- 29 Ocak 2016
- 53
- 58
- 8
- 37
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #21.341
Ya bu 6 aydan sonra gece besleme 6 aydan sonra emzirmenin faydası yok bunları kim uyduruyo neyin kafası bunlar ya?D DEFNENAZLIM ayrıca emzirmeyi sakın bırakma. Nasıl böyle birşey diyebilir!!!
Kimseyle görüşmek kimseye dert anlatmak zorunda değilsin. Canın istemiyosa tlflara bile çıkma. Ben bazen çocuğun uyku düzeni bozuluyor diye kapıdan çıkasım gelmiyor önemli olan onların sağlığı mutluluğu. Kimseyi takma sen moralini yüksek tut.Bende sasirdim soyleyince esim zaten cildirdi o hic goturme taraftari degildi beslenmiyor yemiyor surekli halsiz uyumuyor once besleyelim kilo alsin sonra gidelim dedi dinlemedim okuldan izn alip gittik kadin dumduz konusuyor.ben ilk bebegimi 18 ay emzirdim kendi birakti.benim kuzenim olacak cahil insan bile beni ariyor canim ya kizin neden basini tutmuyor caput gibi sanki dedi sen ne diyorsun ya dedim nerden caput gibi sen 7 24 yanimda misin dedim o sinirle yaninda olsa parcalardim heralde ben bir tane daha buyuttum farkindayim gelisiminin geri oldugunun ama bir hastalik arama altinda dedim benim oglumda 7 aylikken tam kafasini diremisti 14 aylikken yurudu ama o daha gulec hareketliydi cnk sikintisiz agrisizdi hic sikinti yasamadim onda.yani oyle bir noktaya geldim ki ne aciki baska bi yerinde sikinti omsun raziyim ama zekasinda bi sikintinolmasin allah kimseye yukleyemeyecegi yuku vermez ama bu psikoloji cok kotuymus biliyorum biseyi yok allahin izniyle cnk cok tepkici
Canım belki yazdıklarım seni teselli etmeyecek ikna olmayacaksın ama çocuğunun geleceği doktorların değil senin elinde hiç pes etmeyecek bir doktorun konuşmasıyla dünyanı karartmayacaksın. Araştır soruştur, en iyi doktorları bul tıp çok ilerledi çözümü olmayan hiçbir şey kalmadı. Kalk ayağa güçlü ol bebeğini en çok sana ihtiyacı var, al çocuğunu yanına çık gez dolaş baharın tadını çıkarın bizde burdan sana herzaman destek olmaya hazırız araştıralım soruşturalım el birliğiyle sorunların üstesinden gelirizAyrica esimle ben orak hucreli anemi tasiyicisiyiz ben 11 12.haftada balcalida cvs oldum sivi almisken benden bir parca alip ankaraya gonderdiler genetigine bakmak.icin daha sonra operasyon bitiminden sonra gelip 3 lu tarama icin benden kan aldilar hepsi temiz cikti bisey olsa orda cikmazmiydi cocuk normal bas cevresiyle dogdunkendi cocuk drumuz o bebekler 27 30 cm aralikli bas cevr.doguyor dedi benim kizimin boyu kilosuna oranla kafasi cok normal boyu 63 cm artik allaha biraktim oylede olsa benim sagliklida olsa benim.. ama insanlar okadar acimazsizki bazen bu toplumda yasadigima utaniyorum
Ilginiz icin cok tesekkur ederim bende oyle yapmaya calisiyorum ben yine esimden daha gucluyum her doktora ben gidiyorum o kaciyor kotu oluyor kotu bisey derler diyeCanım belki yazdıklarım seni teselli etmeyecek ikna olmayacaksın ama çocuğunun geleceği doktorların değil senin elinde hiç pes etmeyecek bir doktorun konuşmasıyla dünyanı karartmayacaksın. Araştır soruştur, en iyi doktorları bul tıp çok ilerledi çözümü olmayan hiçbir şey kalmadı. Kalk ayağa güçlü ol bebeğini en çok sana ihtiyacı var, al çocuğunu yanına çık gez dolaş baharın tadını çıkarın bizde burdan sana herzaman destek olmaya hazırız araştıralım soruşturalım el birliğiyle sorunların üstesinden geliriz
Canım sen sıkma canını. Çocuğunu senden daha iyi kimse bilemez. İyi bir dr bulup sürekli ona git aynı kişinin takip etmesi daha iyi olur. Çocuğuna yaptırabileceğin egzersizler var. Eğer bir fizyoterapistle görüşebilirsen evde yapabileceğin egzersizleri anlatır sana. İnternetten filan bakıp yapma olur mu canım çok fazla yanlış bilgi var çünkü. Çocuğuna senden iyi kim bakabilir ki emzirme filan diye öneri veriyorlar sen içinden geleni yap. Bebişi de öp benim içinIlginiz icin cok tesekkur ederim bende oyle yapmaya calisiyorum ben yine esimden daha gucluyum her doktora ben gidiyorum o kaciyor kotu oluyor kotu bisey derler diye
Evet canım diyetisyenim.
Aferin sana nasıl başardın bunu. Ben genelde 8. Aya hatta 1 yaşına kadar bekletiyorum zayıflama diyetleri için. Ama yine de gereksiz yenilen herşeyi kesiyorum. Normal diyete de sonra başlıyoruz.
Ekmek günde 3 dilimden fazla olmayacak, 3 dilim ekmeğe karşılık ya da toplamda 9-10 kaşık pilav/ makarna tüketeceksiniz.
Hergün 3 su bardağı yoğurt tüketilecek. Şeker ve şekerli gıdalar çıkacak.günde 3 porsiyondan fazla meyve tüketilmeyecek.
Yağlar yemeklerde kişi başı 1 tatlı kaşığı olacak.
Hergün tarçın,limon karışımı 1 lt su için. Yani 1 lt suya 2 kabuk tarçın, 1 limon, karanfil, Yeşil çay katıp için.
Gibi gibi :))))
:))) çok şükür daha iyi teyzesi. Sadece burun tıkanıklığı kaldı biraz. Teşekkürler sorduğun için. Sen nasılsın, ertuğrul da iyi mi?Adamsın
Hocaaaaam
Nasıl oldunuz yavrumuz daha iyi inşaaşlah
Yanlız değilsin aynen bende öyleyimYa sen diyetisyen falan mısın yoksa?
Ayyy bu süt miktarını azaltmadan nası zayıflıcaz yemeden kescez biz ya
Kızlar açıklıyorum doğumdan sonra 5 kilo fazlam vardı üstüne 5 kilo aldım nasılım??????????????
Ve ben doğuma 12 kiloyla gittim düşün son ayda doktor bebek kilo almamış artık yat kıpırdamadan yemek ye falan dedi için olmuştu kilonun fazlası daYanlız değilsin aynen bende öyleyim
Çok şükğr canım benim çok sevindim iyi olmanıza:))) çok şükür daha iyi teyzesi. Sadece burun tıkanıklığı kaldı biraz. Teşekkürler sorduğun için. Sen nasılsın, ertuğrul da iyi mi?
Ağzına sağlık canım iyi oldu yazdığın ben kendimi çok pimpirikli düşünmeye başlamıştım çünkü etrafımdakiler beni buna sürüklüyor neymiş görmemişin bir oğlu olmuş aman düştü aman opmeyin sürekli bunlarla karşılaşıyorum, öptürmeme sebebim egzamalarından dolayı ama bu konuda bile anlayışsızlar geçen gün dayımlardayız kalktık geleceğiz siz öptürmüyosunuz ama dayanamcm deyip şap diye öpmesin mı egzama lafıni ağzıma tıkadı sonra yavrum bir çığlığı bastı şimdiye kadar öpme konusunda eşim de ben de dikkat ederiz çocuk böyle bir şekilde opulmedi hiç korktu sinirlerim bozuldu iyice anlayışsız annem bile olsa kızarım affetmem minicik yavru ayy yine sinirlendimİyi akşamlar kızlaargörüşmeyeli nasılsınız minik yaramazlar nasıllar ?
Biz iyiyiz yuvarlanarak oda turluyoruz, sinirlenince anne keyiflenince baba herhangi bir anımızda da mama meme diyoruz, yüzüstü yatmaya bayılıyoruz popomuzu kaldırmaya başladık kollardan hafif destek alır gibi oluyoruz ama henüz emeklemedik. Bide tabi hala dişimiz yok :))
Bu keyifli konuşmanın üzerine dilim döndüğünce bişeyler anlatayım diyorum biraz can sıkıcı ama hep akılda tutmak lazım.
Pedofili ne yazıkki hırsızlık gibi çok sık karşılaştığımız bişey olmaya başladı.kim güvenilir kim değil anlamak kelimenin tam anlamıyla imkansız oldu. Hal böyleyken aman daha çok küçük 7-8aylık bebek ne anlayacak konuşmalarını dinlemeyip önlem almakta fayda var diye düşünüyorum.
Başka toplumlarda nasıl bilmem ama bizim toplum bi tuhaf çocuk seviyo.poposunu mıncıklama,zorla öpme,hadi oğlum pipini göster deme,aa senin pipinmi varmış deme,dudağından öpme vs vs. Bunlar belki pedofili bu kadar artmamış olsa tuhaf gelmeyecekti bana bilemiyorum çok büyük laflar edip ahkam kesiyomuş gibi olmak istemem açıkçası. Her neyse şimdi diyeceksinizki sen poposuna vurarak sevmiyo musun yada hiç mıncıklayarak sevmiyo musun. Valla dayanamayıp unutup yapıyorum ama hemen kendimi frenliyorum. Belki biraz ağır gelecek sizlere ama salaklaşma aylin adam gibi sev şu çocuğu bunları yapmadan sevince sevmemiş mi oluyosun sevgini göstermemiş mi oluyosun diyorum. Banyo sonrası göbeğini öperek sevmek geliyo içimizden yapma diyorum babasına da.
Mahremiyeti öğretmeye şimdiden başlamak lazım hem öğretmeye hem öğrenmeye. Bebek olabilir ama onunda özeli var anneleri olabiliriz onların ama bu herşeyleri bizim canımızın istediği gibi severiz dokunuruz anlamına gelmiyo.
Evinize gelenlere evlerine gittiklerinize kurallarınızı baştan söyleyin çekinmeyin kırılan kırılsın aman görmemişin çocuğu olmuş desin ne derse desin umursamayın.
Popoya dokunarak vurarak sevmiyoruz, öptürmek istemiyosa zorla öpmüyoruz alışınca izin verecek illaki onun isteklerine saygı duyuyoruz, gıdıklansın diye bacaklarıyla vs uğraşmıyoruz, karnın üstüne çıkmıyor altına inmiyoruz hatta karnını sevmesekte olur gibi kurallarınızı baştan belirtin. Öpmek için yanaklar sevmek için eller saçlar var. Mümkünse elleride öptürmeyin malum eller ağızda hep.
Akrabalar, anneanneler babaanneler dedeler için bir cümle daha ilave edin.
" ben bu kuralları sevdirmemek için değil ilerde bir gün bir yabancı bu bölgelerine dokunduğunda normal olarak karşılayıp bana veya babasına söyleme gereksinimi duymamasından endişelendiğim ve bu sebeple tacize maruz kalacağı için koyuyorum. Benim ve babasının yanında bu kurallara uyup biz yokken yalnız kaldığınızda aman bi çocuğu sevdirmediler doğru düzgün diyip bu kurallara uymamak sizin vicdanınıza kalmış.ilerde bir gün böyle kötü bir şey olurda benim çocuğum bana söyleme ihtiyacı duymaz sonra başına bişey gelir o zaman o suçun vebalinden yüklenmeniz gereken ne kadarsa sizin boynunuza" diyin.
Çünkü önce normal gelir aman hep popomdan seviyolar der gelip anne ya x kişisi popoma vurarak sevdi beni deme gereksinimi duymaz, sonra iş boyut değiştirir bu sefer korkusundan gelip anlatamaz.
Boşverin herkes kırılsın dökülsün sözlerimize bize evlatlarımız yeter.
Allah hepsini kötülerden kötülüklerden korusun inşallah.
Uzun yazdım kusuruma bakmayın hakkınızı helal edin.
Öpüyorum hepinizi.
Aslında bi kere diyince anlayış gösterilmeli dimi sonuçta senin çocuğun. Ama işte herkes alınmaya burun kıvırmaya yer arıyoAğzına sağlık canım iyi oldu yazdığın ben kendimi çok pimpirikli düşünmeye başlamıştım çünkü etrafımdakiler beni buna sürüklüyor neymiş görmemişin bir oğlu olmuş aman düştü aman opmeyin sürekli bunlarla karşılaşıyorum, öptürmeme sebebim egzamalarından dolayı ama bu konuda bile anlayışsızlar geçen gün dayımlardayız kalktık geleceğiz siz öptürmüyosunuz ama dayanamcm deyip şap diye öpmesin mı egzama lafıni ağzıma tıkadı sonra yavrum bir çığlığı bastı şimdiye kadar öpme konusunda eşim de ben de dikkat ederiz çocuk böyle bir şekilde opulmedi hiç korktu sinirlerim bozuldu iyice anlayışsız annem bile olsa kızarım affetmem minicik yavru ayy yine sinirlendim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?