- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #21.101
Onu denemedim canım aldiriyim eşime mahvoldum. 3 aydır çalışıyordum gündüz şagıyordum . İşten ayrılınca gündüz de emeğe başladı sanırm onda da yara olduHala yara mi oluyor canım boş emmesin öncesinde sütünü meme ucuna sür öyle ver, ben yara olunca garmastan krem kullanıyordum iyi geliyordu
Olabilir geçmiş olsun canımOnu denemedim canım aldiriyim eşime mahvoldum. 3 aydır çalışıyordum gündüz şagıyordum . İşten ayrılınca gündüz de emeğe başladı sanırm onda da yara oldu
Canım irmik verebilir miyiz gluten2den dolayı 8 ay uygun sanıyordum ben . Birde tarhanaya yoğurdu pisirdikten sonra mı katiyorsunuygar eymen canım ben sebzeleri buharda pişiriyorum, sonra altındaki sudan alıp, et suyu ve/veya kıyma ekleyip aynı zamanda biraz da irmik katıp tekrar kıyma pişene kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişiriyorum.
Veya hepsini çiğden tencereye koyup pişiriyorum. En son suyu azalmaya yakın irmik ekleyip irmikler de olana kadar pişirip veriyorum. Her ikisini de zeytinyağı katıyorum ocaktan aldıktan sonra.
Bir de yine böyle yapıp en son yoğurt ekliyorum yayla çorbası yapar gibi. O da sebzeli yoğurt çorbası oluyor :)
Tarhanayı da bir normal yapıyorum bir yoğurtlu.
Muhallebisini su ile değil meyve suyu ile yapıp içine ekstra muz ve avokado ekliyorum.
Ha bir de hipp in yaz sebzeleri var, onunla sebze çorbası yapıyorum, irmik ekleyip yine.
Sen daha güzellerini yapıyorsundur da, ben yine de belki fikir olur diye yazdım :)
Bana iyi geliyordu lansinoh birde ben çok yara olduğunda bepanthol pişik kremi kullanmıştım çok iyi gelmişti garmastanda aldım ama onu pek anlayamadım nasıl olduğunu çok kullanmadim.pisik kremi iyi bence tbi karbonatlı suyla yikarsin emzirirken geçer hemen inşLansinoh kullanuyorum canım benim kızım emmeyi bir türkü beceremiyor 3 atlikken emmeye basladi ucunu emiyor ağzında geveliyor dışı kaşınıyor sanırım .
Ayva var evde hemen yapıyorum teşekkürlerZeytinyağı sür sürekli. birde ayva çekirdeklerini yarım çay bardağı suyun içine at bir gece falan beklet jel kıvamına gelince onları sür uçlarına bu her tür cilt problemine iyi gelen bişi.
Kızımı bırakacak kimse yok gidemedim canım ya. Bu soğukta çocuğu da götürmek istemedimOyy canim ya neden oldu acaba. Bi git dra belki iyi gelecek bisey vardir
Tesekkur ederim canım çok sağolBana iyi geliyordu lansinoh birde ben çok yara olduğunda bepanthol pişik kremi kullanmıştım çok iyi gelmişti garmastanda aldım ama onu pek anlayamadım nasıl olduğunu çok kullanmadim.pisik kremi iyi bence tbi karbonatlı suyla yikarsin emzirirken geçer hemen inş
verilebilir irmik.ben irmik yerine sehriye de kullaniyorumCanım irmik verebilir miyiz gluten2den dolayı 8 ay uygun sanıyordum ben . Birde tarhanaya yoğurdu pisirdikten sonra mı katiyorsun
O zamann nede katarım artık sagokverilebilir irmik.ben irmik yerine sehriye de kullaniyorum
Canım yumurta tam pişmiş vermen gerek salmonella riski oldugu için ben yumurtayı ıhlamurla cok az ıslatıyorum omlet yapabilirsinTesekkur ederim canimcim. Ben muhallebiyi yediremedim canim istemiyor. Taze fasulye tarhana patates kabak havuc pirinç yayla çorbası brokoli verdim. Sütlü corba yapacagim bir de belki sever. Yumurtayi da cok pisirmemem gerek sanirim yerken bogazina takilip duruyor yumurtayi ne ile verecegimi bilemedim kahvaltida da kayisi püresi yumurta ceviz labne verdim simdiue kadar. Lor peynirini de sevmedi. Zeytin vermeye de cesaret edemedim sanki bütün zeytinler boyali gibi geliyor adamakilli bi zeytin bulamadim o yüzden vermiyom zeytini
Ooooo ne cok konuştum
Evet aslında 8. Aydan sonra veriliyor ama 7. Ayda da 3 gün kuralı ile denenip verilebilir canımCanım irmik verebilir miyiz gluten2den dolayı 8 ay uygun sanıyordum ben . Birde tarhanaya yoğurdu pisirdikten sonra mı katiyorsun
Bence yanlış düşünmüyorsun canım, gayet annelik iç güdüleri ile bebeğinden ayrılmak istemiyorsun o kadar. Kayınvaliden kanımca sen rahat uyu diye götürmek istiyor olabilir. Ama geceleri o saatlerde oyun oynamak istiyor diye çocuğun olan uykusunu da açması çok yanlış. Çocuk gece olduğunu bi şekilde algılamasını gerek, yoksa alışırsa her gece oyun oynarsınız
Bu arada bende de aynı iç güdüler var, oğlumu kesinlikle vermek istemiyorum, gerçi istemediler de ama vermeyeceğimi çok iyi biliyorlar. Allah da muhtaç etmesin, kıyamam oğlumu vermeye. Hele ki geceleri. Kayınvalidem çok düşkün oğluma doğduğundan beri, lohusa psikolojisi ile çok rahatsız oluyordum sanki kendi oğluymus gibi sevmesine, hala da aşamadım bu durumu niyeyse. İnşallah geçici birşeydir.
uygar eymen msf2407 kızlar nette şöyle bişey okumuştum, Salmonella riski nedeniyle yumurta sarısı iyi pişirilmelidir. Salmonella, tifo, paratifo ve gıda zehirlenmesine yol açabilen, çubuksu, Gram-negatif bir enterobakteri cinsidir.
İyi rahatladım o zaman, ay iyi ki geldin :)Canım salmonella 72 derecede ölüyor, kayısı kıvamını 80 derecede elde ediyoruz. Yani zaten salmonella varsa bile kayısı kıvamında ölmüş oluyor. Rafadan da ölmüyor. Rafadan ve kayısı farklı. O yüzden ben kayısı veriyorum. Tam pişmişi kendim de sevmiyorum, yedirmesi de zor zaten.
Yani kayısı da güvenli, verilebilir. Fakat aklınızda soru işareti kalıyorsa vermeyin. Riske atmaya gerek yok :))
İyi rahatladım o zaman, ay iyi ki geldin :)Canım salmonella 72 derecede ölüyor, kayısı kıvamını 80 derecede elde ediyoruz. Yani zaten salmonella varsa bile kayısı kıvamında ölmüş oluyor. Rafadan da ölmüyor. Rafadan ve kayısı farklı. O yüzden ben kayısı veriyorum. Tam pişmişi kendim de sevmiyorum, yedirmesi de zor zaten.
Yani kayısı da güvenli, verilebilir. Fakat aklınızda soru işareti kalıyorsa vermeyin. Riske atmaya gerek yok :))
Ben yumurtayı ilk haşlayıp kayısı kıvamında veriyorum. Saat tut falan.. şimdi tavaya yağ koyup üzerine yumurtayı kırıyorum. Kapağını da kapatıyorum. O kayısı kıvamı gibi pişiyor. Sarısını tabağa alıp yediriyorum. Bide kendi yaptığım peynir. . Kahvaltısı bu..Canım salmonella 72 derecede ölüyor, kayısı kıvamını 80 derecede elde ediyoruz. Yani zaten salmonella varsa bile kayısı kıvamında ölmüş oluyor. Rafadan da ölmüyor. Rafadan ve kayısı farklı. O yüzden ben kayısı veriyorum. Tam pişmişi kendim de sevmiyorum, yedirmesi de zor zaten.
Benimki de içmiyor canim, bugün kahvaltıda ilk defa ıhlamur verdim çok güzel içtiBen yumurtayı ilk haşlayıp kayısı kıvamında veriyorum. Saat tut falan.. şimdi tavaya yağ koyup üzerine yumurtayı kırıyorum. Kapağını da kapatıyorum. O kayısı kıvamı gibi pişiyor. Sarısını tabağa alıp yediriyorum. Bide kendi yaptığım peynir. . Kahvaltısı bu..
Yalnız benim şöle bir derdim var. Su içmiyo. ne şekilde verirsem tükürüyor
Allah yardimcin olsun bacimKızımı bırakacak kimse yok gidemedim canım ya. Bu soğukta çocuğu da götürmek istemedim
Himmm bu fikri sevdim ihlamurlu yumurta teşekkür ederimCanım yumurta tam pişmiş vermen gerek salmonella riski oldugu için ben yumurtayı ıhlamurla cok az ıslatıyorum omlet yapabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?