A
ayca 28
canım geçmiş olsun çok. gerçekten başına gelmeyen kalmadı aylardır zor zamanlar geçirdin ama az kaldı bak sonuna geldik hepimiz. ben 9. aya girdim bugün. benim de 29. haftads açılmam oldu erken doğum riskim vardı şükür bi sıkıntı olmadı sonradan kapandı geri açıklık. bunun dışında bi sıkıntı yaşamadım çok şükür. bir de geçen hafta perdeciye giderken son iki basamakta ayağım kaydı popo ve bel üstğnde iki basamak kaydım. bi haftadır tam iyileşmedi kalçamdaki ağrı allahtan bebeğe bişe olmsdı acile gittik hemen.
biz evde ufak tadilatlar vardı onları yaptırdık tüm perdeleri temizlemeye verdim camlar silindi şu bu derken evin işleri anca bitti. bu hafta bebek kıyafetlerini yıkamaya başladım cidden çok yorucuymuş minik minik şeyleri asması. yıkayıp sepete biriktiriyorum hala artık ütüsü annem gelince onun elinden öper :d
baysbay
N
NilErol
hastsne çantası konusunda da ilk olarak valize konacak şeyleri yıkadım. pijama bulmak tam bir zulüm oldu benim için. hiç mi güzel lohusa pijaması bulunmaz? en son gittiğimiz yerde aklıma geldi yarım düğmeli normal pijama çıkar varsa lohusa pijaması görmek istemiorm daha fazla dedim :d zorla beyaz güzel bir pijama bulduk. bebiş erkek ama bir tane de aynı modelin pudrasındsn aldım. minti mavisi falan kalmamış çünkü. pudrayı yedek dursun evde giyersin dedi annem. 4 takım hastane çıkışı aldık. ikisi battaniyeli diğer ikisi 5 parçalı sanırım onların işine düz tulum alcaz bu hafta. biberon götürmeyi düşünmüorm bebek süt gelmeden yavaş akışlı emziği olsa da biberon akışına alışınca meme yavaş gelior. mama vermemiz gerekirse kaşıkla verilsin. çok çok da eşya götürmek istemiorım hastsneye. kese kese ayırmak iyi fikirmiş çünkü kardeşim kendi çantasını kendi hazırlamıştı. ne nerde bilmediğimiz için ne lazım olsa tüm çantayı karman çorman ediyorduk :d ben bir tane de hamile kalmadsn önceki ay pentide indirim vardı morlu pudralı bi pijama ve çok güzdl pudra rengi örme sanki hırka gibi ama düğmesiz sabahlığı olan bi takım almıştım. hiç giymemiştim. geçen bi çıkardım ki üstüme oluor hala :d sadece üstü geniş yakalı penye tshirt hastsnede zor olur ama eve gelince onu da giyerim. yine aynı alışveirşte kırmızı penye bi sabahlık almışım lohusa şeyi olsun niyetine. o kadsr büyük almışım ki hala kocaman oluor :d gebelik şekeri yüzünden abur cubur yiyemeyince ben bu haftaya ksdsr hala toplamds 3 kilo almış durumdsyım. gören hamile miyim emin olamıor hamileyim diince de 5 aylık fslan sanıolar. o yüzden çok şükür harkeetlerim kısıtlanmadı benim. sadece gece sağa sola dönerken kasık ağrısı oluor. rahimi tsşıyan 3 bağdsn ikisi kssıklardsymış artık normal ondsn oluor ağrı 2200 gr bebek var karnında dedi doktor :)
bir de doğum şekli konusınds kafsm çok karışık. aslınds belki bsşlıkta birbirmize en çok ihtiyscımız olan döneme girdik bu konular yüzünden ama sessizlik sürüor

ben çok kararsızım normali denemeli miyim yoksa sezaryen kararı almalı mıyım diye...