- 12 Mart 2011
- 1.161
- 969
- 123
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #20.781
Canım yarımşar litrelerde dene, benimde tutmuyor bazen, deneye yanıla öğrenecez elbet. Parmağın hafif yanacak ısıya getir, 1 kaşık yoğurt koy, kış olduğu için iyi sar 4 saatte tutar dolaba koy. Bence makineye gerek yok, benimde tutmayanı kaynatıp lor yapıyorum:)Canim tesekkur ederim de küçük bi sorunum vardı onu unutup lor yapmaya kalkiyorum ya valla komigim yani. Ben daha yogurt yapamiyommmmm tefal yogurtcum da cok pahaliii yaa napcam profilonun var onu mu alsam ki
Çok rahat oluyor hem ben dinleniyorum hemde o terlemiyor.kendimi okdar yorgun hissediyorum ki...iyi ki meleğim var o bana huzur veriyorben oğlum 1 haftalık olduğundan beri neredeyse hep öyle emzirdim :)
Bende gece yanımda emzirdim ama pek yapmak istemiyorum ya uykulu birşey olur Allah korusunBiz de
Ben üste me yatırıp emziriyorum geceeeee
Bazen yanıma yatırıp yan veriyorum vs
Gülerdim böyle şekillere şimdi fenalarını yapıyoruz oğlumla
Şakaaa gibiiii
Kulak enfeksiyonuna sebep oluyor canımKızlar yatarak emzirme zararlı mıdır bu aralar çok yapıyoruzda
Atabilirsin, sıkıntı olmaz. Hergün nasıl lor yapacaksınKızlar bugün yoğurtla lor deneyeceğim inşallah olur, 3 4 gün içinde tüketilmesi gerektiğini yazmıştı bir arkadaş peki kalanı buzluğa atabilir mıyız herhangi bir vitamin kaybı olur mu
Tamam canım sağolAtabilirsin, sıkıntı olmaz. Hergün nasıl lor yapacaksın
Ben yaptım ama ekşi oldu :S tekrar deneyeceğim. Sizlerinki güzel oluyorsa püf noktalarını alayım :) gerçi ben farklı yapmıştım ama olsun :))Tamam canım sağol
Ay canım ilk defa deneyeceğim ya evde süt olmadığı için yoğurtla deneyeceğim tutarsa yazarım :)Ben yaptım ama ekşi oldu :S tekrar deneyeceğim. Sizlerinki güzel oluyorsa püf noktalarını alayım :) gerçi ben farklı yapmıştım ama olsun :))
Ya işte ben de yoğurtla yaptım ekşi oldu :S sanırım sütle daha iyi oluyor. Bir de yoğurtla tarif veren arkadaşlar yanlış hatırlamıyorsam kaynayan süte limon değil de yoğurt katmaktan bahsediyorlardı. Yoğurttan kasıt buydu sanırım ama emin değilim :) yapınca yorumlarını bekliyorum o zaman :)Ay canım ilk defa deneyeceğim ya evde süt olmadığı için yoğurtla deneyeceğim tutarsa yazarım :)
Canım yoğurt yapmak için sütü iyice kaynat. Ilınınca çay bardaklarının içine birer çay kaşığı yoğurt koyup üzerine sütü dök iyice karıştır. O arada fırını ısıt ve kapat , sonrasında fırının içine çay bardaklarını koy 10-12 saat dursun içinde o kadar güzel mayalanıyorki. burda püf noktası fırın sıcak olacak, sütü iyice kaynatacaksın ve mayalamadan önce süt ılık olacak.Canim tesekkur ederim de küçük bi sorunum vardı onu unutup lor yapmaya kalkiyorum ya valla komigim yani. Ben daha yogurt yapamiyommmmm tefal yogurtcum da cok pahaliii yaa napcam profilonun var onu mu alsam ki
Canım yoğurdu ayran kıvamına getirip kaynatıyorsun kesilince aynı sütle yapılışı gibi tülbentten geçiriyorsun sonraki aşama aynı yani inşallah olursa yazarım ben sana canımYa işte ben de yoğurtla yaptım ekşi oldu :S sanırım sütle daha iyi oluyor. Bir de yoğurtla tarif veren arkadaşlar yanlış hatırlamıyorsam kaynayan süte limon değil de yoğurt katmaktan bahsediyorlardı. Yoğurttan kasıt buydu sanırım ama emin değilim :) yapınca yorumlarını bekliyorum o zaman :)
TopikYalnız yoğurt olayına herkes nasıl takmış :) Türlü türlü tarifler :) her birini sırayla dene canım elbet biri tutacak :)
Kizlar cansınız ya cok tesekkur ederim ins bu sefer tutaruygar eymen canım sütü kepçeyle karıştıra karıştıra 5 dk kaynat. Mayalayacağın kaba koy. Serçe parmağın ile 6-7 ye kadar sayıp çekeceğin sıcaklığa geldiğinde, ben 2 lt ye 4 kaşık koyuyorum, mayana süt ekle ısısını dengele, sonra yoğurt yapacağın süte ekle. Bunu da önceden yaklaşık 40-50 derecede ısıtılmış fırına koy. 5-6 saat bekle. Sonra fırının kapağını açıp şöyle hafif salla bak ne durumda. Eğer kıvam almışsa alıp dolaba koy. Ama su gibiyse panik yapma :) fırını çalıştır. 5-7 dk ısınsın, yoğurt içindeyken. Sonra kapatıp 3-4 saat daha bekle. Sonra tekrar kontrol et. Yoğurdu tutturana kadar bunu tekrar et :) merak etme en geç 12 saat içinde yoğurt olacak :))) o süt eninde sonunda yoğurt olacak :))))
Canım sen mayalı hamur u bir kaç defa evde kendin mayalarsan o da doğal maya olur. Hamur mayalandığında en üstteki kurumaya yüz tutmuş tabakayı alıp poşete koyuyorsun. Oda sıcaklığında. Sonra mayalı hamur yaparken onu kullanıyorsun maya yerine. Böyle böyle kendi mayanı oluşturuyorsun sürekli. Yoğurt mayası gibiKızlar bebeğine ekmek yapan var mı ben de bir tarif var ama doğal maya yazıyor siz nasıl yapıyorsunuz
Yoğurduktan sonra 1 saat dinlendirecem sonra üst tabakayı alacam yanlış anlamadım dimi peki bunu buzlukta mı saklayacağım, bir de sonraki yapışımda onu nasıl kullanacağım, hakkını helal et canım :)Canım sen mayalı hamur u bir kaç defa evde kendin mayalarsan o da doğal maya olur. Hamur mayalandığında en üstteki kurumaya yüz tutmuş tabakayı alıp poşete koyuyorsun. Oda sıcaklığında. Sonra mayalı hamur yaparken onu kullanıyorsun maya yerine. Böyle böyle kendi mayanı oluşturuyorsun sürekli. Yoğurt mayası gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?