2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Evet aynı yöntem limon veya yoğurt ikiside kesiliyor hemen

Kızlar oğlum 7 ayı bitirmek üzere. . Sırt kısmında bi yükseklik fark ettim. Aslında daha öncede fark etmiştim ama önemsemedim annemde farkedince telaşa kapıldım. Kucağımda sarılırken sağ taraf sol tarafa göre daha yüksek.. başına gelen var mı? En kısa zamanda doktora gidicem ama yinede çok huzursuzum.

Kizlar cansınız ya cok tesekkur ederim ins bu sefer tutar
Canim bi fikirde benden sutun isisini ben serce parmagimi daldirip 7 ye kadar sayiyorum dayanamayinca cekiyorum sen ayarlayamiyorsan ates olcer var ya benimki oda isisini suyun sicakliginida olcuyo sutu karistir onu sutun uzerine tut 45-50 derece olursa3-4 litreye 3 kasik yogurt yogurtu ilik sutle cirpiciyla homojen hale getirip sicak suttende ekle ve tencereye dok iyice karistir kapagini kapat uzerini kalin bir ortuyle ort 5 saat ideal fazla kalirsa eksir ac dolaba kapaksiz koy 8 saat kalsin yogurt hazir

Yüz üstü yatırıp çıplakken baktın mı hiç? Size öyle gelmiştir belki. Çıplak kontrol et bir de.

Kızlar bebeğine ekmek yapan var mı ben de bir tarif var ama doğal maya yazıyor siz nasıl yapıyorsunuz
Ben kuru maya ile yapiyorum kendimize yaptigim tarif soyle kuru mayayi sut ve sekerle kabartip icine zeytin yag koyuyorum tam bugday unu katip yoguruyorum dinleniyo mayalaninca sekil verip tepsidede mayalaniyo sonra uzerine yumurta sarisi suruyorum180-200derece kizarana kadar pisiyo yaninda bisey olmadan bile afiyetle yeniyo bu benim yorumum icine ceviszde ekleyebilirsin. bide soyle yapiliyo maya ilik su az seker un yogrulup mayalanir pisirilir

Canım yoğurdu ayran kıvamına getirip kaynatıyorsun kesilince aynı sütle yapılışı gibi tülbentten geçiriyorsun sonraki aşama aynı yani inşallah olursa yazarım ben sana canım
Ben yogurdum tutmazsa kaynatip kestiriyorum sonra suzuyorum lor gibi olmaz biraz eksi olur bazi yerlerde cokelek diyolar

Sağol canım ben de kuru maya kullandım tam buğday unu yulaf unu maya yoğurt ve lordan kalan suyu kullandım tadı çok güzel oldu ben bile severek yedim :)

Kızlar bugün yoğurtla lor deneyeceğim inşallah olur, 3 4 gün içinde tüketilmesi gerektiğini yazmıştı bir arkadaş peki kalanı buzluğa atabilir mıyız herhangi bir vitamin kaybı olur mu
Ben buzluğa atıyorum küçük parçalar halinde gece cıkarıp buz dolabına koyup sabah veriyorum canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…