- 12 Mart 2011
- 1.161
- 969
- 123
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #20.861
Boy kilo kaç canım?Ben yeter ki zayıflıyim bütün çatlak patlaklara razıyım...
Dis mi usuttu mu bilemedim dun surekli gaz yapti sab simpleks verdim nane kekik kaynatip verdim ihlamur verdim bugunde rezene verdim sabah hastalanacak diye korktum bikac gun dikkat edyim yeterki hasta olmasin.disde sag taraf elime geliyo gibi bi ciksaydi hayirlisiylaCanım sanki diş alametleri gibi bu huysuzluklar.
Çok şükür bu sefer daha iyi geçti.. sürekli oynattım ama kollarım koptu. . Eve geldim iş güç.. hala dinlenmedim. Sorduğun için saol..Canım uçak yolcuğu nasıl geçti kuzu iyi mi
Kızlar benim oğlan hem diş çıkartıyor bir de üstune biraz nezle oldu maalesef
Gündüzleri iyiyiz de, geceleri uykuya geçerken çok zorlanıyor yavrum, boğazı balgamlı, huysuzluk had safhada, ağlaması bile değişti şu 2-3 günde.
Ama en önemlisi memeyi redediyor günduzleri. Yani ayık kafayla veremiyorum bi turlu, uyku sersemliğini yakalamam gerek. Hasta olmasa iyice acıkmasını beklerim ama nezleyken ve boğazı bu durumdayken sıvı alımı çok önemli, gönlüm el vermiyor bekletmeye. Günde sabah ve aksam yatmadan olmak üzere 2 kez sağar oldum. Biberondan gayet rahat içiyor. Diğer öğunleri dediğim gibi hep uykuyla birlikte memeden veriyorum.
Sizce geçici bi durum mu, var mı dişle ya da nezleyken böyle birsey yasayan? Endişeleniyorum artık memeyi veremeyeceğim diye.
Boy kilo kaç canım?
Ben 72 ile hamile kaldım 82 ile doğuma gittim şimdi 67 kiloyum. Sabah-akşam 2 öğün iyi yiyorum sadece
zayıflayıp göbeği toplayınca göz görmez çatlağıBen yeter ki zayıflıyim bütün çatlak patlaklara razıyım...
Canım inan tempodan yemeğede fırsatım olmuyor bende özellikle fırsat yaratmıyorum, kilo almaya çok müsaitim hemen alıp hemen veriyorum. Tatlıyıda çok seviyorum ama ne gidip alıyorum nede evde yapıyorum uzak duruyorum. Önüme gelirsede yiyorum tabi :)Canım iki öğün nasıl yetiştir ben deli gibi yemek istiyorum
Hem öğün sayısı fazla hem yediğim miktar fazla maalesef durduramıyorıö kendimi
Tatlılar yemekler
Ah ah
Kızlar meraba, bebişlerinize akşam ne yediriyorsunuz muhallebi mı veriyorsunuz yoksa yemek mi, ben doğru mu yapıyorum bilmiyorum günlük yedirdiklerimi yazayım bir bakın doğru mu yanlış mı yapıyorum. Buarada sütüm az olduğu için her öğün öncesi ve sonrası illa veriyorum. kahvaltı ( 2 cicibebe, yumurta sarısı şimdilik 1tk, pekmez, lor peyniri, devam sütü, yumurta ve pekmezi ayrı veriyorum demirden dolayı), ara öğün bazen meyve veriyorum çok sevmiyor, öğlen çorba ( patates, havuç, brokoli, balkabağı, pırasa, yogurt ve tarhana çorbası bunlara da az soğan sarımsak irmik tam buğday unu ekliyorum dönüşümlü yapıyorum içine de ev yapımı az ekmek koyuyorum bu hafta et vermeye başlayacağım), ikindi yoğurt, akşam uyumadan önce arı mamanın pirinç ununu veriyorum.
Karışımın içine koymuyorum yumurta ve pekmezi onu kasttetim :) ama şu 2 saat olayını bilmiyordum mesela cicibebenin içinde yoğurt var onu verdikten sonra yumurta veya pekmezi 2 saat sonra mı vermeliyim dogruu anladımCanım yumurta ve pekmezi neden demirden dolayı ayrı veriyorsun? İkisinde de demir var :) ikincisi yoğurda pekmez eklenmemesinin sebebi yoğurdun pekmezdeki veya ıspanaktaki demiri bağlaması. Bir de ayrı verilmesinden kasıt 2 saat ara ile. Ayrı ayrı yedirmek değil.
Bunun dışında öğünlerin iyi, ara öğün talebi olursa verirsin olmazsa şuan çok da şart değil. 8. Aydan sonra ara öğün düzeni oturuyor.
Akşamları ben de hipp in Yulaflı elmalı kaşık mamasını ( iyi geceler maması) veriyorum. Senin yaptığın muhallebi de uygun. Ama sonrasında mutlaka biraz su içir. boğazı temizlensin. Yatarken yiyecekli kalmasın. Gece de imkânın varsa emdikten sonra bir yudum su içmesini sağlayabilirsin. Bizim bardağımız yanımızda. Emdikten sonra bir iki yudum içirmeye çalışıyorum. Bademcik enfeksiyonunu önlemek amacıyla. Yiyecek kalırsa daha kolay enfekte oluyor.
Evet ben de seni yanlış anlamışım :) ama ortak noktada buluştuk sıkıntı yokKarışımın içine koymuyorum yumurta ve pekmezi onu kasttetim :) ama şu 2 saat olayını bilmiyordum mesela cicibebenin içinde yoğurt var onu verdikten sonra yumurta veya pekmezi 2 saat sonra mı vermeliyim dogruu anladım
Gece daha önemli hatta canım. Alıştırma bardağımız var bizim. Hemen ağzına sokuyorum :) meme gibi içiyor çekiyorum :) veya biberon kullanıyorsan gece biberon ile de verebilirsin. Ama gündüz biberonla su vermemsf2407 suyu veriyorum canım ama gece vermiyordum vereyim artık
Ah keske yiyebilse cicibebe bile pütürlü kalsa hemen kendini kusturma çabaları başlıyor çatalla bile ezemiyorum blender dan geçiriyorum, bundan sonra ayrı vermeye çalışayım hepsini, cicibebeyi devam sutuyle blender dan geçirip diğerlerini de tek tek vereyimEvet ben de seni yanlış anlamışım :) ama ortak noktada buluştuk sıkıntı yokyumurta ve pekmezi ayrı da versen ayni anda verdiğin için birşey farketmiyor fakat aslında o kadar da mühim değil. Sanıldığı gibi direk demiri engelleme gibi bir durum yok. 1 tatlı kaşığı pekmezdeki demiri ancak yarım kilo yoğurt keser düşün.
Sen normal kahvaltına devam et. Ama karışımdan yana olmadığımı da belirtmek isterim :)
Mesela demir ilacı içerken yanında süt yoğurt tüketilmemesi gerekir. Buna dikkat et sadece yeter. Demiri yoğurttan iki saat önce veya sonra ver.
Gündüz biberonla vermiyorum canım ona dikkat etmeye çalışıyorumGece daha önemli hatta canım. Alıştırma bardağımız var bizim. Hemen ağzına sokuyorum :) meme gibi içiyor çekiyorum :) veya biberon kullanıyorsan gece biberon ile de verebilirsin. Ama gündüz biberonla su verme
Ah keske yiyebilse cicibebe bile pütürlü kalsa hemen kendini kusturma çabaları başlıyor çatalla bile ezemiyorum blender dan geçiriyorum, bundan sonra ayrı vermeye çalışayım hepsini, cicibebeyi devam sutuyle blender dan geçirip diğerlerini de tek tek vereyim
Tamam canım deneyeyim inşallah çok sağol :)E bi dene bakalım. Eğer yediremezsen eski usule dönersin. Karışım da olsa yemesi daha önemli çünkü. Bir de öğürme refleksi geçince pütürlüye tekrar başlayabilirsin. O bazı bebeklerde 8. Aya kadar devam ediyor. Benim oğlumda da devam ediyor mesela. Çorbadaki ufak kıyma parçaları öğürtüyor. Ben de ne tam blender ne pütür, arada kalmaya çalışıyorum.
Valla ben kötü bir ornegum ama 1 hafta önce istifa ettimMerhaba anneler,nerdeyse hepinizi taniyorum.hamileligim boyunca sizlerin yazdıklarınızı uzaktan hep okudum.arkadasim oldunuz.yanliz buaralar cok moralim bozuk.1 hafta once ise basladim.is yerinde isi ogrettigim arkadasim 8 ay olmadigim icin bana cömez muhamelesi yapiyor.maasimada zam yapilmadi
Herkese yapmislar.cok moralim bozuk ne yapmaliyim
Gece daha önemli hatta canım. Alıştırma bardağımız var bizim. Hemen ağzına sokuyorum :) meme gibi içiyor çekiyorum :) veya biberon kullanıyorsan gece biberon ile de verebilirsin. Ama gündüz biberonla su verme
Çünkü biberon beslenme aracı. Yani düzgün bir beslenme alışkanlığı edinmesi açısından.Merhaba canim ben agustos annesiyim ama burayi da takip ediyordum tecrubelerinizden yararlanmak icin basima gelecekleri onceden bileyim diye :) neden suyu biberonla vermemeliyiz gündüz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?