- 24 Ocak 2015
- 2.136
- 1.750
- 63
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #59.181
cnm yaa.ben öncesinde genel anestezi olduğumdan bunu korkarak da olsa epidural yapmaya karar verdim.anestezist kombine epidural uyguladıklarını baskı hissi hissedebileceğimi söyledi...dokunaları falan...öle mi oluyor????mide bulantısı oluyor mu peki bebek doğduğunda ????benim normal regl gibi oldu ve 1 hafta sürüp bitti. kiminde 40 güne kadar oluyormuş.
kesilen yeri hiç kafana takma, gereken muameleyi yapıyorlar hastanede. sendeki numunenin kenarına bak, belki yırtılacak bir yeri vardır :))
yatarak ya da oturarak farketmiyor, her türlü acımıyor zaten.
sana anestezi ilacını verdikten sonra hiçbirşey hissetmiyorsun ve ses te duymayacaksın :))
masallah caanim benimde bebisin kafasi bir hafta ondeymis benim soyle bisey takilmisti kafama benim ikili testim riskli cikmisti acaba alakasi var mi diye dusundum senin oyle bi sikntin olmusmuyduSelam anneler bugün oglusumu görmeye gittim herşey yolunda bizde sadece kafası 1 hafta buyuk kanala dayadığı için acilman olabilir dedi kurcalamak istemedi çünkü kafayı gömmüş aşağı benim sıkıntılar da ondanmis. Suyun gelirse veya kanaman olursa gel dedi dogum başlar dedi. Pek yorulmamam gerek ama ne mümkün misafirim var kaç gundur saliya kadar daha burdalar kaynimla ufak oğlu doktora geldi benim oglanda kaynadı epeyce. Kilomuz 2.280 gr maşallah sıkıntı yok gelişiminde kafa ve göbek ilerideymis biraz daha 1 ay sonraya çağırdı sıkıntı olmadıkça gelme dedi. Bizde durumlar ic açıcı şimdilik çok şükür
canım konuştun mu napton? bugün kontrolüm vardı doktorla görüştüm epidural istiyorum dedim nasıl istersen öyle olur dedi. çok sevindim :)Ay okullar tatil ya cnm ya ama bi sorarım stajı falan var mı keşke olsa benim de aklıma geldi de sınavlarım bitti demişti çok ta iyi bi kız aslında ama orda çok iyi davranıyolar die duydum doğum da falan ben sana öğrenirim herşeyi akşam arycm.
Ben yazdım da cvp gelmedi arkadaşımdan biraz sorunları vardı geçen hafta görüştüğümde o yüzden bi daha telle de aramadım ama mutlaka döner boş vaktinde bende yazarı sana. Ama bak varmış ne güzel işte ben ayrıntılı sorarım herşeyi inşcanım konuştun mu napton? bugün kontrolüm vardı doktorla görüştüm epidural istiyorum dedim nasıl istersen öyle olur dedi. çok sevindim :)
Mesela bana söylediklerinden söylym bebeğe en az 3-4 takım koyulmalı dedi sezeryan olck sa çok değiştiryrz çok kaldıkları için dedi.anneninde yedekleri olmalı dedi.altına sermek için hasta bezi varmış sezeryanlılar iç Çamaşırı rahat kullanamıyo ondan istyrz dedi. Terlik unutma sezeryan olunca gezdiriyrz dedi hareket etsin die.kendine çorap unutma Ama lastik kısmı geniş olmalıymış dr lar kızıyo fazla sıkınca dedi.zaten uzman dr lar giriyomuş doğuma ebeler de yardım ediyolar ve tabi izliyolar öğrenmek için.anne çok abartmazda yardımcı olursa biz çok destek oluyrz çok moral veriyorz elinden geldiğince yardımcı ol sende çok rahat olursun dedi.canım konuştun mu napton? bugün kontrolüm vardı doktorla görüştüm epidural istiyorum dedim nasıl istersen öyle olur dedi. çok sevindim :)
2 saniyede bir göbek hareket ediyor aynı şekildeHickirdigini nasıl anlıyorsun? Ben de böyle kalp atışı gibi oluyo ama kalp atışında yavaş oluyo karnımi indirip indirip kaldırıyor korkuyorum o zaman bu hiçkrık mj?
Kesinlikle katılıyorumBebekler iyi olsun ya sevindim seninki aguztosmus yakın sanıyordum
Evde olup da yorulmamak mümkün mü hiç çalışırken hiç yorulmuyormusum ben de onu fark ettim
Ben duydum hatta arkadas bana getirdi ben normal dogum dusunuyodum bir aksilik olmadigi surece .bir sorunum simdilik yok ama dr beni sezeryana ikna etti bide bazen kendi basiniza karar veremiyorsunuz.lafi uzatmiyayim bende var dogumdan once suya koyuyormussun acinca dogumun kolay oluyormus diyolar normal dogum yapacagin zaman.Kizlar fatima ana eli otunu duyan uygulayan varmi?
Sancilar basladigi zaman suya koyuluyormus.o ot acildikca annenin rahmide aciliyomus ve kolay dogum oluyomus diye duydum,okudum.tecrubeli olan varmidir diye merak ettimBen hic duymadim. Ne icin uygulaniyo
Yok tatlim rutin taramalarim sorunsuz çıktı benim zaten kafa büyüklüğü bir sorun belirtisi deil kimi bebek kafadan yüzden toplu olurmuş kimisi göbekten aileden gelen birseyde olurmuş kafası büyük kimseler varsa. 2Li test ense kalınlığı burunkemiği açısından önemli kafayla bağlantısı yok yanikorkmamasallah caanim benimde bebisin kafasi bir hafta ondeymis benim soyle bisey takilmisti kafama benim ikili testim riskli cikmisti acaba alakasi var mi diye dusundum senin oyle bi sikntin olmusmuydu
Neden sezeryana ikna etti ki? Engel bir durum mu varmis?Ben duydum hatta arkadas bana getirdi ben normal dogum dusunuyodum bir aksilik olmadigi surece .bir sorunum simdilik yok ama dr beni sezeryana ikna etti bide bazen kendi basiniza karar veremiyorsunuz.lafi uzatmiyayim bende var dogumdan once suya koyuyormussun acinca dogumun kolay oluyormus diyolar normal dogum yapacagin zaman.
10 gun icinde ödenmiyor diye biliyorum7-8 gün içinde ikinci kez kontrole gidince tekrar ücret ödeniyor mu acep bilen var mi ?
Ben duydum doguma girerken sanırım suya koyuyomussun doğum kolay oluyomusKizlar fatima ana eli otunu duyan uygulayan varmi?
Epidural ya da spinal diye biz tercih edebiliyo muyuz peki?Kizlar benim ilk dogumum spinal sezaryendi ve cok cok memnun kalmistim. Spinal gercekten cok guzel ben kesinlikle genel dusunmuyorum gerci dr la konusmadik daha bunlari. Sezaryen sirasinda ve sonrasinda hicbir sikintim olmadi hatta bir onur boyu unutamayacaginz bir ani katiyor size yavrunuzun o ilk haliyle kokusinu tenini sesini hissediyorsunz o ana tanik olmak gervekten muhtesem ben dogum ne zaman basladi ne zaman bitti inanin anlamadim
doğum günün kutlu olsun canım tam bir hafta var aramızda. bizler ikizleriz ama bebişler yengeç olacak. biz de 27 hazirana aldık sezeryan randevusunu. çok çok az kaldı çok heyecanlandım hepimiz için. kiloyu da geçen hafta çok yüksek ölçmüştü bu sefer geçen haftayla aynı ölçtü doktor. bu haftalarda kilo hesabı karışabiliyor çünkü kemikleşme başladı onun hesabını yapmak çok zorHayirli geceler canlar bizde bugün gittik kontrolumuze doktor 1temmuzda izne cikiyormus oyuzden 29 hazirana cekti dogum gununu yani kizimda kismetse benim gibi hazirhazirn dogumlu olacak bugun dogumgunumdu ... nst de bir tane ufak sancim cikmis basida asagi epey yerlesmis agrilarin olur bundan sonra dedi kilosuna 2767 dedi ben sokta tabi bir haftada bukadar kilo almaz ya gecwn hafthaftki olcumdogru degil ya bugunki 3 kg civari dogar dedi insallah haftaya sali son kontrol anestexi ike gorusup tahlillerde yapilacak bir sonraki hafta doguma kismetse
pek sanmıyorum canım tansiyon kontrolü yaparsın bol su iç tuzu azalt. zaten bebeğin kocaman olmuş gününü doldurmaya az kalmış tansiyon yükselirse hemen doğum olur en kötü. o da ne senin ne bebek için sıkıntı olmaz. idrarda protein bebeğin baskısı ve veya yorgunluktan da çıkar. ayrıca 24 saatlik idrardaki proteinin 300ü geçmesi lazım. tek numuneden ölçülmüyor o. doktoruna güven benceArkadaşlar bugün kontrolüm vardı.. Hem nstde hem de ultrasonda fenalaştım soğuk terler doktum ve kalp atışlarım hızlandı.. İkisi de yarım kaldı. Doktor kan idrar istedi idrarda +3 protein çıktı..ben burdan öğrendiğim icin gebelik zehirlenmesi mi diye sordum doktora o da başka şeylerin de eşlik etmesi gerekiyor dedi bunlar ödem ve yüksek tansiyonmuş.. Ödem yok ama benim tAnsiyonum normalde hep düşüktür 8-5, 9/6 gibi bugün 11-7 çıktı bi de keton pozitif çıktı.. Doktor korkulacak bi şey yok tuzu kes suyu arttır ve protein ağırlıklı beslen dedi ama ben endiseleniyorum acaba gebelik zehirlenmesi mi oldum??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?