- 4 Aralık 2016
- 2.232
- 5.781
- 158
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #20.801
Ya işte ben de yoğurtla yaptım ekşi oldu :S sanırım sütle daha iyi oluyor. Bir de yoğurtla tarif veren arkadaşlar yanlış hatırlamıyorsam kaynayan süte limon değil de yoğurt katmaktan bahsediyorlardı. Yoğurttan kasıt buydu sanırım ama emin değilim :) yapınca yorumlarını bekliyorum o zaman :)
Sağol canım güzel olur inşallah :)Eslemak Eline sağlık :) Ben de yapayım bugün :)
Canim bi fikirde benden sutun isisini ben serce parmagimi daldirip 7 ye kadar sayiyorum dayanamayinca cekiyorum sen ayarlayamiyorsan ates olcer var ya benimki oda isisini suyun sicakliginida olcuyo sutu karistir onu sutun uzerine tut 45-50 derece olursa3-4 litreye 3 kasik yogurt yogurtu ilik sutle cirpiciyla homojen hale getirip sicak suttende ekle ve tencereye dok iyice karistir kapagini kapat uzerini kalin bir ortuyle ort 5 saat ideal fazla kalirsa eksir ac dolaba kapaksiz koy 8 saat kalsin yogurt hazirKizlar cansınız ya cok tesekkur ederim ins bu sefer tutar
Yüz üstü yatırıp çıplakken baktın mı hiç? Size öyle gelmiştir belki. Çıplak kontrol et bir de.Kızlar oğlum 7 ayı bitirmek üzere. . Sırt kısmında bi yükseklik fark ettim. Aslında daha öncede fark etmiştim ama önemsemedim annemde farkedince telaşa kapıldım. Kucağımda sarılırken sağ taraf sol tarafa göre daha yüksek.. başına gelen var mı? En kısa zamanda doktora gidicem ama yinede çok huzursuzum.
Ben kuru maya ile yapiyorum kendimize yaptigim tarif soyle kuru mayayi sut ve sekerle kabartip icine zeytin yag koyuyorum tam bugday unu katip yoguruyorum dinleniyo mayalaninca sekil verip tepsidede mayalaniyo sonra uzerine yumurta sarisi suruyorum180-200derece kizarana kadar pisiyo yaninda bisey olmadan bile afiyetle yeniyo bu benim yorumum icine ceviszde ekleyebilirsin. bide soyle yapiliyo maya ilik su az seker un yogrulup mayalanir pisirilirKızlar bebeğine ekmek yapan var mı ben de bir tarif var ama doğal maya yazıyor siz nasıl yapıyorsunuz
Ben yogurdum tutmazsa kaynatip kestiriyorum sonra suzuyorum lor gibi olmaz biraz eksi olur bazi yerlerde cokelek diyolarCanım yoğurdu ayran kıvamına getirip kaynatıyorsun kesilince aynı sütle yapılışı gibi tülbentten geçiriyorsun sonraki aşama aynı yani inşallah olursa yazarım ben sana canım
Sağol canım ben de kuru maya kullandım tam buğday unu yulaf unu maya yoğurt ve lordan kalan suyu kullandım tadı çok güzel oldu ben bile severek yedim :)Ben kuru maya ile yapiyorum kendimize yaptigim tarif soyle kuru mayayi sut ve sekerle kabartip icine zeytin yag koyuyorum tam bugday unu katip yoguruyorum dinleniyo mayalaninca sekil verip tepsidede mayalaniyo sonra uzerine yumurta sarisi suruyorum180-200derece kizarana kadar pisiyo yaninda bisey olmadan bile afiyetle yeniyo bu benim yorumum icine ceviszde ekleyebilirsin. bide soyle yapiliyo maya ilik su az seker un yogrulup mayalanir pisirilir
Eksi olmadı canım benimki yoğurdum tatlıydı ondan mı acabaBen yogurdum tutmazsa kaynatip kestiriyorum sonra suzuyorum lor gibi olmaz biraz eksi olur bazi yerlerde cokelek diyolar
Afiyet olsun yogurt suyu peynir alti suyuyla yapardi annemSağol canım ben de kuru maya kullandım tam buğday unu yulaf unu maya yoğurt ve lordan kalan suyu kullandım tadı çok güzel oldu ben bile severek yedim :)
Sağol canım, faydalı oluyor çorbasına da kattimAfiyet olsun yogurt suyu peynir alti suyuyla yapardi annem
Orta kulak iltihabı oluyo diye okumuştum canım bi yerde yanlıs hatırlamıyorsamKızlar yatarak emzirme zararlı mıdır bu aralar çok yapıyoruzda
Evet bende öyle okudum. Yapmamak lazım işte o arada kendimi dinlendiriyorumOrta kulak iltihabı oluyo diye okumuştum canım bi yerde yanlıs hatırlamıyorsam
Ben buzluğa atıyorum küçük parçalar halinde gece cıkarıp buz dolabına koyup sabah veriyorum canımKızlar bugün yoğurtla lor deneyeceğim inşallah olur, 3 4 gün içinde tüketilmesi gerektiğini yazmıştı bir arkadaş peki kalanı buzluğa atabilir mıyız herhangi bir vitamin kaybı olur mu
Canım ben sütü kaynatıp içine bir yemek kaşığı yoğurt katıyorum tarifler karısmıs hangi tarifi sordun bacım :))Yalnız yoğurt olayına herkes nasıl takmış :) Türlü türlü tarifler :) her birini sırayla dene canım elbet biri tutacak :)
Ben de attım buzluğa bir gün önceden çıkarayım o zaman sağol canımBen buzluğa atıyorum küçük parçalar halinde gece cıkarıp buz dolabına koyup sabah veriyorum canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?