- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #21.081
Aynen benimkide oyle yapiyoCanım benim ki de öyle. 2 ayda aldığı toplam 200 gr.
İlk başta farklı birşey öğrendikleri için çok hevesli oluyorlar. Kaşıklar, farklı tatlar vs. Sonra artık sıkıcı olmaya başlıyor :) 7-8. Aylar en çok reddin olduğu aylar ama düzelecek inşallah. Yoksa sinir krizi geçireceğim
Yoğurdu çok severek yiyen çocuk yoğurt görünce ağzını kilitliyor şuan. Mama sandalyesinden aşağı sarkıyor veya tepsisini yalıyorağzına hiçbir şekilde ulaşamıyorum
Bende kemik suyunu öyle yaptım bir tane atıyorum sen birlikte mı koyuyorsun, o zaman ben bir gün 1 poşet kemik suyu bir gün de 1 ck kıyma vereyim, az mı acaba 1 tk mı versemOlmaz canım verebilirsin. Ben bir buz kalıbı büyüklüğünde et suyu, 1 çay kaşığı kıyma koyuyorum çorbasına
Kıymayı bilmiyorum da ben herşeyi buharda pisiriyorum soğan ve sarımsağı daGünaydın
Kizlar uygara patatesli soganli kıymalı corba gibi bisey yapacagim da soganlari yagda pişirmiyorsunuz dimi. Ben sogani kiymayu patatesi buharda hasladim ezip zeytinyagi koyacagim. Olur mu böyle kiyma yeterince pişer mi haslaninca.
Yemek bulamiyorum artik
Evet ya emziriyorum smdide yaptı emerken birden ağlamaya başladı mosmor oldu çocuk ya neden oluyor bu ay çok üzgünüm kotu oldumOyy kiyamam ya karnımı ağrıyordu acaba ya da diş mı, ben de çok aglayinca ağrı kesici veriyorum, emziriyor musun canım
Hangi kremi kullanıyorsun niye okdar yara olduki canım ucunu mu emdi acabaAy kızlar ya meme uçlarım frlaketvtara oldu kaniyor çamaşıra yapışıyor kızım emmek istiyor emziremiyorim napcam sasirdim krem de fayda etmiyor
Sen bol bol emzir canım yavruna geçmez hastalığın inşallah, karnı ağrıyor olabilir yedirdiklerini ve yediklerini düşün bakalım rahatsız edecek bir şey var mıydıEvet ya emziriyorum smdide yaptı emerken birden ağlamaya başladı mosmor oldu çocuk ya neden oluyor bu ay çok üzgünüm kotu oldum
Hala yara mi oluyor canım boş emmesin öncesinde sütünü meme ucuna sür öyle ver, ben yara olunca garmastan krem kullanıyordum iyi geliyorduAy kızlar ya meme uçlarım frlaketvtara oldu kaniyor çamaşıra yapışıyor kızım emmek istiyor emziremiyorim napcam sasirdim krem de fayda etmiyor
İnşallah canım.farkli olarak hastayım diye zencefil yedim belki de o dokundu yaSen bol bol emzir canım yavruna geçmez hastalığın inşallah, karnı ağrıyor olabilir yedirdiklerini ve yediklerini düşün bakalım rahatsız edecek bir şey var mıydı
Hımm dokunur mu bilmiyorum canım, ağlaması devam ederse bir hastaneye gidin canım ne sıkıntısı var yavrucağın acabaİnşallah canım.farkli olarak hastayım diye zencefil yedim belki de o dokundu ya
Ben ikisi de az olduğu için beraber veriyorum. Sen miktarı artırıp teker teker verebilirsinBende kemik suyunu öyle yaptım bir tane atıyorum sen birlikte mı koyuyorsun, o zaman ben bir gün 1 poşet kemik suyu bir gün de 1 ck kıyma vereyim, az mı acaba 1 tk mı versem
Tamam canımBen ikisi de az olduğu için beraber veriyorum. Sen miktarı artırıp teker teker verebilirsin
Zeytinyağı sür sürekli. birde ayva çekirdeklerini yarım çay bardağı suyun içine at bir gece falan beklet jel kıvamına gelince onları sür uçlarına bu her tür cilt problemine iyi gelen bişi.Ay kızlar ya meme uçlarım frlaketvtara oldu kaniyor çamaşıra yapışıyor kızım emmek istiyor emziremiyorim napcam sasirdim krem de fayda etmiyor
Oyy canim ya neden oldu acaba. Bi git dra belki iyi gelecek bisey vardirAy kızlar ya meme uçlarım frlaketvtara oldu kaniyor çamaşıra yapışıyor kızım emmek istiyor emziremiyorim napcam sasirdim krem de fayda etmiyor
Tesekkur ederim canimcim. Ben muhallebiyi yediremedim canim istemiyor. Taze fasulye tarhana patates kabak havuc pirinç yayla çorbası brokoli verdim. Sütlü corba yapacagim bir de belki sever. Yumurtayi da cok pisirmemem gerek sanirim yerken bogazina takilip duruyor yumurtayi ne ile verecegimi bilemedim kahvaltida da kayisi püresi yumurta ceviz labne verdim simdiue kadar. Lor peynirini de sevmedi. Zeytin vermeye de cesaret edemedim sanki bütün zeytinler boyali gibi geliyor adamakilli bi zeytin bulamadim o yüzden vermiyom zeytiniuygar eymen canım ben sebzeleri buharda pişiriyorum, sonra altındaki sudan alıp, et suyu ve/veya kıyma ekleyip aynı zamanda biraz da irmik katıp tekrar kıyma pişene kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişiriyorum.
Veya hepsini çiğden tencereye koyup pişiriyorum. En son suyu azalmaya yakın irmik ekleyip irmikler de olana kadar pişirip veriyorum. Her ikisini de zeytinyağı katıyorum ocaktan aldıktan sonra.
Bir de yine böyle yapıp en son yoğurt ekliyorum yayla çorbası yapar gibi. O da sebzeli yoğurt çorbası oluyor :)
Tarhanayı da bir normal yapıyorum bir yoğurtlu.
Muhallebisini su ile değil meyve suyu ile yapıp içine ekstra muz ve avokado ekliyorum.
Ha bir de hipp in yaz sebzeleri var, onunla sebze çorbası yapıyorum, irmik ekleyip yine.
Sen daha güzellerini yapıyorsundur da, ben yine de belki fikir olur diye yazdım :)
Tesekkur ederim canimcim. Ben muhallebiyi yediremedim canim istemiyor. Taze fasulye tarhana patates kabak havuc pirinç yayla çorbası brokoli verdim. Sütlü corba yapacagim bir de belki sever. Yumurtayi da cok pisirmemem gerek sanirim yerken bogazina takilip duruyor yumurtayi ne ile verecegimi bilemedim kahvaltida da kayisi püresi yumurta ceviz labne verdim simdiue kadar. Lor peynirini de sevmedi. Zeytin vermeye de cesaret edemedim sanki bütün zeytinler boyali gibi geliyor adamakilli bi zeytin bulamadim o yüzden vermiyom zeytini
Ooooo ne cok konuştum
Kızlar birşey soracağım, ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum.
KV bizde 20 gündür. Sağolsun her işime el atıyor. Yemek, çamaşır, bulaşık, ütü vb. Ama ısrarla Asaf' ın onun yanında yatmasını istiyor. Ben de istemiyorum. Çünkü şuan zaten Asaf çok hasta, kv salonda yatıyor ve gece serin oluyor. Klimayı da pek açmıyor sevmediği için. Kalorifer de gece öyle aşırı ısıtmıyor. İkincisi bu çocuk gece emiyor, ayrıca diyelim ki ağladı yatmak için direniyor, kv hemen sen oynamak istiyorsun diyip çocuğun uykusunu bölüp oynatmak istiyor. Bana da zorla uyutuyorsun çocuk oynamak istiyor diye kızıyor. Bahsettiğim saat, gece 2-3-4 gibi. Ben de haliyle sinir oluyorum.
Bu gece de Asaf yine çok ağladı, ben çok yorgun düştüm. Sağolsun geldi bir saat salladı uyuttu. Beni uyuyorum sanıyor. Ve ben geldiğinde odadan dışarı çıkarmaması konusunda uyardım. Asaf da uyuyunca baktım gizlice götürmeye çalışıyor
Tam kapıdan çıkacakken annecim Asaf ı yatağına koyar mısın, diyip aldım.
Ya bilmiyorum bir insan 6 aylık bebeği nasıl gece annesinden ayırır. Çok şükür elim ayağım tutuyor niye bırakayım. Ben mi yanlış düşünüyorum. Bir de bu benim ilk çocuğum, ilk hevesim. Belki 3.-4. Olsa bir ihtimalama şuan hayatta vermem.
Kp geldiğinde de kaç kez teklif ettiler hayır dedim. Bıkmıyorlar da mübarek :)
Lansinoh kullanuyorum canım benim kızım emmeyi bir türkü beceremiyor 3 atlikken emmeye basladi ucunu emiyor ağzında geveliyor dışı kaşınıyor sanırım .Hangi kremi kullanıyorsun niye okdar yara olduki canım ucunu mu emdi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?