2016 şubat ikinci hafta embriyo transferi yaptıracak olanlar

Canm kimi Bebek minyon doğuyor ama senin bebis ortalama da Masallah zaten kilosunu hic takma kafana doğduktan sonra yetişiyor çünkü ve soyle bir durum var ultrasonun yanılma payı da var ablama 3500 dediler Doğumdan Bi gece önce 3900 doğdu kilo boy hic önemli değil sağlıklı olsunlar herşeyleri tam olsun Allah'ın izniyle kiloyu da takmiycaz artık Doğumdan sonra Bi azim onu da veririz evelallah :) hele de emzirdik mi ooo kendi kendine gider ablam 30 kilo aldı hamilelikte şeker yüzünden su an yeğenim 7 aylık ablam eski kilosuna indi bile bizim bebekler de muhtemelen şekerden iri oluyor benimde şeker yüklemesi kritik çıktı diyetle geldim bu güne
Maşallah size evet bnm kızım minik olucak öyle görünüyor dediğin gibi sağlıklı olsunda kilo alır inşallah Allah su son zamanımızda yardım etsin bizlere ..

Nesil catışması canım çok hassas bi dönemdeyiz ama farkında değiller hemen örneklemeler baslıyor ahh ahh onlar tarlada calışıp yapmışlar bize rahat batıyo :) Neyse ben takmıyorum dr 38 haftayı dolduralım şimdilik normal görünüyor dio bende sezeryan düşünüyorum normal doğum yapan arkadaslarımdan kimisi çok memnun kimisi yırtılmalar olduğunu canlı canlı dikildiğini anlattılar bi korktum acıkcası o an ne göstericek bilmiyorum ama sıkıldım artık çıksın bian önce ne rahat uyuyabiliyorum su wc yatak arası dolasıyorum geceleri işimi yapamaz haldeyim ki kocaman bi karnım yok sende lütfen rahat ol biz büyükleri idare edicez tmm de bildiğini yap ben öyle yapıyorum :KK66:
Aynen canm ya her kafadan Bi ses herkesin Bi fikri var ben soyle doğurdum yok boyle doğurdum al bunu da sen doğur diyesim geliyor ben hic dinleyemiyorum dogum hikayeleri aman Sende tıka kulakları her Doğum kendine özel ki insandan insana da değişiyor kimisinin cani pek kimisinin cani cok tatlı bide onları dinlesem hepten kafayı yerim azıcık uykum var o da kalmaz :))
insallah bu günlerde bitecek az kaldı seneye bu zamanlar bu günleri düşünüp ne korkmuştum be hic bişey yokmuş deriz insallah :)

Kilo da boyla alakalı sanırım ben 165 ım tasiyamiyorum kendimi sanki, iki haftadır kilo almadım ama bacaklarıma şiddetli kramplar giriyor yürüyemiyorum hic birde benim göbek kocaman nerdeyse 30. Haftadan beri görenler senin Doğum mu yakın diye soruyorlardı öne doğru cok çıkık galiba :KK43: eğilmek çorabımı bile giymek su aralar cok zorluyor beni
canım öyle şey olur mu ya... sen nasıl istiyorsan öyle yaparsın. çok şükür benim kayınvaldem de annem de öyle karışmazlar. ama annen mesleki olarak tavsiyede bulunuor tamam ama sen yine normal istiorsan kimseyi eşini dahi ilgilendirmez bu. eşim en baştan beri sezaryen yapmamı istiyordu beb de en baştan beri normal istiyordum ama her zaman doğumu yapacsk olan sensin ben normal doğum acısına dayanabileceğine inanmıorum ama öyle istiorsan öyle yaparsın diyordu. yine hastane seçimi konuusnda da erkeklere göre konforun önemi yok sırf daha konforlu diye başka bi hastanede iki katı fiyata doğum yapmamı anlamıor ama yine de sen nasıl mutlu olacaksan orayı seç diyordu. ama şu var ben de N NilErol gibi bir sürü arkadaşımdsn bir sürü hikaye dinledim. en çok dinlediğim hikaye ise normal isteyip sonu sezaryenle biten doğum süreci. çoğunda açılma ilerlemediği için saatlerce sancı sonrası sezaryen... yine bi ayda iyileşmeyen vajinal dikişler gözümü korkuttu açıkçası. jinekolojik muayene sonrası bile bir süre kendini tuhaf hisseden biri olarak doğum sonrasında bu açıdsn travma yaşamak da korktuğum başka bir şey. ama en başta normal doğum sırasınds bebeğimde oluşabilecek bi sıkıntı. tüm bunları düşününce sezaryen demeye başladım artık. hiç acı çekmeden kolayca normal doğum yapıp dikişlerden acı çekmeyenler de var ama ne yaşayacağımız muamma...

benim boyum 1,75 ama tabii ki benim boyum için bile kilom zaten fszlaydı. ama benim de hep hala 4-5 aylık ssnılıor karnım. biraz da benim karnım top gibi sadece ortada. yanlara doğru geniş değil. belim hala ince görünüor onun da etkisi var o kadar küçük zannetmelerşnde :)

ben de sana dicektim senin baya iriymiş dietine uymuor muudun diye... son günlerde ben de biraz bozmaya başladım ama yine de benim haftssıyls ya uyumlu ya da 10 gün önde çıkıor. 2 haftaya kadsr gerilik veya önde olma normal. karın çevresine dikkat ediolar bebeğin ve hala normal sınırlarda. tuzu hiç kesemedim ne yazık ki . gebelik başınds zaten tiroid yüzünden kesmemiştim. sonrs ds öyle devam etti. pek ödem fslan olmuor yüzüklerimi hsla takıorum rahat rahat. ama bir haftsdır gece özdllikle ayak bileklerim ama aslında bütün bacağım ve kalçam sızlıor. düştüm diye mi
yoksa ödem fslan mı var bilmiorum.

bir de benim kilom 23. haftaya kadar hiç değişmedi. 20-23 arasında birden 2.5 kg aldım ve o zamandan beri de bebek büyümesine rağmen benim kilom neden değişmior onu anlamadım. hemşire geçen haftaki kontrolde 90/91 ile doğuma girerisn çünkü kan hacmin artacak dah 4-5 haftan var hem demişti. bakalım doğum sonrasındaki kilomu inanılmaz merak ediorm. muhtemlen hamilelik öncesine kıyasla o kadsr sağlıklı besleniorm ki kilo verdim aslınds hamilelik boyunca.

daha dün bi arkadaşım vallaha doğumdsn sonra fıstık gibi olacaksın dedi de ben de bi günönce şeyi düşündüm, hekees hamilelikte bunalıma girer kilo almaktan ben o kadsr çok iltifat aldım ki kilo almadığım için falan muhtemelen doğumdsn sonra ds doğurduğuna emin misin karnın hala duruor denecek gibime gelşor dedim. o da bi
ihtimal dedi güldük.

sağ salim gelsin bu çocuklar da artık kiloyu kim takar...

Maşallah size evet bnm kızım minik olucak öyle görünüyor dediğin gibi sağlıklı olsunda kilo alır inşallah Allah su son zamanımızda yardım etsin bizlere ..
ya zaten doktorlar hep bsşka hamilelerle bebeğinizin boy kilosunu kıyaslamayın her şey aynı olsa bile anne ve babanın genetik faktörü de söz konusu. eşim de ben de uzun boyluyuz minyon bir çiftin bebeğiyle aynı boyda bebeğimiz olmaması gayet normal. bir de ölçüme göre 400 gr artı eksi çıkabilior. bizimkinin ds boyu en üst sınırda ama kilosu ortalama değerde. dikkatli beslendikçe bebek sağlıklı olacaktır zaten. hem obezite anne karnınds başlıor zayıf bebek daha sağlıklı gelior açıkçası bana. çok iri bebekler görünce üzülüorm

canım öyle şey olur mu ya... sen nasıl istiyorsan öyle yaparsın. çok şükür benim kayınvaldem de annem de öyle karışmazlar. ama annen mesleki olarak tavsiyede bulunuor tamam ama sen yine normal istiorsan kimseyi eşini dahi ilgilendirmez bu. eşim en baştan beri sezaryen yapmamı istiyordu beb de en baştan beri normal istiyordum ama her zaman doğumu yapacsk olan sensin ben normal doğum acısına dayanabileceğine inanmıorum ama öyle istiorsan öyle yaparsın diyordu. yine hastane seçimi konuusnda da erkeklere göre konforun önemi yok sırf daha konforlu diye başka bi hastanede iki katı fiyata doğum yapmamı anlamıor ama yine de sen nasıl mutlu olacaksan orayı seç diyordu. ama şu var ben de N NilErol gibi bir sürü arkadaşımdsn bir sürü hikaye dinledim. en çok dinlediğim hikaye ise normal isteyip sonu sezaryenle biten doğum süreci. çoğunda açılma ilerlemediği için saatlerce sancı sonrası sezaryen... yine bi ayda iyileşmeyen vajinal dikişler gözümü korkuttu açıkçası. jinekolojik muayene sonrası bile bir süre kendini tuhaf hisseden biri olarak doğum sonrasında bu açıdsn travma yaşamak da korktuğum başka bir şey. ama en başta normal doğum sırasınds bebeğimde oluşabilecek bi sıkıntı. tüm bunları düşününce sezaryen demeye başladım artık. hiç acı çekmeden kolayca normal doğum yapıp dikişlerden acı çekmeyenler de var ama ne yaşayacağımız muamma...

benim boyum 1,75 ama tabii ki benim boyum için bile kilom zaten fszlaydı. ama benim de hep hala 4-5 aylık ssnılıor karnım. biraz da benim karnım top gibi sadece ortada. yanlara doğru geniş değil. belim hala ince görünüor onun da etkisi var o kadar küçük zannetmelerşnde :)

ben de sana dicektim senin baya iriymiş dietine uymuor muudun diye... son günlerde ben de biraz bozmaya başladım ama yine de benim haftssıyls ya uyumlu ya da 10 gün önde çıkıor. 2 haftaya kadsr gerilik veya önde olma normal. karın çevresine dikkat ediolar bebeğin ve hala normal sınırlarda. tuzu hiç kesemedim ne yazık ki . gebelik başınds zaten tiroid yüzünden kesmemiştim. sonrs ds öyle devam etti. pek ödem fslan olmuor yüzüklerimi hsla takıorum rahat rahat. ama bir haftsdır gece özdllikle ayak bileklerim ama aslında bütün bacağım ve kalçam sızlıor. düştüm diye mi
yoksa ödem fslan mı var bilmiorum.

bir de benim kilom 23. haftaya kadar hiç değişmedi. 20-23 arasında birden 2.5 kg aldım ve o zamandan beri de bebek büyümesine rağmen benim kilom neden değişmior onu anlamadım. hemşire geçen haftaki kontrolde 90/91 ile doğuma girerisn çünkü kan hacmin artacak dah 4-5 haftan var hem demişti. bakalım doğum sonrasındaki kilomu inanılmaz merak ediorm. muhtemlen hamilelik öncesine kıyasla o kadsr sağlıklı besleniorm ki kilo verdim aslınds hamilelik boyunca.

daha dün bi arkadaşım vallaha doğumdsn sonra fıstık gibi olacaksın dedi de ben de bi günönce şeyi düşündüm, hekees hamilelikte bunalıma girer kilo almaktan ben o kadsr çok iltifat aldım ki kilo almadığım için falan muhtemelen doğumdsn sonra ds doğurduğuna emin misin karnın hala duruor denecek gibime gelşor dedim. o da bi
ihtimal dedi güldük.

sağ salim gelsin bu çocuklar da artık kiloyu kim takar...
Ah canm keske herkes seninkiler gibi anlayışlı olsa bide bende de inat var millet bişey dedikçe sinirime gidiyor tam tersini yapasım geliyor sıkıyorum da sıkıyorum kendimi insallah bebegim etkilenmiyordur anası gibi inatci olursa yandım :D dikkat ettim aslinda ama bende de tiroid olduğundan tuzu azaltmadım suyu artırdım zaten cok su içen Bi insanım Bi lt daha ekledim vücuttan kolay atılsın diye ödemim yok cok şükür ama kilo alımı fazla oldu beklediğimden 8 kiloyla kapatalım demişti Dr daha kapatamadan ben o 8 kiloyu aldim bile takmamaya çalışıyorum verilecek nasıl olsa ama zorlanıyorum ister istemez yaşam kalitem düştü eğilmek vs zor olduğundan cok takdir ettim seni dedigin gibi kilo vermiş Bi hamilelik olacak bence de doğurduğuna emin misin diyecekler fistik gibi olacaksın birde iyileşmen daha kolay olur çabucak ayaklanırsın
Bebis iri bizim şekerden muhtemelen şeker yüklemesi tam sınırda çıktı benim meyveyi bile kestik o günden beri insallah Bi sorunumuz yoktur ama kilosu boyu dert değil dedigin gibi hic düşünmüyorum kilosu az cok diye Allah'ın izniyle sağlığı olsun kası gözü eli ayağı yerinde olsun Dr da erkek bebekler hep iri oluyor diyo beni mi rahatlatıyor bilmem

Ah canm keske herkes seninkiler gibi anlayışlı olsa bide bende de inat var millet bişey dedikçe sinirime gidiyor tam tersini yapasım geliyor sıkıyorum da sıkıyorum kendimi insallah bebegim etkilenmiyordur anası gibi inatci olursa yandım :KK70: dikkat ettim aslinda ama bende de tiroid olduğundan tuzu azaltmadım suyu artırdım zaten cok su içen Bi insanım Bi lt daha ekledim vücuttan kolay atılsın diye ödemim yok cok şükür ama kilo alımı fazla oldu beklediğimden 8 kiloyla kapatalım demişti Dr daha kapatamadan ben o 8 kiloyu aldim bile takmamaya çalışıyorum verilecek nasıl olsa ama zorlanıyorum ister istemez yaşam kalitem düştü eğilmek vs zor olduğundan cok takdir ettim seni dedigin gibi kilo vermiş Bi hamilelik olacak bence de doğurduğuna emin misin diyecekler fistik gibi olacaksın birde iyileşmen daha kolay olur çabucak ayaklanırsın
Bebis iri bizim şekerden muhtemelen şeker yüklemesi tam sınırda çıktı benim meyveyi bile kestik o günden beri insallah Bi sorunumuz yoktur ama kilosu boyu dert değil dedigin gibi hic düşünmüyorum kilosu az cok diye Allah'ın izniyle sağlığı olsun kası gözü eli ayağı yerinde olsun Dr da erkek bebekler hep iri oluyor diyo beni mi rahatlatıyor bilmem
sana kaçlık yükleme yapılmıştı? benim 75 grds sadece açlık sınır olan 92 çıktı. tokluklarım normaldi ama bi değerin sınırda çıkması bile yeterliymiş. valla bana meyve kesilmedi hatta bazen canım iki çeşit meyve istior küçüklerinden seçip ikisini de yiorm :d hatta dietisyen ara sıra meyve yerine ikitop vanilyalı dondurma yiyebilirsin dmeişti ama hiç yemedim daha. sen inatlaşmadan nasıl doğum yapacağına karar verenin sen olman gerektiğini anlat. zaten eğer sen sezaryen istiorsan kanıt çok tüp bebek olunca riske atmak istemior doktorlar diyebilirsin. veya doktorunla görüş ondan yardım iste. ama önemli olan senin de karar verebilmen. ben de senin gibi bi an normal bi an sezaryen diye kararsızdım çok zor böylr bi karar vermek. eğer doktorun her şartta acil durumda doğuma geliorsa doğumunun başlamasını bekleyip o zaman da sezaryen yapabilirsin. ben de öyle düşünüordum ama başka bir doktor gelmesi riskini göze almak istemiorm. 8 aydır sırf doçent diye o doktora gitmişim doğumumu bilmediğim biri yapsın istemem...

Kizlar suyumuz gelse nasil anlariz ?????
canım ben geçen hafta iki basamak merdivenden kaydım acile gittik. doktor kanama veya nişan gelirse anlamam için beyaz iç çamaşırıyla uyumamı istedi. ben de bazen su yavaş yavaş sızıyormuş anlaşılmayıp su bitiyormuş dedim. suyun gelirse amlarsın emin ol dedi. nişan için de öyle diorlar. tarifi zormuş ama geldiğinde ne olduğunu biliyormuşsun :)

Kizlar ben dogurdum :))))))
suyun mu gelmiş cidden :d canım gözün aydın en diken üstünde olanımız hep sendin allah analı babalı huzurla büyütmeyi nasip etsin darısı başımıza :) ne oldu ismi? bir de ayrıntı anlat müsait olduğunda mutlaka.

Kizlar topic hareketlenms yine bn 30+2 deyim izne ayrildim artik bebisler 1400 civari kilolari doktor 37 yi gecirmem diyo bakalim

Kizlar topic hareketlenms yine bn 30+2 deyim izne ayrildim artik bebisler 1400 civari kilolari doktor 37 yi gecirmem diyo bakalim
valla ayçadsn sonra beni de korku sardı. aramızda iki hafta vardı diye hatırlıorum. dün gece de sırtla bel arası bir yerden ağrı saplandı. karnımds çok fazla kasılma toparlanma oldu korktum vallaa ben de doğuruo muyum diye... daha önce de farkında olmadsn 1,5 cmlik açılmam olmuştu da geri kapanmıştı... birazdan ebebeke gidip son eksikleri de alcam dünkü korkudan :d cinsiyetleri neymiş seninkilerin öğrenmemişrik en son di mi :)

valla ayçadsn sonra beni de korku sardı. aramızda iki hafta vardı diye hatırlıorum. dün gece de sırtla bel arası bir yerden ağrı saplandı. karnımds çok fazla kasılma toparlanma oldu korktum vallaa ben de doğuruo muyum diye... daha önce de farkında olmadsn 1,5 cmlik açılmam olmuştu da geri kapanmıştı... birazdan ebebeke gidip son eksikleri de alcam dünkü korkudan :d cinsiyetleri neymiş seninkilerin öğrenmemişrik en son di mi :)
Canim bi kiz bir oglan benim ya bnm doktor hic bakmadi nstye de almadi beni ben de tedirginim erken dogumdan bakalim acilmani nasil anladiniz peki

Back
X