- 14 Kasım 2015
- 891
- 815
- 103
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #62.141
Bn de kumral olsun istiyorum. Kizim olsa sarisin isterdim. Erkekte sarisin pek sevmiyorum :)Ben de sarışın olsa diyorum inşAllaheşim çok olmasa da esmer ben şu an açık kumralim ama küçükken sarıydim bana benzesin diyorum sarışın mavi gözlü olsa işte eşim esmer en önemlisi sağlıklı olması tabi
puhahaha zeSana gulmedim zenci bebek olayina guldum yanlis yere yazdim.
Hayirli olsun guzel gunlerde buyut oglusunu.
Günaydınlar..Kontrolden geldim kızlar bebeğin suyu azalmış doktorun morali bozuldu ve bizim de tabihareketlerini sordu ve acil nst ye alın dedi kalp atışı iyi sancı da yok fakat sürekli takip et hareketleri bol su iç terleme dedi haftaya bile alabiliriz dedi kilosuna takıldım ben doktor iyi dedi fakat 2.750 kg bir ayda 650 g almış bense hiç almamışım doğru mu beslenemiyorum acaba
hadi bakalım güzel haberlerle gel :) ekin sözünde duracak bence ablacım :)
Rabbim gonlumuze göre versin :)Bn de kumral olsun istiyorum. Kizim olsa sarisin isterdim. Erkekte sarisin pek sevmiyorum :)
kııızlaaaaaaaar size yeni bi gündem maddesi getiriyoruuuum :) kocişleriniz size doğum hediyesi ne alacak???
kııızlaaaaaaaar size yeni bi gündem maddesi getiriyoruuuum :) kocişleriniz size doğum hediyesi ne alacak???
@Maviduss
İşin aslı suan geri dönüp bakalınca aslında o kadar da zor değilmiş diyorum. Tecrübesizliğimden ve bilgisizlikten süreç biraz uzadı. Şuan bir doğum daha yapsam çok daha kolay yapardım eminim.. evet hayatımda hiç yaşamadığım kadar büyük bi aci yaşadım ama hic bu kadar özel birşey de yasamamistim. Kendimi cok buyuk birsey basarmis gibi hissediyorum
Sancı başlangıçta dayanılmayacak gibi değildi. Acilmam 7-8cm olduktan sonra sancı da can yakmaya başladı. Sancı akşam 8bucukta başladı, Başlarda eşimle sakalasiyorduk filan ama saat 11olduktan sonra artık sancilarda baya baya hastaneyi inletiyordumbir yandan da bu bebeği çok istedim 1bucuk sene tedaviden sonra oldu. Sanki bagirirsam Allaha isyan etmiş olacağım diye korkuyordum. Sancı geldikçe Allahım seni çok seviyorum, Allahım sana teşekkür ederim diye bağırıyordum
O yoğun ağrılı sancılar geldikten sonra ikinmak gerekiyor. Cahillik iste ebe bana ikin diyor ben de canım bu kadar yanarken nasıl ikinmami bekliyorsunuz diyorum, yarım yamalak iikiniyorum ya da sancı gelince ikinmak yerine anca bağırıyorumsonra ebenin tarif ettiği gibi sancinin en yoğun anindan sancı bitene kadar nefesini tutup ikinmayi deneyince gordum ki aslında canın daha az aciyor.
Öyle bir acı anında insan kendi caninin derdine düşüyor, biran önce o acidan kurtarsinlar seni istiyorsun. Öyle ki orada o yaşadıklarını bebek için yaşadığını bile unutuyorsun. Ebe sağolsun beni o kadar çok motive etti ki resmen nazimi çekti kızcağız. Bana bebeğini görmek istemiyor musun? Hadi biraz daha gayret edersen bebeğine kavusacaksin, bak bebeğin saçlarını görüyorum simsiyah tarzi seyler söyledi bana o zaman dank etti. Sonra ben de bebegimle konuşmaya başladım. Oğlum birazdan kavusacagiz hadi sen de bana yardımcı ol falan dedim ama resmen bana bir güç geldi. Son anda zaten kendi doktorum da geldi o da gelir gelmez relax bir sekilde ooo 2ikinman kalmış süper dediama 3 ikinmada dogurdum. Saat 00:42ydi.
Ben hala kendime inanmıyorum. İlk okulda aşıdan kacmistim aciyacak diye. Yirmilik dişimi çektirirken bile resmen ne kadar aglamistim tamamen uyuşuk olmasına rağmen. Şimdiyse ciddi ciddi doğum yaptim...
Allah isteyen herkese nasip etsin. En saglikli en güzel sekilde hepiniz yavrunuza kavuşum inşallah.
Bu arada son bi not: kucağına alir almaz herşeyi unutuyorsun derler ya öyle birsey yokhatta ilk gece resmen uyuyamadim gözümu kapatinca kendimi gene doğum hanede gibi goruyordum, kendi cigliklarim yalvarislarim kulaklarımda çınlıyordu. Herşeyi hatırlıyorsun ama eline geçen varlık öyle bir mucize ki onun için yaşadıkların vız geliyor. Bana deseler ki o sancilarin hiç birini cekmeyeceksin ama oğlunun bir tırnağı eksik doğacak, emin olun bin katı ağrıya razı olurdum da yine de oğlumun tırnağına zarar gelmesin isterdim.
Hmm 2 haftada 800 g maşallah güzel almış dikkat edeyim bide muz diye yazıyorlardı kızlar muz da yiyeyim bari yoksa bana mı çekmiş bebişim ben de 2.700 doğmuşumcanım kiloya takma arkadaşada 2700 diodu 3030 doğmuştu ..
beslenmende sıkıntı görüyorsan et süt ve yumurtanı her gün ye ben 2 haftadır çok özendim 800 gram almış bence etkili diye düşündüm
ben hiç muz yemedim hamileliğimde sevmiyorum ama her zabah 1 yumurta bir bardak süt (çok az tarcın attım normal içemiyorum ) akşam yemeğindede kırmızı et mutlaka yedim kanım demirim ve b12 düşük diye ve ne zaman yumurta ve sütü kessem bebiş az alıyor bu çok dikkatimi çekti yumurtadan çok tiksindim ama mecburen yiyorumHmm 2 haftada 800 g maşallah güzel almış dikkat edeyim bide muz diye yazıyorlardı kızlar muz da yiyeyim bari yoksa bana mı çekmiş bebişim ben de 2.700 doğmuşum
Eski süper lise dediğin Dörtyol/Deneme lisesi mi? Şimdi uzakta mısın? Karayılan'ı biliyorum gitmeyeli biraz oldu ama, orada da akrabalarımız varVay vayyyyy bizde oradanız.. liseyi orada okudum bende eski süper liseKarayılan kasabasında oturuyorduk bizde karşınız
Yok canım girmez inşallah, sen yine doğuma kadar sabahları yumurta ve yoğurt ile beslen ve sürekli soluna yat kan akışı için. 1haftada bile biraz toparlayabilirsinBenim bebeiş nie zayıf kızlar ya1 haftam var Doğuma 2660 gr küveze felan girmez dimi 1 temmuz da doğumum
Herkese iyi gecelerr
Oğluşumu 00.04 te kucağıma aldım Allaha şükür. Epidüral notmal doğum yaptım. Allah isteyen herkese nasip etsin. Biz çok iyiyiz oğluşum da hemen emdi sütm de geldi uyudu şimdi.
Doğumla ilgili ayrıntılı yazacağım şimdi ancak fırsat bulabildim:) sorularınızı da cevaplarım. Bu arada medipolü soran olmuştu kim hatırlamıyorum ben medipolde yaptım doğumumu ve çok memnunum.
Kizlarr giremiyorum agrim cok var yeni toparlaniyorum spinal belden igneyle uysturuyorlar aci hissetmedim ama sonrasi hakkinda yorum yapmak istemiyorum cunku kisiye gore degisiyor bu durum ceylinim cok iyi teyzeleri
Valla acikasi ben de bu hafta hesaplarını öğrenemeden doğum yaptım resmenben doğumdan bi gun once kendi doktoruna muayeneye gelmistim bana bebek 36+1 demişti. ertesi gün doguma gittiğimde önce nöbetçi doktor muayene etti ve bu çocuk nerdeyse 38 haftalık dedi. işin aslı ben de bilmiyorum ikisinin ortası 37 olduğu için 37 diyorum
Benim bebeiş nie zayıf kızlar ya1 haftam var Doğuma 2660 gr küveze felan girmez dimi 1 temmuz da doğumum[/QUOT
Benimki de az zayıf gibi 2.750 hemşire şimdi doğsa gayet sağlıklı olur dedi ama tabi az daha alsalar iyi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?