- 23 Şubat 2011
- 7.748
- 6.019
- 398
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #36.381
Konuyu actirmicam bile hic. Esim gitmeyeceksin diyo zaten.En son beni germeyin torununuzu goremezsiniz dedi ama ben sessizim ya benim ustume oynamaya calisirlar her zamanki gibi.ona diyemiyolar bana diyolar.Ay pes valla ben şok ben kriz. Yani böyle birisine ben evladımı dokundurmam bile eşinede pes yollamasın ya gitmeyeceğim de cnm kimse kimseye zorla bişi yaptıramaz ya hangi zamanda yaşıyoruz Allah sana yardım etsin
herseyin farkindayim da karsi tarafa laf anlatamiyoruz iste huzursuzluk cikiyoCanım doğum için sancın başladığında en erken zaten 2-3 saat vaktin var ki en erken diyorum o da, genelde normal doğumlar 6-12 saat vs sürdüğü düşünülürse evinde olsan bile çok rahat yetişirsin. Bence evinde ol, herkes evinde rahat olur. Ne kadar iyi bakacakta olsa misafir gibi olacaksın; lohusalığında en çok ihtiyacın olan şey rahat olmak; annenler gelecekler belki onlar da misafir gibi olacak; gelen giden eksik olmaz belki dinlenmek isteyeceksin odana zırt pırt birileri girecek. İnan ben annemin yanında doğum yapmayı düşündüm ondan bile vazgeçtim. İlk bebeğim tecrübem yok ama yengemden biliyorum; evinde çok rahat etti. Çok olumsuz da olmak istemiyorum herkes herşeye karışacak; ne bileyim eşinle vakit geçirmek isteyeceksin belki; ya da kayın pederinin yanında nasıl rahat edeceksin?
8liyi değiştireyim mi napayım bilemedim.bende aldığım hastane çıkışları üç Ayı tamamlar diye düşünüyodum hatta başka bişey almaya gerek yok diyodum:)))iyi oldu bunu öğrendiğim alışverişe devam:))Yok canım 3 ay falan giyemez hastane çıkışını. Zaten çabuk büyüyolar. Bi tane 20 li yeter artar bile. Diğer kıyafetleri de 0-3 ay ve 3-6 ay karışık al canım. Ayaklı bütün tulum yada ayaklı alt falan alıcaksan onları 3-6 ay al hemen küçülüyo. 4 aylık yeğenim var bi kıyafet alıyoruz iki kere giyiyo üçücüye küçük geliyo aldığımız kıyafetler.
5 Parça hastane çıkışı ne zamana kadar yetecek ki canım?ben bi 20li aldım bi de 8li ama yine de yetmez diye düşünüyorum.bi de bu hastane çıkışlarını 3 ay kullanmaz mı bebek
herseyin farkindayim da karsi tarafa laf anlatamiyoruz iste huzursuzluk cikiyo
Benim aldığım 20li de battaniyesi havlusu filan hepsi var canım.demek ki iki takım yeterde artar bile.şimdi alacaklarımı ben takım değilde tek tek alayım 0-3 3-6 ay arası.ah ilk annelik acemilik tamamen:))Tam takım birtane şart hastane çıkışı onların çok iyileri var battaniyesi falan tam takım yani aldın sen bilirsin nitekim zaten bir tane pazen yetmiyor emin olun bende şuan 5 tabe pazen var bebekler yaz bebeği dışarı her çıkıp gelince pazenler yıkanacak aynı şeyi ne kdr zaman kullanabilirizmisam cığım 5liler de çok lazım oluyor ama ekstra pazen al lcw den falan çok cici pazen battaniyeler satılıyor bide aşırı takımlara yönelmemek lazım zaten yaz bebişleri tayt şort giyecekler ince badilerle ben hep o şekilde giydirirdim :)oğlan olduğu halde hele sizin kızlarınız olacak mini mini taytlar alın çiçekli pamuklu gibi ince tshirt ler oh mis :)
Aybibaby sitesinde çok güzel beşikler var içinde tekstliyle birlikte 450-490 tl arası bence bi bakın :)Ayyyy çok tatlıymış cnm güle güle giysin prenses
Canım yok hiç bi yerde o kadar ucuza yok
chico next 2 me beşik varya ondan alacaktım normalde 700-800 arası değişiyo 469 a inmişti mesela
Neyse artık sağlık olsun
Kesinlikle senin Yaptığın çok daha mantıklı canım bende öyle yapcam bundan sonraCanım ben takım olarak değil, tek tulum alt body vs alıyorum, o yüzden bana hastahane çıkışı 5 parça yeterli. Zaten ilk 3 ay çok çabuk büyüyecekler bu yüzden takım almayı tercih etmiyorum; denk geldikçe indirimlerde bodyler, altlar, tulumlar vs alıyorum. Mesela 20'li çıkışta aynı tarz iki body oluyor, onun yerine ben chiccodan mesela 5 'li body aldım, şapka, eldiven ve alt içinde geçerli bu....Bir de ben 0-3 ayları bile az aldım yani çoğu 3-6 ay, 6-9 ay....
Ay ben üç ay filan kullanır diye düşünüyordum.peki diğer aldığınız şeyleri kaç aylık alıyorsunuz canım çıtçıtlı badileri tulumları filan 0-3 aylık mı 3-6 aylık mı
Canım 23. Haftaya kadar herşey yolundayken bir anda mı oldu böyle bişeySizlerle geçmiş zamandan birşey paylaşacağım ben bundan önceki gebeliğimde 2014 ekim annesi idim. Neyse detaylı randevumuzu aldık bebek 23 haftalık oldu sabah oldu doktora gideceğiz şen şakrak uyandık oğlumu güzel giydirdim makyajımı yaptım koca traş oluyordu ben oğurerek girdim banyoya kustum ayy gvn ddm snn bu çocukların nasıl olduruyor beni bak 5,5 aylık oldu hala kusuyorum ddm güldük eşim dur dedi sana bişi anlatıcam anlat ddm. Dedi ki bir rüya gördüm gece bizim bebek kızmış gerçekten doktor ultrasonda bakıyor bir organı yanmış gibi yok gibi görünüyor dedi sıkıntılı imiş yani dedi aman be sus ddm salak salak konuşma 10 gun önce gittim gayet iyi ddm bebek olsa sorun görünürdü ddm çıktık gittik sorun böbrek çıktı bebekte umutsuz dedi kanuni yada çapaya gidin aldırın dedi doktor direk bebek problemli dedi o gün bittik zaten detaylı haftası yaklaştıkça geriliyorum eşimin ruyası çıktı o gün annemde geldi bizle doktora doğu yu tutuyordu ben feryat figan muayenehanede annem öyle bu bebek o kdr kıymetli ki arkadaşlar bnm son şansım aynı şeyleri yaşarsam şayet daha çocuk yapmam bnnm için o defter kapanır burda sıkıntı çıkan arkadaşlar oldu onlarada söyledim keşke size verilen umudun zerresini bana verselerdi ölüme giderdim onunla vazgeçmeyin sakın ufak tefek geçecek olan problemler çözülür
Tam takım birtane şart hastane çıkışı onların çok iyileri var battaniyesi falan tam takım yani aldın sen bilirsin nitekim zaten bir tane pazen yetmiyor emin olun bende şuan 5 tabe pazen var bebekler yaz bebeği dışarı her çıkıp gelince pazenler yıkanacak aynı şeyi ne kdr zaman kullanabilirizmisam cığım 5liler de çok lazım oluyor ama ekstra pazen al lcw den falan çok cici pazen battaniyeler satılıyor bide aşırı takımlara yönelmemek lazım zaten yaz bebişleri tayt şort giyecekler ince badilerle ben hep o şekilde giydirirdim :)oğlan olduğu halde hele sizin kızlarınız olacak mini mini taytlar alın çiçekli pamuklu gibi ince tshirt ler oh mis :)
Çok Haklısın.işte acemilik bende yenidoğan ve 0-3 aylık dünya şey aldımCanım ben her iki yeğenimde de dünyayı almıştım 0-3 ay çoğu paketli, şimdi benim bebeğe kaldı hiç açılmadan. Ben çoğu şeyi 3-6 ay, 6-9 ay alıyorum. Tabi 6-9 aylar genelde kış için olanlar... Ben daha hastahane çıkışı almadım ama 0-3 ay 7-8 tane bodysi var; bir o kadar da altı var. Denk gelirse belki alırım indirimden vs; onun haricinde zaten yazın doğacak yıkar kuruturuz...Ben çok takım şeyleri sevmiyorum. Tulumları olacak zaten....
Sende at totonun arkasına gitsin kocan da hem fikirse salla gitsin evinde kal bide psikolojini toparlamakla uğraşma cnmKonuyu actirmicam bile hic. Esim gitmeyeceksin diyo zaten.En son beni germeyin torununuzu goremezsiniz dedi ama ben sessizim ya benim ustume oynamaya calisirlar her zamanki gibi.ona diyemiyolar bana diyolar.
Öyle yap bencede minik minik penye elbiseler falan ay ben senden çok heveslendim kızBenim aldığım 20li de battaniyesi havlusu filan hepsi var canım.demek ki iki takım yeterde artar bile.şimdi alacaklarımı ben takım değilde tek tek alayım 0-3 3-6 ay arası.ah ilk annelik acemilik tamamen:))
İnşallah kaybolmuş diyecek Dr canim. Ben inaniyorum. Dr un interneti yasaklamakla iyi yapmış bence. Ben de söylemiştim sana bu internette araştırmalardan ben de çok çektim.
22si sabahtan canım. tam bir hafta sonra. evet doktorum attı kafadan. sırf cevap vermek için kız dedi. bilmiyorum ya gönlümüzde oğlan var ama kıza da çok alıştık. ikisi de çok güzel bizim için. İnşallah kesinleşir kontrolde. iyice meraklanmaya başladım artıkAynen öyle bende bu durumdan bahsettim fazla takım almamalı hemen büyüyorlar bak bnm oğlum şöyle buyudu 3,580 doğdu ilk ay 5200 oldu iklnci ay 6500 3 aylıkken dusun artık her ay 1,5 kg aldı bayramdı iki aylıkken kot pantolon giydirdim gomlekle :) yani günlük kıyafetler şeklinde de almalı şort tshirt elbise tayt gibi ayaklı tulumlar az giyiliyor boyları uzayınca sığmıyorlar içine ayaksız daha iyi çorabı çekiyorsun en kotu :)matsiyahoje bu arada bence oğlun olacak öyle doğuyor içime :) snn dr da bnm ki gibi sallayıp yollamıştı hemen ben snn baştan beri erkek hissediyorum :)kontrolün ne zamandı
Çok Haklısın.işte acemilik bende yenidoğan ve 0-3 aylık dünya şey aldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?