2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Cok tatli gorunuyo ama yiyebildiyse boyle devam et canim kendileri yemeye baslayinca daha neler yapacaklar neler heryerde yemek artiklari elimizde bezle gezebiliriz

kızlar bizd ede ek gıda şöyle,21.06.2016 doğumlu kızım 2.650kg doğdu

sabah 8 ile 9 arası uyanıyor tuzsuz peynir,yumurta sarısı ve pekmz bazen iki cici bebe bazen aptamil 7 tahıllı 30 cc devam sutu ile yapıp karıştırıyom ama bulamaç çok sevmedi peynir ve yumurtayı ayrı verıom üstüne 90 cc mama,
öğlen 12 gibi sebze püresi (yeşil kabak havuç patates balkabağı brokoli karnabahar prinnç irmik çeşitli şekilde karışım yani 2 li üçlü)
3 gibi 150cc mama (evolvıa 2 numara)
5 gibi ev yoğurdu ve meyve (125 cc hıpp kavanoza mayalıom )
8 gibi kaşık maması (5 meyveli,elmalı tahıllı,sütlü prinçli vs)
gece 12 150 cc

hergün 50 cc ıhlamur 100 cc su gündüz 3 kez uyku sabah 10 gibi kısa öğlen 1 saat ogleden sonra 2 saat gibi bazen aksam üstü kısa uyku

3 ile 4 kez kaka ,diş yok,uyku bazen gece 9 -10 da bazen gece 12 de huysuzluğa bağlı dönüyor cecedede diyor

gelişim böyle bizde kızlar sizlerde nasıl geri donuk okuyamadım

Benim oğluşum da 24 temmuz doğumlu, bugün tam 6 aylık oldu minnoşum :)
Mehmet Asaf sabah 5 te uyanıyor kakasını yapıyor ve 6-6.30 gibi yatıp en geç 7.30 da kalkıyor. 8-8.30 gibi, kalkışına bağlı olarak, yatıyor 100 -120 ml devam sütü içerek. Uyandığında kahvaltıya 1 yemek kaşığı labne, meyve suyu ile ıslatılmış bebek ekmeği hazırlıyorum en fazla 1 yemek kaşığı yiyip bırakıyor. 11 gibi tekrar uyuyor 60 ml devam sütü ile. Öğle için et suyu ile sebze püresi/çorbası yapıyorum. Pirinç kabız oluyor diye vermiyorum, irmik yüksek gluten içerdiği için vermiyorum. Sadece sebze ile yapılmış püre. Yemiyor, en iyi ihtimalle 1 tatlı kaşığı. İkindi de yoğurt veya muhallebi vermek istiyorum, yemiyor. Uyurken 60 ml devam sütü. Akşam 7 buçukta uyuyor, hipp in iyi geceler mamasını bazen veriyorum maksimum 2 yemek kaşığı yiyor. Ama genelde 100 ml devam sütü içerek uyuyor. Çok nadir emiyor gündüz. Yaptığım hiçbir şeyi yemiyor, reddediyor. Biz 4. Ayda ek gıdaya başladık. Dişleri 5. Ayda çıktı ve dişlerinden beri hiçbir şey yemiyor.
8 de en kötü 8 buçukta tamamen dalmış oluyor. 22.30-23.00 gibi kalkıp emip yatıyor. Sonrası her 40-45 dk da bir uyanıyor, en iyi ihtimalle 1 buçuk saatte bir uyanıyor. Ve tekrar uyuması 20 dk yı buluyor. Zombi gibi dolaşıyorum etrafta. Oğluşum da hiçbir şey yemediği için şuan 7 kg. Hatta bugün tarttım 100-150 daha eksilmiş 6.800 falan yani. Ama nörolojik gelişimi çok iyi. Çok duyarlı ve çok hareketli bir bebek.
Genel anlamda gündüz uykumuz da 2 tam uyku 1 şekerleme şeklinde

canımm blw denedin mi fileyle versen haslayıp belki kendi yemesi hosuna gider. Zaten kilolu bebek demek saglıklı bebek demek degil

Canım biz de yaşadık sıkıntı ama şimdi düzeldi. Ben artık hergün su vermeyi ihmal eymiyotum çok zorlanırsa hipp kayısı püresi veriyorum geçiyor. Ama tabi kayısı püresi verebilmek için 3 gün denemeyi yapmış olman gerekli.

Canim senin durumun farkli hatirladigim kadariyla kati yapiyodu senin bebisbende zorda kalirsam veririm cocuguma eziyet edemem tabiki bende ek gidaya gecmeden once fitil yapiyodum mecbur kalmasak niye ilac verelim hangi anne ister ilac vermeyi

Aynen cnm cok katiydi 1 gün boyunca ikindi dayanamadim bende

İyi olcaklar insallah daha beterinden korusun Rabbim. Bunada şükür.

canımm blw denedin mi fileyle versen haslayıp belki kendi yemesi hosuna gider. Zaten kilolu bebek demek saglıklı bebek demek degil
Fileyle meyve veriyordum onu da artık yemiyor kendi yiyebileceği şeyleri eline veriyorum, yiyor ama doyumluk değil tabi :))

Teşekkür ederim cevaplarınız için, yastıksız yatırıyorum zaten birde yatağı çokta yumuşak değil kafası gömülmüyor, üstüne battaniye örtüyorum o tehlikeli olabilir alışık değilim yüzüstü uyumasına korkuyorum istemeden, acaba kulağı mı ağrıyor da yan dönüyor diye düşünüyorum

Nasılsınız canım emiyor mu ben duş aldıktan sonra emmiyor genelde

Kızlar ben bi su içiremiyorum ne yapsam yardım edin kaşıkla sulukla cay bardağıyla alıştırma bardağıyla biberonla denedim hepsini tükürüyor. Sonra kakasını cok katı yapıyo dogal olarak napsam bilemedim

Canim veriyorum suyunu günlük 1 cay bardagi kayisiyi da denedim 3 gün bi sorun olmadi şükür. Yarin da yeşil fasulye deneyecegim bakalim sever ins

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…