- 15 Ağustos 2015
- 4.964
- 3.590
- 133
- 40
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #58.641
Agzin bal yesin herkes boyle dusunse keske. Her suyan aaaaaa neden sezeryan diye tepki veeiyor deli oluyorum bende ben oyle istiyorum cunku diyorumcanım tabiki sağlıklı olan normal doğum ama kolay değil o da, benden 1 ay geriden gelen hamile arkadaşımla oturuyorduk geçen gün sezaryen olmak istediğimde çok şaşırdılar eşiyle ''Aman Allahım nasıl göze alıyorsun, korkmuyor musun kesecekler, dikişlerin olacak vs '' falan diye... Onlara da anlattım mesela normal doğumdaki epizyo, kanama, ya da dikiş olayından haberleri yoktu; ikisi de zor, yani normal doğumda da hop hadi kalkayım diyemiyorsun dediğin gibi tuvalet bile inanılmaz problem olabiliyormuş, ıkınmaktan uzun süre bel ağrısı çekenler vs...Bir de benim gibi panik atağın varsa nefes problemi belki daha kötü hem ben hem bebek travma yaşayacak... O yüzden herkesin araştırarak kendi karar vermesi çok önemli...
Bende tamamen oyle dusunup sezeryana karar verdim allahim hepimizin hakkinda hayirliaini versin saglicakla koklamak kucaklamak nasip olsun insallahCan'ım öncelikle bebişin hayırlısıyla gelsin, okudum bir türlü yazamadım. Benimki de erken gelecek gibime geliyor, zaten gününden önde gidiyor bakalım hayırlısı....
Normal doğuma gelince ben ilk kaybettiğim ikizlerimi ve oğlumu normal doğurdum. İkizlerde yüreğimin acısı ağır bastığından fizyolojik olarak bir sıkıntım olmadı. Ama oğlumda epizyotomi yapıldığı için bir hafta boyunca yemeğimi bile yatarak yemek zorunda kaldım. Tuvalet olayına hiç girmiyorum zaten, sürekli ıslak olan bir bölgeyi temiz tutmak vs. çok zorlayıcıydı. İkinci günümde gece oğlum kakasını yaptığı ve kayınvalidem fosur fosur uyuduğu için altını değiştirmek zorunda kaldım ve dikişlerim açıldı. Aradan 12 yıl geçmesine rağmen dönem dönem hala dikiş yerlerim sızlar. O dönemden tövbe etmiştim normal doğuma şükür bunda doktorum riskli olduğu için kendisi sezaryen yapacağını söyledi. Tek korkum bu veledin erken gelmeye niyetlenmesi ve doktorumu hastanede bulamamakbaşka doktor gözümün yaşına bakmaz.
Dışarıdan yapılacak uyarılara vs. kulaklarını tıka, benim kendi kardeşim kuzenimin eşi ( ki bunlar sezaryeni tercih etmiş kişiler ) bana ahkam kesiyorlar niye sezaryen istiyorsun olunca zorluğunu görürsün diye... Hiç umurumda değil, çektiğim acıları ben bilirim...
İyi geceler hanımlar size bişey danışcam eşim hurma almış nette de hurmanın doğumu tetiklediği rahmin açılmasını sağladığı yazıyo bazı sitelerde de çok faydalı olduğu hamilelik boyunca yenmesi gerektiği yazıyo canım da çok istiyo napsam ki bi fikir verin arkadaşlar 3-4 tane yedim ama kesmiyo buarada :))
Ben de araştırdım biraz canım hz.meryem de hurma yemiş hatta doğumundan önce hurma dalının yanına götürmüşler doğumu kolay olsun diye ben acaba erken doğum riski oluşturur mu diye tedirgin oldumHurma dogumu kolaylaştırıyor. HAdisi serifte de tavsiye ediliyo hamilelere. Arkadasima da tavsiye etti doktor hutma ye normal dogumu kolaylastiriyo diye. Bi zarari olacagini sanmiyorum ben de bayadir yiyorum. Hurma tansiyona bile iyi geliyo canim faydasi çok
Hangi hastanede olck devlette de Epidüral var ki ben de devlette yapcm düşünmyrm ama varmış yani2 saat falan baygın kaldın o zaman galiba. benim doğum devlette olacağı için epidural gibi bi şansım yok. ama sizin doktorla da görüşücez. baya uzak oluyo ama nakil vs gerekirse gidilir. şuan ister istemez en kötü ihtimalini düşünüp ona göre plan yapıyoruz.sanki doğar doğmaz ameliyata alıncakmış gibi düşünüyoruz ve hazırlanıyoruz. inşallah gerek kalmaz bunlara
Öyle bişey olcksada görenler resmini falan çekssin senin için mutlaka hatırlat inş hiç gerek kalmaz allahtan umut kesilmezcanın acil bi durum olursa beni kşmse beklemez babasının imzasıyla alırlar ameliyata. devlet hastanesi olduğu için epidural şansım yok malesef. aslında şuan kendimi düşünüyorum bebeğimi görmeyi düşünüyorum bencillik ediyorum ama emzirmesi de var bunun. emzirmeyi de 2 saat falan sonra yapıcam o zaman. diyorum 9ay karnımda taşıdığım bebeğimi ayılınca ona buna sorucam nasıl diye zoruma gitti düşündükçe.vakit yaklaştıkça da her ayrıntıyı düşünmeye başladım. inşallah güle oynaya evimize gideriz inşallah ameliyata gerek kalmaz ama şuan ister istemez en kötüsünü düşünüyoruz
Ben de yiyorum devamlı.bişey olcğını zannetmem bi de haftalarımız ilerde di şu saatten sonra erken doğumdan çok doğum nasıl kolay olur die düşünerek hareket etmeşiyiz die düşünyrm kısmetten ötesi olmazİyi geceler hanımlar size bişey danışcam eşim hurma almış nette de hurmanın doğumu tetiklediği rahmin açılmasını sağladığı yazıyo bazı sitelerde de çok faydalı olduğu hamilelik boyunca yenmesi gerektiği yazıyo canım da çok istiyo napsam ki bi fikir verin arkadaşlar 3-4 tane yedim ama kesmiyo buarada :))
Ayy ne biliyim cnm ya 34 haftalığım daha en azından 37 falan olsa hiç dert etmicem zaten azar azar yerim ben de napıyım normalde de pek aram yoktur ama gebelik saolsun yemediğim şeyleri yediriyo :)Ben de yiyorum devamlı.bişey olcğını zannetmem bi de haftalarımız ilerde di şu saatten sonra erken doğumdan çok doğum nasıl kolay olur die düşünerek hareket etmeşiyiz die düşünyrm kısmetten ötesi olmaz
Hadis te geçiyo ya o beni rahatlatıyo.burda kimdi hatırlamyrm hamileliğin başından beri yiyodu.onların bi zamanı var Allah ol dynce olck ben hep böyle düşünüp kendimi rahatlatyrm hamileliğim boyunca maydanoz yedim nerdeyse.sonradan düşük yaptığını duydum şu Ana kadar bi sorunum olmadı çok şükğr.tabi ki riski vardır korkar dikkat eder insan bişey diyemem de biraz kısmet işi bence ye hurmayı bişey olmaz yani sen hamilesin içinde kalmasın.kan şekerini de düzenler.bol bol da su iç ohhhAyy ne biliyim cnm ya 34 haftalığım daha en azından 37 falan olsa hiç dert etmicem zaten azar azar yerim ben de napıyım normalde de pek aram yoktur ama gebelik saolsun yemediğim şeyleri yediriyo :)
Amin canım inşallah hiç birşeye gerek kalmadan bebeğini kucaklar evine gidersin.2 saat falan baygın kaldın o zaman galiba. benim doğum devlette olacağı için epidural gibi bi şansım yok. ama sizin doktorla da görüşücez. baya uzak oluyo ama nakil vs gerekirse gidilir. şuan ister istemez en kötü ihtimalini düşünüp ona göre plan yapıyoruz.sanki doğar doğmaz ameliyata alıncakmış gibi düşünüyoruz ve hazırlanıyoruz. inşallah gerek kalmaz bunlara
haklısın canım ya bazen de fazla düşünmemek lazım. yine de çok küçük bir ihtimal de olsa epidural oluyor mu diye soracağım. devlette epidural olacağını sanmamakla beraber şansımı deneyeceğimmatsiyahoje canım benim bende senin gibi genel anesteziye sezeryan olucam sendeki soru işaretlerinin aynısı bende de mevcut lakin benim tek dusuncem ameliyattan kazasız belasızcçıkıp evladimi gormek eşim benden önce gorucek eminimki ben gelene kadar gozunu uzerinden ayirmicak oyuzden rahatim geç olsun sağlıklı olsun kendini bu şekilde teselli et tatlım. Yoksa çok git gel yasarsin.
çok sevinirim canım sağolasın. kürtaj olduğumda da çok kısa zaman içinde ayılıp hemen kendimi hastaneden dışarı atmıştım. o genel anestezi miydi yoksa komple bayılttılar ama daha hafif bişey miydi bilmiyorumCanim onu ayarliyolar diye biliyorum.birkac hafta once arkadasim sezeryan oldu.odasina cikana kadar ayilmis.yarinda yakin arkadasim sezeryan olacak bakiyim o da ayni mi olacak.haber ederim sana
ben de iki pijama koydum.gecelik almayacaktım bile pek giymem çünkü.ama sonradan gecelik hediye gelince ne olur nolmaz diye onu da koydum hastane çantama. aksilik olur pijamalarım kirlenirse yedek olsun dedim. gecelik aldıysan koy almadıysan alıp da koyma benceKizlar hastane cantasina 2 tane pijama takimi koydum gecelige gerek varmi
ben de bebek arabamı kısa bi zaman önce aldım. casual cadillac aldım ben.biraz teferruatlı ama güzel.tekerlekleri büyük olduğu için bozuk yollarda sürüşü çok iyi trona modeli de iyi diyolar. chicco liteway alırsan plus olanı alıcan sen yani anakucağı da olan olması lazım. onun puseti bana hiç sağlam gelmedi baston puset sonuçta. ama aslına bakarsan herkes ilerde baston pusete dönüyo. o yüzden o çok daha uzun yıllar kullanabileceğin bişey olur. ben çok hafif ve basit diye liteway almadım ilerde baston puset almayı göze aldımHayırlı geceler kızlar birkaç gündür bebek için alışverişteyiz, hafta sonu mesajları pek takip edemedim 36. Haftaya giriyorum bi türlü bebek arabasına karar veremedim bi de yeni taşındım ankara dan istanbula artık çok yoruldum siz ne yaptınız ne önerirsinir casual bi de chicco lite weeyi öneriyorlar satıcılar. bu arada kızlar almak isterseniz chicconun 5li hastane çıkışı 29 tlydi ben aldım güzel bence☺
marrmara eğt arş. da olacak canım orda var mı acaba?Hangi hastanede olck devlette de Epidüral var ki ben de devlette yapcm düşünmyrm ama varmış yani
Gunaydin canlarr.. biz kontrole gidiyoruz birazdan.aciklik devam etmismis tekrar kontrol edilecek.bakalim ne durumdayiz belli olur artik.geri evimize donucez hissi var ama belli de olmaz.gecen kontrolde supriz gelismeler olmustu simdide hersey olabilir camtamizi falan sirtlicaz her ihtimale karsii
Canim abartmadan ye tabiki ama 37 den sonra abartarak yiyebilirsin :)) bende 3 4 gundur basladim yemeye.acilmayi ve dogumu kolaylastiriyomus diye duydum ben.sen isini garantiye al oyle tuketAyy ne biliyim cnm ya 34 haftalığım daha en azından 37 falan olsa hiç dert etmicem zaten azar azar yerim ben de napıyım normalde de pek aram yoktur ama gebelik saolsun yemediğim şeyleri yediriyo :)
Bizde aticaz bagajda dursun artik eve cikarmicaz :) bana da yatis ihtimaline karsi sabah mesai baslangici gel dedi.o yuzden erkenden gidiyoruzGunaydin bizim de bugun kontrolumuz var ama taa aksam 6 da :) ben de son gittigimde sanci durmasa yatisim yapilacakti, hazirliksiz gittigime pisman oldum. bundan sonra kontrollere valizle gitmeye karar verdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?