- 13 Haziran 2015
- 1.731
- 1.729
- 83
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #61.001
Evet benim arkadaşımın bebeğini de öyle aç bıraktılar resmen sonra çocuk hastanede yattıbilmiyorum ki canım şekerli su karaciğerin çalılmasını sağlıyo sarılığı önlüyo gibi bişey okumuştum zamanında ama ne kadar doğru yada ne tür zararları var bilmem.sarı örtü de geleneklerde olan bişey faydasını zararını bilmem.
herşeyi kararında yapmak lazım şekerli su verilcekse de bi damla verdirmek lazım en fazla.
en doğrusu sık sık emzirmek bir de sütün hemen gelmezse az da olsa mama verilmesine müsade etmek. biri yazmıştı mama verdirmedim çocuk iki gün aç kaldı sonra sarılık oldu diye.
Canim kizimi hastaneye yatordigimiz gece ayni odada kaldik.orda makine getordiler bana sagayim diye.ustunde numara falan vardi esim aldi numarayi ordan aradik kiraladik.oyle kiralayan yerler varmis.bugun basladim kullanmaya bende hic ugrastirmadan sonuna kadar cok guzel sagiyo.ben bebegim emdigi icin uzun sureli kiralamak jstemedim.bebegim biraz kilo alsin beni iyice emmeye baslasin o zaman sagmayi birakicam.simdi iyice bosalmiyinca goguslerim birikecegine sagayimda vereyim dedimHastaneden mi kiraladınız makineyi ve süre sınırı var mı
Evet canım doğru diyosun atlamışım onu@EmiraSalih in de oglusu oldu yanlis bilmiyorsam
Gorumcem bi ince tulben oyalamis yuzune ortmek icin ama beyaz sari aldirayim o zaman annemeadettendir canım sarı bi küçük tülbent gibi bişey örtülüyo. ben yapıcam.
.Dr browns aldım prematüre emzikli. Onunla içerken de oluyor. Emzirirken ise silikon göğüs ucu kullanıyorum memeyi kavrayamadığından onun delikleri biraz geniş tabi.
Amin canım inş. Sana da hayırlı, kolay doğumlar olsun inş. Sezaryen mi olacaksın? Korkularını yenemedin mi bakayım?
çok iyi haberler verdin sevindim bugün kontrole gittim bende 3340gram olmuş iki gündür sancım var nst dde sancı çıktı fakat açılma yok kötüysen yatış vereyim dedi kızımı bırakmıştım büyük ablama evde bak dedim küçük ablamla konuşmuyorum onun evine götürme dedim götürmüş kapıyı açamadım dedi götürdüm dedi eve bi geldim mahvolmuş ev darmadağın hiç toplamadan çıkmış..bi kaç bardak tepsi vardı yıkamamış bile sinirden öldüm.iyiki yatmamışım bunlar ne biçim insan anlamadım...doktor yat dedi ben toplayıp bulaşık yıkıyorum lütfen dua et şu pisliklere daha fazla muhtaç olmadan kurtulayım...benimde şekerim çok dngesizBiz pazar eve gectik cok sükür cnm.ölçüm eve gecince hic yapmadim hastanede 1 kez 180 oldu sonra normale dondu.dünde Beray ı cocuk doktoruna goturduk hersey iyi dedi kan sekerine bakti ac karnina 100 cikti gayet guzel dedi.sende de sorun olmicak insallah bak diyet ölçümler onemli beni cumartesi hastaneye yatiriyodu doktor cok dengesiz gidiyo şeker diye.diyet kahvalti yaptim aclik 95 tokluk 180 3 saat sonra 70 cok dengesizdi yatiralim dedigi gun dogdu zaten.mutlu dogum haberlerinizi bekliyorum artik
Tmm cnm çok sağolCanim kizimi hastaneye yatordigimiz gece ayni odada kaldik.orda makine getordiler bana sagayim diye.ustunde numara falan vardi esim aldi numarayi ordan aradik kiraladik.oyle kiralayan yerler varmis.bugun basladim kullanmaya bende hic ugrastirmadan sonuna kadar cok guzel sagiyo.ben bebegim emdigi icin uzun sureli kiralamak jstemedim.bebegim biraz kilo alsin beni iyice emmeye baslasin o zaman sagmayi birakicam.simdi iyice bosalmiyinca goguslerim birikecegine sagayimda vereyim dedim
Canim hareketlerin nadil peki rahatmisin Grin sizin varmi milletin dedigi gibi elin dikis yerinde iki katmi yiruyorsunbiz bugun 5 gunluk olduk teyzelercok minnak benim kizim ya.cok narin cok kibar bende dun kontrole gittim.dikislerim gayet iyi durumdaymis.dis dikisler 1 haftaya iyilesir dedi.ic dikislerde 40 i bulurmus.Inanamiyorum hala anne olduguma tarifi yokmus bu duygunun
Bu arada gecenki sarilik olayinda yazan destek veren herkese cok cok tesekkur ederim.iyiki varsiniz ya
işte onlara boyun bükmek öyle zoruma gidiyorki anlatamam sana ...bugün kızımı bıraktımsıcakta rezil olmasın diye evi mahvedip çıkmış gitmiş çocuğuda alıp uykusu gelmiş sanırım kapıyı açamadım dedi...bi kapıyı açamazmı insan doktor bikaç saate suyun gelirse doğum başlar dedi annem diyoki kocan gelsin alsın beni yoksa sıcakta çok rezil olurum..adam beni tek bırakıp nasıl gelsin seni almaya 1,5 saatlik yolu haksızmıyım...ben bunlardan bıktım artık anlat anlat bitmez...kimsemiz yok yani doğuma gidiyoruz belki ev pislik içinde bırakılıp çıkılırmı edepsizlik birde telefonda annem yat biraz madem doktor yat dediyse diyo o da arkadan gülerek yatamaz ki ev berbat durumda diyor kişniyor.utanması olan bunu yaparmıOkudum canim skintilarini Allah hidayet etsin vicdan versin ailene yinede sen bide farkli birsey dene size ihtiyacim var yanimda olmaniz benim daha guclu hidsetmemi saglicak gibi tersten yaklas ben insanlara oyle yaparim gittigim yol ise yaramiyosa tam tersini uygularim bence daha mutlu olacaksin onlarda sirf utandiklari icin bile olsa mecbur hissedecekler kendilerini
Canım kaç haftadan beri sinirin geçmemiş sanırım valla yazmayayım dedim ama tutamadım kendimi kusura bakma canım ama her ne olursa olsun onlar senin ailen sen böyle şeyler yazınca ben bir acayip oluyorum tamam sen de haklısın ailen bu hayattaki en yakınların yardım beklemen gayet normal ama șöyle de birşey var ki senin davranışların da aileni bu hale getirmiş olabilir bela okumalar azarlamalar falan tamam duygusal bir dönemdeyiz ama sunu unutma canım kimse kimseye bakmakla yükümlü değil beklentilerini ne kadar azaltırsan o kadar iyi senin için ben yeri geliyor en yakın bildiğim kocama muhtaç hissetmemek için bir hamilenin yapmaması gereken ağır işleri yapıyorum çünkü onlar bile bazen usanabiliyorlar. O yüzden moralinin iyi olması gereken bir dönemde günlerini kendine zehir etme kendi kendini sakinleştirmeye bak kişinin doktoru aslında kendisidir umarım kızmazsın bu yazdıklarıma kendini ve bebeğini düşün bu mübarek günde sıkıntılarını kolayca atlatırsın inşallahçok iyi haberler verdin sevindim bugün kontrole gittim bende 3340gram olmuş iki gündür sancım var nst dde sancı çıktı fakat açılma yok kötüysen yatış vereyim dedi kızımı bırakmıştım büyük ablama evde bak dedim küçük ablamla konuşmuyorum onun evine götürme dedim götürmüş kapıyı açamadım dedi götürdüm dedi eve bi geldim mahvolmuş ev darmadağın hiç toplamadan çıkmış..bi kaç bardak tepsi vardı yıkamamış bile sinirden öldüm.iyiki yatmamışım bunlar ne biçim insan anlamadım...doktor yat dedi ben toplayıp bulaşık yıkıyorum lütfen dua et şu pisliklere daha fazla muhtaç olmadan kurtulayım...benimde şekerim çok dngesiz
yok kızmam neden kızayım belki sende haklısın kendine göre iyi niyetlisin ama bana yapılanların tamamını bilmediğin için böyle düşünmen gayet normal bazı şeylerin affı olmuyor işte...sinirimde geçmedi öfkemde nefretimde ya doğum yapmaya gitmiş olsaydım o halde ev bırakılırmı ben bakacaksan benim evimde bak dedim bana haber vermeden çocuğu alıp gitmiş birde diyorki oruç uyku yapıyor yani uykusu geldi diye gitmiş aslında insan biraz evi toplu bırakır en azından sancım var biliyorlar bunu ...bir türlü sakinleşemiyorum işte yaptıkları artık boyu aştı bu günlerde destek olmayan ne zaman olacak ...elbet kimse ne bana nede çocuğa bakmak zorunda değil ama evi taşı taşı diye baskı yapıp iki katı kira vererek zorla taşıttırdılar bizi hamileyken onların eve yakın olsun diye ne bi kere yemek yaptılar ne evimi temizlediler ne çocuğa baktılar bende eşime rezil oluyorum ama bunu düşünen yok ...adam deseki hani yardım ediyorladı diye...kimse kalmıyor iş oluncaCanım kaç haftadan beri sinirin geçmemiş sanırım valla yazmayayım dedim ama tutamadım kendimi kusura bakma canım ama her ne olursa olsun onlar senin ailen sen böyle şeyler yazınca ben bir acayip oluyorum tamam sen de haklısın ailen bu hayattaki en yakınların yardım beklemen gayet normal ama șöyle de birşey var ki senin davranışların da aileni bu hale getirmiş olabilir bela okumalar azarlamalar falan tamam duygusal bir dönemdeyiz ama sunu unutma canım kimse kimseye bakmakla yükümlü değil beklentilerini ne kadar azaltırsan o kadar iyi senin için ben yeri geliyor en yakın bildiğim kocama muhtaç hissetmemek için bir hamilenin yapmaması gereken ağır işleri yapıyorum çünkü onlar bile bazen usanabiliyorlar. O yüzden moralinin iyi olması gereken bir dönemde günlerini kendine zehir etme kendi kendini sakinleştirmeye bak kişinin doktoru aslında kendisidir umarım kızmazsın bu yazdıklarıma kendini ve bebeğini düşün bu mübarek günde sıkıntılarını kolayca atlatırsın inşallah
Canım benim kendince haklısın ama bırak kendileri düşünsün sana yardım etmeyi etmiyorlarsa da yapacak bişeyin yok katlanacaksın Rabbim kimseye muhtaç etmesin hele ki şu zor zamanımızda, benim de ailem yanımda değil olsalarda yardım etseler diyorum ama bazen de nereye kadar diyorum, eşime muhtaç oluyorum çoğu zaman, bazen dediğimi hemen yapmayınca ağlayarak o işi kendi başıma yapıyorum sonra da neden yaptın diye kızıyor içinde bulunduğumuz dönem çok zor en çok anlayış beklediğimiz zamandayız ama Rabbimden başka tam olarak anlayan yok bizi dua edelim en azından kolay doğumlarımız olsun inşallah tek başına da aşarızyok kızmam neden kızayım belki sende haklısın kendine göre iyi niyetlisin ama bana yapılanların tamamını bilmediğin için böyle düşünmen gayet normal bazı şeylerin affı olmuyor işte...sinirimde geçmedi öfkemde nefretimde ya doğum yapmaya gitmiş olsaydım o halde ev bırakılırmı ben bakacaksan benim evimde bak dedim bana haber vermeden çocuğu alıp gitmiş birde diyorki oruç uyku yapıyor yani uykusu geldi diye gitmiş aslında insan biraz evi toplu bırakır en azından sancım var biliyorlar bunu ...bir türlü sakinleşemiyorum işte yaptıkları artık boyu aştı bu günlerde destek olmayan ne zaman olacak ...elbet kimse ne bana nede çocuğa bakmak zorunda değil ama evi taşı taşı diye baskı yapıp iki katı kira vererek zorla taşıttırdılar bizi hamileyken onların eve yakın olsun diye ne bi kere yemek yaptılar ne evimi temizlediler ne çocuğa baktılar bende eşime rezil oluyorum ama bunu düşünen yok ...adam deseki hani yardım ediyorladı diye...kimse kalmıyor iş olunca
Ahaha sanırımanne aç kapıyı ben geldim diyo aaa :) benimkide bence yolu şaşırdı ağızdan çıkacağını sanıyor gitgide dahada yukarı çıkıyor :)
Bazen gayet rahat duruyorum bakıyorum tünel kazmaya çalışıyor kasmiyorum kendimi gelirse de gelsin pirtlativeririm diyorum ama yok eseleyip duruyor bu esek sipasiben de hep aynı şeyi söylüyorum
Dr browns aldım prematüre emzikli. Onunla içerken de oluyor. Emzirirken ise silikon göğüs ucu kullanıyorum memeyi kavrayamadığından onun delikleri biraz geniş tabi.
Amin canım inş. Sana da hayırlı, kolay doğumlar olsun inş. Sezaryen mi olacaksın? Korkularını yenemedin mi bakayım?
AhahahBen de refleks olaral alt tarafi elimle.tutuyorum sanki engel.olcam cikmasina :)
Bu çocuk bazen seyimden firlayacakmis gibi oluyor ya suyu patlatmaz ise iyi
Canım yaa buralara gelmeyi düşünmüyormusun?ay kızlar beni çok sevindiren birşey oldu :))
hepimizin yıllardır alışık olduğu birşey ama görünce çok mutlu oldum :))
marmarabirlik zeytin siyah ve yeşil tek çeşit ve dimes meyve suyu geldi carrefoura :))
eti cin in de reklamları var ama henüz kendisiyle karşılaşmadım :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?