- 12 Nisan 2016
- 1.088
- 795
- 53
- 36
- Konu Sahibi matsiyahoje
- #53.461
durun akşam şeyapcam ah ah falan dicem moralsiz durucam sorarsa da elimiz çok darda napcaz doğum masrafını falan düşünmekten yıprandım dicem.. ne diyecek bakalım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen oyle canim.tatli dilli olup ilgilerinin olduklarini gosterseler eminimki yeter.su eskilerle kiyaslama olayina bende gicik oluyorum sahsen.her anne bebegi icin elinden geldigince en iyisini ister.eskiden olsaydi bu imkanlar onlarsa yaparlardi eminim.sen heves ettigin seyleri yapmaya devam et.onlari duymaBak buna katılıyorum destek sadece alıp vermek değil ve zaten burdakilerinde en çok takıldığı o hani almasalarda arayıpp sorsalar yeter die benim annem de uzak ta kaynanam devamlı arayp soruyo sağolsun öğrenciyim die gelip gitmiyo iki hırka iki yelek ördü ama tek sinir olduğum şeyi bişey söyleyince onlar hep laf aman bişey alma önce bi doğsun ya doğmazsa demek istiyo.ya da her şeyi ona sorup alm istiyo ben daha hiç bi aldığımı göstermedim mesela biliyrm bu ne bunu nie aldın bizimkilere almadık ta büyümediler mi çok gıcık olyrm o yönden yani
Ay sonunda giidcem geçen gidişle 20 haziran sonrasi duruma bakcam demisti yani o tarihe kadar dursun istio ama 1 temmuz olsa daha iyi demisti o da bayrama çok yakın bende istemem herkes tatile kaçar bakalım son 1 ay bende bazen çıkıyorum insan bunalım onun dışında hep yatiom tuvalet ve yemeğe kalkiom senin ki tam mi kapatioÇıkıyorum bazen akşam gezmesi olarak ama anneme falan gidiyorum bazen ama gün içinde ayaklar yuksekte sürekli uzanma ya çalışıyorum belim agridigi zaman hemen eve geçiyoruz ben yine uzanma pozisyonuna geçiyorum sağlıklı ve zamanında gelsin ler de tatlım uzaniriz ne yapalım doğum tarihi verdi mi doktor sana bayrama denk geliyor diye endiseliyim ben biraz sordum doktoruma haziranda belirleriz benim bayramlar işim olmaz dedi izinli değilim demek istedi galiba bakalım
Ay bacim allah yardimcin olsun.valla ben sinir oldum senin yerine.peki birsey sorucam hani size 2 kurban kesin,her gelene agir yemek yapilacak diyo ya o yemekleri kendisimi hazirlayip hizmet edecek yoksa onuda mi senden bekliyo? 40in cikana kadar yaninda kalip gelen misafirleri o mu agirlayacak?durun akşam şeyapcam ah ah falan dicem moralsiz durucam sorarsa da elimiz çok darda napcaz doğum masrafını falan düşünmekten yıprandım dicem.. ne diyecek bakalım
kızlar size bir şey danışacağım.. bebeğimi sağ salim kucağıma alınca inşallah malum kurbanını kestireceğiz. biz eşimle hep keseriz dağıtacağımız herkese dağıtırız kalanıyla eve bebek görmeye gelen eşimin akrabalarına yemek yaptırrız diye hesap ettik.Çünkü bizim aileden gelenler yemez yemek lohusa görmeye bebek görmeye gidilince kısa oturur bi börek çörek veya sadece şerbetle bile kalkılır.. rahatsız olunur diye ..ama onlarda illa her gelene ağır yemekler olmalıymış. davet yemeği tarzı olacakmış herkese. e malum 20 aile gelse en az 20 davet yemeği yeni doğum yapıp masraftan çıkan bir aileye zor diye öyle düşünmüştüm. ancak kv. o öyle olmaz kesilen adak sadece dağıtılacak ben onu dağıtırım eşe dosta siz de ayrı yemek için ya bir tane daha kesin yada her yemeğe alırsınız ayrı ayrı dedi.zaten bi sürü masraf oluyor bu ara ve açıkcası herkesi de yedirip içirmek zorunda değilim ki hani uzaktan gelinir vs ama 10 dk mesafeden geleni 5 saat ağırlayıp yemek tatlı vs yediremem ki.. bilmediğimden bişey diyemedim siz olsanız ne derdiniz dediği mantıklımı ben mi bilemiyorum acaba ?
Hiç böyle adet duymadım, görmedim. Sen Hiç girme bu yemek olaylarına, ben kendimden biliyorum doğumdan sonra sakin kalmak dinlenmekten başka bir şey düşünemiyorsun. Yorma hiç kendini seni bilen bilir, gerisi kendinden bilir :) maddi-manevi gücüm yok yapamam dersin, kv küsecek hali yok. Varsın yadırgasın boşver.evet her gelene ayrı yemek olacakmış.. mevlüt olsa yaparım anlarım.. bu her kendi tarafından gelene yapılacak diyor bizde öyle diyor bende kısır köfte yapar yeriz dedim börek çörekle .. yok öyle değil normal davet yemeği olmalı çorba ana yemeği vs dedi.. ha birde mutlaka tatlı olmalıymış baklava o daben en iyisi arabayı satim anca
![]()
Kızlar biz de bugun 29+2 olduk... kayinvalide konusuna gelince benimki yardimcidir ama malesef babasi rahatsizlandigi icin sehir disina gitmek zorunda kaldi uzun sure gelemicek gibi ... tecrubelerinizden yararlanmak istiyorum her zamanki gibi. Bi de aldiginiz urunleri okuyorum faydali bilgiler yaziyosunuz insallah biz de ilerleyen zamanlarda baslariz... Makata vuran bi baski hissi olusuyo bu sizde de var mi benim bebek asagida diye mi acaba?
canım ben onu duydum videoları falan da nette.
tecrübeli anneler bi okusun doğru mu düşünüyorum.
o zaten büyüyünce kayboluyo çıkarmaya gerek yok. onun şöyle bi güzelliği var bebeğin sırtüstü yatmasını engelliyor. böylece allah korusun kusmuğunda tükürüğünde boğulmasını engelliyor. ilk başlarda yan yatırıyorsun zaten. olur da sırtüstü yatarsa da o kıl rahatsız ediyo bebek ağlıyo. bence o orda varsa bir sebebi var. ellememek lazım.
siz ne dersiniz?denizbatiekin @insanbuL @gvn1907 ve tecrübeli diğer annişler?
Ilgilenmemesini tercih ederim :) cunku benimkisi tamamen gosteris amacli ilgileniyomus gibi yapiyo :) cok alakasiz ama bisey anlatayimda gül :)
Ultrason goruntusunu annemlere kvlere halalarimiza falan whatsapp kullanan merak eden herkese buyuk bi hevesle yolladim. Kv sadece kendisine yolladigimi dusunmus:) gorumcelerine gitmis resmi gostermeye halalarda bizde var biz bakip bakip seviyoruz demisler. Kv annemi arayip resmi herkese gondermis ben gostericektim cok bozuldum neden herkese yollamis diye beni sikayet etmis
Size yolladimi diyip anneme resmi yollamiscocuk benim cocugum yani istedgmi yaparim resmiyle yani :) anneme yollamasi hani bana yolladi bende size yollayim sizde gorun bari hali falan garip geliyo bana
![]()
aklıma ne geldi ya kv'ne desene bizim ev küçük sizin evde yapalım mevlüdü diye
ayy öyle bi şansın varsa de valla![]()
Selam canım...Kızlar bi de şu bebeğin sırtından diken çıkarma die bişey var hiç duydunuz mu bebeği banyo yaptırırken belini ona ova kıl gibi şeyler çıkarıyolar bebeğe bat ar mış ağlaması ondan mış. Kaynanam kesin bizim kıza da yapacak ama ben daha önce kimse de görmedim ve korkyrm açıkçası eşimde yapsın bişey olmaz diyo ablamın kıza falan da yapmış nolck diyo zaten yaparsa bişey diyemem de hiç duydunuz mu siz
Anladım o zaman ben de kaynanama zeytinyağı verim onla ovalasın. Aslında ben de biraz araştırdım da internette de baya bilen var sadece ben biraz korkyrm görünüşünden ama neyse artık tabi koparma yada cımbızla alma die bişey yok dmiSelam canım...
Dediğin şeyi oğlum 3 aylıkken 40 lı bir bebek ziyaretine gitmiştik arkadaşlarla beraber o zaman duydum ve gördüm...Bebeğin annesi çok ağladığından şikayet ediyordu arkadaşımda ağrı dikeni oluyo çocuklarda o yüzdendir deyip soydu çocuğu girdik banyoya bebeğin beline hafif bastırarak masaj yaptı ve diken gibi kıllar çıktı göZlerime inanamamıştım... Ailelerinde gelenekmiş her çocuğa bu yapılırmış ve zeytinyağı sürerlermiş 40 gün... Ben bu bebeğimde yaptırıcam nasipse oğlum o zaman 3 aylık olduğu için yaptıramamıştım
merhaba hoşgeldin :)
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/2016-temmuz-bebislerinin-cicileri.890732/
Tesekkur ederim cnm
bu linkte de yaptığımız alışverişler var, baş sayfadan başlamanı tavsiye ederim okumaya çünkü hastane çantasından bebek arabasına kadar herşey var :))
Yani herşeyi denycm çocukta diyosun valla Benimkinin de benden çekeceği varKızlar bide bebeği eve getirip ilk banyo suyuna tuzz atma var bilen vardır belki. Tuzla yıkanan bebek daha sonrada hiç kokmazmış. Gerçektende biz iki kardeşiz beni yıkamışlar öyle bir kokma terleme durumum olmaz çok nadir, ama kardeşimin teni çok ağır kokar kendi bile rahatsız.
Bunuda yapmayı planlıyorum, Ağrı dikenini ilk kez duydum ana yapmayı bilen varsa onuda yaptırıcam. Ben severim böyle şeyleri![]()
Yani herşeyi denycm çocukta diyosun valla Benimkinin de benden çekeceği var![]()
AY İÇİM FERAHLADI SAĞOLASIN MİSAM. SANCI MI GELİYOR ERKEN DOĞUM MU YAPCAM DİYE İÇİM İÇİMİ YİYOR. YARINADA RANDEVU ALDIM SORCAM MUTLAKA. BURDA PAYLAŞIRIM:)