- 7 Aralık 2015
- 3.364
- 9.569
- 158
- 36
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #20.641
Maksimum 1 bana gore :) buyudukce baglilik degil bagimlilik gelisir diye dusunuyorum. Ve buyudukce gosterdigi direnc daha da artacak hatta anne babanin yataginda yatmayan cocuk orda yatmak isteyecek odasini kabul etmeyecek.Teşekkürler kizlar yorumlariniz için :)
2 ,3 yıl çok uzun değil mi ? Ben araştırma yapayım detaylı kafam karıştı:))))))
Yatagina al canm bi an once..9-10yasinda hala anne babanin yataginda yatmak icin direten cocuklar var.ben daha kendi yatağına geçiremedim
üstelemiyorum artık, ne zaman yatağına geçirsem ağlayarak ve çok üşümüş olarak uyanıyor.
kimi uzmanlar 6 aydan sonra diyor kimisi de 2 veya 4 yaş.
bebeklerin de her biri ayrı bir birey hassasiyetleri farklı olabilir. kimi 6 aydan sonra odasına alışır kimi 4-5 yaşına kadar alışamaz. benim şimdiki evde ayrı oda kurma imkanım yok şimdilik ama olduğunda da kızımın tepkilerini takip etmeyi planlıyorum. şimdiye kadar verdiği tepkilerden gördüğüm: ne zaman yatağında uyansa istisnasız ağlayarak uyanıyor yanımda uyandığında ya söyleniyor ya etrafa bakıyor. bir sıkıntısı yoksa da gözümü açtığımda bana bakıp göz göze gelince gülümsemeye başlıyor. anladığım kadarıyla benim kız odasını ayırmaya müsait görünmüyor.
eşimin kuzeni de tam tersi 6 aydan sonra hemen ayırdım hiç yormadı beni demişti. diyeceğim o ki en ideali bebeğin huyunu çözmek galibaçünkü ben ne zaman kızımı hizaya getirmeye çalışsam hanımefendi beni hizaya getirmiştir
Dur bacisko 1sene daha bekle 2 dolsun sonra birak birlikte topik acalimcanım ben Salih 1 yaşını doldurduktan sonra 2. Bebek için korunmayı bırakmayı düşünüyorum o yüzden 1 yaşına kadar odasını ayırmayı planlıyorum. Çünkü ikinci bebeği Allah nasip eder de hemen olursa ya iki küçük çocukla ayni odada kalacağız ya da bebek gelince Salihin odasını mecburen ayıracağız bu sefer de "bebek geldi, annem beni bıraktı" gibi bir hisse kapılacak...
canım önceki evimde denedim diretsek başaracaktık kendisi de yıpranmadan.Yatagina al canm bi an once..9-10yasinda hala anne babanin yataginda yatmak icin direten cocuklar var.
Bebekler bizden ayrilmaya hic bi zaman hazir olmazlarki.kurallari sen koycaksin en fazla 4-5gun aglar sonra kurallarina uyar.
Zaman gectikce ikiniz icinde dahada zorlasir hersey.
Nacizane fikrim bu benim ama tabiki annesi olarak en dogru karari sen verirsin benimki sadece bi fikir
Soguklar hepimizi mahvetticanım önceki evimde denedim diretsek başaracaktık kendisi de yıpranmadan.
ben rahatsızlandım üç dört gün bir şey yiyemeyince süt azaldı iyice yapıştı bana
sonra geri düzelirken kendisi ve bende soğuk algınlığı gibi grip gibi belirtiler oldu ilaç içmeden atlatsın istedim sürekli emzirdim toparladı ama gene alıştı, sonra taşındım evi kuramadık annemlerde kaldık derken...
şimdi de soğuklar fena, ısınma sobayla, evim kuzey cephe. birkaç kez yatağında uyudu ama gece ağlayarak uyandı aldım yanıma çok üşümüş. bahara kadar idare edelim istiyorum. oda meselesinde acelem yok da yatağını benimsemeye başlasa iyi olur.
aynen bende 8 Temmuzda 2.nin çalışmasına başlicam :)Dur bacisko 1sene daha bekle 2 dolsun sonra birak birlikte topik acalim
2019 anneleri artık hangi ay olursaSoguklar hepimizi mahvetti(
Insallah yatagina cabuk alisir.
O zaman 2016 temmuz anneleri olarak 2019 a mi talip oluyoruz noluyo :)) ama lutfen burasi gibi terkedilmesin yeni topik
Maksimum 1 bana gore :) buyudukce baglilik degil bagimlilik gelisir diye dusunuyorum. Ve buyudukce gosterdigi direnc daha da artacak hatta anne babanin yataginda yatmayan cocuk orda yatmak isteyecek odasini kabul etmeyecek.
Herseyden onemlisi mahrem bilincinin gelismesi icin cok gecikmemeli.anne babanin odasi onlarin ozel alanidir onun odasi onun ozel alani.
Hem evleri ayirmiyoruz ya canm alt tarafi odalar ayriliyo :)
canım ben Salih 1 yaşını doldurduktan sonra 2. Bebek için korunmayı bırakmayı düşünüyorum o yüzden 1 yaşına kadar odasını ayırmayı planlıyorum. Çünkü ikinci bebeği Allah nasip eder de hemen olursa ya iki küçük çocukla ayni odada kalacağız ya da bebek gelince Salihin odasını mecburen ayıracağız bu sefer de "bebek geldi, annem beni bıraktı" gibi bir hisse kapılacak...
ben daha kendi yatağına geçiremedim
üstelemiyorum artık, ne zaman yatağına geçirsem ağlayarak ve çok üşümüş olarak uyanıyor.
bebeklerin de her biri ayrı bir birey hassasiyetleri farklı olabilir. kimi 6 aydan sonra odasına alışır kimi 4-5 yaşına kadar alışamaz. benim şimdiki evde ayrı oda kurma imkanım yok şimdilik ama olduğunda da kızımın tepkilerini takip etmeyi planlıyorum. şimdiye kadar verdiği tepkilerden gördüğüm: ne zaman yatağında uyansa istisnasız ağlayarak uyanıyor yanımda uyandığında ya söyleniyor ya etrafa bakıyor. bir sıkıntısı yoksa da gözümü açtığımda bana bakıp göz göze gelince gülümsemeye başlıyor. anladığım kadarıyla benim kız odasını ayırmaya müsait görünmüyor.
eşimin kuzeni de tam tersi 6 aydan sonra hemen ayırdım hiç yormadı beni demişti. diyeceğim o ki en ideali bebeğin huyunu çözmek galibaçünkü ben ne zaman kızımı hizaya getirmeye çalışsam hanımefendi beni hizaya getirmiştir
Aksine ben kendi yatağıma geçirmeye başladım yapmamam gerek ama yapıyorum iste
Dur bacisko 1sene daha bekle 2 dolsun sonra birak birlikte topik acalim
1 çok erken benim için :) 2 istiyorum doğduğunda da aralarında 3 yaş olacak, Asaf kreşe minik de bana :)))
Benim minnoşum da öyleydi. Şimdi alıştı, gözünü açtığında yanında ilgisini çeken bir nesne oluyor, oyuncak olabilir, telsizi falan :) ağlamadan onlarla oynamaya başlıyor. Ama tek parça ve ona zarar vermeyecek bir şey. Uyku arkadaşı gibi kısaca. Bir de üşümemesi için uyku tulumu deneyebilirsin.ben daha kendi yatağına geçiremedim
Bende suan icin erken diye dusunuyorum memeden kesince ayiririm belki ama aklim hep onda olur hep gozumun onunde olsun istiyorum bana bagimli olacak bu gidisle ama napayim 2-3yas bencede idealVoiice Hatta Montessori 5 diyor bu konuda :) ben Montessori ciyim bebeklerin şaşalı odalara ihtiyacı yok, onların anne sıcaklığına, nefesine ihtiyacı var diyor. Sağlıklı psikolojik gelişim için 3-5 yıl diyor. Tabi ki bunun aksi görüş de oldukça fazla. Tracy hogg en geç iki ay içinde ayırın diyor. Ferber vs bunlar ayrılması gerekir diyor.
Bence herkes kendi çocuğunun hazır olup olmadığı zamanı az çok bilir ve ona göre hareket eder. Ben zaten şuan istesemde ayıramam gece 10 defa odadan odaya koşamam :) en az 6 saatlik kesintisiz uykuya sahipse ayırmak gerekiyormuş ayrıca.
Misafirlikte iki gun beraber yattik oda uyuyamadi bende surekli yuzumu gidiklayan bir elsavina soluna dindu surekli rahat yatamadi bende eline koluna basarim diye rahat edemedim evimize geldik o besiginde misilmisil uyudu ben yatagimdaAksine ben kendi yatağıma geçirmeye başladım yapmamam gerek ama yapıyorum iste
Bende oyle planliyorum ama bakalim kismet yinede1 çok erken benim için :) 2 istiyorum doğduğunda da aralarında 3 yaş olacak, Asaf kreşe minik de bana :)))
Dur bacisko 1sene daha bekle 2 dolsun sonra birak birlikte topik acalim
hakkımızda hayırlısı olsunbenim gönlümden geçen aralarının 2buçuk yas olması aslında ama bir yandan da 2. hemen olmazsa diye korkuyorum. Salih paşayı 2 yila yakin bekledik de :) hayırlısı bakalim hepimiz için canım...
hakkımızda hayırlısı olsun
hemen de olabilir yalnız
arkadaşımın iki çocuk arasında 15 ay var
isteyerek mi diye sordum da
1. ve 2. arasında 4-5 yaş var, tedavi gerekmiş ikinci için
üçüncüyü istediğinde 1 yıl tedavi süresi olsa hemen olmazsa diye 6. ayda korunmayı bırakmış
7. ayda hamile kalmış
Biz uyuyoruz tabi sabah alıyorum yanıma gece denemedim bolca yastık koyuyorum her tarafa dusmesin diyeMisafirlikte iki gun beraber yattik oda uyuyamadi bende surekli yuzumu gidiklayan bir elsavina soluna dindu surekli rahat yatamadi bende eline koluna basarim diye rahat edemedim evimize geldik o besiginde misilmisil uyudu ben yatagimda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?