şekilde biraz daha tutuyorum. 5-10dakika falan.

Doktorların en çok önerdiği 'gece emmesini kes' kısmını yapamıyorum çünkü bizimki az az sık sık yediği için hala geceleri 2saatte kalktığı oluyor. Bazı geceler yatarken biberonla zorla yeditorum :KK70: o zmn uzun uyuyor ama gene gece olmasa da sabah karşı emmeye kalkıyoruz.

Yani başka yapılacak bir şey var mı bilmşyorum. Belki az az sıksık yemesi de sakıncalıdır bilmşyorum. Doktorumuzla haftasonu görüşücem bu konuyu da.
Bizde de kusma yok ama reflü belirtileri var farkındayım.. Facedeki alerji grubunda tanıtımı olan derneğin açılışınamı gittin.? Nasıldı canm faydası oldu mu. Varmı bize aktarabileceğin bişeyler ;)

3 ay olduk ve artık müdahalesiz uyumayı öğrenmeye çalışıyoruz bir kaç gündür
% 50 başardım gibi ama kundaksız uyumayı öğrenmemizde gerektiği için sekte uğruyor uykular

şimdilik gündüz süremiz 30 - 40 dakika arası gece 15 dakika

3 ay olduk ve artık müdahalesiz uyumayı öğrenmeye çalışıyoruz bir kaç gündür
% 50 başardım gibi ama kundaksız uyumayı öğrenmemizde gerektiği için sekte uğruyor uykular

şimdilik gündüz süremiz 30 - 40 dakika arası gece 15 dakika
Cok iyiymis yaa :))

Valla ben zaten emzirirken uyuyor yani uyandiriptami tek basina uyutucam ben anlamadim bu olayi arkadas :D :D :D

Cok iyiymis yaa :))

Valla ben zaten emzirirken uyuyor yani uyandiriptami tek basina uyutucam ben anlamadim bu olayi arkadas :KK70: :KK70: :KK70:

doğru zamanı iyi ayarlamak lazım valla yoksa fena ters tepiyor :D
bizimki emerek uyumuyor işte, emdikten sonra en az 20 dakika oyun oynuyoruz sonra 15 dakika kendi haline bırakıyorum
yoruluyor haliyle yatağa koyup yan yatırıyorum ve başlıyoruz ortalama 30 dakika uğraştırıyor

sık sık emzik atıyor uyumamak için, o attıkca ben veriyorum o attıkca ben veriyorum ve hopp gözler gidiyor
ve pes eden o oluyor :anne:

Back
X