- 2 Aralık 2015
- 2.490
- 2.215
- 83
- 31
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #60.361
Ayyy ikizlerimiz de doğmuşlar yaEveeeeet geeldilerr. 16.6.16 da aylar öncesinden içime doğan günde normal doğumla ve 4 saat içinde suni sancı almadan Emre ve Keremimi kucağıma aldım. Şimdi evimizdeyiz. Çok şükür bugünleri gösterene.
Ayyy ikizlerimiz de doğmuşlar yamaşşşşlah sanada onlarda güçlü anne doğuran doğurana topik te darısı bize.normal doğum mu oldu ben mi yanlış anladım ayrıntıları yaz dycm de bir değil iki minikle nasıl yazarsın bilmem. Allah uzun ömürler versin.
Ay inş ben de normal çok istyrm gerçekten hep öyle istedim. Sizleri böyle duydukça daha mutlu olyrm mecbur kalmadıkça normal için uğraşcm banada özelde hemen sezeryan dedi. Ama zaten devlete gitcm kısmetse.eninde sonunda sancılar bitck ve o bebek doğacak sonuçta. Ve sen iki taneyi birden doğurmuşsun bizim ki neden olmasın. Çok sağol cnm daha çok cesaretlendimEvet cnm normal doğumdan asla şaşmayın ben riskli gebelik sınıfına girdiğim için çoook mücadele verdim normal doğum için ve başardım iyiki de mücadele etmişim iyi ki oda şartları daha iyi diye özeli seçip sezaryan olmamışım. Ben iki saatte ayaktaydım hiç ağrı kesici bile almadım, doğum kendiliğinden başladığı için sütüm de geldi. Kızlar korkmayın bol hareket doğum egzersizleri diye araştırın bol bol yapın Kegel egzersizi doğumu kolaylaştırmak için nefes egzersizleri sancıları daha rahat atlatmak için. Ben sancı çekerken bağırmadım bile, hep derin nefesler aldım pozitif şeyler düşündüm kısa zamanda bitecek bebeklerim yaklaşıypr o yüzden sancıl var ne güzel Rabbim şükürler olsun dedim. Toplam Üç buçuk saat sancı ve beş dk ara ile iki bebeğim de geldi. Dikişler derken dört saatte doğumhaneden çıktım. Sezaryanda doğumhnede bir ay kalırsınız. Ve ileride de sezaryan olma ihtimaliniz hayliii yüksek.
Günaydın canım bol bol sürelm malzemeden kismayalim yani dimi her bez acisinda suruluo mu canım merhemidilduam
@Eslemak
kızlar, ben oğluma yaptırdım. doğumdan sonra 24 saat geçiyor ve hooop iş bitiyor. 5 dk. sürmüyor bile :)
iyileşmesi 4 gün sürmüştür, belki 5 olabilir :) hatırlamıyorum. ancak size tek tavsiyem şudur ki, sünnetten sonra pipiye sürmek için verdikleri kremi mutlaka bezin pipinin denk geldiği bölgesine de bolca sürmeniz. bu şekilde beze yapışmasını engellersiniz :)
hatta bezin ön kısmını komple kremleyin, gerisini düşünmeyin :) uğraşmanızı gerektirecek ya da ekstra dikkat sarfetmenizi gerektirecek birşey değil inanın, çok kolay bir işlem ve çok kolay iyileşiyor :))
şiddetle tavsiye ederim :)
Oyyy maşallah bebisine Allah analı babalı büyutmeyi nasip etsinBebis doğdu : ) ikimz de iyiyz. 2800 Gr 48cm
Gözün aydın Can'ım sağlıkla büyütün inşallahBebis doğdu : ) ikimz de iyiyz. 2800 Gr 48cm
ay ne güzel benim kızımda mışıl mışıl uyur inşallahBende senin gibiyim canım hiç halim yok sürekli dinlenme halindeyim :) ilk hamileliğimde de öyleydi son hafta full uyumustum.oglumu da kendime benzettim gündüz 2 saat uyuyoruz ana oğul
Çok şükür canım, hayırlı olsun, hoşgelmiş bebişimizBebis doğdu : ) ikimz de iyiyz. 2800 Gr 48cm
Gözün aydın Can'ım , sağlıkla büyüt minnoşlarını inşallah :)Eveeeeet geeldilerr. 16.6.16 da aylar öncesinden içime doğan günde normal doğumla ve 4 saat içinde suni sancı almadan Emre ve Keremimi kucağıma aldım. Şimdi evimizdeyiz. Çok şükür bugünleri gösterene.
bu senin kararın canım biraz da doktor yçnlendirmesi aslında.Evet çantam hazır..ama ben karar veremiyorum ki doktorumla konuşayımbugün 38+6 oldum haklısın biran önce karar vermem lazım..
sen sanırım daha önce de yapmışsın sezeryan nasıl çok mu zor? Biliyorum doğum kişiye özel bişey ama yine de doğun yapan birini görünce sormadan duramıyorum..
gözün aydın canım allah uzun ömürler versin kuzunaBebis doğdu : ) ikimz de iyiyz. 2800 Gr 48cm
İnşallah en kısa sürede toparlar meleğin, geçmiş olsun canımSelam kizlar.tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin.hastaneden taburcu olmadan once kizimda sarilik biraz yuksek cikti.doktorumuz yarin sabahta gelin kontrole tahlil yapalim dedi.dun sabah tahlil verdik.kizim maalesef 100 gr daha vermis.2640 cikmistik hastaneden 2540 a dusmus.kilo kaybinin fazla oldugunu soyledi ve tahlil sonucuna gore yatirabiliriz dedi.maalesef sonuc o yonde ilerledi.cok agladim anneligin ilk aci deneyimini yasamis oldum.sonuclari esim almaya gitmisti.yatirilcagini ogrendigim zaman kizimi hastanede birakip donucez sandim.kahroldum resmen.ama cok sukir ayirmadilar kizimdan ayni odada kaliyoruz kuvevi odamiza getirdiler mavi isin aldinda yatiyo surekli.gozunde minicik gozluk aciz bi sekilde yattigini gormekte ayri mahvetti beni.
Evde dogru duzgun gogsumu tutmadi bir turlu.mama takviyeside az gelmis.sutum tam gelmedi diyede cok uzuldum ama burda saginca gordumki sutum cok sukur gelmis.sutume ek olarak ek takviye veriliyo.(gogus ucu yarasindan kanamasindan hic bahsetmiyorum bile.hep kotu haberler vermis olmayayim)
Size en buyuk tavsiyem dogum yaptiktan sonra mutlaka mama takviyesi yapin bebeginize.sutum gelsin diye sakin ac birakmayin nolur.
Hayatimda yasadigim en zor gunler ama bir o kadarda guzel.minik gozleriyle bana baktigi zaman icim eriyip gidiyo resmen farkli bir askmis bu.tarifi hic mumkun degil.birazdan tahlillerimiz yapilacak guzel sojuclar alirsak evimize donucez Allahin izniyle.Dualarinizda bizede yer verin lutfen.Hepinizi opuyorum
Ayy ikizlerimiz gelmiiişEveeeeet geeldilerr. 16.6.16 da aylar öncesinden içime doğan günde normal doğumla ve 4 saat içinde suni sancı almadan Emre ve Keremimi kucağıma aldım. Şimdi evimizdeyiz. Çok şükür bugünleri gösterene.
Maşallah kuzucuklaraEki Görüntüle 1848732
Eki Görüntüle 1848733 Eki Görüntüle 1848734 Eki Görüntüle 1848735
canım ilk iki fotoğraf oğlum, ikinci iki fotoğraf kızım :)
Canım biraz bekle bence. 2007 de arkadaşımla aynı anda doğum yaptık o hemen yaptırdı sorun yaşadı, biz 8 aylık yaptırdık çok şükür hiç bi problem olmadı. Benim fikrim bu tabi ki. Herkes aynı şeyi yaşayacak değil ama yeni doğacak oğlum içinde aynı şeyi düşünüyorum.Oğluşu olacak olanlar sünneti ne zaman düşünüyor ? Doğduğu anda yaptırmayı düşündüm de ben bu konuda fikri olan var mı acaba ?
Yok sezeryan oldum ben.ama ilk gebelikte bayaaa bi sanci cekmistim adet sancin coksa onla eşdegerNormal mi yaptın cnm? Çok zor mu sancılar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?