2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Maşallah bacim allah anali babali büyütsün :)

aynen canım elimizden duadan başka hiç bi şey gelmiyor..
Allah razı olsun duanda unutmadığın için canım benimm..

çoook sevindim canım güzel haberlerini alınca, taburcu olmuşsunuz çok şükür. mutlu mutlu, sağlıkla, huzurla büyüt yeğenimizi

Kızlar kanamam hala az az devam ediyor üç gündür, rengi toprak rengini almaya başladı ve kasıklarımda adet sancısı gibi bir ağrı var bugün kontrolüm var sancı çıkacak mı acaba

canım benim hayrlı olsun tekrardan, inşaallah hiç gerek kalmaz acile de. biraz dinlenin, şu ilk günleri bir atlatın, yeğenimiz ve sen toparlanın da paylaşacak çok şey olacak daha inşaallah. aklımızda ve dualarımızdasın

Rabbim şifa versin, acı çektirmesin. dua ediyorum, edeceğim de canım inşaallah.

Merhabalar herkese..Çok şükür bu yazıyı yazabilecek kadar iyiyiz oğlumla..30 haziran perşembe yatışımız oldu ama 1 temmuz saat 10.40 ta doğum yaptım kızlar.Sünni sanciyla başladı ve gece de Sünni sancı olmamasına rağmen ağrılarım sıklaştı.Fakat ağrı ne kadar şiddetli olursa olsun her muayenede 2 cm den yukarı çıkmadı. Fakat ben kendimi biliyordum.Birden açılmam olacaktı.Çok mu sabrettim evet..Benim yerimde kim olsa belki bu kadarına katlanmak istezmedi.Fakat 3. Bebegimdi ve bu da normal olsun istiyordum.Neyse herkesin doğum hikayesi farklı..Rabbim dağına gore kar verir.Gece eşim kaldı yanımda refakatçi.O ara ablam bana fadime ana eli çiçeği bulmuş birinden okumuş suya koymus. bir ara sancim falan gitmişti artık ne hikmetse birkaç yudum içince sancilarim geldi.. sabah yeniden sunniye baglandim 2 cm hala açılmamış, rahim yumuşatıcı verdiler serumla 2 kere ve bir mucize gibi yarım saat sonra açılmam 8 cm oldu..ebe bana ikinmami söyleyip durdu..Bebegin kafası kanala iyice yanassin diye..Zaten 10 dk sonra falan tam açıklık oldu.Yürüyerek doğum masasına oturdum.Özel bir hastanede iki doktor ve 4 ebeyle gerçekleşen bir doğum oldu.Ameliyathaneyi hazirlamalarini söylediklerinde "hayır dedim bu kadar acidan emekten sonra olmaz." Canımı dişıme takip var gücümle birkaç ıkınma ve vakum desteğiyle oğlumu dünyaya getirdim çok şükür.3 yırtık dikişi ve vakum olduğu için 2 de kesi dikisiyle toplam 5 dikiş atıldı.Oğlum 38. Haftada doğmasına rağmen 4.400 gram ve 56 cm doğdu. Doktorunuza güvenin hanımlar.Eğer vaktini bekleseydi ki ben 42. Haftada bile sancı cekmeyen biri olarak doktorumunda dediği gibi 5.5 kilo doğum yapacaktim.Yaşadıklarım zormuydu..Evet özellikle bu doğum beni epey zorladi..Ama ucunda evladım vardı..Onun yüzünü görebilmek koklamak herseye değerdi.. Aynı günün ikindisi de hastaneden taburcu olduk.Doktorum seni 1 gün çok yorduk git evinde dinlen dedi..Oğlusum hem ramazan hem cuma günü hem kadir gecesi hem de temmuz topiğine yakisir bir günde doğdu..Çok ama çok mutluyum.. Bu esnada benim için dua eden aklından geçiren herkese de sonsuz teşekkürler.. Rabbim o yolda kimseyi koymasın kızlar..Hepinize gönlünüze göre rahat ve kolay bir doğum diliyorum..Hayırlı bir vakitte bebeklerinin kucaklarınıza alın inşallah..

anneler ve içerde dışarda tüm bebeklere selamlar sevgiler
dün kontrolümüz vardı, bebişimiz 3129'dan 3192'ye çıkmış, sağlıklı olsun da temennim daha fazla almaması, normal doğsun istiyoruz çünkü. kilo alımı yavaşlamış daha fazla almaz diye tahmin ediyorum bir dengesizlik olmazsa inşaallah.

bu arada, çatı muayenesi oldum. bebeğin başı yukardaymış, daha başı kanala yerleşmemiş, doğum zamanı belli olurmuş normal olup olmayacağı. bebeğin kilosunu sordu ebe, söyledim. daha fazla almazsa senin için iyi dedi.

doğumhaneye gittiğimde gerim gerim gerilmiştim önce. içeri aldılar ''çok zor mu yaa'' diye sordum ebeye. yok ya bir zorluğu yok falan dedi. ilk defa alttan muayene olduğum için stres olmuştum epey. canım çok yanarsa diye korkmuştum. kurbanlık koyun gibi hissettim kendimi çatala çık dedi çıktım nasıl bir cesaret geldi bilemedim normalde çok korkağımdır çünkü. kendini çok kasmazsan canın yanmaz dedi ebe, yanmadı da aslında başta sonra biraz acıdı o da afedersiniz akıntım çokmuş ondan acımış öyle dedi ebe, galiba biraz enfeksiyonum vardı.
bu kadar ayrıntıya niye giriyorum? korkmayın diye canlarım. çatı muayenesi ya yapılırsa diye kara kara düşünürken bile strese giriyordum, öyle korkacak değilmiş. ben gibi pimpirikli bir korkak atlattıysa, gözünüzde hiç büyütmeyin diye paylaşmak istedim

@Aylnalpr aynı durumdayız günlerimiz arasında 1 fark var ve bayramda doğurmayaydık diyorum.
B bikonusalim azımsanmayacak kadar annemiz kaldı gene de temmuza galiba canım :)

tebrik ederim canım, hayrlı olsun bebişin. dün nete giremedim merak ettim durdum ne yaptın diye. çok şükür atlattın. Amin canım; Allah razı olsun duaların için de.

tebrik ederim canım, hayrlı olsun bebişin. dün nete giremedim merak ettim durdum ne yaptın diye. çok şükür atlattın. Amin canım; Allah razı olsun duaların için de.
Allah sizden de razı olsun..Rabbim herkese güç kuvvet takat versin.Benim gibi birden değil de cm cm açılmaya doğum yapın inşallah en kolayından..

Allah sizden de razı olsun..Rabbim herkese güç kuvvet takat versin.Benim gibi birden değil de cm cm açılmaya doğum yapın inşallah en kolayından..
Amiiin canım benim. ağzından bal damlıyor yeminle :) çabucak toparlanın inşaallah bebeğin ve sen de. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun :)

canım benim 200gr az doğdu, doğumdan 4 gün önce ultrasonda 3270 gr çıkmıştı ortalama, 3040 gr doğdu... Ama başka bir arkadaşımda 45gr az doğdu yani belli olmuyor oradaki rakamlar zaten ortalama rakam artı eksi 300-400 gr pay veriyor zaten doktorlar...

sewqi54 ben son kontrole doğumdan bir gün önce girmiştim. Gramı gramına aynı doğdu çok şaşırdım :)

39+0 da 2.788gr çıktı canım üstelik 9 günde hiç almamıştı. Kalp atışını duymaya gittiğimizde duyamadık, geç döllenmeden demişti o zaman
Mrb canim.. Fazla takip edemiyorum ama ara sira okuyorum. Yazini gorunce cvp vermek istedim..
Benim de son adet tarihim 20 Ekim'di.. Doktora gittigimde gec dollenme oldugunu soyleyip sat imi 31 Ekim olarak degistirdi. Bundan sonra 20 Ekim'i unut dedi.. O gunden bu yana 31 Ekim le uyumlu ultrason da. Senin de gec dollenmeyse eger, bebegin kilosunun dusuk olmasi ondan olabilir.

Kizlar ben 29 haziranda özlen spinal sezartan ile oğlumu kucağima aldim bgn hastaneden cikicaz sezartan sonrsi ağrikarim coktu imkani olan nirmal doğursun valla bebis cok sukur emiyo
Hayırlı uğurlu olsun bebeğin.. O ağrıdan çok korkuyor ve pırt diye normal doğurmak istiyorm kolay doğum yok galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…