• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Canım akik kurbanı aile yiyebilir kız çocuk için 1 erkek bebek için 2 tane kesilir Adak deildir akik kurbanidir.ama bunu dağıt ye farketmes bende kesicem birini komple dagticam 2.yi 40 mevlutunde yemek yaptrcam kavurma pilav fln onda sunucam. defnekiz defnekiz Kayınvaliden çok bilio ya alsın o zman kendi pisirsin agirlasin misafrlerini sen o halinle yemekli misafrler m8 agirlucan ya harbi ANE kadar dusuncesizliktir yazik kızım masraf etmeyin demesi gerekirken lafa bak hayatta yapmam pasta börek yesinler alla alla 5 dk oturup gtsen ler ugrasmam kimseyle.ben mewludune de dedim akraba lar olucak sadce komşu tanıdık fln cekemem kalabalık dedim 2 çocukla isim yok milleti memnun etmeye ugrasicam bide

ya aynen bende ona kızıyorum ha bire iki kişi çalışıyosunuz modunda millet.. bende bilirim şu zamanlarda yatmayı iki kişi çalışıyoruzda 20 bin lira alıyoruz sanki.. erzağım çok kaldı bu sene seneye az alcam diyorum yazın doğumda tükenir diyo.. ne desem doğumda sanki ha bire kazan kaynatacağım gibi davranıyor.. iyiki çalışıyorum yoksa her gün bir misafiri ağırlatacak galiba

Ama o kurbanın amacı o zaten birazını dağıtup Gerisini de bebeği gormeye gelenlere ikram etmek yani. Şu millet ne der mantığı zaten bizi ileriye götürmüyo hele şu kaynanalar ne çok şey biliyo allahım ya. Ben de bebeğe doğunca hurma emdircm dedim sünnet e aman onlar hep laf biz yapmadık ta noluyo diyo ya sünnet olduğunu söylyyrm sen bakma onlara diyo. Gel de sinirlenme.bence sen düşündüğün gibi yap yeni bebek zaten iki kurban nasıl keseceksin keşke olsada 3-4 kessek ama zorlar bütçeyi yani.eşine danış en iyisi o bi karar versin sene kötü olma

diyor ki işte şunu bunu yaparız ederiz.. klima al millet gelirse sıcaklanır oturamaz diyor.. ya ben doğurcam ben ve bebeğimmi öneli milletin rahatımı..

bizde de ya normal börek çörek ya da yemek vaktiyse dediğin şeyler olur.. biz onların ailesine bebek görmeye gidince de kimse yemek vermedi valla.. anlamadım bana da abes geldi.. eşimde ilgilenmez annemle halledin işte yapıp duruyu :sopa:
bence kv ne söyle bize anlattıklarını. gerçekten sizi çok zorlar bu iş. dediğim gibi kimse yiyemez zaten. ağır yemekse ağır yemek olsun ama hem ağır yemek hem kurban eti ver yok artık. maddi manevi bitersin yani. yemekleri başkası yapsa bile onun servisi hizmeti vs var. ne olursa olsun ev sahibisin hiç bişey yapmasan yine en çok sen yorulacaksın

bence kv ne söyle bize anlattıklarını. gerçekten sizi çok zorlar bu iş. dediğim gibi kimse yiyemez zaten. ağır yemekse ağır yemek olsun ama hem ağır yemek hem kurban eti ver yok artık. maddi manevi bitersin yani. yemekleri başkası yapsa bile onun servisi hizmeti vs var. ne olursa olsun ev sahibisin hiç bişey yapmasan yine en çok sen yorulacaksın
aynen birde hani gelecekler çok cocuklu hep etraflarında.. kendiler düşünemiyor mu ? o kadar borç var hala bişey olmaz iki kişi çalışıyosunuz diyor.. dedim ya ben işe dönemezsem duymamazlıktan geliniyor..valla bakalım neler yaşayacağım o dönemde

Kayınvalidelerden bahsetmişsiniz. O zaman kendi kayınvalidem ile ilgili tek bir cümle kurarak çıtayı en yukarıya çıkarmak istiyorum müsadenizle. 31. haftada olduğumuz şu güne kadar kadın bir kere bile merak edip, çocuğun ismini ne koyacaksınız diye sormadı. Sadece o da değil, hiç bir şey sormuyor. Cinsiyetini öğrenmeye gideceğimiz günü önceden haber vermiştik, randevudan sonra bir kaç hafta boyunca arayıp kız mı erkek mi diye sormasını bekledim, sormayınca ben yine insanlık edip arayıp söylemiştim. Şimdi hiç birşeyi o sormadan anlatmıyorum. O da arayıp sormuyor zaten. Böyle böyle doğumda öğrenir artık ismini. İşin garibi küs falan değiliz. Yüz yüze geldiğimizde de aşırı samimi davranıyor. Bu arada ilk torunu olacak bu. Daha ilgisiz kayınvalidesi olan varsa kapışalım :)

hahahaaaa :) ben hemen teşhisi koyayım, mitomani hastası bir kv :)) ben artık gülüyorum :) aynı durumdayız, aramızda hiçbirşey geçmedi ancak o zaman zaman bunalıma giriyor ve acayip davranışlar sergiliyor. en son ben tr ye gittiğimde kafede buluşmaya karar verdik ve ben biraz dinlenip daha sonra gittim. gittiğimde oğlumla arka tarafta oyun oynadıkları için keyiflerini bozmak istemedim çünkü oğlan beni görünce bana yapışıyor ve biliyorum ki kv de kıskanıyor ve huzursuzluğuna hakim olamayıp zehir ediyor kendine ve bize ve çocuklara günü. neyse ben masamıza oturdum ve çay söyledim, nasıl olsa oyun bitince gelecekler diye. anam aradan 5 dk. geçmedi oğlan geldi bu yok ortalıkta :)) sordum nerede diye, kafenin sahibi ' arka kapıdan çıktı gitti dedi :)) ben gülmeye başladım, eşim anlamadı ne olduğunu vs.. uzatmayayım.ikinci buluşmamızda da bana hoşgeldin demedi, yüzüme bakmadı ve direk çocukların yanına gitti :) hakkı var sadece çay ısmarlayacağı zaman içermisin diye sordu :))) 6 gün boyunca aramızdaki tek muhabbet bana çay içermisin demesi ve benim ona hayır teşekkürler demem oldu :)

tabii ben üzülmedim ya da kırılmadım çünkü biliyorum ki normal değil, ama annem yanımızdaydı ve kadının gözleri pörtledi :))) eminim ki kırılmıştır, insan çok şaşırıyor gerçekten :)) ama inan ki aramızda hiç birşey geçmedi olumsuz, ben asla terbiyesizlik etmedim ona karşı, çocuklarla çok ilgilendi zamanında vs. ama bu aralar iyi değil. ben de hiçbirşey yapmıyorum, eskisi gibi haber vermiyorum, aramıyorum, sormuyorum ve en önemlisi de bilmek istemiyorum :)))

diyor ki işte şunu bunu yaparız ederiz.. klima al millet gelirse sıcaklanır oturamaz diyor.. ya ben doğurcam ben ve bebeğimmi öneli milletin rahatımı..
Milleti çok önemsiyo ama kendi bişey yapmıyo tabi.valla allah sabır versin ne dym o kadarını da yapamam dycksin aslında.önce bi bakalım doğumun nasıl geçecek bunları yapacak halin olck mı hayırlısıyla bi doğumu atlatın demiyo da. Neyse sen şimdi bunları düşünme sağlıklı bi şekilde doğsun hepsi hallolur inş bilyrm şu An çok düşünüyosn ama boşver kendini strese sokma bizim de tam tersi kimse gelmesin istiyo. Başka işin yok millete mi hizmet etcksin di yoo bizim çevrede öyle yemek falan yok o yüzden ben gelsinler isterim aslında çok hoşuma gider yani herkesin dersi başka valla ne dym

Kızlar bi de şu bebeğin sırtından diken çıkarma die bişey var hiç duydunuz mu bebeği banyo yaptırırken belini ona ova kıl gibi şeyler çıkarıyolar bebeğe bat ar mış ağlaması ondan mış. Kaynanam kesin bizim kıza da yapacak ama ben daha önce kimse de görmedim ve korkyrm açıkçası eşimde yapsın bişey olmaz diyo ablamın kıza falan da yapmış nolck diyo zaten yaparsa bişey diyemem de hiç duydunuz mu siz
canım ben onu duydum videoları falan da nette.
tecrübeli anneler bi okusun doğru mu düşünüyorum.
o zaten büyüyünce kayboluyo çıkarmaya gerek yok. onun şöyle bi güzelliği var bebeğin sırtüstü yatmasını engelliyor. böylece allah korusun kusmuğunda tükürüğünde boğulmasını engelliyor. ilk başlarda yan yatırıyorsun zaten. olur da sırtüstü yatarsa da o kıl rahatsız ediyo bebek ağlıyo. bence o orda varsa bir sebebi var. ellememek lazım.
siz ne dersiniz? denizbatiekin denizbatiekin insanbuL insanbuL @gvn1907 ve tecrübeli diğer annişler?

Kayınvalidelerden bahsetmişsiniz. O zaman kendi kayınvalidem ile ilgili tek bir cümle kurarak çıtayı en yukarıya çıkarmak istiyorum müsadenizle. 31. haftada olduğumuz şu güne kadar kadın bir kere bile merak edip, çocuğun ismini ne koyacaksınız diye sormadı. Sadece o da değil, hiç bir şey sormuyor. Cinsiyetini öğrenmeye gideceğimiz günü önceden haber vermiştik, randevudan sonra bir kaç hafta boyunca arayıp kız mı erkek mi diye sormasını bekledim, sormayınca ben yine insanlık edip arayıp söylemiştim. Şimdi hiç birşeyi o sormadan anlatmıyorum. O da arayıp sormuyor zaten. Böyle böyle doğumda öğrenir artık ismini. İşin garibi küs falan değiliz. Yüz yüze geldiğimizde de aşırı samimi davranıyor. Bu arada ilk torunu olacak bu. Daha ilgisiz kayınvalidesi olan varsa kapışalım :)
Ilgilenmemesini tercih ederim :) cunku benimkisi tamamen gosteris amacli ilgileniyomus gibi yapiyo :) cok alakasiz ama bisey anlatayimda gül :)
Ultrason goruntusunu annemlere kvlere halalarimiza falan whatsapp kullanan merak eden herkese buyuk bi hevesle yolladim. Kv sadece kendisine yolladigimi dusunmus:) gorumcelerine gitmis resmi gostermeye halalarda bizde var biz bakip bakip seviyoruz demisler. Kv annemi arayip resmi herkese gondermis ben gostericektim cok bozuldum neden herkese yollamis diye beni sikayet etmis :D
Size yolladimi diyip anneme resmi yollamis :D cocuk benim cocugum yani istedgmi yaparim resmiyle yani :) anneme yollamasi hani bana yolladi bende size yollayim sizde gorun bari hali falan garip geliyo bana :D

aynen birde hani gelecekler çok cocuklu hep etraflarında.. kendiler düşünemiyor mu ? o kadar borç var hala bişey olmaz iki kişi çalışıyosunuz diyor.. dedim ya ben işe dönemezsem duymamazlıktan geliniyor..valla bakalım neler yaşayacağım o dönemde
aklıma ne geldi ya kv'ne desene bizim ev küçük sizin evde yapalım mevlüdü diye :skandal:
ayy öyle bi şansın varsa de valla :KK70:

Milleti çok önemsiyo ama kendi bişey yapmıyo tabi.valla allah sabır versin ne dym o kadarını da yapamam dycksin aslında.önce bi bakalım doğumun nasıl geçecek bunları yapacak halin olck mı hayırlısıyla bi doğumu atlatın demiyo da. Neyse sen şimdi bunları düşünme sağlıklı bi şekilde doğsun hepsi hallolur inş bilyrm şu An çok düşünüyosn ama boşver kendini strese sokma bizim de tam tersi kimse gelmesin istiyo. Başka işin yok millete mi hizmet etcksin di yoo bizim çevrede öyle yemek falan yok o yüzden ben gelsinler isterim aslında çok hoşuma gider yani herkesin dersi başka valla ne dym
valla şu an kesin sanki sağlıkla doğup ertesi gün normal hayatıma devam edecekmişim gibi davranılıyor..umarım öyle olur.hiç hoşlanmam bide direk gelenekmiş gibi söylenmelerden

Ilgilenmemesini tercih ederim :) cunku benimkisi tamamen gosteris amacli ilgileniyomus gibi yapiyo :) cok alakasiz ama bisey anlatayimda gül :)
Ultrason goruntusunu annemlere kvlere halalarimiza falan whatsapp kullanan merak eden herkese buyuk bi hevesle yolladim. Kv sadece kendisine yolladigimi dusunmus:) gorumcelerine gitmis resmi gostermeye halalarda bizde var biz bakip bakip seviyoruz demisler. Kv annemi arayip resmi herkese gondermis ben gostericektim cok bozuldum neden herkese yollamis diye beni sikayet etmis :KK70:
Size yolladimi diyip anneme resmi yollamis :KK70: cocuk benim cocugum yani istedgmi yaparim resmiyle yani :) anneme yollamasi hani bana yolladi bende size yollayim sizde gorun bari hali falan garip geliyo bana :KK70:
Ay bizimki de gösteriş yapıyo o kadar eminim ki aslında herşeyimizi eleştirir ama kocamdan çekiniyo.o yüzden hiç inanmıyrm samimiyetine inş biz böyle olmayız ya çok görmek istemyrm valla

aynen şükür için keseceğim ya anlamıyorlar işte hani desen bi hastalık müsibet için adak adayacağım diye o yenmez bu akik yenir... ama kafaya koyduğunu yapmalı illa
Boşver arkadaşım sen. zaten dünyaya çocuk getirmek başlı başına bir masraf, senin kaynana da katmeriyor masrafları. Ay insan masraf etmeyin diye sizi frenler bu coşmuş klima al çifter çifter kurban kes bu ne yahu sinir oldum burda :duduk: Allah yardımcın olsun ne diyeyim..

aklıma ne geldi ya kv'ne desene bizim ev küçük sizin evde yapalım mevlüdü diye :skandal:
ayy öyle bi şansın varsa de valla :KK70:
keşke evi büyük olsa demeyi düşündüm zaten bu arada daha mevlüt değil ki bu bu doğuma her gelene yapılacakmış.. mevlütü ayrı apayrı onda kim bilir neler olmalı.

valla şu an kesin sanki sağlıkla doğup ertesi gün normal hayatıma devam edecekmişim gibi davranılıyor..umarım öyle olur.hiç hoşlanmam bide direk gelenekmiş gibi söylenmelerden
Ben de aynen herkes aynı herkes mecbur gibi davranılması hiç hoşuma gitmez herkesin hayatı kendine özel herkesin çevresi farklı. Ki kaldı ki doğum hiç kimsenin ki kimseye benzemiyo gerçekten inş çok iyi olursun da düşündüğü gibi sonrasını ondan sonra halledrsin

Boşver arkadaşım sen. zaten dünyaya çocuk getirmek başlı başına bir masraf, senin kaynana da katmeriyor masrafları. Ay insan masraf etmeyin diye sizi frenler bu coşmuş klima al çifter çifter kurban kes bu ne yahu sinir oldum burda :duduk: Allah yardımcın olsun ne diyeyim..
valla bende sadece sinir olabiliyorum :)

keşke evi büyük olsa demeyi düşündüm zaten bu arada daha mevlüt değil ki bu bu doğuma her gelene yapılacakmış.. mevlütü ayrı apayrı onda kim bilir neler olmalı.
Kız aklıma İlyas salmanın bir filmi geldi :KK70:hani şu pembe Mutlu ya aşık oluyor istiyorlarda bizim adette şöyle olur bu yapılır şu yapılır diye diye aileyi göçerttilerdi kız tarafı:skandal: aynı o filmdeki gibi

Ben de aynen herkes aynı herkes mecbur gibi davranılması hiç hoşuma gitmez herkesin hayatı kendine özel herkesin çevresi farklı. Ki kaldı ki doğum hiç kimsenin ki kimseye benzemiyo gerçekten inş çok iyi olursun da düşündüğü gibi sonrasını ondan sonra halledrsin
inşallah iyi olsamda kalkıp hizmet etmicem..

Kız aklıma İlyas salmanın bir filmi geldi :KK70:hani şu pembe Mutlu ya aşık oluyor istiyorlarda bizim adette şöyle olur bu yapılır şu yapılır diye diye aileyi göçerttilerdi kız tarafı:skandal: aynı o filmdeki gibi
ahahah bizimkide beni göçertir 40 çıkana kadar :D keşke bende nişanlıyken yapaydım

nee? ben mevlüt için sandım. iyi de doğuma gelenler toplaşıp gelmiyo ki sen her daim hazır mı edicen yemeğini..
sen bu kaynanayı dinleme bacım. olmaz de ı-ıh de.. biraz atarlan hamilelik hormonlarına at suçu. bu işten kurtul bi şekilde

nee? ben mevlüt için sandım. iyi de doğuma gelenler toplaşıp gelmiyo ki sen her daim hazır mı edicen yemeğini..
sen bu kaynanayı dinleme bacım. olmaz de ı-ıh de.. biraz atarlan hamilelik hormonlarına at suçu. bu işten kurtul bi şekilde
evet her gelene ayrı yemek olacakmış.. mevlüt olsa yaparım anlarım.. bu her kendi tarafından gelene yapılacak diyor bizde öyle diyor bende kısır köfte yapar yeriz dedim börek çörekle .. yok öyle değil normal davet yemeği olmalı çorba ana yemeği vs dedi.. ha birde mutlaka tatlı olmalıymış baklava o da :ukala: ben en iyisi arabayı satim anca :D

Back
X