- 23 Ekim 2015
- 970
- 1.479
- 113
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #59.061
doğum yapan arkadaşım sezryanlı canım tabi kullanırSezaryenli anne de kullanabilir mi peki ? Bilgin var mı canim
Ben çıkamadığım için bakamadım ama, bence o ped şeklinde olanıdır. Ben külot şeklinde olanı en ucuz 20₺ ye buldum, Şok'tan aldım. Arkadaş cevap yazarsa anlarız ne olduğunuBen baktım yok bimde
Bende depresyona girmis olabilirim. Nefessizlikten bogulmaktan cok korkarim bi kac gundur geceleri nefes darligi yasiyorum ciglik atasim geliyoSelam canlarim kontrolum 15 :30 da eşimi bekliyorum buaralar bir tembellik üzerimde anlatamam bir bardak kaldıralım dahi yok vucutum alev topu gibi surekli yanıyorum nefes darlığı cabasi son haftalarında hiç bukadar zor geçeceğini tahmin etmemiştim çok zorlaniyorum bazen ağlamak bile istiyorum depresyonami girdim.ne?
Ben 34 haftadayım ve aynı durumdayım. Gece burnum hep tıkalı uyku uyuyamıyorum. Artık gündüz de tıkanıyor sürekli ağızdan nefes almaktan ağzım kuruyor. Bir ay nasıl geçer bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun.Selam canlarim kontrolum 15 :30 da eşimi bekliyorum buaralar bir tembellik üzerimde anlatamam bir bardak kaldıralım dahi yok vucutum alev topu gibi surekli yanıyorum nefes darlığı cabasi son haftalarında hiç bukadar zor geçeceğini tahmin etmemiştim çok zorlaniyorum bazen ağlamak bile istiyorum depresyonami girdim.ne?
Ben anne ve baba vaktini de onla geçirmeyi isterimeşime en çok beni sev kıskanırim diyorum iyi de sen bebeği benden çok seviyorsun diyo anay im ben ana diyorum tamam tamam sev sen ben seni seviyorum diyo
Efenim şöyle anlatayım :)
Öncelikle estf.tecrube dediğin uçup gidiyor heyecandan
39.haftamda her gün nstye girdim.sancilar hafif vardı ama açıklık olmadığı için hep eve gönderildim. Kv bizde kalıyordu yok bu oğlan gelmeyecek dedi gitmeye karar verdi.40+0 da nisanim geldi.boyle koyu renkli kanlı yapışkan rahmi tikayan bir pıhtı. O gün kv deyi uğurladık. Sonrasinda eşimle Bi yürüyus yaptık ki 1,5 saati aşti. Artik bacaklarımı kapatamadan yürüyordum kasiklarimdaki agridan.Gece 2 civarı uyku sırasında suyum geldi. Ama ne su şelale mübarek yattığım yerden firladimhastanede bir cmlik açıklık olduğunu soylediler suyum da geldiği için yatışım yapıldı. Sancı odasında serumlar,lavmanlar yapıldı. Sabaha karşı suni sancı verdiler.iste hayat benim için o andan sonra bir flu halde :) istifra etmeye başladım.
Surekli açıklık muayenesi yapıldı. Sanci ataklarını atlattığım her aralıkta uyuyakaldım. Dinlenmiş oldum. Sonrasında şiddetlendi ve artık son açıklık kontrolunde bebek geliyor seni dogum masasına alıyoruz dediler. Sancidan kurtulmak için bi an önce doğsun istiyordum o yuzden çok sevindim.bunu duyduğuma. Oncesinde ikinmami söylediler ama gücüm kalmamıştı.kesik atacak ebe o bolgeye anestezi uyguladı. Kesik attı hiç hissetmesldim ki en korktuğum şeydi bu. Sonrasında üç ebe karnıma bastırdı ancak o zaman doğum gerçekleşti. İşte o an ilk goruste aşk :) bembeyaz bir bebeği bana doğru tuttular, o anda ebelerin üzerine isedi minigimhemen göğsüme verdiler. Sonrasini mutluluktan ağlayarak geçirdim,dikis atıldı ama hiç umrumda değildi artık.
Herkesin normal.dogum hikayesi bedenine gore degisir. Birinin ki zor diye herkesin öyle olabilir olasiklari dusuktur bana gore. Genelde abartirlar,normal dogumu ustunluk sayan bağğğyanlar bak ben hangi şartlarda normal dogurdum edasıyla hamisleri korkuturlar:) elbette ki zor yanları var tüm doğum şekillerinde olduğu kadarıyla...
Cok yazdım canım sen sorunca anlatasım varmış meğerse :)
Herkese sağlıklı kolay doğumlar olsun inşallah....
Benim gibi bi sabirsiz daha :))Merhaba kizlar. Haftaya 38. Haftam olacak insallah. Haftaya dogsun cok istiyorum
Anneme boyle soyleyince ne istiyosun bebekten birak biraz daha kalsin icerde dedi. Dogunca keske icerde kalsaydi dersin dedi.
Ama cok sabirsizlaniyorum napiyim. Doktor da artik bu haftadan sonra gelmesi normal dedi.
Ogluma anlatiyorum bazen haftaya gelebilirsin diye. Bakalim annesini dinlicek mi
Teşekkürler canım :)doğum yapan arkadaşım sezryanlı canım tabi kullanır
Canim peki suni sanci verildigi zamanda sancilar.arasinda 1 dk bile olsa nefes alacak zaman oluyomu? Normal sancilarda oluyo diyolar suni sancida hic gecmeden surekli sanci cekiliyomus dogru mu???Efenim şöyle anlatayım :)
Öncelikle estf.tecrube dediğin uçup gidiyor heyecandan
39.haftamda her gün nstye girdim.sancilar hafif vardı ama açıklık olmadığı için hep eve gönderildim. Kv bizde kalıyordu yok bu oğlan gelmeyecek dedi gitmeye karar verdi.40+0 da nisanim geldi.boyle koyu renkli kanlı yapışkan rahmi tikayan bir pıhtı. O gün kv deyi uğurladık. Sonrasinda eşimle Bi yürüyus yaptık ki 1,5 saati aşti. Artik bacaklarımı kapatamadan yürüyordum kasiklarimdaki agridan.Gece 2 civarı uyku sırasında suyum geldi. Ama ne su şelale mübarek yattığım yerden firladimhastanede bir cmlik açıklık olduğunu soylediler suyum da geldiği için yatışım yapıldı. Sancı odasında serumlar,lavmanlar yapıldı. Sabaha karşı suni sancı verdiler.iste hayat benim için o andan sonra bir flu halde :) istifra etmeye başladım.
Surekli açıklık muayenesi yapıldı. Sanci ataklarını atlattığım her aralıkta uyuyakaldım. Dinlenmiş oldum. Sonrasında şiddetlendi ve artık son açıklık kontrolunde bebek geliyor seni dogum masasına alıyoruz dediler. Sancidan kurtulmak için bi an önce doğsun istiyordum o yuzden çok sevindim.bunu duyduğuma. Oncesinde ikinmami söylediler ama gücüm kalmamıştı.kesik atacak ebe o bolgeye anestezi uyguladı. Kesik attı hiç hissetmesldim ki en korktuğum şeydi bu. Sonrasında üç ebe karnıma bastırdı ancak o zaman doğum gerçekleşti. İşte o an ilk goruste aşk :) bembeyaz bir bebeği bana doğru tuttular, o anda ebelerin üzerine isedi minigimhemen göğsüme verdiler. Sonrasini mutluluktan ağlayarak geçirdim,dikis atıldı ama hiç umrumda değildi artık.
Herkesin normal.dogum hikayesi bedenine gore degisir. Birinin ki zor diye herkesin öyle olabilir olasiklari dusuktur bana gore. Genelde abartirlar,normal dogumu ustunluk sayan bağğğyanlar bak ben hangi şartlarda normal dogurdum edasıyla hamisleri korkuturlar:) elbette ki zor yanları var tüm doğum şekillerinde olduğu kadarıyla...
Cok yazdım canım sen sorunca anlatasım varmış meğerse :)
Herkese sağlıklı kolay doğumlar olsun inşallah....
Olurda yatisim falan yapilirsa yazicam buraya insallahBi kac gundur sadece senin ve @misam in yazdiklarina odaklanarak geziniyorum burda
Canim tabiki olabilir.zaten bir gunde kendini belli ediyomus catlaklar.dogumdan sonra catlayan bile oluyo.bol bol nemlendir ve tabiki su ic.dogumdan sonra da dustan cikinca yine catlak kremini sur.hizli kilo verme donemi oldugundan cok catlayan olabiliyoSELAM hanimlar ben sabah gobegim çatlamış üyle fazla değil bi kac çizik gibi bu aydan sonra olmaz diye düşünmüştüm bu ayda olan varmi bide daha catlarmi hemen zeytin yağıyla masaj yaptım sizce daha olurmu
Cok minnosmuss halanin eline saglik.kullanmakta nasip olsunKapı süsü muz halamizdan el emegi
cok güzel olmuş valla :) ağız tadıyla yensin inşallah bende becerebilirim :)Canım farklı renk olanlar kalıp yani kalıpla hamuru kesiyorsun ama yıldızların üstündeki minik mira yazılarını baskı ile yaptık onunda kalıbı var sadece hamurun üzerine bastırıyorsun oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?