2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Bebek bezi almayanlar için, markafonide prima bebek bezleri baya bir indirime girmiş haberiniz olsun :) ben aldım çok uyguna :)

Kizlar sezeryan sonrasida korse takiliyormu acimazmi dikislere zarari olmazmi acaba ben hic dusunmedimde arastirmadimda korse olayini

ben sağlıklı olmadığını biliyorum. özellikle bağırsaklarımızın sağlığı için. sadece doğum sonrası değil, hiçbir zaman kullanılmaması gerekiyor. ciddi problemler yaratabiliyormuş. heralde yapı meselesi bu, ben hiç kullanmadım ama karnım da toparlandı.

ilk doğumun nasıldı canım_?
bahsetsene biraz
sen tecrübelisin banaaa göreeee
Efenim şöyle anlatayım :)
Öncelikle estf.tecrube dediğin uçup gidiyor heyecandan
39.haftamda her gün nstye girdim.sancilar hafif vardı ama açıklık olmadığı için hep eve gönderildim. Kv bizde kalıyordu yok bu oğlan gelmeyecek dedi gitmeye karar verdi.40+0 da nisanim geldi.boyle koyu renkli kanlı yapışkan rahmi tikayan bir pıhtı. O gün kv deyi uğurladık. Sonrasinda eşimle Bi yürüyus yaptık ki 1,5 saati aşti. Artik bacaklarımı kapatamadan yürüyordum kasiklarimdaki agridan.Gece 2 civarı uyku sırasında suyum geldi. Ama ne su şelale mübarek yattığım yerden firladim hastanede bir cmlik açıklık olduğunu soylediler suyum da geldiği için yatışım yapıldı. Sancı odasında serumlar,lavmanlar yapıldı. Sabaha karşı suni sancı verdiler.iste hayat benim için o andan sonra bir flu halde :) istifra etmeye başladım.
Surekli açıklık muayenesi yapıldı. Sanci ataklarını atlattığım her aralıkta uyuyakaldım. Dinlenmiş oldum. Sonrasında şiddetlendi ve artık son açıklık kontrolunde bebek geliyor seni dogum masasına alıyoruz dediler. Sancidan kurtulmak için bi an önce doğsun istiyordum o yuzden çok sevindim.bunu duyduğuma. Oncesinde ikinmami söylediler ama gücüm kalmamıştı.kesik atacak ebe o bolgeye anestezi uyguladı. Kesik attı hiç hissetmesldim ki en korktuğum şeydi bu. Sonrasında üç ebe karnıma bastırdı ancak o zaman doğum gerçekleşti. İşte o an ilk goruste aşk :) bembeyaz bir bebeği bana doğru tuttular, o anda ebelerin üzerine isedi minigim hemen göğsüme verdiler. Sonrasini mutluluktan ağlayarak geçirdim,dikis atıldı ama hiç umrumda değildi artık.
Herkesin normal.dogum hikayesi bedenine gore degisir. Birinin ki zor diye herkesin öyle olabilir olasiklari dusuktur bana gore. Genelde abartirlar,normal dogumu ustunluk sayan bağğğyanlar bak ben hangi şartlarda normal dogurdum edasıyla hamisleri korkuturlar:) elbette ki zor yanları var tüm doğum şekillerinde olduğu kadarıyla...
Cok yazdım canım sen sorunca anlatasım varmış meğerse :)
Herkese sağlıklı kolay doğumlar olsun inşallah....

Sezaryen olacağını bilmesem bugün yarın ne normal doğum yaparsın diyeceğim :) bool bool emzirirsin ekini inşallah :)

ay allah söyletti demek istiyorum, haftası önemli değil ama çok istiyorum normal doğum yapabilmeyi . inşallah kısmetimde vardır :))

bu sefer inanıyorum ki hurma çok işe yarayacak ve uzun süre emzirebileceğim kuzumu :))

Ben anne ve baba vaktini de onla geçirmeyi isterim eşime en çok beni sev kıskanırim diyorum iyi de sen bebeği benden çok seviyorsun diyo anay im ben ana diyorum tamam tamam sev sen ben seni seviyorum diyo

Canım benim seninkiler sezaryendi galiba sen deneyimlisin sana sorayım sorumu :) epiduralde egiliyomus ya anne iğne için spinalde de egiliyomu mu? İğne çok acıtıyor mu? :/ sezaryen sonrası korse vs kullandin mi? Kullandıysan nasıl bi şeydi bel.korsesi falan olur mu mesela? Bir de emici külot deniyo ya sezaryende o kullanılır mi yani dikiş gelir mj sen ne kullandin? Ay ne varsa sordum hakkını helal et :)

allah yardımcın olsun bebek yukarda mı fenalık hissi banada arada geliyor ama seninki daha ileri sanırım dr una sor istersen gerçi yapacak pek bişeyde yok ama tansiyonunu ölçüyormusun?
Amin canım. Bebek yukarda ama hiç geçmez mi bu his bilemedim. Tansiyonumj hiç olcmuyorum. Benim genelde düşük çıkıyor. O yuzden tansiyon dan yana kaygim olmadığı için olcmuyorum evde. Etki eder mi diyorsun?

Canım okurken aklıma geldi hergün 1 haşlanmış yumurta kahvaltıdan 1 saat sonra muz ve süt ben bunları yapıyorum bebişim haftada en az 300-400 gram alıyo dene bence

cnm kahvaltıdan hemen sonra mı akşamüstü işten eve gidince içsek olurmu. birde ikisini bir karıstırıp mı içiyorsun. bebeğin kaç kilo oldu hangi haftada ??

cnm kahvaltıdan hemen sonra mı akşamüstü işten eve gidince içsek olurmu. birde ikisini bir karıstırıp mı içiyorsun. bebeğin kaç kilo oldu hangi haftada ??
Mesela ben ikisini karıştırıp icemiyorum kötü görünüyo bana :/ muz bi elimde süt bi elimde şeklindeyim

Hiç belli olmaz canım ama sağlıklı yoldan gelsin yeter ki :)
Dereotunu da atlama sakin bool bol süt olsun insallah

depend emici kilot diye birşey var doğum sonrası için hasta bezi yerine bundanmı alsakki bilginiz varmı kızlar
ben dün hastanede doğum katındaki hemşirelere sordum onlar da depent tek kullanımlık kilot almamı önerdiler.rahat edersin kullan at.kendnden pedliymiş ama biz ine de ped koyacağız dediler.ben yanımda normal kilot da götüreceğim

Bi kac gundur sadece senin ve misam in yazdiklarina odaklanarak geziniyorum burda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…