2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
nst ye ücret mi isyeniyor kendi doktorunuzun bulunduğu hastanede bide çok saçma

evet saçmalığın daniskası resmen, ben de şaşırdım medicana da bir de 100 tl, sadece 20-25 dak pıt pıt bağlıyorlar 100 tl alıyorlar .... Neyse 1 kere girdim zaten bir kere de cumartesi gireceğim ama sinir oldum

Evet öyle olabilir sence sezaryen herkesin dediği gibi kolay mi ? Ben ameliyat olmanın asla kolay olduğunu dusunmuyorum da

Canım ikisi de kolay değil, normal doğum annenin elinde doğru nefes alıp, sakin kalmak ve doğru zamanda ıkınabilmek önemli. Ben kendime güvenemediğimden sezaryeni tercih ettim. Normal doğumda da , sezaryende de kişiden kişiye değişiyor kimi çok kolay atlatıyor kimi zor... Ama benim çevremde hep kolay doğumlara şahit oldum. Normal olanda kalktı işini kendi gördü, sezaryen olanda aynı gün ayaklandı...Genelde hamileler dikişten vs den korkuyorlar ama normal doğumda da epizyo olup doktorun 2 yerden kesik atma ihtimali yüksek, sonrasında iç dikişler oluyorlar yine sıkıntılı....

Ben de girdim geçen pazar hem de haftasonu full özel bir hastane bizimki en azından acil girişi yaptirdigimizda ucret alirlar dedim ama yok direk ciktik özel vip odada nstye girdim demek ki mucize bu olay benim doktorum kendi polikliniginde ilk kez bağlayacak haftaya inşallah ek ücret olmaz

aslında küçükken olan yaranın berenin izi kalmaz derler ama ameliyat olunca öyle oluyo demek ki. sağlık olsun napalım başla bi sıkıntısı olmasın da varsın izi kalsın

Canım sağlığı yerine gelsin de iz bişey olmaz Allahın izniyle büyüdükçe azalır bence izi bende küçükken kalça cikikligi ameliyatı olmuşum ilk önce iz dahs belirgindi şimdi çok çok az

normal dogumu öyle anlatiyorlar ki sanki hop diye bir anda bitiyor ballandira ballandira anlatiyorlar kesikten sonraki sikintilarindan kanamalardan wc probleminden bahsetmiyorlar ikisi de zordur oysaki

aaaa hayırlısı olsun cnm..şaşaırdımm...

Insallah cnm

normal dogumu öyle anlatiyorlar ki sanki hop diye bir anda bitiyor ballandira ballandira anlatiyorlar kesikten sonraki sikintilarindan kanamalardan wc probleminden bahsetmiyorlar ikisi de zordur oysaki

canım tabiki sağlıklı olan normal doğum ama kolay değil o da, benden 1 ay geriden gelen hamile arkadaşımla oturuyorduk geçen gün sezaryen olmak istediğimde çok şaşırdılar eşiyle ''Aman Allahım nasıl göze alıyorsun, korkmuyor musun kesecekler, dikişlerin olacak vs '' falan diye... Onlara da anlattım mesela normal doğumdaki epizyo, kanama, ya da dikiş olayından haberleri yoktu; ikisi de zor, yani normal doğumda da hop hadi kalkayım diyemiyorsun dediğin gibi tuvalet bile inanılmaz problem olabiliyormuş, ıkınmaktan uzun süre bel ağrısı çekenler vs...Bir de benim gibi panik atağın varsa nefes problemi belki daha kötü hem ben hem bebek travma yaşayacak... O yüzden herkesin araştırarak kendi karar vermesi çok önemli...

Can'ım öncelikle bebişin hayırlısıyla gelsin, okudum bir türlü yazamadım. Benimki de erken gelecek gibime geliyor, zaten gününden önde gidiyor bakalım hayırlısı....

Normal doğuma gelince ben ilk kaybettiğim ikizlerimi ve oğlumu normal doğurdum. İkizlerde yüreğimin acısı ağır bastığından fizyolojik olarak bir sıkıntım olmadı. Ama oğlumda epizyotomi yapıldığı için bir hafta boyunca yemeğimi bile yatarak yemek zorunda kaldım. Tuvalet olayına hiç girmiyorum zaten, sürekli ıslak olan bir bölgeyi temiz tutmak vs. çok zorlayıcıydı. İkinci günümde gece oğlum kakasını yaptığı ve kayınvalidem fosur fosur uyuduğu için altını değiştirmek zorunda kaldım ve dikişlerim açıldı. Aradan 12 yıl geçmesine rağmen dönem dönem hala dikiş yerlerim sızlar. O dönemden tövbe etmiştim normal doğuma şükür bunda doktorum riskli olduğu için kendisi sezaryen yapacağını söyledi. Tek korkum bu veledin erken gelmeye niyetlenmesi ve doktorumu hastanede bulamamak başka doktor gözümün yaşına bakmaz.

Dışarıdan yapılacak uyarılara vs. kulaklarını tıka, benim kendi kardeşim kuzenimin eşi ( ki bunlar sezaryeni tercih etmiş kişiler ) bana ahkam kesiyorlar niye sezaryen istiyorsun olunca zorluğunu görürsün diye... Hiç umurumda değil, çektiğim acıları ben bilirim...

Canim normal sartlar altinda bakarsak elbette normal dogum (sonrasi icin) daha rahattir.normal dogumdaki kesiyle sezeryan kesinlikle bir degil.sezeryan bildigin ameliyat sonucta.perine bolgesi daha ince oldugu icin normal dogumda kesi atilsa bile daha hafif gecer sezeryana gore.Ama dedigim gibi yolunda giden normal dogum ve sezeryandan bahsediyorum.gorumcem normal yapti ama onun cok dikisi oldu sezeryan olsa belki daha hizli iyilesirdi.komsumda sezeryan oldu masallah hemen toparladi.yani tam terside olabilir :) Yani kimsenin hikayesine bakmamak lazim.ayni kadinin 2 dogumu bile birbirine benzemezken farkli insanlarin nasil benzesin

Süper olmuş vallaa ellerine sağlık cnm. Bende kendim yapmak istiyorum ama daha kalıp almadım. Kurabiyenin tarifini bana gonderirmisin cnm. Birde kalıpları nerden aldın. İsim kalıbını sipariş mi veriyorsun yoksa başka türlümü. Bilgilendirirsen sevinirim

INŞALLAH hayirlisiyla bebeğini kucağına alirsin 38 39 haftada normal ALLAH in IZNIYLE bişey olmaz bizim biraz erken kaç haftadan sonra olursa kuvese gerek kalmaz biliyor musunuz bebegim olduğu zaman kucagima almak istiyorum kuvese filan koymasinlar istiyorum onun için sürekli yatıyorum ama alışık değilim busefer kendimi kotu hisediyorum hayirlisi artık

inşallah gerek kalmaz ancak kimse kesin birşey söyleyemez bu konuda. 34 haftalık doğup küveze girmeyen ama 39. haftada giren de var. hayırlısı olsun hepimşiz için inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…