- 20 Ocak 2015
- 8.708
- 8.197
- 248
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #59.721
rica ederim canım hep biz mi sizin tecrübelerinizden yararlanıcaz.Tamam canim tesekkur ederim. Pisiriyorum ben kurabiyeyi. Kolayima geliyor pisirip atmak.
Ya ama ikimizde ayni kiloyu aldik ama ama oyle deme
Domates salatalik ekmek arasi iyi gider ama
doğru siyon canım hem birkaç yemek birden yaparsam soğanını falan beraber doğrarım bi kerede çıkar en azından. böyle olmuyo gerçekten ya. o yoğurtlu yaz çorbası dediğin yarmalı olansa çok da severim aslında iyi fikir hem ısıtma derdi de yok. ay halimi görmen lazım tuvaleye bile gitmek istemiyorum hep yatmak istiyorum çalıştığım ayların acısını çıkarıyorum yata yata :)Canim kendini iyi hissettigin de bi kac cesit yap yemek. Yogurtlu yaz corbasi yap icini ferahlatir hem agir gelmez. Ramazandan once uc ogun duzenli besleniyordum ama esim oruc olunca ben de atistirmaliklara dadandim.
Kayinvalidem taze pisirdigi sulu yemekleri sicakken kavanozluyor.bir haftadan fazla dolapta bozulmuyor. Belki denemek istersin.
ortalama kaç tane çıkar yada kaç tepsi çıkar sanki yarım ölçü yapmak lazım gibi geldiVereyim canim hemen;
2 su bardaği ilik süt
1 su bardagi ılık su
2 su bardağı siviyağ
2 paket yaş maya
Yarim su bardaği toz seker
1 tatlı kaşığı tuz
3 yumurta (2 tanesinin sarisi uzeri icin)
Aldigi kadar un(cok yumusak bir hamur olmali)
İlik suyla maya ve seker eritiliyor.once sivi malzemeler karisitiriliyor sonra kurular. Yogurduktan sonra mayalanmasi icin en az yarim saat beklemesi gerek. Sonra icine peynir koyarak sekil veriliyor.bi 15 dakika da tepside mayanlamasi bekleniyor. Yumurtasini surüp İsitilmis firinda pisir canim bu benim hep yaptigim tarif. Cok pufuduk oluyor.
Maşallahh sizee
ooh herşey hazırmış süper :) kolaylıkla sağlıkla gelsin bebişiniz de inşallahAyyyy tamam tamam hepsi tamam ağdayı zaten pazartesi yaptırmıştım iyikide beklememişim muayene etti valizimizde hazır çok şükür sadece bebişimiz eksik şuan oda yakında gelcek :))
sende annem gibi plastik kaplara yerlestirebilirsin :)rica ederim canım hep biz mi sizin tecrübelerinizden yararlanıcaz.
kurabiyeyi ben de pişirip koydu. dağılıraa diye korkuyorum dağılırsa hepiciğini ben yicem aklıma koydum :))
amin canım ♥Doğu bütün teyzelerine teşekkür ediyor. Sağolun canlarim rabbim seneye de inşallah karnimizdaki yavrularimizin yas gününü kutlamayı nasip eder
Sen de oglusunu saglikli besliyorsun.kızma takiloorun ben ekmek yesem çok alırdım canım sen yine iyisin.
olur canım ekmek arası koyar koyar yerizsende annem gibi plastik kaplara yerlestirebilirsin :)
Cagir ben de yardim ederim yerken canim ziyan olmasin
öncelikle rabbim sabırlar versin sen ve senin gibi bu acıyı yaşaanlara. sonrada maşallah diyim nazar değmesin iş muhabbetineYok cnm turkcellde çalışıyorum ben. Müşteri temsilcisiyim. Müşterileri yerime başlayan arkadaşa devir edince işim kalmadı. E sen gelme o zaman iş olunca gelirsin dediler. Bide geçen sene bebek kaybedince ilgili davrandılar sağolsunlar. 6,5 seneyi geçti çalışma ömrüm aile gibi olduk. Öyle böyle idare ediyoruz işte.
Benim pek deneyimim yok ama burada gördüğüm kadarıyla doğum yaklaşsin diye comelerek is yapmak iyiymiş bi de çok çok hurma ye hurma açılma sağlıyomus ve doğumu yaklastiriyomus :)Selam kızlar.. Bugün nst ve kontrolüm vardı.36.4 haftam.Ama kafa çapı 41.6 hafta ve USG ye gore bugün 41. Haftamda gözüküyorum. Kilosu da 3800 civarı.Kasiklarimda sancı olduğunu söyledim.Nst de çok sancı çıkmadı.Ama alttan muayene yaptığında açılma yok ama kasılmaların rahmini çok yumusatmis rahat dogurursun dedi.Ve En geç 28-30 hazirana doğum yaparsın dedi.Bu benim 3.Gebeligim diğer iki kızım da 42. Haftada doğdular. Sanki hep geç doğum yapacak mışım gibi bir his var.Fakat eğer bu irilikte giderse 42. Haftayı düşünemiyorum bile.Nolur beni biriniz rahatlatsin.En fazla iki haftaya sancim gelir mi yaa..
Teşekkürler teyzesi size de bizden maşAllah :) yok ne gezmesi milli eğitime gittik geldik ama dönüşü zorlu oldu altıma edecekmisjm hissi çok fazlalasti bu aralarMaşallahh sizee
gezmekten mi yoruldunuz acabasaa
Yarmali corba evet canim. Bu aralar sicakta bizim evde en cok tuketilen sey. Hem cok ta faydali oh :)doğru siyon canım hem birkaç yemek birden yaparsam soğanını falan beraber doğrarım bi kerede çıkar en azından. böyle olmuyo gerçekten ya. o yoğurtlu yaz çorbası dediğin yarmalı olansa çok da severim aslında iyi fikir hem ısıtma derdi de yok. ay halimi görmen lazım tuvaleye bile gitmek istemiyorum hep yatmak istiyorum çalıştığım ayların acısını çıkarıyorum yata yata :)
Normal doğum canım hazır hepsi içime doğmuştu zaten bırakmadım son ana pazar gününe kadar doğmazsa pazar günü kesin gelir diye düşÜnüyorum tabi önce sağlıklı olsunda
Oy maşallah yerim
Cok fazla cikiyor canim. 4 tepsi kadarortalama kaç tane çıkar yada kaç tepsi çıkar sanki yarım ölçü yapmak lazım gibi geldi
haklısın canım ihmal etmiyim kuzumu o çorba çok iyi fikir ajşam malzeme alıp yapayım hemen :) teşekkür ederim süpersinYarmali corba evet canim. Bu aralar sicakta bizim evde en cok tuketilen sey. Hem cok ta faydali oh :)
Cok yogun calistin canim artik dinlen tadini cikar. Ama yemekten de alıkoyma tabi kendini:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?