2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Ayyy ikizlerimiz de doğmuşlar ya maşşşşlah sanada onlarda güçlü anne doğuran doğurana topik te darısı bize.normal doğum mu oldu ben mi yanlış anladım ayrıntıları yaz dycm de bir değil iki minikle nasıl yazarsın bilmem. Allah uzun ömürler versin.

Bir ay erken doğdukları için emme refleksleri tam oturmamış ama mama takviyesi biraz süt üç gündür büyüyoruz. Kuvoze girmeden hastanede kalmadan bizimle eve geldiler ya çektiğim uykusuzluk yorgunluk hiiç önemli değil. Hastanede doğumdan sonra hemşireler sağ olsun biraz işkence yaptılar. Saatlerce aç susuz bıraktılar gözlem odasında. halbuki ne sancı gelirken ne doğumda bağırmadım o kadar rahat geçirdim, ağrı kesici bile almaya gerek duymadım. Odama çıkarılana kadarki süre heralde hayatımın en acı dolu saatleriydi, bir kolumda serum diğer yanda karnıma kanamaması için masaj yapmam gerekiyor bir yandan bebek hemşiresi emzir şu ikizleri diye beni haşlıyor diğer yanda yemeğimi yemem gerekiyor. Kabus gibiydi odama çıkınca annemi görünce sevinçten hüngür hüngür ağşayasım geldi. Allaha şükür bebeklerim sağlıklıydı ben sağlıklıydım her iksi de yanımdaydı. Tabi bu stresin üstüne ilk başta gelen sütüm kesildi. Taburcu olana kadar sütüm gelmedi. Ne zamanki evime geldim duşumu aldım yemeğimi yedim bebeklerimi kucağıma alıp emzirmeye çalıştım yavaş yavaş gelmye başladı tekrar.

Evet cnm normal doğumdan asla şaşmayın ben riskli gebelik sınıfına girdiğim için çoook mücadele verdim normal doğum için ve başardım iyiki de mücadele etmişim iyi ki oda şartları daha iyi diye özeli seçip sezaryan olmamışım. Ben iki saatte ayaktaydım hiç ağrı kesici bile almadım, doğum kendiliğinden başladığı için sütüm de geldi. Kızlar korkmayın bol hareket doğum egzersizleri diye araştırın bol bol yapın Kegel egzersizi doğumu kolaylaştırmak için nefes egzersizleri sancıları daha rahat atlatmak için. Ben sancı çekerken bağırmadım bile, hep derin nefesler aldım pozitif şeyler düşündüm kısa zamanda bitecek bebeklerim yaklaşıypr o yüzden sancıl var ne güzel Rabbim şükürler olsun dedim. Toplam Üç buçuk saat sancı ve beş dk ara ile iki bebeğim de geldi. Dikişler derken dört saatte doğumhaneden çıktım. Sezaryanda doğumhnede bir ay kalırsınız. Ve ileride de sezaryan olma ihtimaliniz hayliii yüksek.

Ay inş ben de normal çok istyrm gerçekten hep öyle istedim. Sizleri böyle duydukça daha mutlu olyrm mecbur kalmadıkça normal için uğraşcm banada özelde hemen sezeryan dedi. Ama zaten devlete gitcm kısmetse.eninde sonunda sancılar bitck ve o bebek doğacak sonuçta. Ve sen iki taneyi birden doğurmuşsun bizim ki neden olmasın. Çok sağol cnm daha çok cesaretlendim

Günaydın canım bol bol sürelm malzemeden kismayalim yani dimi her bez acisinda suruluo mu canım merhem

Gözün aydın Can'ım , sağlıkla büyüt minnoşlarını inşallah :)

bu senin kararın canım biraz da doktor yçnlendirmesi aslında.
yok canım ilk bebeğim olacak benim ama burda tecrübeli arkadaşlar var yazarlar sana biz de faydalanırız.

İnşallah en kısa sürede toparlar meleğin, geçmiş olsun canım

Ayy ikizlerimiz gelmiiiş

Gözün aydın canım, sağlıkla büyüsünler inşallah

Dumei allah bağışlasın yavrularını çok da kafiyeli bi günde gelmişler. maşallah küveze girmemeleri gerçekten çok güzel olmuş. sağlıkla mutlulukla büyütürsün inşallah

Oğluşu olacak olanlar sünneti ne zaman düşünüyor ? Doğduğu anda yaptırmayı düşündüm de ben bu konuda fikri olan var mı acaba ?
Canım biraz bekle bence. 2007 de arkadaşımla aynı anda doğum yaptık o hemen yaptırdı sorun yaşadı, biz 8 aylık yaptırdık çok şükür hiç bi problem olmadı. Benim fikrim bu tabi ki. Herkes aynı şeyi yaşayacak değil ama yeni doğacak oğlum içinde aynı şeyi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…