2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Yoğurt makinesinde bir kilo sutten yoğurt mayaliyorum birkaç güne eksiyor az yiyor malum. Nasıl yapiyosunuz
yarim lt yapiyorum ben.kucuk aliyorum sutu.buyuk alirsam da gerisini biz iciyoruZ.ama eksime olmadi hic benimkilerde.3gun veriyorum yapinca

ben annemin sutcusunden aldim bir sure ama kizim o yogurdu taze ve eksi olmamasina ragmen cok kusuyor.gunluk sutten yaptigim daha cok seviyor ve kusmuyor.kisin ineklere antibiyotik verildigi soyleniyor.ondan mi kaynakli bilmiyorum ama yagli ve agir geliyor kizima fikrim bu yonde.
hepsini mayalayamazsaniz kaynamis sutu kavanoza koyup konserve gibi saklayin.ben oyle yapiyordum.4 gun falan kaliyor dolapta sorunsuz

bebek arabasi park yatak mama sandalyesi derken sira oto koltuguna gelmisti:)onu da bugun siparis ettim netten.britax romer trifix tercih ettik.biz haftasonlari daha cok kullaniyoruz arabayi.2 gun icin isimizi gorecek guvenilir bir marka tercih ettik.eger arabada daha cok zamaniniz geciyorsa cybex sirona tavsiye ederim.hem ters donme ozelligi de var.

Günlük süt alıp yap canım bende bulamadım süt

Şok ta günlük süt oluyor canım, onunla yapabilirsin. Şok yaygın diye dedim. Migros , carrefour falan hepsinde var

Sütü dondurabilirsiniz kızlar, sonra çözdürüp yoğurt yaparsınız. Dondurulmuş halde 3 ay bekleyebilir. Anne sütü saklar gibi yâni

Canım soğuksa midesi üşüyor ondan kusuyor olabilirmi?

Inan bugun gvn e yazcaktim tommbikle deniz iyimi diye.
Sonuclardan beni de haberdar et merakta birakma.
Yarin mesaj aticam kuzum
selam canım iyiyiz çok şükür. bakıcı iş ev misafirler derken zaman çok hızlı geçiyor.
denizin sonuçlar hala çıkmadı hayırlısı bakalım bekliyoruz.

Ben ipek hanım çiftliğinden süt alıyorum. Küçük kavanozlara mayalıyorum kızım için. Kalanını da kendimize yapıyorum. Ama en fazla 2 gün veriyorum. Sonrasında asit oranı artıyormuş. 2 günde bir sipariş veremediğim için ordan alamadığım zamanlar günlük sütten mayalamaya başladım. Kalıp gibi oluyor. Fırında mayalıyorum çünkü. Aksi taktirde kavanoz küçük olduğundan soğuyuveriyor ve mayalanamıyor. Fırınımı 40 dereceye ısıtıyorum kavanozlarımı da ısıtıyorum bu arada içinde. Sonra 43-44 derecede mayaladığım sütü kavanozlara koyup fırına kaldırıyorum. Fırını kapatıyorum sonra, sıcağıyla güzelce mayalanıyor. 4 saat sonra dolaba kaldırıyorum.

Yogurt yaparken günlük süt kullanmanızı tavsiye ederim kızlar.
Hem kendimiz icin hemde bebisler icin en güveniliri günlük süt cünkü. Acık sütlerde
Hayvana verilen ilaclar, hayvanın yasadıgı yer, hayvanın meme durumu, sağım şartları gibi kriterleri malesef göremiyoruz.ve cogu hastalık yapıcı etkenler malesef fiziksel muayeneyle belli olmuyor. Fabrikalarda gelen sütler pastörize veya sterilize edilmeden önce bir cok testten geciyor.
Ayrıca pastörizasyon islemindeki sıcaklık hastalıga neden olan bir mikroorganizmanın öldürülmesine ve minimum besin kaybı olmasına göre ayarlanmıstır.malesef evde kaynattıgımızda o sıcaklıgı sabit tutamıyoruz ve eger varsa o mikroorganizmayı öldüremiyoruz.besin degerine gelince evde kaynattıgımız zaman daha cok kayıplar yasıyoruz.bunun en güzel örnegi tencerinin kenarlarında ve tabanında biriken seyler.onlar malesef bizim sütte kalmasını hedefledigimiz proteinler.
Sütle ilgili bi tablo paylasıcam bu sayede raftan indirmis oldum kitabımıda :)
Ama birde buraya yazaym
sütün %3.4ü protein
%0.05 i de vitaminler,gazlar,enzimler vs den olusmaktadr. Yani hani vitamini kayboluyo kutu sütlerde vs deniyo ya bunu da o yuzden paylasıyorum bu %0.05lik oranın yarısındanda az sütte bulunan vitamin miktarı.

Kızlar merhaba,
Doktor kontrolüm ile ilgili bilgi bekleyen arkadaşlarım vardı. Onlar için yazıyorum.
Bu ayki kontrolümüz eşim yanımda olduğu için ve kendisi şeker hastası olduğundan konu hep onun üzerinden ilerledi . Bu nedenle aylık gelişimsel pek konusamadık. Sadece yere koyduğunda aynı yerde buluyormusun dedi :) bende hayır dedim. Tamam dedi:)

Biz 6,5 aylığız kızlar. 10 gün sonra 7. Ayımızı dolduracağız nasipse. Ama ben hala ek gıdaya geçmedim. Üşengeçliğimden valla:)
Doktor kontrolümüzde ise bu konuya değindik. Detaylı yazacağım şimdi. Belki sanmıyorum ama benım gibi geçmeyen varsa yardımcı olur yazdıklarım.

İlk etapta kurallarımız şunlar;
  • 3-3,5 saatlik açlık olacak. Sabah 10'da beslenen bebeğe 13:00'de tadım yaptırılacak.
  • Yemek süresi 30 dakika olacak. 30. Dakikada ne kadar yemiş olursa olsun bitirilecek.
  • Ağız muhakkak öğün sonunda silinecek. Bebek yemek bittiğini anlayacak.
  • Mama sandalyesine sadece beslenme zamanı oturacak.
  • Tv,oyuncak,tablet,telefon olmayacak, verilmeyecek. Dikkat başka yerde toplanmayacak.
  • 2 kupa su ile veya buharda haşlanacak. Tahta kaşıkla ezilecek, misinadan geçirilecek. Pirinçten sonra 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı eklenecek.
  • Artış ise 1 çay kaşığı,2 tk,4tk,6 tk ve 1 çay bardağına ulaştığımızda öğün sayılacak.
1. Hafta ;

• 1 Patates / 1 havuç -> 1 çay kaşığı ile başlanacak.3. Veya 4. Gün kepekli pirinç eklenecek.
  • Saat 14:00'te yani 1 saat sonra 30 ml su verilecek.
2. Hafta ;

• 11:00 'de meyve ( elma veya armut)
  • 12:00 , 30 ml su
  • 13:00 sebze
  • 14:00 30 ml su
3. Hafta
  • 11:00 'de meyve ( Mevsime uygun)
  • 13:00 sebze
  • 16:00 ev yapımı yoğurt
4. Hafta

• 11:00 'de meyve ( Mevsime uygun)
  • 13:00 sebze ( Brokoli çiçeği, Kereviz sapı, 1 çay kaşığı Greçka (kara buğday) ), 2. Gün 500 gr kuzu eti ( ama kuzunun neresi unuttum) ile haşlanacak ama et çıkarılacak yedirilecek.
  • 16:00 ml su

Umarım benım gibi nerden başlayacağını bilemeyenler için yardımcı olur.
Ben şuan 2 gün patates verdim 1 çay kaşığı kadar ama yemiyor öğürüyor:) şimdi havuca geçeceğim. Sonra karıştırıp pirinç ekleyeceğim. Bakalım nasıl gidecek:)

Hepinize sevgiler.

Canım sagol yazın için bizide haberdar et sevdimi yedi mi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…