2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Canim tesekkur ederim de küçük bi sorunum vardı onu unutup lor yapmaya kalkiyorum ya valla komigim yani. Ben daha yogurt yapamiyommmmm tefal yogurtcum da cok pahaliii yaa napcam profilonun var onu mu alsam ki
Canım yarımşar litrelerde dene, benimde tutmuyor bazen, deneye yanıla öğrenecez elbet. Parmağın hafif yanacak ısıya getir, 1 kaşık yoğurt koy, kış olduğu için iyi sar 4 saatte tutar dolaba koy. Bence makineye gerek yok, benimde tutmayanı kaynatıp lor yapıyorum:)

uygar eymen canım sütü kepçeyle karıştıra karıştıra 5 dk kaynat. Mayalayacağın kaba koy. Serçe parmağın ile 6-7 ye kadar sayıp çekeceğin sıcaklığa geldiğinde, ben 2 lt ye 4 kaşık koyuyorum, mayana süt ekle ısısını dengele, sonra yoğurt yapacağın süte ekle. Bunu da önceden yaklaşık 40-50 derecede ısıtılmış fırına koy. 5-6 saat bekle. Sonra fırının kapağını açıp şöyle hafif salla bak ne durumda. Eğer kıvam almışsa alıp dolaba koy. Ama su gibiyse panik yapma :) fırını çalıştır. 5-7 dk ısınsın, yoğurt içindeyken. Sonra kapatıp 3-4 saat daha bekle. Sonra tekrar kontrol et. Yoğurdu tutturana kadar bunu tekrar et :) merak etme en geç 12 saat içinde yoğurt olacak :))) o süt eninde sonunda yoğurt olacak :))))

uygar eymen ben geçen yoğurt mayalarken, farklı boyutlarda kavanozlarda yapıyorum, küçük olan çabuk soğumuş. Biraz ısıttım ama yine de soğuk kalmış demek ki. Neyse mayalayıp fırına koydum. 5-6 saat sonra büyük olan mayalanmış, küçük olan su gibi. Sinir oldum. Almadım da fırından. Zaten başka işim vardı dursun dökerim bir ara diyip bıraktım. Sonra onu fırında unutmuşum :))) sabah bi baktım hala orda. Dökmek için aldım ne alayım :) harika bir yoğurt olmuş :))) dün Komşum yoğurt istedi ona verecektim, kendisi kap getirmiş. Kavanozdan çıkmadı Yoğurdum düşün :) kalıp gibiydi ve tadının da çok iyi olduğunu söyledi arkadaşım :) böyle tesadüfen işte yoğurt mayalanmasa da biraz daha fazla bekletince her halükarda mayalandığını gördüm :)

Aslında mantıken de doğru :) sıcaklık bir katalizör :) sıcaklık sadece tepkime hızını etkiliyor. 5 değil de 12 saatte oluyor soğuksa, sıcaksa da fazla mayalanıp ekşi oluyor.

Ayy çenem düştü :) ama hırs yaptım sana yoğurt yaptırcam

Kızlar bugün yoğurtla lor deneyeceğim inşallah olur, 3 4 gün içinde tüketilmesi gerektiğini yazmıştı bir arkadaş peki kalanı buzluğa atabilir mıyız herhangi bir vitamin kaybı olur mu

Kızlar bugün yoğurtla lor deneyeceğim inşallah olur, 3 4 gün içinde tüketilmesi gerektiğini yazmıştı bir arkadaş peki kalanı buzluğa atabilir mıyız herhangi bir vitamin kaybı olur mu
Atabilirsin, sıkıntı olmaz. Hergün nasıl lor yapacaksın

Ben yaptım ama ekşi oldu :S tekrar deneyeceğim. Sizlerinki güzel oluyorsa püf noktalarını alayım :) gerçi ben farklı yapmıştım ama olsun :))
Ay canım ilk defa deneyeceğim ya evde süt olmadığı için yoğurtla deneyeceğim tutarsa yazarım :)

Ay canım ilk defa deneyeceğim ya evde süt olmadığı için yoğurtla deneyeceğim tutarsa yazarım :)
Ya işte ben de yoğurtla yaptım ekşi oldu :S sanırım sütle daha iyi oluyor. Bir de yoğurtla tarif veren arkadaşlar yanlış hatırlamıyorsam kaynayan süte limon değil de yoğurt katmaktan bahsediyorlardı. Yoğurttan kasıt buydu sanırım ama emin değilim :) yapınca yorumlarını bekliyorum o zaman :)

Canim tesekkur ederim de küçük bi sorunum vardı onu unutup lor yapmaya kalkiyorum ya valla komigim yani. Ben daha yogurt yapamiyommmmm tefal yogurtcum da cok pahaliii yaa napcam profilonun var onu mu alsam ki
Canım yoğurt yapmak için sütü iyice kaynat. Ilınınca çay bardaklarının içine birer çay kaşığı yoğurt koyup üzerine sütü dök iyice karıştır. O arada fırını ısıt ve kapat , sonrasında fırının içine çay bardaklarını koy 10-12 saat dursun içinde o kadar güzel mayalanıyorki. burda püf noktası fırın sıcak olacak, sütü iyice kaynatacaksın ve mayalamadan önce süt ılık olacak.
Eminim çok güzel tutcak bence bi daha dene

Canım yoğurdu ayran kıvamına getirip kaynatıyorsun kesilince aynı sütle yapılışı gibi tülbentten geçiriyorsun sonraki aşama aynı yani inşallah olursa yazarım ben sana canım

Kizlar cansınız ya cok tesekkur ederim ins bu sefer tutar

Kızlar bebeğine ekmek yapan var mı ben de bir tarif var ama doğal maya yazıyor siz nasıl yapıyorsunuz

Kızlar bebeğine ekmek yapan var mı ben de bir tarif var ama doğal maya yazıyor siz nasıl yapıyorsunuz
Canım sen mayalı hamur u bir kaç defa evde kendin mayalarsan o da doğal maya olur. Hamur mayalandığında en üstteki kurumaya yüz tutmuş tabakayı alıp poşete koyuyorsun. Oda sıcaklığında. Sonra mayalı hamur yaparken onu kullanıyorsun maya yerine. Böyle böyle kendi mayanı oluşturuyorsun sürekli. Yoğurt mayası gibi

Yoğurduktan sonra 1 saat dinlendirecem sonra üst tabakayı alacam yanlış anlamadım dimi peki bunu buzlukta mı saklayacağım, bir de sonraki yapışımda onu nasıl kullanacağım, hakkını helal et canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…