- 5 Kasım 2015
- 2.178
- 2.610
- 53
- 39
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #58.581
nst ye ücret mi isyeniyor kendi doktorunuzun bulunduğu hastanede bide çok saçma
Saolasin geçti çok şükür Rabbim kimseyi evladı yla sinamasinÇok geçmiş olsun :-(
Kanamam yok olmadi hiç bu zamana kdr şükür. Evet risk etmeye gerek yok bencedeKanama veya sanci yoksa bence sorun yoktur canim. Bence alttan muayene olup bos yere riske girme. Ultrasonla olcebiliyor zaten doktorlar.
Evet öyle olabilir sence sezaryen herkesin dediği gibi kolay mi ? Ben ameliyat olmanın asla kolay olduğunu dusunmuyorum da
evet saçmalığın daniskası resmen, ben de şaşırdım medicana da bir de 100 tl, sadece 20-25 dak pıt pıt bağlıyorlar 100 tl alıyorlar .... Neyse 1 kere girdim zaten bir kere de cumartesi gireceğim ama sinir oldum
hiç endişelnme canm benm. Riskli haftaları atlattık çok şukur. İnşllh bi skıntı olmiyckEvet maalesefkısmet böyleymiş :)
Su azalması ve kireçlenme var plesenta da. Alışık olduğumuz bir durum ama insan yine de endişeleniyor :))
aslında küçükken olan yaranın berenin izi kalmaz derler ama ameliyat olunca öyle oluyo demek ki. sağlık olsun napalım başla bi sıkıntısı olmasın da varsın izi kalsınİz duruo canım geçmez muhtemelen vücut büyüdükçe esnio genişlio eti sanki.
HejaR12 canım doğum paketinde ne var peki
aslında küçükken olan yaranın berenin izi kalmaz derler ama ameliyat olunca öyle oluyo demek ki. sağlık olsun napalım başla bi sıkıntısı olmasın da varsın izi kalsın
Canım ikisi de kolay değil, normal doğum annenin elinde doğru nefes alıp, sakin kalmak ve doğru zamanda ıkınabilmek önemli. Ben kendime güvenemediğimden sezaryeni tercih ettim. Normal doğumda da , sezaryende de kişiden kişiye değişiyor kimi çok kolay atlatıyor kimi zor... Ama benim çevremde hep kolay doğumlara şahit oldum. Normal olanda kalktı işini kendi gördü, sezaryen olanda aynı gün ayaklandı...Genelde hamileler dikişten vs den korkuyorlar ama normal doğumda da epizyo olup doktorun 2 yerden kesik atma ihtimali yüksek, sonrasında iç dikişler oluyorlar yine sıkıntılı....
aaaa hayırlısı olsun cnm..şaşaırdımm...canım dün doktora gittik, normalde planlanan 1 temmuzdu biz de eşimin izni bayram tatilde kaynamasın 25. haziranda alır mı acaba, erken olur mu ki diye konuşmaya gittik ki kontrol de bebeğin tüm ölçümleri 39.hafta ile uyumlu çıktı. (gerçi şaşırmadık hep 2 hafta öndeydi) Ama bu sefer bebek kendini doğuma hazırlamaya başlamış, çünkü nefes egzersizlerine başlamış diyaframını kontrol etti, zaten 51 -52 cm gözüküyor kilosu da 3200 gibiydi, suyu haftası ile uyumlu azalmış, plasenta yaşlanmaya başlamış. Beklemeyecek bu hafta bile gelebilir süRpriz olmaz bize, gelecek yakınlarınıza haber verin gelsinler siz de hazırlıklarınızı 1-2 gün içinde tamamlayın dedi. Ama şu da var cumartesiye kadar gelme sancın ve kanaman olmazsa cumartesi sabahı son kan tahlillerini yapar, anestezi uzmanı ile görüşür ayın 20.si pzt ya da salı alırız çünkü o günlerde suyu kritik seviyeye inmiş olacak... Kısacası şuan şaşkınlık içerisindeyiz eşimle, öyle bekliyoruz :)
canım prospektesünde de yazıyorsa için rahat olsun, riski olsa yazarlar zaten bence boşuna boşuna stres yapıyorsun bebeğe ve sana zararlı... Hem ilaçlanması da iyi, ilaçlanmayıp oluşacak haşere mikrobu daha zararlı şimdi sen söyleyince bizim apartmanda niye yapmıyorlar diye düşündüm gerçekten yeşillik içindeyiz çünkü
normal dogumu öyle anlatiyorlar ki sanki hop diye bir anda bitiyor ballandira ballandira anlatiyorlar kesikten sonraki sikintilarindan kanamalardan wc probleminden bahsetmiyorlar ikisi de zordur oysaki
Can'ım öncelikle bebişin hayırlısıyla gelsin, okudum bir türlü yazamadım. Benimki de erken gelecek gibime geliyor, zaten gününden önde gidiyor bakalım hayırlısı....canım tabiki sağlıklı olan normal doğum ama kolay değil o da, benden 1 ay geriden gelen hamile arkadaşımla oturuyorduk geçen gün sezaryen olmak istediğimde çok şaşırdılar eşiyle ''Aman Allahım nasıl göze alıyorsun, korkmuyor musun kesecekler, dikişlerin olacak vs '' falan diye... Onlara da anlattım mesela normal doğumdaki epizyo, kanama, ya da dikiş olayından haberleri yoktu; ikisi de zor, yani normal doğumda da hop hadi kalkayım diyemiyorsun dediğin gibi tuvalet bile inanılmaz problem olabiliyormuş, ıkınmaktan uzun süre bel ağrısı çekenler vs...Bir de benim gibi panik atağın varsa nefes problemi belki daha kötü hem ben hem bebek travma yaşayacak... O yüzden herkesin araştırarak kendi karar vermesi çok önemli...
Canim normal sartlar altinda bakarsak elbette normal dogum (sonrasi icin) daha rahattir.normal dogumdaki kesiyle sezeryan kesinlikle bir degil.sezeryan bildigin ameliyat sonucta.perine bolgesi daha ince oldugu icin normal dogumda kesi atilsa bile daha hafif gecer sezeryana gore.Ama dedigim gibi yolunda giden normal dogum ve sezeryandan bahsediyorum.gorumcem normal yapti ama onun cok dikisi oldu sezeryan olsa belki daha hizli iyilesirdi.komsumda sezeryan oldu masallah hemen toparladi.yani tam terside olabilir :) Yani kimsenin hikayesine bakmamak lazim.ayni kadinin 2 dogumu bile birbirine benzemezken farkli insanlarin nasil benzesinnormal dogumu öyle anlatiyorlar ki sanki hop diye bir anda bitiyor ballandira ballandira anlatiyorlar kesikten sonraki sikintilarindan kanamalardan wc probleminden bahsetmiyorlar ikisi de zordur oysaki
Kızlar dün aldığımız sürpriz haberden sonra doktor 1-2 günde sen herşeyini hazırla diye tembihleyince oturalım kurabiyeleri yapalım dedik ama ne zor işmiş yaDün gece sahura kadar anca bitti 30 tane kurabiye Fikir olsun size de foto koyuyorum
INŞALLAH hayirlisiyla bebeğini kucağına alirsin 38 39 haftada normal ALLAH in IZNIYLE bişey olmaz bizim biraz erken kaç haftadan sonra olursa kuvese gerek kalmaz biliyor musunuz bebegim olduğu zaman kucagima almak istiyorum kuvese filan koymasinlar istiyorum onun için sürekli yatıyorum ama alışık değilim busefer kendimi kotu hisediyorum hayirlisi artıkCanım ben 37.haftamdayım ama bebek 39.hafta ile uyumlu , şuan suyum 39.hafta ile uyumlu şekilde azalmış ve kasılmalarım var doktorum erken doğum değil ama bu hafta bekliyorum sürpriz olmaz dedi. Annem çrş günü gelebilecek, normalde sezaryen tarihim 1 temmuzdu. Şuan gelmemesi için elimden geleni yapıyorum bu haftayı atlatmak için. Bol su içip, dinlen bence mümkünse tuvalet dışında hiç kalkma... Dışarıya çık ama riskin varsa öyle çok yürüme ben zaten yürüyemiyorum çünkü 5 adım atsam kasıklarımda baskı hissediyorum bu yüzden de gelecek diye korkuyorum... Ayaklarını yukarıya koyarak dinlen bence...
INŞALLAH hayirlisiyla bebeğini kucağına alirsin 38 39 haftada normal ALLAH in IZNIYLE bişey olmaz bizim biraz erken kaç haftadan sonra olursa kuvese gerek kalmaz biliyor musunuz bebegim olduğu zaman kucagima almak istiyorum kuvese filan koymasinlar istiyorum onun için sürekli yatıyorum ama alışık değilim busefer kendimi kotu hisediyorum hayirlisi artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?