• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Doldurdugunda söylemesi ilk etap sonrasında geldiğinde haber veriyor. Bırak bezli kalsin . Daha kolay sürekli cisim geldi cisim geldi ile ugrasmasi var . Ayrıca şurda kalmış ne kadar süre sen bu kadar kısa zamanda öğretsen o öğrense bile illaki kıskançlık olacak ve ilk yaşayacağın şey bebek altına yaptığı için onun da altına yapması olur. Bekle sadece bak göreceksin bezi kendi çıkarmak isteyecek. Benim çevremde de geç kaldincılar çoktu. Hepsine kulağımı tikadim. Ve bekledim. Kendisi takmak istemedi. Öyle klasik şekilde bi günde açıp heryere isemesinede müsade etmedim. İlk önce gündüz evde çişi geldiğinde bezli iken lazimliga başladım. Sonra baktım hakkaten beze yapmıyor. Gunduz evde bezi çıkardım. Ama dışarı çıkarken takiyordum. Geldiğinde de altına yap demiyordum. Araba kullanıyorken bile musait yerde kenara çekip az şişeye yaptırmadım. Sonra gündüz hallolunca geceye gectik.
Ay hadi insallah canim kolayca halledelim bizde. Zaten oglumda gözüme küçük gelmişti alistirmak icin :) sizlerin fikirleri rahatlattı beni...

Bugun doktor degistirebilirim kendi doktorumdan cok memnunum aslinda ama baska bi doktoru o kadar cok ovdulerki ona da bi gideyim dedim kendime macera ariyorum sanirim bakalim nolcak :)))

KUzum tekrar hg der yanaklarından öperim :KK54:soruna gelince tatlım benim doğu obur ay 3 olacak ben yaşına kadar kaz tüyü yatakta yatirdim eşimin annesi gil karslı yetiştirdikleri için kaz tüyü sansim oldu. Ama doğu yaşından sonra odasında uyudu bir mekan yatağı vardi ama çok iyi bisi değildi o an iyi bir mekan yatak alacak durumumda yoktu yani. Annem beyaz yunden ince bir yatak yaptırdı üstüne koyduk o şekilde bugüne geldi. Naçizane fikrim hicbirimiZde tam ortopedik bir yatakta buyumemisizdir. Ama çocuklar için hep en iyisini isteriz o sebeple imkanın varsa isbir yataktan tam ortopedik yataklara bak derim imkan yoksa da yap incecik bir yatak ser besigine uyusunda büyüsün o kdr da ay sırtı şöyle olu4 böyle olur dersek o çocuk ne hale gelir. Sakinan göze cop batar misali :KK16:
Sağol canım bizde seni optuk kocaman ;) bacım ben zaten direkt yatak almaya gittim kafami magaza görevlileri kurcaladi. Bilmiyordum tam ortopedik yarı ortopedik diye çocuklara özel şeyler olduğunu. Yataş,işbir ve istikbal de hepsi aynini soyledi. Beş yaşına kadar ki küçük çocukların kemik yapılarını bozuyormus tam ortopedik ler. Sonra dusununce biz nerelerde uyuduk. Bakalım bugün alcaz inşallah.insan evladı olunca başka düşünüyormuş ..

Bugun doktor degistirebilirim kendi doktorumdan cok memnunum aslinda ama baska bi doktoru o kadar cok ovdulerki ona da bi gideyim dedim kendime macera ariyorum sanirim bakalim nolcak :)))
Hadi bakalım mutlu mutlu dönün inşallah canım :) ben de değiştirmeyi dusunuyordum ama bu iyi dedikleri Dr doguma yakın olan hastaları doğum için kabul etmiyormuş pehh:işsiz:

insanbuL insanbuL canım, hejara katılıyorum. önce senin hazır olman gerektiğini düşünüyorum çünkü süreç çok yıpratıcı olabiliyor maalesef. ben yaptım sen yapma diyeceğim sadece. benim yaşadığım, kızlar çok daha kolay ve erken alışıyorlar. keşke oğlumun 3 yaşına gelmesini bekleseydim. bez takmıcam diye tutturunca 2 yaşına gelmeden tamam dedim. hala gece bezliyorum , istemiyor bez takmak ama şırşır yapıyor çişleri :)) yapsın, canı sağolsun, allahım imkan versin de bez almaya devam edelim çünkü bez masrafından başka bir önemi yok benim için. 6 yaşına kadar yolu var. o zamandan sonra da bir çoğu bırakıyor zaten, sen ne yaparsan yap.

ayrıca, yeni bebek gelecek ve zaten eve bomba düşmüş gibi olacak, takip etmen gereken bir sürü şey varken birde oğlanın çişi kakası uğraşma derim ben. bırak, seneye yaza kafan rahat alıştırırsın, belki yaza kalmadan kendi söyler anne ben istemiyorum diye. boşuna yorup yıpratma kendini, hiç birşey olmaz geç bıraktırmakla. belki süre biraz uzar ama ilkokula bezli gidecek hali yok :))

sıkma canını, keyfine bak :))

(tamemen şahsi görüşüm)
Kesinlikle seneye bırakmaya karar verdim yoluma ışık tuttunuz :) eğilip yerdekini zor alırken çiş nasıl temizleyim yazık bana :süslü:

Günaydııınn :KK46::anneadayı:
Bugun yakısıklımı gormeye gidicez :halay:
@jindam guzel haberlerle gelirsin insallah canimcmm.
sayfalar cok ilerlemis sorumlusu insanbuL insanbuL tatilinin bittigi nasilda belli:KK45:
Kocamaann opuyorum hepiniziii:KK68:
Sabah sabah ne uğraşıyorsun benle acabasa :işsiz:dua et ki tatilde kv ile yaşadığım kötü anılarımı buraya yazıp burnunuzda getirmiyorum:sinirli:
İsimsiz oğlunu öptük :deli:

Günaydınlar fıstıklar :21: @jindam Super_anne1411 Super_anne1411 güzel haberlerle gelin inşallah: )
Sahihuban Sahihuban benim doktorumun bana söylediği ateşin falan olursa hemen hastaneye gel demişti. Benim de geçen ay 16 idi bu ay 14 e düştü.

Geçmiş olsun Can'ım
Herhangi bir tedavi uyguladı mı
Veya öneri de bulundu öu

Senin de tahlil de mi çıktı yoksa belirtiler mi bardı

Geçmiş olsun Can'ım
Herhangi bir tedavi uyguladı mı
Veya öneri de bulundu öu

Senin de tahlil de mi çıktı yoksa belirtiler mi bardı
Rutin tahlillerimde çıktı canım. Herhangi bir belirti yoktu, idrarımda da kan çıkınca idrarda yanma ve ateş vs. Olursa hemen gel dedi bişeyim olmadı şükür. Senin de herhangi bir sıkıntın yoksa endişelenme bence ; )

Rutin tahlillerimde çıktı canım. Herhangi bir belirti yoktu, idrarımda da kan çıkınca idrarda yanma ve ateş vs. Olursa hemen gel dedi bişeyim olmadı şükür. Senin de herhangi bir sıkıntın yoksa endişelenme bence ; )

ay inan endişelendim nolur nolmaz diye..
annelik telaş imiş..
normalde de evhamlı biriyimdir..
ilaç vermemesine şaşırdım..
çok şükür değerin düşmüş..
dr hala dönmedi aramamak için zor tutuyorum kendimi..
benim de rutin tahlillerde çıktı..

Tunaydinlar annecikler
@jindam seninde bayağı teferruatlı kontrolün varmış inşallah iyi sonuçlar alırsın hepsinden canim
tulaykavas tulaykavas inanır mısın benimde ikinci gebeliğim ama karnimdaki ağrının ne olduğunu cozemiyorum. Dün yine akşama kadar sancı oldu. Kasilma mi yalancı sancı mi yoksa başka bisey mi bilemedim. Ama ilk gebeligimden biliyorum kasilmayi anlık karında sertleşme,ki bayağı seni kasacak şiddette oluyor.karnin çok geriliyor taş kesiyor ve gevsiyor sonra.

Aksine suyu Yeter li olan bebek oynar tatlım zaten haftan ilerledi o suda ona yeter birden bitmeZ yani snn bebeğin hep aktifti yanlış hatırlamıyorsam olacak o kadar annesi artık bildigin bebek oldu bu veletler durmayacaklar tabi bir durmayanda bende ama en azından sabahları uyuyor çok şükür bizde gece uykusu yok
Ay öyle mi iyi o zaman sorun olmasında oynasın acıtsın önemli değil. Dışardan bakınca o kadar belli oluyo ki nerde neresi var ne tarafa gidiyo eşim bile anlıyo. Evet 17. Haftada oynamaya başladı bi daha da durmadı:)) çok tşk ettim im rahatladı

Tunaydinlar annecikler
@jindam seninde bayağı teferruatlı kontrolün varmış inşallah iyi sonuçlar alırsın hepsinden canim
tulaykavas tulaykavas inanır mısın benimde ikinci gebeliğim ama karnimdaki ağrının ne olduğunu cozemiyorum. Dün yine akşama kadar sancı oldu. Kasilma mi yalancı sancı mi yoksa başka bisey mi bilemedim. Ama ilk gebeligimden biliyorum kasilmayi anlık karında sertleşme,ki bayağı seni kasacak şiddette oluyor.karnin çok geriliyor taş kesiyor ve gevsiyor sonra.
Canım bebek hareketi gibi değil mi? Sanki bebek orda kendini kasıyor sonra bırakıyor gibi mi? Öyleyse benim kasılmalarım çok fazla :KK48:
Neyse hakkımızda hayırlısı.... Bu bebekler bizi bizden aldı :KK53:

Canım bebeğin hareketlerinin su ile alakası yok, içini ferah tut. Bende de çok hareketli ve çok yukarıda o yüzden ne kaburgam kaldı ne midem. Gece uykusu yok, gündüz takır takır kaburgalarımı ittiriyor canım yanıyor. 32.haftamda doktora gittiğimde çok normal daha da irileşecek daha da kuvvetlenecek son aylar zor olur dedi. Artık büyüdükleri için sığamıyorlar sıkışıyorlar yerleşmek içinde hep hareketliler...
Okula gidiyrm her gün iki üç sınav var zorluyor ya hem mideme baskı yapıyo hem kaburgalarım.heekes aynı dmeek ki ben hiç zorlanmdım çok şükür şimdiye kadar bu saatten sonrada olsun azıcık napalım son 3 sınavım kaldı.idare ederim inş.çok sağol

ay inan endişelendim nolur nolmaz diye..
annelik telaş imiş..
normalde de evhamlı biriyimdir..
ilaç vermemesine şaşırdım..
çok şükür değerin düşmüş..
dr hala dönmedi aramamak için zor tutuyorum kendimi..
benim de rutin tahlillerde çıktı..
Endişelenme canım, acil bişey olsa doktorun da dönerdi sana. Benim doktorum ilaç kullanımına çok karşı gerçekten lazım değilse vermiyor. Bence doğrusunu da yapıyor. Rahat ol kuzum bebişinş de strese sokma boşa

gunaydinnnn

yarin bizimde doktor kontrolumuz var.benim de bazen agrim oluyor.adet agrisi gibi.karnimda da sertlesme oluyor.ama sanirim bir yerini dayiyor oralara.bende hic anlamiyorum.oyle geciyor gunler:)

hastane hazirliklari ile ilgili yazanlar olmus.bizim ailede de yok boyle adetler.bende baby showeri falan sacma buluyorum kendimce.sadece hastanede gelenlere ufak hatiralar hazirladim iste.icimde birsey kalmasin istiyorum.ben 4 sene bekledim kizimi.zor gunler yasadim.simdi canim ne isterse yapiyorum kimse de birsey demiyor ailemden.millete bahsetsem ne gerek var derler kesin.kimse umrumda degil acikcasi

Endişelenme canım, acil bişey olsa doktorun da dönerdi sana. Benim doktorum ilaç kullanımına çok karşı gerçekten lazım değilse vermiyor. Bence doğrusunu da yapıyor. Rahat ol kuzum bebişinş de strese sokma boşa

anladım kuzum çok saol yardımcı olduğun için..

peki bunun bebeğe zararı yok dı mı_?

son sorum cidden :bicak:

anladım kuzum çok saol yardımcı olduğun için..

peki bunun bebeğe zararı yok dı mı_?

son sorum cidden :bicak:
Rica ederim canım ne demek : ) yok canım olsa zaten benim riskli durumumdan dolayı doktorum çok özeniyor sıkıntı yaratacak bişey olsa söylerdi diye düşünüyorum. Senim de ateşin falannyok anladığım kadarıyla kendinde bir sıkıntı hissedersen doğru doktora ;)

Canım kolay gelsin...
Ben bişey soracağım ikinci hamileliğim olmasına rağmen bu kasılmaları ayırt edemiyorum. 1 ay önce falan doktorun rapor verdiğinde kasılmaların var demişti ama ben farkında değilim. Şimdide acaba kasılmam var mı yok mu? Nasıl birşey oluyor? Bebek hareketleri gibi mi? Yani bebek sığmıyor ve geriliyor gibi mi? BİLMİYORUM...:110:
Ve yardım istiyorum. Nasıl bir his? Nasıl anlıyorsunuz? Elini koyunca altına birşey toplanıyor gibi diyorlar, deniyorum deniyorum olmuyor??? Ay ne uzun yazdım. Hakkınızı helal edin....
Aynen o durum sanki karnin patlayacakmis gibi bir his bebeğinyeri var ama sigmiyor gibi dirsek yada diz kapaklarını oynatirken bicak gibi girer her yeri ve benim bu ara inanılmaz fazla kasilmalar duz oturmak ne mümkün mesela kasilmalarda karın hep taş gibi oluyor birde

Back
X