- 20 Ocak 2015
- 8.708
- 8.197
- 248
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #60.141
çok geçmiş olsun canım nerde yaşıyorsun nerde oldu bu olay? yarın da ben öyle bi yere iftara gidicem lütfen özelden yada buradan yaz bana panik oldum şimdiKızlar sakın sakın iftara arkadaşlarla dışarda iftar programına katılmayın. Yaşadığım şehrin en prestijli yerlerinden birinde iftara gittik. Zaten ramazan da kalabalık oluyor. Servis biraz yavaş oluyor falan filan.
Biz zehirlendik. Dün acilden çıkamadım resmen ondan sonra da kadın doğumda bebek için saatler geçirdim. İshal vardı çok fazla Allahtan ateş kusma filan yoktu. Ama tahlilden de çıktı hafif miktarda gıda zehirlenmesi diye. Aynı yerde yemek yiyen bir sürü insanda olmuş. Davalar filan havada uçuşacak şu anda.Mekan 1000 kişilik filan bir de düşünün.
valla herkes güzel yorum yapıyor kendince sinir olmuyorum artık aynen öyle diyorumBen de yüzünü görmek istiyorum arkaya dönük diyo acaba yağdan mi görünmuyo dicem de doppler de gördüm yüzünü ben senin doktor halt etmişveremezsek dünyanın tek siskoşu biz olmayacağız o nedenle niye abartıliyo anlamadım diyenlerin çoğu da göt basen gobekten ibaret kadınlar Ayy şimdi bi daha sinirlendim ya nursuzlar
beyefendi çok fit olduğundan sığırlığı hak gördüyse demek sanki 40 kilo almışımO nasıl bir sığırmış yahu, insan Nasıl söyler böyle bişeyi dangalak
Gunaydin kizlarr dun iftarda suyum geldi 36+1 di gece 12.30da dogdu kizim 3030gr mis yanimda simdi darisi basiniza saglikla
doktor günde on hareketi bulmazsa gel hemen dedi çok şükür sabahtan 10 u tamamlıyoruz ama eskisi gibi değil. baya hareketliyfi çünkü hatta son zamanlarda iyice sertleşmişti hareketleri ayağını yan tarafımdan bi çıkardı mı nefesim kesilirdi. şimdi onu arıyorum bi haftadır hareket ediyo mu ediyo o kadar. hiç eskisi gibi değilcanım yavrucakların yeri daralıyor ondan azalıyor ama hareket etmezse mutlaka görün dr a benim gçen hafta o kadar az hareket etti ki.. bu hafta tam tersi iki gündür bıcır bıcır oldu
canım buraları üye olan olmayan herkes görebiliyo allah nazarlardan saklasın minik kuzuları ben de bebeğimin resmini ulu orta koymam. bi yeğenim var 7 aylık oldu facebookta bi tane fotosu yok. aile akraba dersin ama gözü değenin de değiyo. bi teyzem var evlerden ırak kadının baktığı yer yıkılıyo. kötü niyet değil ama böyle gözü kuvvetli insanlar da var sonuçta.Kızlar yeni doğan bebeğin resmini nie koyuyo kimse.gerçekten merak edyrm bunu.anneyi paylaşıyolar ama bebeğin yüzü kapalı oluyo.ya da haziran annelerine falan da baktım hiç paylaşan yok.yani resim olarak değil de profile koyup kaldırablirler mesela.bilmediğim bişey mi var bu konuda
bende esime simdiden dedim bak lohusalikta ailenden sorun cikarirlarsa ilk seni evden yollarim sonra onlari dedim . yada ben cocugumu alir giderim dedim adam sok oluyorLohusa iken çıldırmak istemiyorum bu kez zor şeyler atlattım çünkü oglumda bu sefer bu kadar sessiz olmam valla atarım camdan aşağı kim tepemin tasini attirirsa insanlarda anlayış 0
Az kaldı annesi dışarı çıkck ya enerjisini seni uyutmamak için saklıyo kesin sen onları öyle saf görmedoktor günde on hareketi bulmazsa gel hemen dedi çok şükür sabahtan 10 u tamamlıyoruz ama eskisi gibi değil. baya hareketliyfi çünkü hatta son zamanlarda iyice sertleşmişti hareketleri ayağını yan tarafımdan bi çıkardı mı nefesim kesilirdi. şimdi onu arıyorum bi haftadır hareket ediyo mu ediyo o kadar. hiç eskisi gibi değil
Doğru cnm çok kötü gözlerde var biliyrm ben genel olarak resim çeker biri değilim zaten de. Hani mesela burda merak edyrz ya bi günlüğüne de olsa profile koyulamz mı ki ben çok meraklıyım heralde. Ama haklısın tabi.çok fazla insan var burda. Bizimde öyle bi komşu varcanım buraları üye olan olmayan herkes görebiliyo allah nazarlardan saklasın minik kuzuları ben de bebeğimin resmini ulu orta koymam. bi yeğenim var 7 aylık oldu facebookta bi tane fotosu yok. aile akraba dersin ama gözü değenin de değiyo. bi teyzem var evlerden ırak kadının baktığı yer yıkılıyo. kötü niyet değil ama böyle gözü kuvvetli insanlar da var sonuçta.
Ayy masallah sirayla geliyolar ne guzel yaaaGunaydin kizlarr dun iftarda suyum geldi 36+1 di gece 12.30da dogdu kizim 3030gr mis yanimda simdi darisi basiniza saglikla
zaten hamileyiz daha hassas olmalari gerekirken ifadelerde ne kadar sacmalamis.doktor olmus ama cok cahilce konusmus. kendisi usenmis bakmaya ...ay canım emin ol bir sen değilsin...bana da neler deniyor. penguen gibi yürüyosun.. doğdu doğacak mı bu çocuk, ne biçim bir şişkinlik bu, veremezsin maalesef bu kiloları..
düşün doktoruma daha net göremez miyim yüzünü hiç net göremedim dedim.. bana dönüp bu yağlarla ancak bu kadar dedio an eşimin yanında nasıl bozuldum..
Gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün, ne güzel hemencecik olmuş kilosu da çok iyi maşallahGunaydin kizlarr dun iftarda suyum geldi 36+1 di gece 12.30da dogdu kizim 3030gr mis yanimda simdi darisi basiniza saglikla
Bizim ailede öyle dynce ne diyolar biliyomusun çocuğu oldu dili açıldı.ben biraz alttan alcm sanırım.eltime yaptılar da bende esime simdiden dedim bak lohusalikta ailenden sorun cikarirlarsa ilk seni evden yollarim sonra onlari dedim . yada ben cocugumu alir giderim dedim adam sok oluyor
Hiç bekleme yolda doğurursun vallaBenim bebisin basi da iyice asagi indi doktor zor olcum yapiyor. Rahim uzunluguna 2 hafta once 2.4 demisti, gecen hafta da cati muayenesi yapti 1parmak yumusama var ama acilma cok yok dedi. Bu hafta asagidan muayene etmedi, dokunursam buyuk ihtimalle dogum baslayacak o yuzden ellemiyorum hic dedisancinin sıklasmasini suni sanci almamak icin ve dogumda karnima filan bastirmamalari icin beklemek istiyorum aslinda ama beklemesem daha garanti olacak sanirim...
Tabi panik yaparsak tansiyon falan olayları olur her şeyi düşünüyorum kendi kendimi motive etmeye çalışıyorum Rabbim sağlıcakla doğurmayi nasip etsin bize bebeğimiz de biz de sağlıklı olalım inşAllahO zaman bir olup sikalim bende aynen senin dieumundayim bi seferde sesten hissetmekten korkarim diye usunuyorum ama doktor panik yaparsan komple uyuturuz dedi
Gecmis olsun canim ucuz atlatmissin. Benim de en korktugum sey. Evde azicik yumurtanin felan bayat oldugunu anlayim hic acimam atarim korkudan.Aynen ya bende işte evde sıkılmıştım arkadaşlarla zaman geçirelim dedik. Zaten her ramazan dışarda yediğime pişman olurum sonra da unutuyorum sanırım. Ama bu sefer unutmam artık.
İlk çocukta bilinçsiz olduklarından mı acaba bu kadar telaşlı değildi. İkinci çocukta Ada'm panik halde , her aradığında iyimisin sancın varmı boğuyor beni...Ahahaha aynen valla benim ki de düşer bayılır
40 i cikmadan paylaşmak pek uygun değil diye sanırım nazar vs olabilir sen de paylaşma canım benim 40 i çıkana dek sosyal ağlarda paylaşmamak lazimKızlar yeni doğan bebeğin resmini nie koyuyo kimse.gerçekten merak edyrm bunu.anneyi paylaşıyolar ama bebeğin yüzü kapalı oluyo.ya da haziran annelerine falan da baktım hiç paylaşan yok.yani resim olarak değil de profile koyup kaldırablirler mesela.bilmediğim bişey mi var bu konuda
Pozitif anneleri seviyorum :) masallah kuzuşa :)sevgili anneler haziran 16'da kontrolümüz vardı, bildiriyorum:
şeker insülin sınırında gidiyordu, sınırı aşmışız dahiliyeye yönlendirdi doktorum. panik yapma bu doğumdan sonra geçecek bir şey dedi. ben onu biliyorum da canımı sıkan şey ben rahat mı davrandım sorumsuzluk mu ettim diye kendimi sorgulayıp kendime kızmam. bundan sonra meyveler tadımlık, porsiyonu ikiye bölme falan da değil. yemesem de olur onu sıkıntı etmiyorum.
ramazan geldiğinden beri pek yürüyüş de yapamadım onun da etkisi olmuştur tabi.
aynı gün sağlık ocağında izlemem vardı oraya da gittik, idrar bakıldı biraz enfeksiyon varmış ilaç verdi aile hekimim. tabii ki antibiyotik, 10 günlük bir tedavi en başta gece yatarken toz suya karıştırılacak deyince anladım. zamanında benim doktorum sadece toz olanı vermişti hapları vermemişti. almadık bile o ilaçları kendimi biliyorum suyu gerektiğinden az içtiğimde oluyor. bilgilendirmek için açlık tokluk sonuçlarımı da gösterdim o da dedi dahiliye bir görsün diye.
oradan çıkıp dahiliye doktoruna gittik, sonuç olarak insülin başlamama karar verildi. şeker ölçüm cihazı da yazdı. şekeri bir kez ölçtüm ama insüline başlayamadım daha, bugün başlamam lazım . yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik sonu sonuna bebeği strese sokmanın alemi yok.
tüm bunlar dışında doğum için şu an her şey normal.doktorum dedi ki normal doğum yapmak istiyorsan yapabileceklerin şunlar:
1- her gün yürü(45'-1 saat)
2-meme ucu kremini günde üç kez kullan
3- evini günlük çömelerek sil
4- yürüyüş yap(hem şekeri de düşürür dedi)
5-nefes egzersizleri
bu arada yaklaşık 20 günde 500 gr almış kızımız, 36+2'de 2410 gr olmuşuz
haftaya cumartesi kontrolüm var.
Rabbim anneler ve bebeklere sağlık, mutluluk, huzur nasip etsin. Amin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?