- 20 Temmuz 2013
- 9.147
- 11.375
- 248
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #59.361
Bu zorda kalmak degilki uyuyana kadar zaten etrafimizda pervane olur gece uyuyacagi 5-6saati var ona da kiyamam haftaici.Önce çocuklarım sonra kendim sonra eşim gelir, ben böyle düşünüyorum. Bilmem yanlışmı düşünüyorum ama eşimin rahatı için ne çocuklarımı nede kendimi zor durumda bırakmam.
Amanın ne bagirdin ben de sen doguruyorsun sandım
Aylın ver yastığını pikesini salonda uyusun sende ama aaaBu zorda kalmak degilki uyuyana kadar zaten etrafimizda pervane olur gece uyuyacagi 5-6saati var ona da kiyamam haftaici.
Herkesin kendi dusuncesi saygi duyarim karsit dusuncelerede
Çok şeker bi hikaye değil ama senin için bulayim dur baliminsanbuL neden ben yokken doğum hikayeni anlatmışsın merak ediyorum ama bulamadım kaçıncı sayfada kaldı
bende çatlamadan dolayı diye biliyorum ama tehlikelimiymiş yaİnşallah çıkmaz Canım göbek kaşıntı si bendede var ama ben gebelikte normal doye biliodum tehlikeli mi oluomus
Tamam teşekkür ederim ben şu an sezaryen e odaklandım ama ben de bilmiyorumDoktor da demisti zaten inemli bisey degil o diye ama ikinci kez boyle bi ihtimal olabilir mi diye sordugumda olabilir ama amniyosentez yaptirmadign surece kesin bisey soyleyemeyiz demisti oyle aklimda kalmis allahin izniyle bisey yoktur insallah
onu bilmiyorum canim ben o zaman normale odaklandigim icin spinal nedir epidural nedir bilmiyordum dr karar vermisti
Efenim şöyle anlatayım :)
Öncelikle estf.tecrube dediğin uçup gidiyor heyecandan
39.haftamda her gün nstye girdim.sancilar hafif vardı ama açıklık olmadığı için hep eve gönderildim. Kv bizde kalıyordu yok bu oğlan gelmeyecek dedi gitmeye karar verdi.40+0 da nisanim geldi.boyle koyu renkli kanlı yapışkan rahmi tikayan bir pıhtı. O gün kv deyi uğurladık. Sonrasinda eşimle Bi yürüyus yaptık ki 1,5 saati aşti. Artik bacaklarımı kapatamadan yürüyordum kasiklarimdaki agridan.Gece 2 civarı uyku sırasında suyum geldi. Ama ne su şelale mübarek yattığım yerden firladimhastanede bir cmlik açıklık olduğunu soylediler suyum da geldiği için yatışım yapıldı. Sancı odasında serumlar,lavmanlar yapıldı. Sabaha karşı suni sancı verdiler.iste hayat benim için o andan sonra bir flu halde :) istifra etmeye başladım.
Surekli açıklık muayenesi yapıldı. Sanci ataklarını atlattığım her aralıkta uyuyakaldım. Dinlenmiş oldum. Sonrasında şiddetlendi ve artık son açıklık kontrolunde bebek geliyor seni dogum masasına alıyoruz dediler. Sancidan kurtulmak için bi an önce doğsun istiyordum o yuzden çok sevindim.bunu duyduğuma. Oncesinde ikinmami söylediler ama gücüm kalmamıştı.kesik atacak ebe o bolgeye anestezi uyguladı. Kesik attı hiç hissetmesldim ki en korktuğum şeydi bu. Sonrasında üç ebe karnıma bastırdı ancak o zaman doğum gerçekleşti. İşte o an ilk goruste aşk :) bembeyaz bir bebeği bana doğru tuttular, o anda ebelerin üzerine isedi minigimhemen göğsüme verdiler. Sonrasini mutluluktan ağlayarak geçirdim,dikis atıldı ama hiç umrumda değildi artık.
Herkesin normal.dogum hikayesi bedenine gore degisir. Birinin ki zor diye herkesin öyle olabilir olasiklari dusuktur bana gore. Genelde abartirlar,normal dogumu ustunluk sayan bağğğyanlar bak ben hangi şartlarda normal dogurdum edasıyla hamisleri korkuturlar:) elbette ki zor yanları var tüm doğum şekillerinde olduğu kadarıyla...
Cok yazdım canım sen sorunca anlatasım varmış meğerse :)
Herkese sağlıklı kolay doğumlar olsun inşallah....
bir yapabilsem bunu bir başarabilsem kimse üzülmeyecek zaten ne eşim ne kızım ama yapamıyorum nedn biliyomusun hazmedemiyorum çünkü ben bu haldeyken bana yapılanı
Bende aynı düşünyrm ya zaten yardım eder eminim geceye kadar.bende gece elimden geleni yaparım rahatsız olmasın die.ben de kıyamyrm akşama kadar evdeym ben. Zaten zorlansma o da yardım eder bende isterim ama. Şu anda bile 3-4 yaşına ka dar odamızda kalsın kızımız diyo. O böyle düşünürken ben de ona kıyamyrmBu zorda kalmak degilki uyuyana kadar zaten etrafimizda pervane olur gece uyuyacagi 5-6saati var ona da kiyamam haftaici.
Herkesin kendi dusuncesi saygi duyarim karsit dusuncelerede
Hiç böyle bisey duymadım canim. Ben evde takmiyordum zaten ama dışarıda hep taktim hic olumsuz etkisini yasamadimKızlar meraba doğumdan hemen sonra sutyen takmanın süte olumsuz etkisi oluyormuş doğru mu çok gelmesini engelliyormuş boyle bisey duyan ya da yasayan var mı
Çok zor canim Allah yardımcın olsun. Oğluna bakacak bi yakının var mı? İnşallah gerek kalmaz buna.Selam kizlar dün moralim cok bozuldu diyete çok dikkat edemiyorum galiba şekerim cok duzensizmis doktor hastaneye yatman gerekli dedi bebek 5 gunde cok irilesmis 3300-3400 arasi ölçtü bi kac defa ölçüm yapti hatta yanlis olmasin diye.evdede oğlum var psikolojisi bozuldu iyice zaten hep hastane doktor muhabbeti ben hep yatiyorum ilgilenemiyorum onun stresi.onu birakip doguma kadar nasil hastanede kalirim bilemiyorum ikiside benim canimin parçası.doktor cumaya kadar yine ölçümleri getir duzensizse kesin artik yatacaksin dedi eger duzenli olursada hergun nst icin gidip yatmicam hastanede dua edin olurmu canlar.
Salon bana kalsin ya uykum kacinca sıkılmam hem :) henuz bu dusuncemden haberi yok belki izin vermez ayri yatmaya belkide aman gidin derAylın ver yastığını pikesini salonda uyusun sende ama aaahem kirkiniz çıkana kadar yalnız yatmayın derler bizde. Sonrasında evet insan kiyamiyor azicik
Ozlettin c anim hosgeldinselam kızlar bayadır giremedim özlemişim burayı zaman daraldıkça heyecan bastı tatile gittik geldik eşimle doğum öncesi stres atma hemde evlilik yıldönümü bahanesiyle oraklarda dogurucam diye korktum valla :)))) hazırlıklar nasıl bizim tam gaz devam bebeğin çantası benim çantam hazır internetteki listelerden ayptım bi göğüs kalkanı eksik oanada gerek varmı bilemedim artık 2 haftada 1 kontrol var sanırım sonra her hafta olucak bayramdan sonra çalışamaz raporu alıcam şimdilik idare edşiyorum benimde göbek kaşıntım var ama çatlamadan dolayı sanıp sürekli kremliyorum :) bende beşiği odama koyucam bunca yıl beklemişiz eşim koynunda uyutur zaetn bebişi :) bide epidural doğum için ne düşünüyosunuz buara doktorların hepsi sezeryancı oyüzden kendimi hiç bişeye hazırlamıyorum doktor ne derse o yeterki sağlıkla kavuşalım di,yorum hepimizin hakkında hayırlısı olsun tabi...
Bakacak kişi cok ama bana cok düşkün en son 1 gece yattigimda cok aglamis hastaneye getirdiler gece de oyle sakinlestirdim. Evet yuksek cikiyor evdeki ölçümler bugun cok dikkat ettim kahvaltiya tokluk 140 bi daha ölçtüm 149Çok zor canim Allah yardımcın olsun. Oğluna bakacak bi yakının var mı? İnşallah gerek kalmaz buna.
Ölçümlerin yüksek mi çıkıyor evde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?