- 25 Mayıs 2013
- 14.037
- 20.755
- 598
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #58.701
Gunaydin canlarr.. biz kontrole gidiyoruz birazdan.aciklik devam etmismis tekrar kontrol edilecek.bakalim ne durumdayiz belli olur artik.geri evimize donucez hissi var ama belli de olmaz.gecen kontrolde supriz gelismeler olmustu simdide hersey olabilir camtamizi falan sirtlicaz her ihtimale karsii
Aslaaa yansitmiyor dediğin gibi. Ben gece 12 den ertesi gün 20.30 kadar suni sanci aldım. Doğum anı kolay deniyor yol selli yağmur deniyor. 1 yıl altta dikişlerim sizladi. Şuan doğum korkum başladı ve yine dikiş sizisi hissediyorum. Ayrıca ikinmaktan 15 20 gün dik olarak ayakta duramiyordum. Büyük tuvaletimi yapıcam korkusuyla 1 ay nerdeyse hep çorba fln içtim. Katı yemeye korktum. Kicimda ikinmadan öyle acı oldu ki doğum anında hemoroid oldum. Aklıma gelenler bunlar daha yaşadığım şeyler varsa da baskiladim ama denildiği gibi herkesin dogumu bir değil. Ve normal doğum da adı gibi normal olmayabiliyor
Ya ağzına koymak için dimi canım .ya sen hazır olmalisinz hadi kendine gel sen benden 2 hafta önce doğurcan bacım ben süper hazırım psikolojik olarakta zamanında gelsin inşallah. Hadi silkelen hazirsin sen aslındaaa
canım benim bebeğim 1 aydır ters neden 38 de alıyor ki ? bana da 37 den sonra hazır ol dedi ben eğer 38 de alalım derse başka bir dr a da görüneceğim en azından 39 bitsin istiyorum eğer sezeryan olursa
Evet dogum bi anda olan bisey degil heralde.Canım benimde çok akıntım var, çok dikkat ediyorum ve tuvaletim gelir gelmez çıkıyorum çünkü şuan baskıdan ve akıntıdan dolayı enfeksiyon riski de tetikleyebiliyormuş. Bu arada hastanen ne kadar uzakta bilmiyorum ama sancıların başladığında zaten bir anda inanılmaz sancılar çekmeyeceksin. Cumartesi nst de 70'lere yakın olan sancıları hissettim o da adet sancısı gibi rahatsız etmeyen sancılardı doğum genelde 100-120 lerde oluyormuş; hemşireye sordum düzenli olarak hissetmeye 60-70'lerde başlıyorsun düzenli şekilde devam ediyor sonra yavaş yavaş artıyor dedi. Şunu da yapabilirsin baktın tuhaflık var devlet hastanesine git nst ye gir zaten durumun belli olur, kendi hastanene gitmen için de vaktin olur. Bana doktorum bu hafta sancın 2 saat boyunca düzenli olarak 10 dakikada 1 e düşerse gel dedi. Şunu da ekledi zaten o gün bir tuhaflık hissedersin, farklı bir durum hissettiğin an ara kontrollü gideriz dedi...Yani son dakikada hastaneye gideceğim
Ben sezeryan ağrısı çok cektim öyle ki 1 ay yattım iyileşme sürecim çok zorluydu şimdiyse çok normal doğum yapmak istediğim halde yine sezeryan olmak zorundayım risk grubunda olduğum için. Herkesin bedeni ağrı eşiği farklı ben çok cektim ama arkadaşım sezeryanin ikinci günü süpürge açmıştı,bir diğer arkadaşım normal yaptı benim gibi yattı uzun süre. Allahım hepimizin hakkında hayirlisini versin,hepimiz sağlıkla alalım bebisleri kucağımiza inşallah
Aslaaa yansitmiyor dediğin gibi. Ben gece 12 den ertesi gün 20.30 kadar suni sanci aldım. Doğum anı kolay deniyor yol selli yağmur deniyor. 1 yıl altta dikişlerim sizladi. Şuan doğum korkum başladı ve yine dikiş sizisi hissediyorum. Ayrıca ikinmaktan 15 20 gün dik olarak ayakta duramiyordum. Büyük tuvaletimi yapıcam korkusuyla 1 ay nerdeyse hep çorba fln içtim. Katı yemeye korktum. Kicimda ikinmadan öyle acı oldu ki doğum anında hemoroid oldum. Aklıma gelenler bunlar daha yaşadığım şeyler varsa da baskiladim ama denildiği gibi herkesin dogumu bir değil. Ve normal doğum da adı gibi normal olmayabiliyor
canım bende bundan 5 sene önce ardahan devlet hastanesinde oldum sezeryan epidural denediler olmadı genele çevirdiler. hatta benden önce arkadaşımı epidural sezeryanla doğum yaptırmışlardı. bnce devlettede var hele Ardahan gibi bir yerde varsa batı da haydi haydi vardır
Artık son ay ya sancı mi acaba diyorum ben de bebek ittirmiyo ama o ağrı giriyo oradan bakalım bi hafta var gidince hepsini sorup öğrenirim çok teşekkürler :)bana da bebek yandan ittirince alttan bıçak saplanıyo gibi oluyo. doktora söyledim idrar tahlili yaptı. enfeksiyon çıktı antibiyotik kullandım ama o ağrı geçmedi
Bizde kızımda yapmıştık yine yapicaz inşallah.belki o doğuma gitti diye sen telaş ettin canjm doğurup eve gelince iyi hissedip hazır olucak sin bebis görünce benceEvet canım hurmayi yalatmistik oglumda da şifa niyetine de zemzem vermistik bende Yemiştim hurma.ayy canım bilmiyorum ki dünden beri içimde bir kasvet var anlam veremediğim göbeğim de aşağı düşmüş yukardaydi önceden birde komsum doğuma gitti onu da merak ediyorum Allahım herseyin hayirlisini versin bir an önce çarşamba olsa da gitsem kontrole
ama kimseninde gözü korkmasın ben hastanede kaldığım iki gün boyunca o kadar kişi geldi doğurdu gittiki geliyorlar 1-2 saat iki bağır bitti gitti. benim gibi doğum yapan çoookk nadir insanlar var.. benim çatım açılmadı hiç herşeye rağmen. şimdi ise nasıl doğum yapacağım belli değil. 37. haftada çatı muayenesi yapacak ve karar verecek . anlaşılıyormuş o zaman. ilk doğumumda 24 yaşındaydım şimdi 37 . doktora dedimki ilki gibi olacaksa normal doğum yapamam . çünkü o zamanki gibi genç değilim aynı acılara katlanamam dedim
Yumurtlama genelde adet bitiminden 10 gun sonra filan oluyor. Doktorlar oyle hesapliyor.merhaba ıyı günler arkadaşlar beklenen adet tarihim 21 haziran bir hafta var zaman geçmek bilmiyor aşağıda yüklemiş olduğum programı bilen vardır yumurtlama tarıhım 09 / 10 hazirandır ilişki günleride kalplı olan sizce ümit varmıdır rabbim bilir tabikide ama ihtimal dahilinde soruyorum. rabbım kucağımızı doldursun inşallah. hep ıkı gunde bır ilişki oluyordu ama olmayınca her gun denemeye başladım bu ay zor oldu ama işte umut...
canım ya ne güzel umut verici yazmışsın.Allahın izniyle gerek kalmaz bizim idil doğduğunda hiç bisi yoktu tarama da çıkmasına rağmen nefeste sıkıntı yoktu doumdan sonra doktorlara söyledik cigerinde bişi vardı fln geçmiştir o dendi onemsenmedi bronsiolit olana kadar anlasilmadi 2.5 aylık oldu bronsiolit o zman çıktı ortaya. Yani dmm o ki sizinde hiç bisi yok gbi doğabilir Allahın izniyle ama şanslı olarak takip edilir inan Allah buyuk bize swwincli hbrler le yazicaginj dusunuorum ben
ama kimseninde gözü korkmasın ben hastanede kaldığım iki gün boyunca o kadar kişi geldi doğurdu gittiki geliyorlar 1-2 saat iki bağır bitti gitti. benim gibi doğum yapan çoookk nadir insanlar var.. benim çatım açılmadı hiç herşeye rağmen. şimdi ise nasıl doğum yapacağım belli değil. 37. haftada çatı muayenesi yapacak ve karar verecek . anlaşılıyormuş o zaman. ilk doğumumda 24 yaşındaydım şimdi 37 . doktora dedimki ilki gibi olacaksa normal doğum yapamam . çünkü o zamanki gibi genç değilim aynı acılara katlanamam dedim
Bizde kızımda yapmıştık yine yapicaz inşallah.belki o doğuma gitti diye sen telaş ettin canjm doğurup eve gelince iyi hissedip hazır olucak sin bebis görünce bence
aynen sana kesinlikle katılıyorum. normalin bide anormal drumunu yaşayanlar var.biride ben
yıl 2003 ÇORUM devlet hastanesi. zaten iki hastane vardı bi devlet bide özel. özlede hep erkek doktor var diye istemedim. devlette çalışan ama özel muayahanesi olan bi doktora gittim 9 ay ....
ve ben o doktorun mağduruyum diyebilirim. suyun azaldı günün geçti diye beni pazartesi sabah erkenden hstaneye yatırttı pazartesi sabah 7 de suni sancıyı taktılar.hemde hiç sancı emaresi bile yokken. ertesi gün akşamüstü 4 e kadar o suni sancıyı çektim. açılma olmadı. bu arada doktorum pazartesi sabah 7 de hastane yattığım andan itibaren ortadan kayboldu. . arıyoruz ulaşamyoruz. neymiş efendim beni bi erkek doktora emanet etmiş bunuda bize hemşire söylüyor. ben niye sana geldim 9 ay boyunca özeline. hemde 2003 yılında muyene ücreti 50 tl idi siz düşününün. neyse bende erkek doktoru istemediğimi söyledim. bi bayan doktor daha vardı oda ben onun hastasına bakmam demiş. benim doktorla düşmanlarmış. anlıycanız salı günü oldu ben durmadan sancı çekiyorum saat 15:00 de suni sancıya rağmen açılmıyo diye bi iğne vurdular kiiii çok tehlikli bi iğneymiş şu anda yasakmış. ölüyorum sandım. iki dk da sabır diye bişey kalmadı. bayılıyordum acıdan. kayınvalidemin parmağını yakalamışım kurtaramamış elimden pamağını. 4 saat o iğnenin acısıyla artık gözlerimde görme kaybı başlamıştı. arada bi bayıla bayıla şükürki kızım oldu taa 19:30 da. ebelerin elinde kemiklerimden ses çıkarta çıkarta bastırarak doğdu yavrum. ve ben arada bir baygın durumdayken. benim normalde acı eşiğim çok yüksektir. öyle böyle acı çekmedim. beni tanımayan hasta bakıcılar geldi yanıma doğumdan sonra seni için abdest alıp kuran okuduk Allah bu kızı kurtarsın diye dedilerve öyle zorlandımki düşününü kızım 12 yaşında anca ikinciyi yapabildim.
PAZARTESİ sABAH 7 de yatış; SALI AKŞAM 19:30 doğum ve bu arada hep suni sancı takılı. siz siz olun sakın sancınız hiç yoksa suni sancıyı kabul etmeyin. şimdi istanbuldayım. doktorum bana seni harcamışlar hiç sancısı başlamayana suni sancı verilmez dedi
şimdi o kadar pişmanımki annem demiştiki gel kızım izmirde doğum yap diye ama ben dinlemedim aralık ayıydı doğumun ne zaman olacağı belli değil. eşim işten izin alamaz çünkü doğumun ne zaman olacağı belli değildi..
Yumurtlama genelde adet bitiminden 10 gun sonra filan oluyor. Doktorlar oyle hesapliyor.
Insallah hayirli haberler alirsin
Normal yapacağım deseydik de emin ol ona da bi kulp takarlardiCanım aynen katılıyorum, yanlış anlaşılıp tepki de çekmek istemiyorum ama artık şu son günlerde hala insanlar ayy nasıl olacak ameliyat resmen vs diyorlar ama inan hiç gözümde değil neden bilmiyorum canım çok tatlı olmasına rağmen hiç korkmuyorum şuan sezaryenden...Bizimki 4.aydan beri hep 2 hafta önde, en son 34.hafta kontrolümde doktora sordum erken gelme durumu olur mu diye hayır öyle bir durum görünmüyor sadece bebeğin boyu önde demişti ama bu hafta gittiğimde tüm ölçümleri 39 ile uyumlu ve plasenta yaşlanmaya, suyum azalmaya başlamış bu yüzden bu haftaiçi bekliyor doktor gelmezse suyu biteceği için haftaya pzt-salı alacak bakalım... Normal doğum en sağlıklısı kabul ediyorum ama insanları motive etmek içinde yürüyüp gidiyorsun, doğurdun bitti gitti bir yorumlar bence gerçeği yansıtmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?