2016 Şubat Anneleri

Aynen benimki de öyle uyandırıp yok tek başına uyuman lazım demeliyiz:) gündüzleri de mi emzirirken uyuyor güzelim
Valla canim bakici biberonlar verirkende uyuyor, yada cok oynayinca yoruluyor oyle uyuyor.. yaa cok baskida bu sefer inatlasmayi dogurur, ne zaman isterse yatsin bebegim. Cok kasmicam, gece uykularimiz zaten duzenli, sabahta ne zaman isterse o zaman yatiyor.. uc defa yatiyor zaten, oynuyoruz, emiyoruz, uyuyoruz.. bu sekilde rutine bagladik zaten.

İlaç ismi vermemişti. İnstagramdan cevap yazıcM dedi. Dünde cananteyze konuktu. O sırada da kpnuştular ama ilaç ismi vermemişti.

Tabi ben liste yapıyrum soracaklarımı deftere yazıyorum.
Birde bu sefer ses kaydına alacağım kpnuşmalarımızı. Çünkü hem çocuk hem sor hem cevabı yaz olmuyor:/ bir de eşim ile hayır öyle demek istemedi kavgası ediyoruz :KK70:

Yok yok isim vermedi tv den ilaç ismi vermesi yasak zateen.
Ama instagramdan yazarım dedi.

Napacaz özgüven patlaması yaşasın diye çocuğu kusturacaz mı. Yavrum küçük dilini geçti midesine dokunmaya çabalıyor :KK70:

Haaa doktorlar bence farklı kitap okuyor ondan böyle 40tane fikir var :)

Ya kızacaksınız biliyorum ama alerjik bebeklerde kilo alımı az olur. (Hepsinde değil tabiki)
Hem mama hem annesütü dediğin için söyleme gereği duydum.
alerjiyle kafayı bozduğumu düşüneceksiniz biliyorum, amannnn banane diyip susamıyorum.
ama iste ayni sey instragramdan takip edin ilac ismi veriyim demis.. bilemedim kimyasal almak sut yapsin diye yapabilicegim birsey gibi degil dogrusu..

Son düzenleme:
normalde kucakta 10 dakika sallamayla uyuyor, şimdi günde 5-6 denememde 3-4 kez müdahalesiz uyuyor
uyanır uyanmaz emzirmiyorum bi 5- 10 dakika muhabet ediyoruz sonra emziriyorum oyun oynuyoruz daha sonra oyun halısına koyuyorum tekmelediği için yoruluyor orda ses tonu gülmesi hafif surat ekşiyince uyku moduna geçiyoruz

yatağa yan yatıyıp iyice sarıyorum sırt üstüne yatmasın diye arkasında duruyorum emzik veriyorum arada da şşş yapıyrum
ortalama 30 dakika sürekli emziğini atıyor, onu attıkca gözleri açılıyor o atıyor ben veriyorum o atıyor ben veriyorum derken pes edip uyuyor , inşAllah zamanla bu süre kısalacak ve emzik vermekle uğraşmayacağım diye umud ediyorum :)

Masallahhhhh... Benimki sallayarak uyuyor ya ayak çoğunlukla beşiğinde... Bazen bırakıyorum çok uykusu geliyor ama ağlamaya başlıyor :KK43:

Bak simdiiii sallarken bile ağlıyor :(

normalde kucakta 10 dakika sallamayla uyuyor, şimdi günde 5-6 denememde 3-4 kez müdahalesiz uyuyor
uyanır uyanmaz emzirmiyorum bi 5- 10 dakika muhabet ediyoruz sonra emziriyorum oyun oynuyoruz daha sonra oyun halısına koyuyorum tekmelediği için yoruluyor orda ses tonu gülmesi hafif surat ekşiyince uyku moduna geçiyoruz

yatağa yan yatıyıp iyice sarıyorum sırt üstüne yatmasın diye arkasında duruyorum emzik veriyorum arada da şşş yapıyrum
ortalama 30 dakika sürekli emziğini atıyor, onu attıkca gözleri açılıyor o atıyor ben veriyorum o atıyor ben veriyorum derken pes edip uyuyor , inşAllah zamanla bu süre kısalacak ve emzik vermekle uğraşmayacağım diye umud ediyorum :)

Masallahhhhh... Benimki sallayarak uyuyor ya ayak çoğunlukla beşiğinde... Bazen bırakıyorum çok uykusu geliyor ama ağlamaya başlıyor :KK43:

Bak simdiiii sallarken bile ağlıyor :(

Bak simdiiii sallarken bile ağlıyor :KK43:

canım püf noktası sanırım doğru zamanı bulmak, bizimkide ağlıyor genelde
hattayan yatırdığım için kalkmaya çalışıyor ama o kalktıkca ben cekiyorum
o emzik attıkca ben ağzına veriyorum, o ağladıkca ben ninni açıp uğraşıyorum

ne öğretirsek öğretelim cidden sabır gerektiriyor yoksa zaten hemen alışmaları zor

doktorun biri mi demişti burda mı yazılmıştı hatırlamıyorum bir bebeğin bir alışkanlığı edinmesii
5 gün sürüyor, o süre zarfında cok sabırlı ve sakin olursan hedefinize ulaşabilirsiniz diyordu şimdilik 3cü günümüz
bakalım doğrumuymuş :D

akssems akssems Canım Hacettepe de kim? Direk gidebiliyor musun yoksa önce doktora mi gidip sevk ediyor?

canım püf noktası sanırım doğru zamanı bulmak, bizimkide ağlıyor genelde
hattayan yatırdığım için kalkmaya çalışıyor ama o kalktıkca ben cekiyorum
o emzik attıkca ben ağzına veriyorum, o ağladıkca ben ninni açıp uğraşıyorum

ne öğretirsek öğretelim cidden sabır gerektiriyor yoksa zaten hemen alışmaları zor

doktorun biri mi demişti burda mı yazılmıştı hatırlamıyorum bir bebeğin bir alışkanlığı edinmesii
5 gün sürüyor, o süre zarfında cok sabırlı ve sakin olursan hedefinize ulaşabilirsiniz diyordu şimdilik 3cü günümüz
bakalım doğrumuymuş :KK70:

Sanırım canım. Yarın itibari ile brn de deneyeyom de bizimki emziği bıraktı :)

Dün 3 aylık oldu bebeğim. Sağlık ocağına gittik. 2800 doğmuştu. ilk ay 1 kilo aldı gayet iyiydi. 2. Ay 500 gram aldı. 3. Ay 400 gram. Durum giderek kötüleşiyor. Üstelik mama da kullanıyoruz sütüm yetersiz. Hemşire sağlıklı bi kilo artışı yok dedi. Nolcak halimiz yaa. 3 ayda 2 kilo bile almadı :KK43: kızım aç kalıyor sanırımm vay benim şapşal kafam :sinirli: kız sadece meme emsin diye mamayı da kıstım olcağı bu eridi yavrumm:sinirli:

Başlarda ben de senin düşündüğün gibi düşünüyordum. Sonra doktorumuz "Zehir vermeyeceksin ya, mama konusunda bu kadar da katı olma dedi. 5 kere mama veriyorum, 5-6 kere de emziriyorum. Her ay 1 kilo civarı alıyor. Ben artık kafama takmıyorum. Yoksa kısır döngüye giriyorum artık.

akssems akssems Canım Hacettepe de kim? Direk gidebiliyor musun yoksa önce doktora mi gidip sevk ediyor?

Özge hanımı iyi diye duydum canm . Bu dr özel olduğu için direk gidebiliyomuşuz. Ama normal alerji bölümünden randevu vermiyorlar. Önce pediatriye gidilecek, orası uygun görürse alerjiye gönderecekmiş. Sendemi ankaradasın

12.30 da kalktı emzirdim oyun oynadık, onu sonra oyun halısına bıraktım 20 dakika kadar oyalanmasını sağladım yoruldu
emzirdim yan yatırıp yatağa koydum bu sefer 15 dakika sürdü :) 14:10 da uyudu
ama kıpırdamadı sadece gözleri aralıklı izledi

12.30 da kalktı emzirdim oyun oynadık, onu sonra oyun halısına bıraktım 20 dakika kadar oyalanmasını sağladım yoruldu
emzirdim yan yatırıp yatağa koydum bu sefer 15 dakika sürdü :) 14:10 da uyudu
ama kıpırdamadı sadece gözleri aralıklı izledi
Hadi inşallah. 5. günün sonuna kadar takipteyim. :rapci:

Bizim bakıcımız çocuklarını kendi kendine uyuturmuş, bizde de deneyecek. İki koldan beceririz umarım.

ayy inşAllah canım
annem bizide o şekilde uyurmuş ama kücük kız kardeşimi hikaye okuturak alıstırmıştı
o 5cı sınıfa kadar bişy okumadığın sürece uyumazdı biraz zor bıraktırmıştı :D

Bizimkinin D3 düz kafasının arkası bizimkinde uan yapmayı sevmiyor.

hepsi ayrı bi hava :D
oğlumun kafasını gören maşAllah hafif çıkıntısı var, sen bunu sırt üstü yatır diyor
diyorum sevmiyor sen yatır o alışır diyor, laaaaaan alışmıyor işteee alışmıyooooo
babası da sırt üstü yatmayı sevmez diyorum anlayan yok :D

ayy inşAllah canım
annem bizide o şekilde uyurmuş ama kücük kız kardeşimi hikaye okuturak alıstırmıştı
o 5cı sınıfa kadar bişy okumadığın sürece uyumazdı biraz zor bıraktırmıştı :KK70:

hepsi ayrı bi hava :KK70:
oğlumun kafasını gören maşAllah hafif çıkıntısı var, sen bunu sırt üstü yatır diyor
diyorum sevmiyor sen yatır o alışır diyor, laaaaaan alışmıyor işteee alışmıyooooo
babası da sırt üstü yatmayı sevmez diyorum anlayan yok :KK70:
Evet canım yatmıyorlar. Bnm kv ile eşim artık serbest bırak çocuğu diyorlar sürekli çevirmemde uyanıyor. Ve boynunu öyle bir sıkıyor ki dönderemiyorum. Düz de biraz kötü duruyor

Evet canım yatmıyorlar. Bnm kv ile eşim artık serbest bırak çocuğu diyorlar sürekli çevirmemde uyanıyor. Ve boynunu öyle bir sıkıyor ki dönderemiyorum. Düz de biraz kötü duruyor

uyanıkken oyun oynarken yan yatırıp ilgisini çekim yanı sevdiremeye çalış belki bu sefer pes eder
bizimkisi oyun halısından dolayı azda olsa kafa üstü yatıyor birde tepede ayna var orda kendine bakmayı seviyor öyle bişy denesen bi

Sezaryen sonrası kanamam 55 gün sürmüştü simdi ara ara birden kan bosalıyor sonra geciyor doktoru aradım bakalm ne olacak..:(

Özge hanımı iyi diye duydum canm . Bu dr özel olduğu için direk gidebiliyomuşuz. Ama normal alerji bölümünden randevu vermiyorlar. Önce pediatriye gidilecek, orası uygun görürse alerjiye gönderecekmiş. Sendemi ankaradasın

Ankara liyim ama orda değilim canım. Alerjiiden supheleniyorum burdaki doktorlar çocuk küçük peşinden oralara surukleme diyor . biri en son 6. Ays kadar dışını sık sonra test yaptır dedi diğeri çocuk iyi sıkıntı yok sen evde durdukça çocuğu mu inceliyorsun ye gitsin dedi :) artık adamı nasıl bezdirdiyswm :)) ben de bir sure takipte kalın ankaraya gitmeyi istiyorum. Sen bir git ben de olmadı ona giderim.

Back
X