- 13 Ekim 2011
- 3.663
- 2.320
- 173
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #20.561
yarim lt yapiyorum ben.kucuk aliyorum sutu.buyuk alirsam da gerisini biz iciyoruZ.ama eksime olmadi hic benimkilerde.3gun veriyorum yapincaYoğurt makinesinde bir kilo sutten yoğurt mayaliyorum birkaç güne eksiyor az yiyor malum. Nasıl yapiyosunuz
Yedirmeden birkaç saat önce dolaptan çıkarıyorum dışarda ekşimsi oluyor tadı meyveyle yiyorda tabi eğer turlu sevmiyor pekyarim lt yapiyorum ben.kucuk aliyorum sutu.buyuk alirsam da gerisini biz iciyoruZ.ama eksime olmadi hic benimkilerde.3gun veriyorum yapinca
Ben kendim cok az sütle yapıyorum 4 güne bir felan canımYoğurt makinesinde bir kilo sutten yoğurt mayaliyorum birkaç güne eksiyor az yiyor malum. Nasıl yapiyosunuz
Günlük süt alıp yap canım bende bulamadım sütKizlar ben de cok sosyetik ywrde yasiyorum heralde. Allahimin nevsehirinde bi sütçü bulamadim yaaaa. Mecbur hazir sütle mayaliyorum. Artik anne sütü ve devam sütünden yogurt yapma sevdamdan vazgeçtim yapamadım bi türlü. Simdi de hazir sutten yapmaya calisiyorum ama kalip kalip olmuyo
Şok ta günlük süt oluyor canım, onunla yapabilirsin. Şok yaygın diye dedim. Migros , carrefour falan hepsinde varKizlar ben de cok sosyetik ywrde yasiyorum heralde. Allahimin nevsehirinde bi sütçü bulamadim yaaaa. Mecbur hazir sütle mayaliyorum. Artik anne sütü ve devam sütünden yogurt yapma sevdamdan vazgeçtim yapamadım bi türlü. Simdi de hazir sutten yapmaya calisiyorum ama kalip kalip olmuyo
ben annemin sutcusunden aldim bir sure ama kizim o yogurdu taze ve eksi olmamasina ragmen cok kusu
Günlük sutle daha güzel tutmuştu benimki deBen kendim cok az sütle yapıyorum 4 güne bir felan canım
Canım soğuksa midesi üşüyor ondan kusuyor olabilirmi?ben annemin sutcusunden aldim bir sure ama kizim o yogurdu taze ve eksi olmamasina ragmen cok kusuyor.gunluk sutten yaptigim daha cok seviyor ve kusmuyor.kisin ineklere antibiyotik verildigi soyleniyor.ondan mi kaynakli bilmiyorum ama yagli ve agir geliyor kizima fikrim bu yonde.
hepsini mayalayamazsaniz kaynamis sutu kavanoza koyup konserve gibi saklayin.ben oyle yapiyordum.4 gun falan kaliyor dolapta sorunsuz
yok soguk yedirmiyorum.yedirmeden kaloriferin ustune koyuyorum herseyini.yagli agir geliyor.kusmugu da kokuyor cunkuCanım soğuksa midesi üşüyor ondan kusuyor olabilirmi?
selam canım iyiyiz çok şükür. bakıcı iş ev misafirler derken zaman çok hızlı geçiyor.Inan bugun gvn e yazcaktim tommbikle deniz iyimi diye.
Sonuclardan beni de haberdar et merakta birakma.
Yarin mesaj aticam kuzum
Kizlar ben de cok sosyetik ywrde yasiyorum heralde. Allahimin nevsehirinde bi sütçü bulamadim yaaaa. Mecbur hazir sütle mayaliyorum. Artik anne sütü ve devam sütünden yogurt yapma sevdamdan vazgeçtim yapamadım bi türlü. Simdi de hazir sutten yapmaya calisiyorum ama kalip kalip olmuyo
Canım sagol yazın için bizide haberdar et sevdimi yedi mi :)Kızlar merhaba,
Doktor kontrolüm ile ilgili bilgi bekleyen arkadaşlarım vardı. Onlar için yazıyorum.
Bu ayki kontrolümüz eşim yanımda olduğu için ve kendisi şeker hastası olduğundan konu hep onun üzerinden ilerledi . Bu nedenle aylık gelişimsel pek konusamadık. Sadece yere koyduğunda aynı yerde buluyormusun dedi :) bende hayır dedim. Tamam dedi:)
Biz 6,5 aylığız kızlar. 10 gün sonra 7. Ayımızı dolduracağız nasipse. Ama ben hala ek gıdaya geçmedim. Üşengeçliğimden valla:)
Doktor kontrolümüzde ise bu konuya değindik. Detaylı yazacağım şimdi. Belki sanmıyorum ama benım gibi geçmeyen varsa yardımcı olur yazdıklarım.
İlk etapta kurallarımız şunlar;
1. Hafta ;
- 3-3,5 saatlik açlık olacak. Sabah 10'da beslenen bebeğe 13:00'de tadım yaptırılacak.
- Yemek süresi 30 dakika olacak. 30. Dakikada ne kadar yemiş olursa olsun bitirilecek.
- Ağız muhakkak öğün sonunda silinecek. Bebek yemek bittiğini anlayacak.
- Mama sandalyesine sadece beslenme zamanı oturacak.
- Tv,oyuncak,tablet,telefon olmayacak, verilmeyecek. Dikkat başka yerde toplanmayacak.
- 2 kupa su ile veya buharda haşlanacak. Tahta kaşıkla ezilecek, misinadan geçirilecek. Pirinçten sonra 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı eklenecek.
- Artış ise 1 çay kaşığı,2 tk,4tk,6 tk ve 1 çay bardağına ulaştığımızda öğün sayılacak.
2. Hafta ;
- 1 Patates / 1 havuç -> 1 çay kaşığı ile başlanacak.3. Veya 4. Gün kepekli pirinç eklenecek.
- Saat 14:00'te yani 1 saat sonra 30 ml su verilecek.
3. Hafta
- 11:00 'de meyve ( elma veya armut)
- 12:00 , 30 ml su
- 13:00 sebze
- 14:00 30 ml su
4. Hafta
- 11:00 'de meyve ( Mevsime uygun)
- 13:00 sebze
- 16:00 ev yapımı yoğurt
- 11:00 'de meyve ( Mevsime uygun)
- 13:00 sebze ( Brokoli çiçeği, Kereviz sapı, 1 çay kaşığı Greçka (kara buğday) ), 2. Gün 500 gr kuzu eti ( ama kuzunun neresi unuttum) ile haşlanacak ama et çıkarılacak yedirilecek.
- 16:00 ml su
Umarım benım gibi nerden başlayacağını bilemeyenler için yardımcı olur.
Ben şuan 2 gün patates verdim 1 çay kaşığı kadar ama yemiyor öğürüyor:) şimdi havuca geçeceğim. Sonra karıştırıp pirinç ekleyeceğim. Bakalım nasıl gidecek:)
Hepinize sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?