2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

QUOTE="_oceanshine_, post: 50092421, member: 327385"]aynen bende.cok az atiyorum zaten hic belli olmuyor icinde:)[/QUOTE]
Banada çok tatsız geliyor bazn çorbalar bende atiyorum.mercimek yedirdinmi canım

Kızlar ben şimdi lor peyniri yapmaya karar verdim :) denemek için yarım litre sütle denicem.

1.süt kutu sütü olur mu?
2.yarım litreye yarım limon yeter mi?
3.sütü iyice kaynatıp limonu ekleyip ne kadar beklicem?
4.tülbent yok süzgeçle süzsem olur mu?

Şimdiden teşekkürler. ..

1 pastörize kutu sütle pek önermiyorlar, günlük sut daha iyi olur ama elde yoksa ben pastörize sütle yapmıştım olmustu
2 yeter
3 peynir ve sular ayristiktan sonra 1 dk daha kaynasın sonra kapağını kapatıp 10 dk bekletsen yeter.
4 Süzgeçle tam süzülmez diye düşünüyorum. Delikleri inceyse belki olabilir ama delikler büyükse peynirler akar gider. Bir de kalıp gibi şekilli olmaz. Muslin bez filan varsa onla da suzebilirsin ufak birsey çıkıyor zaten yarim litreden.

Bu arada limon koyunca sut kesilmezse bir fiske tuz atabilirsin.
Bir de peynir altı suyunu dökme, çorba veya hamur yapabilirsin. çok faydalıymış. :)

Canım ben yoğurtla yapıyorum bi kutu süt cok fazla hemen bozuluyor zaten 1 bucuk bardak sütle yapsan iki üç tatlı kaşığı yoğurtla kestirip tülbent yoksa temiz bi bezde olur

QUOTE="_oceanshine_, post: 50092421, member: 327385"]aynen bende.cok az atiyorum zaten hic belli olmuyor icinde:)
Banada çok tatsız geliyor bazn çorbalar bende atiyorum.mercimek yedirdinmi canım[/QUOTE]
sade vermedim.sebze corbasina katmistim.ama verecegim bu hafta falan

gunaydin herkese

ben samsunda yasiyorum ve dun yol calismasinda dogalgaz ana borusu patlatildi.bu saat oldu hala dogalgaz yok.hava da soguk.elektrik sobasi ile isiniyoruZ.tedas da asiri yuklenme sebebiyle kisa surelerle elektrigi kesecekmis.saka gibi yani 2017 de cektigimiz eziyet

Slm kizlar. Oglum tam 7 aylik suan. Yogurt ve muz yemeyi cok sevio. Onun disinda hicbisey yediremiyorum.bana yardimci olun lutfen. Sebzeli irmik corbasi yaptim yemedi naptiysam. Bugun yogurt corbasi yapmayi dusunuyorum. Baska ne verebilirim. Mesela kahvalti ogunune ne koyabilirim. Bide gunde bi ogun mu sadece ek gida vermeliyim.
Lutfen yardimci olun

malesef benim şuan için öyle bi şansım yok.ev kredisi ödüyoruz.sen neden istifa ettin
Benim kv şehir dışında yaşıyor 3 aydır bizde kalıyordu bebek için ama ev ev üstüne olmuyor düzgün bir bakicı da bulamadım ben de çıktım işten . Bizimde araba kredimiz var ama allah yardım. Edecek inşallah

Amin canım insallah.allah kolaylık versin.bende dayanabildigim yere kadar dayanıcam artık.daynamadim yerde cıkıcam.baska is bakiyorum.benimde kayın validem 4 gün bende kalıyo kızıma bakmak icin.süt iznimi tam gün kullanıyorum.senin icin bebegine bakmak daha hayirlidir belki.bol bol öpüp koklarsınbakıcı bulmak zor.

Benim kızım labne peyniri seviyo.bebe bisküvisi verebilirsin sabahlari.ev yapimida yapalirsin hippn organik bisküvisi güzel hazır düşünürsen.patates havus püresı denedin mı?

Benimki 7bucuk aylık canım ben sabah kahvaltı öğlen çorba ikindi yoğurt akşam muhallebi veriyorum sütüm az olduğu için öncesi ve sonrası emziriyorum ne zaman başladın ek gıdaya bilmiyorum ama biz 5 aylıkken başladık yeni başladıysan öğün olarak değil de tadımlık ver canım, benimki de yogurdu ve çorbasını severek yiyor diğerlerini oyunla şarkıyla yiyor cicibebeyi sevmedi özellikle tadı da güzel ama belki de sıkıldı bilmiyorum, kahvaltıya gelince ben cicibebeyi devam sutuyle karıştırıp veriyorum yanında lor yumurta sarısı bazen pekmez bunları veriyorum, çorba olarak dönüşümlü sebze(patates havuç brokoli pırasa balkabağı) çorbaları yoğurt tarhana çorbası falan yediriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…