- 4 Aralık 2016
- 2.232
- 5.781
- 158
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #20.481
Erken yürümesinden korkuyorum.
Çünkü zaten çok zor bir bebeğim var, eli dursa ayağı durmaz, ayağı dursa mutlaka ağlıyordur.
Şimdi bile totom 5 dk koltuk yüzü görmüyor, eğer erken yürürse iyice işler çıkılmaza sürüklenecek:)
Hayırlısı olsun ya gözümde canlandırdım da çok tatlı ve komik :) benim oğlum da 2 aylıkken dönmeye başladı ama hala sadece dönüyor :) acaba dönerek mi emekliyor diye düşünüyorum :)))) bence yavaşlatma gibi bir şey olamaz. Tamamen Allah vergisi, o kendini ne zaman hazır hissederse o zaman yürür. Ama erken yürüyecek gibi :) belki öyle daha iyi olur senin için.Benim oğlum maalesef ki daha 2 haftalıkken bile geri geri gidiyordu, şaşkınlıkla izliyorduk.
Öyle tabi çok değil ama bütün gücüyle 1 metre falan ilerliyordu, yatağında asla koyduğumuz gibi bulamadık.
4.aya kadar öyle devam etti, sonra tam dönmeye başlayınca fırıldak gibi döne döne gider oldu.
5buçuk aydan beri de normal emekliyor, şuan 6buçuk aylık ve bayağı hızlandırdı.
Zaten totoyu kaldırmak için ayak tabanna basıyor oradan sonra kafayı kaldırıp dizleri üzerine düşüyor.
Yani bir basma eğilimi var.
Korkmuyor değilim, çok küçük olduğunu düşünüyorum çünkü.
Çevremde de kimsede yok daha, ondan danışmak istedim.
Yürüteçe 2 doktorumuz kesinlikle karşı çıktı o sebeple kullanamam ama başka aklınıza gelen bu durumu yavaşlatacak şeyler var mı?
Zaten derdimiz 1000 taneydi, şimdi bir de bu çıktı 1001 oldu.
Ben de sormadım ama kontrollerde hem kendi doktorumuz hem nöroloji doktoru özellikle erkek çocuklarda kullanılmayacağını, sperm sayısı azlığına sebep olduğunu anlattı.Valla ben doktora sormadım ama sonuçta 24 saat onda oturtacak değilim, çok büyük zarar vereceğine inanmıyorum o yüzden alacağım. Anakucağı ya da mama sandalyesi gibi birşeyde oturuyorsa ona da koyabilirsin. Annem beni doğdum doğalı hep anakucağına koyarmış, bir gün gelen misafir desteksiz oturup oturamadığımı sormuş annem de hiç denemedim demiş. Sonra koltuğa beni oturtunca pat diye devrilmişim ve 8 aylıkmışımbizim minnoşlar 8 aylık olunca askere bile gidebilir bu hızla
Emeklemeden önce hep öyle diyordum, bir kucağımdan insin de omzum belim kopuyor diye.Hayırlısı olsun ya gözümde canlandırdım da çok tatlı ve komik :) benim oğlum da 2 aylıkken dönmeye başladı ama hala sadece dönüyor :) acaba dönerek mi emekliyor diye düşünüyorum :)))) bence yavaşlatma gibi bir şey olamaz. Tamamen Allah vergisi, o kendini ne zaman hazır hissederse o zaman yürür. Ama erken yürüyecek gibi :) belki öyle daha iyi olur senin için.
Olumsuz düşünme, bardağın dolu tarafından bak :)) ben bir an önce emeklesin istiyorum. Çok Yoruldum. Evde takılsn kendi kendine biraz diye düşünüyorum :)))
Yürüyünce de burda hava çoktan ısınmış olur. Dışarı atarız kendimizi :))))
Sonuç olarak panik yapma bence. Sen güvenlik tedbirlerini al gerisi hallolur
Ben de sormadım ama kontrollerde hem kendi doktorumuz hem nöroloji doktoru özellikle erkek çocuklarda kullanılmayacağını, sperm sayısı azlığına sebep olduğunu anlattı.
Ay keşke o dediklerinizin birinde dursa, her alet bizim için 3dk.
Annenin kucağı, omzu varken, ana kucağı, sandalye, oyun halısı, salıncak vb ne kadar ürün varsa durmuyor.
Doktoruma sormuştum ben, bu çocuk niye böyle hocam diye, son birkaç senedir böyle bir nesil geliyor demişti.
Dişi, yürümesi, doğar doğmaz kafasını dik tutması, hayata atılması erken olan, algıları açık bir nesil var, 10 bebekten 1 i böyle demişti.
Ben hiç yenidoğan bölümü yaşayamadım zaten ama 2 aylıkken oltuktan emekleyerek düşmeyi başardı oğlum.
Dediğiniz gibi askerlik celbi yakındır bizimkilere.
Buyuklerin yatagi daha guzel geliyo sanirim edizde oyle bu aralar :)Valla bi kac gündür sikintiliyiz canim gece inleyip duruyo meme agzinda olmazsa uyumuyo. besigine koyunca agliyo alip bizim yataga koyunca yüzünde güller aciyo kıkırdayıp duruyo.
Cok yorgun ve uykusuzum ins bi an önce gecer.
Sen nasilsin edizde ek gida kabizlik yapmadi dimi naptin neler yedirdin nasil gidio
5te uyaniyosa 8de uyumasi lazim canim.sen hic onun uykusunun gelmesini bekleme. 7de gotur odana uyku moduna gecin.biraZ sabretmen gerekecek.ilk basta direnip ayni duzen uyuyacak ama 3-4gune 8gibi uyur diye dusunuyrm.8de uyudugunda yine gece uykusuna gecmis olmayacak fakat su 11-12yi geri almis olcaksin o yuzden zorlama hemen uyusun diye.oda yine karanlik olsun.o da bi kac gune 10a cekilir. O erkene geldikten sonra gece uykusunun 8-9arasinda olmasinda kati olabilirsin.Kızlar kızım gunduz uykusundan en son 5 te uyanıyor sonra 9a doğru uykusu geliyor uyuyor gece uykusuna geçti sanıyorum sürekli ağlayarak uyanıyor dün gece dayanamadım goturdum oynattim biraz daha sonrada 11 12 gbi uyuyor sizce bunu nasıl cozerim fikri olan varmı bu arada gunduz en fazla 4 saat uyuyor
Camlara sinek gidi yapışıyor a çok güldüm yaaaEmeklemeden önce hep öyle diyordum, bir kucağımdan insin de omzum belim kopuyor diye.
Şimdi evdeki her şey tehlike.
Tabi acemi anne olarak akıl edemiyorum onun nerelere ulaşabileceğini ama özellikle camlara sinek gibi yapışıp kalıyor.
Evdeki tüm camlarımız da yere kadar olduğu için bir önlem alamıyorum.
Algılayamıyor onun cam olduğunu, kafa göz ne varsa giriyor oralara.
Geçen çöpü döküp onlarla oynarken buldum, deliriyordum.
Sandalyeler, sehpalar vs hepsini üzerine çıkamadığı için devirme eğiliminde.
Doktorlar sürünme, emekleme ya da dönerek giden her bebeği, eğer yer değiştirebiliyorsa emekliyor kategorisine koyuyor yani sizin bebiş de emekliyor sayılır.
Allah bizlere sabır versin bolca.
Bebekleri emekleyenler var mı?
Varsa ne zamandır emekliyorlar?
Aklımda deli sorular...
Erken emekleyen erken yürür gibi ifadeler beni korkutuyor da.
Ya bende çok cekiyorum ağlama krizine giriyordu ilk zamanlar gazi gelir gibi uykusu sancı yapıyordu o yüzden sallamaya alistirdik hadi onu geçtim hiç düzen yok ne zaman kalkıp yatcagi belli olmuyor.tam düzeldi diyorum uykularimiz tekrar başa sarıyor nerde hata yapıyorum bulamıyorum.deneyecegim dediğini sizin uykulariniz hangi saatlerde canım.5te uyaniyosa 8de uyumasi lazim canim.sen hic onun uykusunun gelmesini bekleme. 7de gotur odana uyku moduna gecin.biraZ sabretmen gerekecek.ilk basta direnip ayni duzen uyuyacak ama 3-4gune 8gibi uyur diye dusunuyrm.8de uyudugunda yine gece uykusuna gecmis olmayacak fakat su 11-12yi geri almis olcaksin o yuzden zorlama hemen uyusun diye.oda yine karanlik olsun.o da bi kac gune 10a cekilir. O erkene geldikten sonra gece uykusunun 8-9arasinda olmasinda kati olabilirsin.
Ben edizde kademe kademe ilerledim hep.
Gerci benimki once uyumayi ogrendiuykusu hic gelmiyodu adamin
3ayimi tamamen bu egitime harcadim
İşte benimki fazlasıyla emekliyor, ondan sordum.Bizim ki acayip tembel yüzüne vurmuyorum da hakikaten tembel. Emekleme geri gidiyor o da kendince popoyu kaldirsa bile geri gitcek sanirim
Belki de emeklemeden yürüyecek babasi emekleme mis. Illa emekleyecek diye bir şey yok kuzum birak kendi haline çocuğu
Gerçekten çok zor ve çevremde bir sürü bebek olmasına rağmen benimki gibi bir tane yok.Camlara sinek gidi yapışıyor a çok güldüm yaaabi de çöpü döküp oynaması da gerçekten akla gelecek birşey değil pek beter böcek :)))) bizim de bir büyük cam, 3 te balkon kapısı sayarsak toplam 4 cama yapışacak yani yandım :)))) Allah kolaylık versin arkadaşım, çocuk büyütmek zor bir meziyet gerçekten :)
Bebekleri emekleyenler var mı?
Varsa ne zamandır emekliyorlar?
Aklımda deli sorular...
Erken emekleyen erken yürür gibi ifadeler beni korkutuyor da.
İşte benimki fazlasıyla emekliyor, ondan sordum.
Ben de emeklememişim, umudum vardı bana çeker diye, o da olmadı.
Bizim ilk zamanlar hep geriye gitti, derken yanlışlıkla öne gitmeye başladı.
Tembel bebek iyidir, yaramazlık yapmaya üşenir, çok severim.
Gerçi benimki doğduğundan beri yaramaz olduğu için, başıma geleceklere hazır olmam lazımdı ama işte bir umut...
Ben veriyorum canım. Evdekini yemeyince onlardan deneyeyim dedim. Hipp in pürelerini ve sütlü Yulaflı iyi geceler mamasını veriyorum. Ama yine de pek yemiyorHazır muhallebi, meyve puresi,tahilli kahvaltı bunlardan veren varmı?
Bende hipp kasık maması veriyorum arada canımHazır muhallebi, meyve puresi,tahilli kahvaltı bunlardan veren varmı?
Hayırlısı olsun ya gözümde canlandırdım da çok tatlı ve komik :) benim oğlum da 2 aylıkken dönmeye başladı ama hala sadece dönüyor :) acaba dönerek mi emekliyor diye düşünüyorum :)))) bence yavaşlatma gibi bir şey olamaz. Tamamen Allah vergisi, o kendini ne zaman hazır hissederse o zaman yürür. Ama erken yürüyecek gibi :) belki öyle daha iyi olur senin için.
Olumsuz düşünme, bardağın dolu tarafından bak :)) ben bir an önce emeklesin istiyorum. Çok Yoruldum. Evde takılsn kendi kendine biraz diye düşünüyorum :)))
Yürüyünce de burda hava çoktan ısınmış olur. Dışarı atarız kendimizi :))))
Sonuç olarak panik yapma bence. Sen güvenlik tedbirlerini al gerisi hallolur
Normalde mama kullaniyormuydun canım ben kullanmıyorumBende hipp kasık maması veriyorum arada canım
Milupanin havuç elma karışımını verdim canim çok sevdiBen veriyorum canım. Evdekini yemeyince onlardan deneyeyim dedim. Hipp in pürelerini ve sütlü Yulaflı iyi geceler mamasını veriyorum. Ama yine de pek yemiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?