2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

ayni kendimi gordum.sonunda tefal yogurtcum aldim rahat ettim:)

Bal kabağı brokoli lor peynir yumurta sarısı kıyma denedim yemedi baska avokado verdim
Benimkide sebzeleri severek yemiyo herobayby organik karisik sebze kasik mamasi aldim severek yedi onunla alisir belki birumit bide 9 gundur evde degiliz cok ozen gisteremedim artik evdeyim etsuyu kiyma katicagim corbalarina insallah yer

Benimkide sebzeleri severek yemiyo herobayby organik karisik sebze kasik mamasi aldim severek yedi onunla alisir belki birumit bide 9 gundur evde degiliz cok ozen gisteremedim artik evdeyim etsuyu kiyma katicagim corbalarina insallah yer
İnsallah canım bende bugün sadece yoğurt yedirebildim bende kasık mamasını deneyeyim sebzeleri yiyorum cok şükür ama kıyma yiyemedi öğürüp kustu

İnsallah canım bende bugün sadece yoğurt yedirebildim bende kasık mamasını deneyeyim sebzeleri yiyorum cok şükür ama kıyma yiyemedi öğürüp kustu
canim kiymayi rondodan gecir.ben karisik sebze corbasi yaptigimda direk rondoluyorum ya hepsini ya da sadece kiymayi

Kizlar bebegini kendi odasina geçiren oldu mu ? Artik odasinda yatsın diyorum ama bırakamıyorum . 6 buçuk aylik olduk artik.

Sizce ideali nedir ?

Kizlar bebegini kendi odasina geçiren oldu mu ? Artik odasinda yatsın diyorum ama bırakamıyorum . 6 buçuk aylik olduk artik.

Sizce ideali nedir ?
Ben en gec 2aya gecirirm diye dusunuyorum.cunku besigin kenarindan tutup kafayi kaldiriyo yakinda kendini de kaldirir iyice tehlikeli olur.
Tabi o gunler gelmeden odasindaki yataga alismasi lazim once eger usenmezsem gunduzleri alistirmaya baslamayi dusunuyorm.

Voiice Hatta Montessori 5 diyor bu konuda :) ben Montessori ciyim bebeklerin şaşalı odalara ihtiyacı yok, onların anne sıcaklığına, nefesine ihtiyacı var diyor. Sağlıklı psikolojik gelişim için 3-5 yıl diyor. Tabi ki bunun aksi görüş de oldukça fazla. Tracy hogg en geç iki ay içinde ayırın diyor. Ferber vs bunlar ayrılması gerekir diyor.
Bence herkes kendi çocuğunun hazır olup olmadığı zamanı az çok bilir ve ona göre hareket eder. Ben zaten şuan istesemde ayıramam gece 10 defa odadan odaya koşamam :) en az 6 saatlik kesintisiz uykuya sahipse ayırmak gerekiyormuş ayrıca.

Bende 2 veya 3 yasına kadar ayırmam sanırım

Bende 2 veya 3 yasına kadar ayırmam sanırım

Ben 2 yaşına kadar odasını ayırmayacağım veya 3.

Teşekkürler kizlar yorumlariniz için :)

2 ,3 yıl çok uzun değil mi ? Ben araştırma yapayım detaylı kafam karıştı:))))))

Teşekkürler kizlar yorumlariniz için :)

2 ,3 yıl çok uzun değil mi ? Ben araştırma yapayım detaylı kafam karıştı:))))))

canım ben Salih 1 yaşını doldurduktan sonra 2. Bebek için korunmayı bırakmayı düşünüyorum o yüzden 1 yaşına kadar odasını ayırmayı planlıyorum. Çünkü ikinci bebeği Allah nasip eder de hemen olursa ya iki küçük çocukla ayni odada kalacağız ya da bebek gelince Salihin odasını mecburen ayıracağız bu sefer de "bebek geldi, annem beni bıraktı" gibi bir hisse kapılacak...

Sizce ideali nedir ?

ben daha kendi yatağına geçiremedim
üstelemiyorum artık, ne zaman yatağına geçirsem ağlayarak ve çok üşümüş olarak uyanıyor.
kimi uzmanlar 6 aydan sonra diyor kimisi de 2 veya 4 yaş.
bebeklerin de her biri ayrı bir birey hassasiyetleri farklı olabilir. kimi 6 aydan sonra odasına alışır kimi 4-5 yaşına kadar alışamaz. benim şimdiki evde ayrı oda kurma imkanım yok şimdilik ama olduğunda da kızımın tepkilerini takip etmeyi planlıyorum. şimdiye kadar verdiği tepkilerden gördüğüm: ne zaman yatağında uyansa istisnasız ağlayarak uyanıyor yanımda uyandığında ya söyleniyor ya etrafa bakıyor. bir sıkıntısı yoksa da gözümü açtığımda bana bakıp göz göze gelince gülümsemeye başlıyor. anladığım kadarıyla benim kız odasını ayırmaya müsait görünmüyor.
eşimin kuzeni de tam tersi 6 aydan sonra hemen ayırdım hiç yormadı beni demişti. diyeceğim o ki en ideali bebeğin huyunu çözmek galibaçünkü ben ne zaman kızımı hizaya getirmeye çalışsam hanımefendi beni hizaya getirmiştir

İki bebek buyutecegim diyorsun yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…