2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Canim nasil egzersiz yapiyorsunuz anlatirmisin biraz her tecrubeye bilgiye acigiz.

Cok gecmis olsun canim benimde korkup birakip gitmek eminim cok agliyacak ama soyle dusunuyorum ben evdeyken bakici eve gelip oglum alissin istiyorum bakalim

7 ay 2 günlük olduk canım Hamilelikten hafta hesabi gibi bu da karıştı

Benim oğlum aşırı hareketli valla ne yapsam tutamıyorum o yüzden kendi haline bıraktım. El kadar çocuk bizi parmağında oynatıyor. O ne isterse o oluyor

7 aylik 8 ayin icinde aynen oyle afedersin ama maymun oluyoz bazen:))

Canim nasil egzersiz yapiyorsunuz anlatirmisin biraz her tecrubeye bilgiye acigiz.

Cok basit bildigimiz hareketler . Yüz üstü dondurup bacaklarini bukup kaldirirak kucuk kurbaga şarkısı söylüyorum. Bir de oyunumuz var.

Basim basin guzel basim (basini oksuyorum)
Kulağımın arkasi (serce parmak ile kulagina gezdiriyorum)
Ensem ensem ensem (yine serce parmagi ile ensesine dokunuyorum)
Vucudumun yanlari (ellerimle yanlarini tutuyorum)
Kalcayi sık (burda kalcasini iki elimle sıkıyorum) yavaş tabi
Sırtım sırtım sırtım (sırtına dokunuyorum)
Bacaklar ayaklar (hepsine sik bırak teknigi yapiyorum.sikip bırakıyorsunuz kaslari gevsiyor bu sekilde)
Sonra yuzustu ayni hareketleri yapiyorum.
Basim,boynum,govdem diye diye yapiyoruz :)

Sonra iki kollarini ac kapa yapiyoruz.

Ayaklarinin altina tirtikli top ile gezdiriyorum ki ayaklari açılıyor,kapaniyor .ayrica kan dolasimini hizlandiriyoruz. bu hareket ileride ki yürüme asamasinda parmak ucu ile basmasin diye yapilan bir hareket. Düz olarak basacak inşallah.

Sag ayagini sol ayagin ustune getirip gevsetiyoruz.
Sol ayagini sag ayağın ustune getirip gevsetiyoruz.
Bu hareketler dönmeyi kolaylastiriyor.

Ayaklar mutlaka ciplak olmali.vucudu giysi olsun tabi :)

Zaten yuz ustu koydugunuzda çocuğun parmaklarinin hali ustunde nasil oynadigini goreceksiniz

Renkli balonlari sisirip gozunun onunde ucuruyorum hareketlerin yavas olmasi onemli . Onlarin göz kordinasyonu bize göre takip acisindan yavas oldugu icin yavas hareket ettirin . Saga sola yukari asagi bu sekilde bebehin goz kordinasyonunu sağlıyoruz.

Eline vermeyin tirnagi patlatabilir korkabilir.birde balonu eline verip yalniz birakmayin.

Cingirak aletleri ile yanina yuz ustu uzanip once sag sonra sol daha sonra ikisini birden sallayıp algıları aciyoruz :) bu takip becerisini gelistirecek.

Fasulyeyi renkli kumaslarin icine dikip elletiyorum. Kadife saten vs.bu dokunsal duygusunu uyaracak.

Yataga koyup iki elimle asagi yukari salliyorum burdaki sarkimiz.salla salla salla sallada salla salla dur ! Aniden durup şittt! Yapiyorum. Farkindalik sagliyorum bu şekilde.

Ay canim ya ne guzel etkinlikler yapiyorsunuz anne ogul aklimda tutacagim ve deneyecegim

Yataga koyup elinle asagi yukari nasil salliyosun canlandiramadim

Herkese merhabalar,

Öncelikle hepinize bebeklernizi büyütürken kolaylıklar diliyorum. Ben de temmuz annelerinden ama haziranda doğum yapanlardanım:)

Sizden yardımınızı rica edeceğim bir konum var. Ben 2013 yılında evlendim ve gelinliğimi ozaman iyi bir miktar vererek akaydan almıştım. Şimdi gelinliğimin boşa durmasını istemiyorum ve ihtiyaç sahibi birileri giysin diyorum. Tanıdığınız ihtiyacı olan böyle biri ya da birileri varsa bana ulaşmasını sağlar mısınız? Bir arkadaşım tanıdık vasıtasıyla bir köye göndermiş köydeki kızlar giymiş gelinliği. Bu zamanda evlilik çok maliyetli birine ya da birilerine faydam dokunsa ne mutlu bana. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Eklentiler

• IMG_6814.webp
    24,1 KB · Görüntüleme: 84
  • IMG_6815.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 79
Canım gelinliğin çok güzelmiş.. bı forumda evlilik hazırlıkları ile ilgili bit pazarı var oraya konu açsan muhakkak sana yardımcı olurlar..

Evet cok guzel ama onunla ilgilenmekten baska hic bir is yapamiyorum. Aşırı ilgi bekliyor. Durmuyor yalniz kesinlikle hep ilgi..

Hep bana bana bana bana
Olsun canim tum bu cabalarin ilerde mutlu kendiyle barisik ozguvenli basarili bir birey bir evlat yetistirmenin gururunu yasatacak

Voiice canımm masallah ne güzel seyler yapıyorsunuz bende anlattıklarını uygulıycam insallah ama ben yüz üstü yatıramıyorum asla yatmıyo imkanı yok ben kucağıma yatırıyorum yüz üstü o zaman bile dönüyo kendini sırt üstü de yatmak istemiyo desteksiz oturuyo simdi ama illa yatacaksa sadece sırt üstü yatıyo emekleyemez diye korkuyorum

O zaman direkt yürüyecek demek ki annesi :)) illa emeklemesi gerekmiyor ki masallah ona

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…