- 28 Aralık 2012
- 1.436
- 1.111
- 133
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #64.181
Ben ben :)) 39+5'den selam olsunTemmuz hamilelerinden temmuzu görebilen kaç kişi kaldı merak ediyorum
Erken tatlım korkma daha var 37 gibi konuşuluyor bebeğin gelişimi Nasıl
canım çok erken henüz..
doğum ve şeklinden aksi durum olmadıkça 38.haftada felan konuşulur
Bebekde gelisim geriligi yada herhangi bi sikinti olmadigi icin ayda bir ultrasyon bile yeter dedi dogumumda 39.hafta da olacakmis allah nasip ederse sekerimde aclik 90 tokluk 158 cikti cok yuksk degil diyetini uygula dediBenimde oyle canım hiç konuşmadıkkk dahaa bir dahada bayramdan sonraki haftaya gel dedi artık doğumamı giderim kontrole mi bilmiyorum
Rabbim kolaylık versin canım ben de oğluşuma yunus emre ismini koymayı istiyorum ama eşimle çakışıyor istediğimiz çok güzel bir ismi var Rabbim bu güzel ismi layıkıyla taşımayı nasip etsinSelam güzel anneler boncuk oğlum uyuyor ken yazayım dedimmatsiyahoje doğum yaptın mi çok merak ettim kuzunun ve senin sağlık durumu nasıl? Ben bugun daha iyiyim şükür iki çocukla ilgilenmek zor ama bir o kadar mutluluk verici şimdi annem yanımda o gidene kadar duzenimizi kurarız inşallah. Gelelim minnosuma doğumdan sonra 200 gr kaybetmisiz malesef ama drlar normal olduğunu söyledi siskinlikleti gidiyormuş
Sütum tam anlamıyla dün gece dolu dolu gelmeye başladı boncugumun gözleri Maviş gibi duruyor keşke degismese,sarı bir oğlan dogurdum :)) emmeye alıştı şükür.biraz yorgun biraz ağrılı ama çok mutluyum darısı sizin başınıza inşallah selametle...He bu arada minnosumun ismini Yunus Emre koyduk ismini layıkıyla taşısin inşallah...
Hadi hayirli haberlerle insallah. Bakalim Ediz bey annesinin egzersizlerine kayitsiz mi kalmis :))
@aylinalpr bugün kontrol varmış canım iyi hbrler le gel insallah
Kizlae randevuyu yarina erteledim. Haber vereyim dedim sonra dogurdumu acaba diye heyecan yapmayin ediz yerinden memnun@kayacans canım fotoğrafçı için istersen sana birini önerebilirim??
@Sevrube_oceanshine_ canlarım sağlıkla alın kucaklarınıza minnoşlarınızı :) hayırlı haberlerle gelin inşallah..
Super_anne1411 canım gittin mi doktora?
@kalinkam gözünaydın canımm :)
yazdıklarınızı okudum doğum yapan atladıgım varsa kusura bakmasın okurken bitene kadar unutuyorum :)
Cok tesekkur ederim canim.motive ettiysem ne mutlu bana :)Ay sanki her anını yaşadım doğumun sancılar dışında tabi :) çok teşekkür ederiz canım benim gerçekten iyi bir örnek oldun bana Rabbim bebişinle eşinle bir ömür mutlu huzurlu sağlıklı olmayı nasip etsin ❤
Canim ben hamileligim boyunca cok hareketsiz kaldim.erken dogum riskimden dolayi.dogumum kesin zor olacak diyodum.hicbirsey yapamadim.son 37 haftalikken acilmalarimin basladigini ogrendigim zaman artik yakin oldugunu anladim ve 2 aksam yurudum.doguma 2 gun kala o da :)) evimi temizledim dip kose bide 8 kat merdiven indim ciktim 2 kez :)Canım masaAllah çok duygulandim hikayeni okurken xok mutlu oldum darısı başımıza ins :)) peki doğum öncesi doğumu kolaylastirmasi için yaptığın herhangi bisry var mı tavsiye edebilecegin:))
Ediz memnunsa hiç rahatını bozma annesi:)Kizlae randevuyu yarina erteledim. Haber vereyim dedim sonra dogurdumu acaba diye heyecan yapmayin ediz yerinden memnun
Ay ay ayy adıyla yaşasın inşallah sarı oğlan :) Rabbim iki yavrunla,eşinle bir ömür mutlu huzurlu birlikte olmayı nasip etsin inşallah canım benim:)Selam güzel anneler boncuk oğlum uyuyor ken yazayım dedimmatsiyahoje doğum yaptın mi çok merak ettim kuzunun ve senin sağlık durumu nasıl? Ben bugun daha iyiyim şükür iki çocukla ilgilenmek zor ama bir o kadar mutluluk verici şimdi annem yanımda o gidene kadar duzenimizi kurarız inşallah. Gelelim minnosuma doğumdan sonra 200 gr kaybetmisiz malesef ama drlar normal olduğunu söyledi siskinlikleti gidiyormuş
Sütum tam anlamıyla dün gece dolu dolu gelmeye başladı boncugumun gözleri Maviş gibi duruyor keşke degismese,sarı bir oğlan dogurdum :)) emmeye alıştı şükür.biraz yorgun biraz ağrılı ama çok mutluyum darısı sizin başınıza inşallah selametle...He bu arada minnosumun ismini Yunus Emre koyduk ismini layıkıyla taşısin inşallah...
maşallah maşallah size güzel anne ve onun boncuk oğluuu :) güzel günler görün hep birlikte inşallah :)Selam güzel anneler boncuk oğlum uyuyor ken yazayım dedimmatsiyahoje doğum yaptın mi çok merak ettim kuzunun ve senin sağlık durumu nasıl? Ben bugun daha iyiyim şükür iki çocukla ilgilenmek zor ama bir o kadar mutluluk verici şimdi annem yanımda o gidene kadar duzenimizi kurarız inşallah. Gelelim minnosuma doğumdan sonra 200 gr kaybetmisiz malesef ama drlar normal olduğunu söyledi siskinlikleti gidiyormuş
Hemde ne motive etmek güzelimCok tesekkur ederim canim.motive ettiysem ne mutlu bana :)
Canim tek basina yasamak zorunda degilsin bunu.ben sahsen sadece esime yansitabildim.onun destegi guc verdi bana.esin senin yasadiklarinida bilse eminim sana sormaz zaten gelsin mi diye.lohusalik cok zor cunku ya ne bileyimCanım benim hatam ben eşime hiçbirşey yansıtmıyorum; aman çok güzel uyuyor, aman emiyor vs ... Zaten hamileliğimde de hiç naz yapmadım ama karar verdim bugün ona da yansıtacağım herşeyi
Hayirli olsun Allah anali babali buyutsunben kizimi 9:10 da kucagima aldim.darisi herkesin basina.3260gr 50 cm dogdu.spinal anestezi oldum.hafif agrilarim var ama bebege deger
Yazdıklarını bir solukta okudum ve sanki o anları ben de yaşadım.. 3 gün sonra Rabb'imin izniyle ben de miniğime kavuşucam bu yüzden okurken gözyaşlarımı tutamadım.. Sağol anlattığın için ve bebeğinle Mutlu bir ömür diliyorum sana:)Gunaydin kizlar.Dogum hikayemi bir turlu yazamadim size soz vermistim unutmadim ama firsatim olmadi hic benim zilliden :) Kizim uyuyoken hemen gireyim dedim.
15 haziranda kontrole gittigimde acikligin 4 cme ciktigini soyledi doktorum ve hemen yatis vermek istedi.ben kendimi hazirliksiz hissettigim icin bir gun sonraya rica ettim.o gunde evde butun hazirliklarimi bitirdim.
O gece uyuyamam sandim ama iyi uyudum valla :) hamileligimin son gunlerinde uyku sorunuda yasamadim hic cok sukur.o gecede uykumu iyi aldim.sabah erkenden ciktik 7 bucukta hastanedeydik.yatis islemleri falan derken dogumhane bolumune geldik.sanci odalari o kisimda ve erkek alinmiyodu maalesef.esimle orda vedalastik aglamamk icin cok zor tuttum kendimi.odama yerlesince agladim tabicok tatli bi kiz geldi forum falan doldurduk.yerlesmeme yardim etti.ustumj giydirdi falan.daha sonra annem geldi.yatmaya basladim.9 da nst ye bagladilar ve suni sanci takildi.az once bahsettigim tatli kiz geldi ve hadi bi aciklik muayenesi yapayim dedi ben sok :) siz ebemiydiniz dedim.kizda gulerek evettt ben senin ebenim dedi annem disariya cikti.daha esra ebe aciklama yapti bana.amacim kesinlikle canini yakmak degil kac cm aciklik olduguna bakicam.sen kendini hic kasmadigin surece canin yanmaz anlastikmi dedi.Tamam dedim muayenede evet 4cm mis aciklik cok guzel dedi.bir sure yattim oyle.esra ebe gelince sordum yuruyebilirmiyim diye.o da biraz daha nst de kal sonra kaldiricam seni yuru dedi.dedigi gibi bir sure sonra geldi nst den cikardi beni.bir daha muayene edeyim dedi.baska bir odaya gectik catal denilen koltuk vardi kocaman.burda daha rahat bakarim dedi.5 cm olmus dedi aciklik.kaldirdi beni hadi simdi koridorda bol bol yuru dedi.odadan cikarken kapiya baktim dogumhane yaziyodu.megersem dogumhaneymis orasi annemle baya yuruduk.resim falan cekiniyoruz esime atiyo annem.tabi esim oyle gorunce daha var diye dusunuyo doguma arada sanci odasina gectik bebegin kalp atislarina bakip tekrar birakti beni esra ebe.biraz daha yuruduk koridorda.sonra tekrar dogumhane odasina girdik kontrol icin.ne yalan soyleyeyim bu muayeneler canimi yakiyodu 6 bucuk 7 cm olmustu aciklik.derya hanima(doktorum) sorayim suyunu patlatlami ister belki dedi.aradi ulasamadi ameliyata girmis.neyse kalkalim o zaman dedi.sanci odasina gectim tekrar nst ye baglandim.bu arada sancilarim var ama adet sancisi gibi.yani ben rahatca yuruyup sohbet edip konusabiliyorum odadayken doktorum geldi.Nasilsin bakayim dedi siritarak iyiyim dedim.yanindaki baska bi ebeye bide suni sancidan cok korkuyodu bakarmisin haline dedi guldu.yanindaki ebede derya hanim masallah bebegin basi cok baskili cok surmez dedi.bu konusmalari duyunca iyice motive oluyorum tabi esra ebeye suyunu patlatabilirsin dedi.dogumhaneye gectik.suyumu patlatti.sancilarin artik articak dedi.suniyi de biraz arttirdilar.geldim tekrar sanci odasina.dedigi gibi sancilar daha kuvvetli gelmeye basladi.bu arada saat 12 civari falan.suni sanci takilali 3 saat olmus.agrilar daha yeni siddetlendi.cok hizli bir sekilde agrilar siddetlenmeye basladi.15 dk sonra artik dogum sancisi neymis anladim.hic sesim cikmiyo bu arada.sancim geldikce yatagin kenarindan sikica tutunup gizlerimi kapatiyodum.dk da 2 kere geliyodu sanirim sancim.5 6 sn anca nefes alabiliyodum.annemde iyiydi tabi benim sesim cikmayinca daha yolumjz uzun saniyo.o yuzden aglama falan yok esra ebe geldi nst ye bakmaya.ben daha cok varmi doguma ne kadar kalmistir tahminen dedim.Allahin izniyle cok kalmadi dedi.(bu cevap bana yetmedi cunku 3 saate 4 saate olur demesini bekliyorum.tam bi saat soylesin istiyorum.garibim nerden bilsin ne kadar surecegini ) sanirim 10 15 dk gecti tekrar geldi esra ebe don bakalim bi acikligina bakayim dedi.annem kapiya gecti.bu muayenede cok cok zorladi.cok guzel 8 bucuk 9 cm olmus nerdeyse dedi harikasin.hadi simdi sanci gelince ikin dedi.kakani yapar gibi ayni.sanci gelmesini bekledim gelince ikindim kuvvetlice.evet cok guzel boyle devam et dedi.sonra kalkti sancin geldikce bebegi ittirerek ikin dedi.o arada nst den cozdu beni.anneme seslendim.esime aciklik 9 cm olmus de dedim.fotografci gelecek cunku acilma oldukca haberdar ediyoruz onu annem bi geldi gozler kipkirmizi agliyo.muayende biraz canim yandi cunku.esra ebe hadi kalkalim dedi.dogumhaneye yurudk.catala cikabilirsin dedi.o arada sanci geldi cikamam cok sancim var dedim.hasta bakici geldi belime hemen masaj yapti guzelce.sancim gecince yattim catala ve doktorum derya hanim geldi.herzamanki pozitif gorusunuyle.hizli bi sekilde eldivenlerini giydi.evet basliyoruz artik dediklerimizi yaparsan 2 dk surmez dedi.igne yaptir uyusturmak icin.simdi sancin geldikce cook kuvvetlice ikinacaksin kakani yapar gibi dedi.tamsm dedim sancimi bekledim esra ebede karnima masaj yapiyoki sertlessin diye.dedim geliyo derya hanim.hadi o zaman ikin dedi ve kuvvetlice ikinmaya basladim.hicbirsey hissedemeiyorum.ikinabiliyomuyum onuda bilmiyorum.icimden galiba yapamicam ben cok uzun surucek ikinamiyorum diyr dusunuyorum.derya hanim hayir olmadi daha kuvvetli dedi.simdi sanvin gelince esra ebe karnindan hafifce bastiracak tamam mi hic endiselenme sancin gelmeden yapmicak yavasca yapicak.sende o sirada yine kuvvetlce ikin dedi.sancim geldi ve ikinmaya basladim.nefesin kesilince dur tekrar nefes al ve ikinmaya devam et dedi derya hanim.yanimdaki hastabakici yuzumu oksayip seviyodu garibim bak bu tutma yerlerinden tut ikininca oraya dogru cek kendini tam tersi itme dedi.o arada ikiniyorum tabi.dedigi gibi yaptim kafami one dogru egerek ikindim ve tutma yerlerinden cekerek guc almaya calistim.derya hanimla esra rbe hadi cok guzel yap artik kakani cok az kaldi diyolardi ama moral vermek icin diyolar sandim.ikinirken kafami one dogru bi kaldirdimki kizimin yarisi cikmis o boncuk gibi gozlerini acmaya calisiyodu.Allahim inanamadim.ikinmayi birakmadim ve kizim cikti.12.54 de dogdu kizim.Ben soklardaydim bu kadar cabuk mu diyr dusundum.cunku daha 5 dk olmamisti dogumhaneye gireli.doguma girerken annemden bebegin esyalarini istemisler.annemde esime soylemis daha asansorle asagiya inmeden tekrar aradilar beni dedi esim.o arada dogurmusum yani.neyse bebegimi kucagina aldi derya hanim fotografci resimlerini cekti.ben soktayken onlar kizim resim cekiniyolardi kizimin ustune bisey ortup hemen kucagima verdiler boyle bi duygu yok allahim cok guzeldi.ilk muayenesini yapmak icin yanimdaki kuvoz besige aldilar.dikislerim atilirken kizimi izliyodum bende.disardan 4 dikis atildi.ama icerken baya dikisim varmis.yirtilmam cok olmus.ama ben hissettim mi hayir :) bu kisimdan korkmayin sakin.doktorum ebem odadaki herkes tebrik etti beni.aferin kiz insanin hicmi sesi cikmaz ya.gik demeden dogurdun valla dediler.ben daha bagiracagim bolumr vakit var saniyodum halbuki dikisim atirlirken yan tarafta biri doguruyodu allahim nasil bagiriyodu.o bagirdikca benim yanimdakiler habero aferin sana dediler. kizimi iceri goturduler camdan gostermisler esime falan.o tatli hasta bakici guzel bi su hazirladi ve temizledi beni.ustumu giydirdi.tekerlekli sandalye getirdi.ya yurusem buna binmesem olmazmi dedim.biraz komik gorunuyoda hayir olmaz basin doner binmen lazim dedi.neyse beni odaya goturdu ve esimle gozgoze geldik.o nasil bi gurur anlatamam size.esim sevincle geldi sarildi optu.askim aferin sana cok iyi gorunuyosun dedi kayinvalidem hrmen sarildi optu ve yatagima gectim.daha sonra kizimi getirdiler.surec 4 saat surdu.son 40 dksi zordu o kadar.
Benim hikayem bu kadar kizlar.o surecin icindeyken zor gibi geldi ama kolay bi dogum oldu benimki.cok guzel unutulmayacak bir ani oldu bana.kizimin ilk cikisini hic unutmayacagim.dogum ekibi o kadar harikaydiki onlarinda etkisi buyuk.Zor bi hamilelik gecirdim.ilk 4 ayi bulanti son zamanlarimda erken dogum riskinden dolayi ful yatmayla gecti.ama ne odemim ne de cok asiri kilom olmadi.12-13 kiloyla girdim doguma.bugun 14.gunum ve gobekten eser yok
Cok ama cok uzattim farkindayim.ama yazmisken her ayrintiyi yazmak istedim.buraya kadar okuduysaniz tesekkur ederim.rabbim herkesr kolay dogum nasip etsin
Kocamin ricasi ustune e hadi madem yarin gidelim dedim dinlensin bugun :)Super_anne1411 neden erteledin bakiiiim :)
e hadi öyle olsun bakalım gönlü kalmasın :)Kocamin ricasi ustune e hadi madem yarin gidelim dedim dinlensin bugun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?