insanbuL
canım, hejara katılıyorum. önce senin hazır olman gerektiğini düşünüyorum çünkü süreç çok yıpratıcı olabiliyor maalesef. ben yaptım sen yapma diyeceğim sadece. benim yaşadığım, kızlar çok daha kolay ve erken alışıyorlar. keşke oğlumun 3 yaşına gelmesini bekleseydim. bez takmıcam diye tutturunca 2 yaşına gelmeden tamam dedim. hala gece bezliyorum , istemiyor bez takmak ama şırşır yapıyor çişleri :)) yapsın, canı sağolsun, allahım imkan versin de bez almaya devam edelim çünkü bez masrafından başka bir önemi yok benim için. 6 yaşına kadar yolu var. o zamandan sonra da bir çoğu bırakıyor zaten, sen ne yaparsan yap.
ayrıca, yeni bebek gelecek ve zaten eve bomba düşmüş gibi olacak, takip etmen gereken bir sürü şey varken birde oğlanın çişi kakası uğraşma derim ben. bırak, seneye yaza kafan rahat alıştırırsın, belki yaza kalmadan kendi söyler anne ben istemiyorum diye. boşuna yorup yıpratma kendini, hiç birşey olmaz geç bıraktırmakla. belki süre biraz uzar ama ilkokula bezli gidecek hali yok :))
sıkma canını, keyfine bak :))
(tamemen şahsi görüşüm)